www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Бъдещето на Движението след Елтимир


Страници: (6) « първа ... 2 3 [4] 5 6  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Бъдещето на Движението след Елтимир
Георги-НЗ
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 6-March 09Аз не отричам да имаме вестник, но по-ми допада книга.

Въпреки, че книга напечатана на части в електронно издание на рубрики на вестник - също е вариант.
Например в половината от вестника да е поместена част от книгата.И така известно количество броеве вестник, докато свърши книгата. Като този формат предполага книгата да бъде списвана заедно с вестника, като запълването на садържанието може да бъдат актуални коментари и статии от ежедневието.

Но за да започнем би трябвало да си направим скелет на книгата по глави. Като в последствие тези глави да бъдат помествани във всеки брой.

Така постепенно ще ни се оформи книгата и на края ще я имаме цялата като колективен труд в електронен вид. А вестника ще е бил помощно средство.

Съвсем примерно давам един вероятен такъв скелет:

1.Увод - за какво и за кой е тази книга и за кой не е
2.Старата небесна вяра - тук може да цитираме части от "Завръщането на Тангра", както и всичко по темата
3.Религия, морал, държавно устройство, Тенгрианство - чисто българска древна практика
4.Саракт, древната наша държавност - устройство и принципи
5.Саракта при днешните условия, както Тенгрианството е динамична система, развиваща се и живееща в реалноста - така Саракта трябва да се изгради на базата на днешните дадености - икономически и технически.
6.Икономически отношения в Саракта - забрана на лихварството, лихвата изобщо в този и вид, прогонване на транснационални вериги и заместването им с такива български, жестоки мита за онова което се внася на безценица(домати, вино, сирене, мляко, ..... и пр. конкуренция на нашия селянин) , ... Отрицателна лихва - по примера на Вьоргл базирани на идеите на Силвио Гезел за безлихвените пари.
(пример: http://abi-bg.com/чудото-от-вьоргл-и-идеята-за-топящите-с/ )

7. Армия - наборна служба ( от не повече от година или на 2 пъти по 6 месеца - или трети вариант : всеки трябва да вземе няколко изпита по стрелба, тактика, история на военото дело..... и който ги вземе да се уволнява, а който е некадърен да му се записва "негоден за армията" и да служи в трудови войски ) , като всеки читав българин има в къщи автомат, униформа и раница с бойна готовност. Като за един час да е готов да тръгне за сборния пункт в населеното му място или в квартала.
8......

9..

и т.н.

Като това го давам примерно и нямам никави претенции за изчерпателност или че точно така трябва да бъде.
Въпросът е да почнем от някъде да обсъждаме.


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 095
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11QUOTE (Георги-НЗ @ 7.1.2014, 17:24 )
Аз не отричам да имаме вестник, но по-ми допада книга.

Въпреки, че книга напечатана на части в електронно издание на рубрики на  вестник - също е вариант.
Например в половината от вестника да е поместена част от книгата.И така известно количество броеве вестник, докато свърши книгата. Като този формат предполага книгата да бъде списвана заедно с вестника, като запълването на садържанието може да бъдат актуални коментари и статии от ежедневието.

Но за да започнем би трябвало да си направим скелет на книгата по глави. Като в последствие тези глави да бъдат помествани във всеки брой.

Това също е добра идея - с едно действие се постигат две цели. За мен не представлява проблем щом ще правя странирането и мисля че има възможност това да става без да се надуе обема на отделния брой. Допълнително предимство е че когато обявим че издаваме поредица от текстове - това може да играе и роля за привързване на читателите, които имат интерес. Като си започнал да следиш текстовете от книгата ще чакаш следващия брой с нетърпение. Освен това докато отделните статии може да са извадки от форума, то текста на книгата е нещо което ще се подготвя в момента и не може да се намери другаде, което е най интересното.
Добро хрумване според мен.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 095
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Този закон засяга начинанието: http://lex.bg/laws/ldoc/2134956545

>>Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 42 от 2009 г., в сила от 06.07.2009 г.) На задължително депозиране подлежат:
5. (нова - ДВ, бр. 42 от 2009 г., в сила от 06.07.2009 г.) произведения в дигитална форма, публикувани в електронни комуникационни мрежи, предназначени за четене или възприемане по други начини, разпространявани за обществено ползване от български физически или юридически лица;<<<

