www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Бъдещето на Движението след Елтимир


Страници: (6) 1 2 [3] 4 5 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Бъдещето на Движението след Елтимир
anti666
Публикувано на: 16.12.2013, 13:27
Quote Post
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...=75&#entry48355
Идеята за печатна книга я има отдавна, но както пише Георги, най-евтиното излиза 500 лв. Дори да се намери някой да я оформи и само да я предадем за печат. Преди време именно той беше намерил да отпечатат "Завръщането на Тангра", за която само двама човека дадоха пари и Елтимир я оформи за офсет.
Понеже Ванина иска да има печатно произведение в ръцете си, мисля че Георги още има останали НЕПРОДАДЕНИ копия от нея. Те струваха някаква символична цена, която я пратихме на Елтимир за труда и въпреки всичко, като нямахме книгоразпространители,а се поръчваха през сайта, остана малка част.

Георги го казва ясно, печатна книга няма как да издадем, колкото и да ни се иска. Нито пък в днешното бездуховно време някой купува книги. Младите имат интернет и който търси - намира. И тук идваме до интернет изданието. Това е вече друга идея, която смятам за много добра. Един от нашите се е навил да я прави, ако има някой желание да помага с оформянето, да пише по лп. Елтимир сам си направи електронни книги и не са лоши като оформление. Имам предвид автобиографичните му "Непослушание" и "Време на чудеса".

По въпроса за вестника - това трябва да го обсъдим повече. Ако момчетата от БНС могат да помогнат най-вече в разпространението, може и да се опитаме да отпечатаме "Български Сарактъ". Поне един тираж.
Top
Varvarina
Публикувано на: 25.12.2013, 11:41
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 115
Участник # 649
Дата на регистрация: 5-November 06Хората от БНС ми дадоха малко информация за издавеното на книги в печатницата, с която те работят. За издаването на книга от 90-100 страници и 500 бр. и повече цената е около 1 лев, като може и малко да падне под тази цена. При по-малко бройки 50-60 примерно цената е доста по-висока и варира около 4.50 лв на бройка. За издаването на вестник трябва да се знаят колко страници, какъв формат, какъв тираж, цветно/черно-бяло за да могат да ми казат цена. Казаха, че ще помогнат за разпространението му, няма проблеми. Само имат съмнение, дали ако се пусне с цена някаква дали ще върви.
PM
Top
Varvarina
Публикувано на: 25.12.2013, 14:30
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 115
Участник # 649
Дата на регистрация: 5-November 06Моето мнение е,че информацията не трябва само да е в електронен вариант. Трябва да има печатни издания. Трябва да предадем информацията по-възможно всички налични методи. Да, никой не е казал че ще е лесно. Но така ще стигне до възможно най-много хора. Младежта използва главно интернет,но не трябва да отписваме и останалите хора. Някои от тях също всекидневно боравят с интернет, но има и хора нямащи тази възможност. Дали поради заетост от работа, семейство или други причини. Поради това трябва да стигнем и до тях. Колкото повече хора знаят, толкова повече идеята ще набира сила. Търсещите още веднага могат да я възприемат, други могат само да я прочетат и да я оставят да отлежи и да помислят върху нея, трети ще я прочетат и ще я отрекат веднага, но това не значи че в по-късен етап няма някои от тях да я възприемат.
Всеки знае, че информацията е най-големия съюзник. Аз мисля, че имаме възможност да издадем и книга и вестник. Няма да е лесно, но като видях колко бързо се събра сумата за сайта имам вътрешно предчувствие, че ще можем да се справим и с печатни издания. Може да се направи първо електронния вариант на книгата, а след това да я пуснем и на хартиен носител. През времето докато се готви електронния вариант, можем да набираме средства за книгата в хартиен носител и за издаването на вестник. Друго, което и преди предложих и също е вариант за разпространение на идеите ни е, да се направи електронен вариант А4 на някакъв материал във формат пдф примерно и след това да се качва информация поне два пъти в месеца тук на сайта. Който има желание сваля на компютъра, разпечатва или копира, и след това разпространява. Като от горе задължително се изписва примерно Български Саракт, а най-отдолу електронната страница на сайта.
Тук въпроса опира и до това, дали ще има кой да направи подбора както за издаването на книгата, така и за вестника, а и за брошурите на формат А4. А и да се направи оформлението. Това е обемна работа и ще трябват най-вероятно няколко човека. Ако има хора и искат да свършат това ще е хубаво. Аз мога да се включа в разпространението на всичко това, което писах по-горе. И не само на местно ниво, а поне в няколко области на страната. С помощта на момчетата от БНС, мисля че могат да се покрият и доста повече периметър от страната.
Преди бях писал, че ни трябва и план. Да, той включва информация, координация и действие. Без да преминем през тези етапи няма как да стигнем до крайната точка-Български Саракт. И мисля, че всичко ще стане от само себе си. Неизбежно е.
PM
Top
anti666
Quote Post
QUOTE
За издаването на вестник трябва да се знаят колко страници, какъв формат, какъв тираж, цветно/черно-бяло за да могат да ми казат цена. Казаха, че ще помогнат за разпространението му, няма проблеми. Само имат съмнение, дали ако се пусне с цена някаква дали ще върви