Тоест по закона на республиката ние сме длъжни да депозираме в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий":

>>>Чл. 9. (Изм. - ДВ, бр. 42 от 2009 г., в сила от 06.07.2009 г.) Печатните и други произведения се депозират във:
1. (изм. - ДВ, бр. 42 от 2009 г., в сила от 06.07.2009 г., доп. - ДВ, бр. 87 от 2010 г.) Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" - печатните произведения, дисертационните, хабилитационните трудове и звукозаписите, както и обектите по чл. 3, ал. 1, т. 2, т. 3 (с изключение на филмите), 4 - 6;<<<

Едно копие от всеки брой на електронното периодично издание:
>>>Чл. 6. (1) (Изм. - ДВ, бр. 42 от 2009 г., в сила от 06.07.2009 г.) Печатните и други произведения се депозират в следните количества:
19. (нова - ДВ, бр. 42 от 2009 г., в сила от 06.07.2009 г.) едно копие от произведенията в дигитална форма, разпространявани в електронни комуникационни мрежи.<<<

В двуседмичен срок след завършването му:
>>>Чл. 8.
(5) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2009 г., в сила от 06.07.2009 г.) Задължителните екземпляри от произведенията, тиражирани върху електронен носител и копията от произведенията в дигитална форма, разпространявани в електронни комуникационни мрежи, се депозират в двуседмичен срок от завършването им в готов за разпространение вид.<<<

Иначе рискуваме да ни глобят три бона и да ни задължат да ги депозираме:
>>>Чл. 17. (Предишен чл. 15 - ДВ, бр. 42 от 2009 г., в сила от 06.07.2009 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 42 от 2009 г., в сила от 06.07.2009 г.) Лицата, посочени в чл. 5, които не депозират печатни и други произведения според изискванията на чл. 3, чл. 6 и/или чл. 8, се наказват с глоба или имуществена санкция в размер от 300 до 3000 лв.<<<

Без съмнение режима ще използва всички законови лостове, за да санкционира всяка свободна медия - особено щом се разпространяват идеите от този сайт. Така че тази формалност ми се струва неизбежна.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
anti666
Quote Post
Ние тоя кадрил с режима го играем от 8 години и не ни касаят особено техните закончета. Като искат, да глобяват - ще му вземат на Данчо картофите smil3dbd4e5e7563a.gif Нали се сещате, че автоматично тази глоба отива в съда, а при загуба - в европейския съд за правата на човека.

А иначе, ако ще говорим с юридически термини, защо да не погледнем и чл.4 от цитираното документче. Вестника ще е в електронен вариант, издаван за 'вътрешноведомствено' smil3dbd4e398ff7b.gif ползване и безплатен. Ако човек или организация иска да го отпечата на личен принтер и даде на приятели/съратници - това е тяхно право, регламентирано от Хартата за правата на човека. Между другото, задължителна за българското законодателство (чл.10 и 11). От наша страна копирни права няма да търсим.

За книгата, понеже ще е с производствена цена, тогава може който я отпечатва да остави няколко копия в Националната библиотека. Данък също няма как да платим, след като се прави с идеална цел и няма печалба (доход). При отпечатването й, ако комунистическите говеда все пак тръгнат с рогата напред, викам книгата да се казва "Тенгрианството - старата българска Вяра". Или "Българско Тенгрианство". Нека пробват да ни преследват за правото на вероизповедание. С техните камъни по техните глави. Както споменах преди, последното което режима иска е медийна известност за Движението. 500 бройки тираж ще го преглътнат някак си.
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 095
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Не ми е проблем да нося по някое копие в библиотеката, от това не следва нищо, освен че ще е достъпно за всеки посетител там. Както решите - за мен е все едно докато го има изданието. Като се замисли човек - то може спокойно да се окаже вътрешноведомственa документация ако се стигне до глупости. smil4334a62fd4260.gif