Значи, вестник е изключено да правим тогава. Нямаме ресурси, за да издаваме безплатен вестник. Преди време го направихме с в-к "Съпротива" и особен резултат нямаше. Така че вестника ще бъде само в електронен pdf вариант. Ще го сложим в нашия сайт, ако БНС имат желание - да го качат и в техния.

Като печатно издание, остава варианта за книга. Отсега казваме, книгата ще бъде с цена, може да е символична, колкото да покрие разходите по офсета и печта, но със цена.
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Най-напред, за оформлението и предпечата - ще се организират без проблеми безвъзмездно. За печата - ще се организира с минимални средства. Вече сме го играли - има я системата от хора - готова, изградена. Мога да се ангажирам с това.
Цената от 1 лев за 500 бр. - 100 стр. е коректна, но може да се падне и под нея като се коригират някои параметри на самото изпълнение - тоест, в крайна сметка, за 500 лв. да има примерно 750 бройки или за 600 лв. да се отпечатат 1000.
Тези задачи мога да поема, както и да участваме с известни средства. Крайният резултат от тази книжка ще е такъв, че спокойно да могат да й се искат от 2 до 4 лв, с които после да се издават още материали. При това положение, е добре изданието да се регистрира, което не е никакъв проблем - получава се един номер и т.н. - дребна процедура, с която също ще се справим.

Проблемът, заради който аз лично все още не съм се захванал с издаването на подобни неща е единствено съдържанието. Аз и хората около мен не сме в състояние да създадем достатъчно изчерпателен и прецизен текст. Не можем също и да започнем да вадим цитати от форума и да ги сглобяваме. От друга страна - текстовете, които Елтимир е писал не са за всяка глава - за тях се изисква известно количество познание и доста фантазия или усет - не ми се струват съвсем подходящи, въпреки, че из форума е пълно с цитати от негови стари текстове. Пробвал съм по принцип да разпространявам негови текстове, но някой път е нож с две остриета, когато аудиторията е по-елементарна. Примерно хора, които са против системата, но са малко по-материално ориентирани и някои негови изкази им се струват отвлечени. Други пък идеи, които хората не възприемат - той ги изказва много добре и се приемат. И във форума се получава този баланс. Та ако има кой да ги подбира и подрежда тези текстове, като отхвърля излишните неща - може да се получи много добро съдържание.

Печатните издания по принцип се създават при съчетание от три елемента: автор, редакция и изработка. Когато става дума за книги - редакцията не е толкова важна. Просто трябва да има един текст, който всички да сме съгласни, че искаме да се издаде и да съберем парите, за да се отпечата. Но когато става дума за периодично издание - редакцията има тежката задача постоянно да подбира и оформя авторските текстове. Тогава редакцията става свой вид автор чрез подбора.

Та като става дума за периодично издание - може да се постигне съгласие между исканията на Варварина и Анти666: пътят до печатно копие минава през създаването на електронен документ. Той може да се създава във формат - 2-3 листа А4 или А5, или А3, след което - ако някой има възможност да инвестира 40-50 лв - може да си напечата тираж в някой копирен център и после да го разпространява срещу символична сума или без пари - негова си работа. Сумата за отпечатване на 3 страници А4 е до 30 стотинки. Като си измислим и приятно оформление - може да се допусне, че ако разпространителя иска 50 ст. - това ще му позволи другия път да отпечата няколко допълнителни копия и да ги разпространи безплатно.
Има много тактики, приятели, и всичките са изпробвани в течение на други каузи. Но без да имаме съдържание - не правим нищо.
Това което може да се прави с минимални усилия е - в края на всеки месец - се събират по-интересните мнения от форума по актуални теми, общо взето се прави подбор от интересните публикации във форума, редактират се, класират се във рубрики, които ще има печатното издание, оформя се и се публикува във сайта като електронен документ. Оттам нататък всеки участник преценява как да извърши разпространението, като разбира се можем да направим едно допитване и ако има достатъчно на брой заявки - по-добре да се отпечата един по-голям тираж на едно место и да се постигне по-ниска цена, отколкото всеки да се справя поединично. Но в крайна сметка, изданието ще е такова, че всеки активист с един чернобял принтер А4 и един телбод да може да го издаде напечатано и да го разпространява срещу или без пари.
Това, с което мога да се включа, както казах е оформлението и да организирам най-добрата цена за отпечатване. Така че остава съдържанието - някой или няколко човека трябва да се организират онлайн да събират текстовете и да подберат снимки - пращате ми ги - оформяме ги и готово. Истината е, че нямам самочувствието, че мога да съм изразител на идеите и принципите на Българския Саракт. Познанията ми позволяват да разпространявам тези идеи, да ги отстоявам, може би и малко повече, но не се чувствам готов за такъв подбор.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ето тук, дори Канатица е отворил тема по въпроса за това печатно издание
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...t=0&#entry48526

PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post
За книгата, ще намерим време да го направим. Стига да се съберат към 500 лв за отпечатването, ще го направим. След като имаме вариант и за разпространението. Защото на Елтимир книгите "Завръщането на Тангра" и "Невидимата атака" не се продаваха в книжарниците и все още има останали броеве.

Относно периодичните електронни вестници на Движението - важно е да се намери човек да направи оформянето им в pdf формат. Това може да се прави на тримесечие например, ще отнеме вероятно един ден труд. Преди време в-к "Съпротива" го редактираше Елтимир, който бе и единственият професионален журналист тук. Вече го няма, така че трябва да се оправяме сами. Ако има някой да направи оформянето, материали от форума може няколко човека да му пратим с копи/пейст и той да реши как да ги обработи.

Ако не се намери такъв човек да го прави БЕЗВЪЗМЕЗДНО, няма как да стане и електронен вестник. Както казах, Елтимир не работеше, прекарваше повече време в къщи пред компа и това му е била преди професията. Всички останали имаме и други ангажименти и колкото да ни се иска, времето не ни позволява, а аз лично нямам техническите умения да го оформя както "Съпротива" например.
Така че, за pdf вестника се търси редактор...

Вече като се оформи в pdf формат, както и 18j пише, ако някой има желание и възможност - да го печата и пуска както си реши, безплатно или с цена. Няма да имаме претенции за авторски права smil4334ac775281d.gif
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Вече казах - пращайте ми подбраните текстове и снимки за един брой, ще направя предложение за макет, който да одобрим и след това наистина е въпрос на един ден работа да се попълни и да се издаде нов брой. Имам възможност и ще отделям на драго сърце време за такова стойностно дело. Оформлението и предпечата е моя грижа - доброволен труд. Не очаквам нищо насреща - достатъчно ми е удовлетворението изданието да циркулира сред нашите настоящи и потенциални съмишленици.
Както казах - липсва ми само един-двама други доброволци да оформим редакцията - да подбираме и редактираме текстовете и снимките. Това не може да е работа за сам човек.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
anti666
Quote Post
В такъв случай, няколко човека от нас ще имат грижата да подберат текстовете и снимките, които да ги оформите. Ако трябва, имаме още един човек от Движението, който предполагам ще се съгласи да помага с оформянето. Може да видиш как го е направил Елтимир. Нека го пуснем в pdf формат като предишните броеве на в-к "Съпротива", а после ако се появи някой желаещ да го направи в печатно издание и разпространява - добре дошъл! През 2006 помня, бях помогнал с малка сума на Елтимир да отпечата последния безплатен брой, но какъв бе проблема с разпространението - нямам идея. Просто не върви да хвърляме бисери на свинете, за да ги мятат по кошчетата, както май стана тогава.