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Varvarina
Публикувано на: 12.1.2014, 14:41
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 114
Участник # 649
Дата на регистрация: 5-November 06Предложението на Георги и на мен ми допада. Така както и 18J написа ще се получи 2 в 1. Хем вестника ще върви, хем и постепенно ще се вписва и книгата. А разпространението му, всеки според идеите, хрумванията и възможностите си. Идеята за разпространението на книгата чрез издателства също е хубав вариант, нека има и такава опция. Книгата според мен не трябва да е по-скъпа от 2-2.5 лв. Така хем ще има някаква минимална печалба, хем повече хора ще могат да си я закупят без проблем. При положение че себестойността и е около 1 лв и по-малко мисля, че горната цена е добра. А като заглавие на книгата мисля, че е по-удачно да е "Български Саракт-държавата на Духа" а като подзаглавие може да се сложи"Тенгрианството - старата българска Вяра". За вестника и аз бих искал да се казва "Български Саракт". Доколкото до проблема с носенето на брой в библиотеката, щом 18J не му представлява трудност нека да се възползваме от тази възможност. Пък и от друга страна там ходят хора, които се интересуват и четат, и според мен е още една възможност повече хора да се запознаят с идеите ни.
Предложението на Георги за скелет на книгата също трябва да се обсъди. А и той съвпада с момент когато от известно време подготвям отделни теми свързани със Саракта. Става въпрос за спорт, селско стопанство, здравеопазване, туризъм, образование, армия и т.н . Темите, които постепенно ще пускам са базирани на години разговори и обсъждания на хора с различен пол, възраст, обществено положение, хора работещи в тези сфери, които имат друго виждане за нещата нищо общо със сегашната ситуация. Мисля, че по този начин ще се получи дискусия, и ще се изчистят нещата така, че след това да може всяка от тези важни теми да се включи като отделна глава в книгата ни.
Първите 5 точки които е дал Георги като скелет за книгата са добри за мен, вече от 6 нататък както е загатнато трябва да включим темите за икономическите отношения и икономика, селско стопанство, здравеопазване, туризъм, образование,армия и т.н. Надявам се повече хора да се включат и да кажат своето мнение както и нови предложения ако имат.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 13.1.2014, 18:17
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06"Българският Саракт - държава на Духа" и второ подзаглавие "Тенгрианството - старата българска Вяра", това е добро попадение, защото Българският Саракт е първом небесен конструкт, т.е. това е вътрeшния живот на Българина, общуването с Бога, разбирането на света, осмислянето на битието и след това политика, икономика и квото и да е друго останало.
PMEmail Poster
Top
РонинА
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 154
Участник # 35 428
Дата на регистрация: 7-March 14чудя се как да започна....отдавна чета тук,скоро се и регистрирах
,мислите ми пропускат в различни посоки и теми и въпреки това са
в една цялост и са взаимносвързани....ще споделям тези си мисли и чувства не за да "давам акъл"а с идеята да Ви(си) помогна.Какво имам в предвид,като за начало ще определя себе си като БЪЛГАРИН(не случайно е с главни букви),около 40 г. семеен+деца,попрепатил житейски,видял и хубаво и лошо,все още търся отговори в живота си,вече имам някакъв поглед или поне така си мисля,средно интелигентен(дори повече от средно,но на фона на вашите знания... е под въпрос ) стига с мен...защо пиша в тази тема,според мен вие имате вече изкривено съзнание и поглед-не го казвам в лошия смисъл-прекалено дълго сте извън"действителноста"в която живеем,това си мнение го оформям от вашите постове по отношение на pазпространението,информирането и убеждаването
на останала част от нашите български съграждани(изключено е да разчитаме на помощ,разбиране и още по малко на действия от други) от необходимоста за промяна,и то не каква да е,а точно от тази,подплатена от това кои сме,от къде идваме,какво сме направили и как сме го правили,давате ли си сметка че за голяма част от четящите дори първата страница на вестника от 01.02.2014 ще им бъде трудно да ви разберът,повярват,последват(а нали точно това е целта).Пиша ви това с идеята да разберете че тези знания които всички вие имате,
натрупали сте ги с години четене,изследване,мислене ,чувстване,няма как да ги предадете на човек който само е чувал за Тангра,Саракт, така рязко и без подготовка.Убеден съм на 100% че няма да ви вземат на сериозно с този си подход,това не е лъжица за всяка уста,дори напротив-много малко са,трудно е защото -необходимо много четене,мислене,усет,ако щете и дори-необходимост от това-а на всички ни е известно манталитета и новите обичаи на народа...
колко човека в събота вечер ще седнат да четат и развиват себе си,и от тези колко ще четат тук? Колко ще се шлаят из природата(без скари,барбекюта,бири и т.н.),а колко ще са в моловете,кръчни,барове и др.?
Агитацията(грозна дума- на фона на идеята)за Български Саракт трябва да е на друго ниво според мен,достъпно,постепенно,не така наситено.Днес си направих един експеримент,имам приятел,който е широко скроен и често обсъждаме теми извън ежадневието ,извъземни,окултни,прераждания,тайни общества и т.н.,но не бяхме говорили до сега за Тангра,Саракт...за моя изненада,той имаше малко информация за това,обяснявайки какво съм научил и разяснявайки това забелязах погледът му че е от рода "абе де да знам" при положение че той приема какво ли не като допустима истина,НО нямаше и идея от това за което му говоря...
..какво ви казвам с това,трябва друг подход.Целта е да се пополяризира идеята и да има последователи,а не трудното за четене,
разбиране и вярване инфо което предоставяте, което може да формира грешни изводи и впечатления.Вече виждам някой от вас да си мислят"лесно се критикува",не го правя,
а се опитвам да ви предоставя по моему как виждам нещата.Не целя да предизвикам някого или дискусия,не е нужно да ми отговаряте дори.
Пополяризирането трябва да се насочи към младите,ученици и студенти-които не са с гипсирани от труден живот, проблеми, навици,години наред гледали политически игри
и обезверени мозаци,чрез децата можем да повлияем и на родителите им(преди малко описаните гипсарки) в името на собствените им деца.
Като за начало да се се информира и разпространи нещо от рода на филм с кртинки и надписи(правил съм си за собствени нужди с Windows Movie Maker и не е трудно,
та например - Истинската история на България
(кога е създадена,как,устройство и др.но достъпно,лесно да се приеме,с доказателства-находки и т.н.),в съкратен вид-а може и от няколко части-грабне ли те първа част сам би се поинтересувал за 2,3 и т.н.,филмче което е 8-10 мин. лесно за гледане(не отнема много време и не отегчава),премерено-нито пошло нито наситено с термини и непознати за хората -граничещо за тях бих казал фанатично споменаване на идеи и имена,да отключи националното самочувствие първо,защото сега сме дърво без корен!
Веднъж направено може да се разпостранява чрез диск,интернет-YouTube,VBOX7,Facebook и др.


PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Прав си, да. Това поне лично на мен ми е ясно. Принципно народа се интересува повече от тумбака и често мисленето е трудно за него занятие. За повече от това, дори не говорим. Успехът сред по-младите, разбира се, би бил по-голям. Тях ги интересуват тези теми, наблюдавал съм ги.
Не съм си мислил, че ще е лесно. Дори, аз съм този, който е казвал, че дори направата на вестник, сега не му е времето. Но пък трябва да опитаме. Така, че ще го правим. Стилът, термините могат да се свалят още ниво-две, не повече. Не може вечно да се слиза надолу, трябва да ме разбереш, така наистина се създава популярност, но и се комерсиализират нещата, народа трябва да се въздига, да търси път над всекидневното. Иначе си прав. Не, че не съм си давал, поне аз сметка за това, колко е трудно да говориш на стена. Това е монолог. Нашата надежда е в това, че все пак един ден стената ще ни отговори smil4334ad1724132.gif smil4334ad1724132.gif smil4334ad1724132.gif smil4334ad1724132.gif Идеята за филмчето сме я имали, но според мене като знам за какво става въпрос в нашия социум, ще вървим с бавни стъпки и няма да пропускаме стъпала. С една дума, сега нямаме ресурс да го направим. ще следваме етапите, като качим първата стълба, ще търсим втората, няма да скачаме веднага на третата.
PMEmail Poster
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 095
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11И аз мисля че РонинА е прав и на такава градивна критика дължим обяснение.
Лично аз се занимавам с това нещо - както го нарече агитация от много години. Преди нямаше фейсбук и видеосподеляне... пак съм го правил - по форумите в името на една идея: рационален национализъм я наричам сега за пред хората, но преди не можех да я дефинирам - просто борба за собствените ми идеи беше. Това са часове прекарани в политиканстване из интернет... часовете в дни, седмици ит.н... Преди не знаех всички тези неща които научих тук, съответно не съм боравил с тези понятия, но общо взето винаги съм имал чувството, че говоря на сенки. Е започнах да участвам в този форум и лека-полека идеите и усещанията ми се подплатиха с конкретни убеждения и знания. Но пак продължавам да говоря на сенки. Само че, действителността в обществото е съвсем различна - вече огромни маси хора по форумите и из фейсбук пишат онова което аз някога съм писал, а това което сега имам като убеждения се споделя от много хора, сред така наречените активисти на гражданското общество. Така че - както писах по-горе в тази тема - да - ние не можем да измерим кой точно ни чете, но ние сме длъжни да продължаваме да правим тази агитация и то именно по този начин защото до момента и напоследък резултатите, които наблюдавам в обществото - мога да ги сравня с лавина, която се изсипва върху системата.