Остава и да решим за името на вестника, дали да продължи да бъде "Съпротива" като традиция или "Български Сарактъ". През 2006, когато излизаше, вестникът показваше причината - Геноцидът, но не и решението на проблема. Оттогава много неща се промениха и мисля че трябва да наблегнем най-вече на второто.
Top
anti666
Quote Post
Реално, не мисля че въобще Движението има нужда да се "съпротивлява". Съпротивлява се някой, който е по-слаб и го принуждават да се защитава, обикновено без успех. Ние не участваме в политическия процес на републиката, нито избираме партийни вождове, че да ги сваляме после с митинги по площадите и 'гражданска съпротива'. Когато Небето ни даде знак в точния момент - просто ще нападнем с подавяща сила, за да възстановим волята му тук.

На някой може да му изглежда налудничаво, но Българският Бог си спуска своите знаци, а пък намеси ли се директно - за 24 часа републиката изчезва. Въпросът е, че няма достатъчно читави хора след това да създадат новото. Със стотина човека Държава на Духа не се гради. И за това смятам, че е дошло времето за печатно издание. Ясно е, че републиканските масмедии няма да ни дадат гласност. Информационната завеса да се споменава Движението и Саракта си стои и няма нищо общо с Елтимир.
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Разбрано - значи започваме тази задача. Ще имам грижата да прегледам оформлението на съпротива и да направим осъвременен макет на същото, но за името съм съгласен, че по-добре да се смени. Съпротива има един куп вече страници и сайтове малко е безлично. Пък ние точно така - в него ще говорим за алтернативата а не за злободневните неща които вече се говорят навсякъде из нета. Изобщо липсва алтернативва която да обедини народа и липсва план на действие как да се въведе алтернативата в действие. И за двети мисля че от този форум могат да излезнат важни неща.
Значи чакам текстовете и снимките а за помощ при оформленето - по сокоро бих имал нужда от редактор който да дооформя текстовете ако нещо са по-дълги или по-къси. Нека да стигнем до там да има материали.
Може би има и някаква регистрация за да не ни цъфнат изродите на вратата с някакви претенции но това ще го проверя. То може да е някаква формалност която може и да е излишна.
Български Сарактъ ми се струва чудесно име за издание. В него можем да продължим идеята на Йордан да пише изявления на Българския Саракт по обществените проблеми заедно с решенията.
Ние участниците в Движение "Войни на Тангра" сме издигнали блестящия Саракт у себе си чрез постигнатите победи над себе си и както Тангра е повелил - стремежът ни е да помогнем на нашите братя българи, за да си издигне отново Сарактъ България - държавата на духа, която е съществувала десетки хиляди години и чрез нея българите са имали духовно и военно превъзходство над народите от два континента, в продължение на няколко цивилизации.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11За да върви по-лесно и организирано работата още от самото начало - може би освен заглавие трябва да си определим също - формат на изданието - брой страници и размери, както и рубрики.
Моето предложение в тази връзка е:
4 до 10 листа А5, което значи - 2 до 5 листа А4. За повече се вдига себестойността и изданието - при печат в копирен център ще струва над 50 ст. на брой, което не е особено рентабилно. Добре би било да си определим и максимална цена на брой, за която може да се продава от евентуалните разпространители-доброволци - с уговорката, че цената трябва да покрива самия печат, а авторството, оформлението и разпространението се извършват на доброволни начала.

За рубриките - добре е да се въведат, за да са по-пригледно подредени информацията и публикациите. Мисля че следва да има рубрика Актуално, рубрика Български традиции и обичаи, рубрика България на българите и за друго - предлагайте. Те трябва да са функция на обема на изданието - тоест на всеки лист или две или три страници да си има отделна рубрика.
За да определим точния брой и наименование на рубриките е нужно да преценим какви публикации и статии ще има в изданието като тематика. Не можем да минем без преглед на последните изцепки на республликата и нейните евроатлантически партнери и съответното посочване на алтернативите на Саракта, задължително трябва да се изобличават неправдите циганиите и еврейщините извършвани срещу българите в собствената ни държава, задължително трябва да провокираме възраждането и спазването на българските-тенгриански традиции и обичаи, чат-пат да публикуваме материали за нашите светилища - това са задължителните елементи, които очаквам да видя в едно издание на Движението. За друго - давайте напътствия.

А да - и не на последно място: молбата ми е да си определим някой, който да казва окончателно какво се прави и какво не се прави. Няма да е добре ако доброволците предлагат да правят разни неща и не може да се постигне консенсус. При това положение трябва да има някой който да си казва тежката дума и с нея всички да се съобразяват - пък на който не му изнася - да си гледа работата. Този някой ще има тежката задача да преглежда всичко като краен вариант и да го одобрява преди да се публикува изданието. Затова и е добре да не се прекалява с обема от страници. Моето предложение за такъв човек е Анти666. Понеже е сред първите в Движението - е наясно с някои съображения в много по-голяма степен от други участници или по-нови доброволци, пък и по мое мнение има качествата да работи с текст. Друг такъв човек е Йордан 13, но той, доколкото разбирам е доста ангажиран с изследвания и нови текстове, при което би било грешка да му се отнема от времето за писане на нови статии, за да преглежда изданието.

Приятели, това което започваме ще изисква една идея по-голяма степен на организираност от наша страна - така че въпросите които повдигаме сега - макар и малко досадни в момента ще ни помогнат да не си губим времето с глупости в последствие. Казвам го от опита на някои предишни инициативи, в които даже сме се опарили и неразумния ентусиазъм от началото е засрашавал в последствие цялата дейност.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Така е. Ние не се съпротивляваме, а променяме и творим. Съпротива трябва да върши старото, което не иска да се промени и за да не изчезне, то се съпротивлява, отстоява себе си. Ние - променяме и творим. Нашата задача е нова форма на държавно управление на България - Български Саракт или Царство и нова форма на битие на Българина. Който е против нас, сега му е времето да прави съпротива.

"Сарактъ България - държавата на духа, която е съществувала десетки хиляди години и чрез нея българите са имали духовно и военно превъзходство над народите от два континента, в продължение на няколко цивилизации."

"духовно и военно превъзходство" ги замени с духовно и държавно водачество. Военното превъзходство е просто следствие, от всичко това, а самото "превъзходство" е просто временно явление. Ние сме били основоположници на държави със статут на Империи, следователно, ние правим държавно и политическо водачество.

Изявленията ги иска Небето. То просто ги спуща, в миг дори, който не очакваш. Когато се даде "Царят Български", това не е мое хрумване, аз просто си копах нивата, не помня, дали садях картофите или ги загърлях, тогава дойде, изведнъж, то е като светкавица в съзнанието ти, отваря го и текста се излива като вода. Фъргаш мотиката и почваш да пишеш. Небето иска да общува с Българите, но най-лошото е, че Българите са загубили способността да общуват с Небето. И това е най-голямата беда на съвременна България. Това е истинската катастрофа.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Мисля, че двама с Анти 666 ще ги преглеждаме, аз ще ги прочитам задължително и дори мога да внеса някои допълнения и корекции, но главното решение, ще остане за Анти 666. Три-четири дяла, като начало е добре, дори е много, но да се пробваме. Не трябва да са много дълги, трябва да съдържа фундамента на нещата, да е концентрирано, а пък на който му е много силно, да си го разрежда с вода.
PMEmail Poster
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11QUOTE (Йордан_13 @ 7.1.2014, 17:11 )

Изявленията ги иска Небето. То просто ги спуща, в миг дори, който не очакваш. Когато се даде "Царят Български", това не е мое хрумване, аз просто си копах нивата, не помня, дали садях картофите или ги загърлях, тогава дойде, изведнъж, то е като светкавица в съзнанието ти, отваря го и текста се излива като вода. Фъргаш мотиката и почваш да пишеш. Небето иска да общува с Българите, но най-лошото е, че Българите са загубили способността да общуват с Небето. И това е най-голямата беда на съвременна България. Това е истинската катастрофа.

Аз разбирам каква е ситуацията, в която се раждат тези текстове и мисля че всички тук участници са наясно, защото проблемите, които се повдигат се забождат право в сърцата на българите.
Обосновката за пред останалите хора е важна, макар и не задължителна. В крайна сметка никой няма да кара хората на сила да четат нашите издания - затова е добре да я има и тази символична цена 20 30 40 стотинки: платил си - чети и не реви. Ако не те устройва каквото пише - не плащай и няма да четеш. Така лично аз спрях преди 6-7 години да купувам вестници, после спрях да плащам за кабелна, сега дори не съм си купил трансформатор за цифровата. Не ме кефи какво ми показват - не им го гледам и това че не им давам пари значи че искам да бъдат закрити тези медии. Елементарна логика..


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (6) 1 2 [3] 4 5 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020