Ще погледна и от друга гледна точка. Има в социологията и по-точно там науките за агитацията едни разработки за аудиторията на медиите, защото ние сме и медия все пак; там е обяснено, че всяка медия си има собствена аудитория според тематиката и стила, който използва. Някои медии, благодарение именно на езика, който използват привличат по-специализирана аудитория. А когато става дума за агитация има една теория мисля че се казваше two step flow: според нея в обществото, в различните области има специалисти, лидери на общественото мнение и широка публика. Един метод, доста успешен, за агитацията е когато привлечеш специализирана аудитория от лидери на общественото мнение. Тогава ти им говориш на тях - те си формират мнение и го разпространяват сред своята си аудитория на езика понятен за тази тяхна аудитория. Според мен, за да се постигнат горните резултати в рамките на какво - 7-8 години - нещо такова се получава с нашия форум и това е целта, и на вестника. Аз участвам тука някъде от 2009 - 2010та. Тогава - каквато беше ситуацията в държавата и сега каквато е - изкушавам се да кажа, че все едно сме провали супер прецизна two step flow пропаганда и в момента - поне аз каквото съм видял - част от по-активните българи говорят за нашите идеи и то разпалено, а всички са убедени, че се налага смяна на управлението и всички са наясно, че историята ни е скроена, за да дебилизира обществото. Това е голям резултат. За сравнение - политическите партии, с огромните си агитационни системи и бюджети, и медии на разположение - са видяли електоратите им да ерозират, а избирателната активност, като цяло, да се гмурка убийствено. Дали е заради нас и кои други фактори играят - можем само да предположим, но сме длъжни да продължим да правим нещата така както ги правим, защото резултатите са налице. Ние не можем да задоволим информационните нужди на всички хора и всички аудитории, но можем да говорим на една шепа лидери на общественото мнение, които изсипват информацията на цели маси от хора във вид смилаем за масите.

Но като стана дума за клипчета из интернет - то дори и в момента е пълно с такива неща без да сме ги правили ние. Което не означава, че аз специално не бих правил такива. Всичко е въпрос на време и капацитет. Ето ние имаме капацитета да направим това издание. То е понятно все пак за някакъв кръг от българи. Надяваме се сред тях да има и такива, които ще направят клипчета или ще пишат по форумите, на вниманието на по-широка аудитория. Ако ти имаш технически умения и желание да правиш такива клипчета не виждам защо да не се включиш в процеса. Може да се обсъди да ти се изпращат текстове, които да опростиш, снимки, насоки, а ти да правиш тези клипове или статии и после да търсим начин да ги разпространяваме. И това се отнася до всеки един читател във форума. Те нещата дори се свеждат до елементарният факт, че ние идейно и интелектуално нямаме възможност да правим друг вид материали. Аз не мога да пиша по друг начин, за другите знам, че очакванията им са още по-високи по отношение на научната обосновка. Това което можем да правим е налице - текстове с научна обосновка, преведена на понятен език. Проста логика с библиографски референции. Това във вестника не са научни текстове. С тези ни текстове не можем да преобърнем учебниците по история. Но за широките маси те пак имат нужда от превод, което е въпрос на още време и усилия. Затова вратата на редакцията е открехната за нови доброволци. Заповядайте с критики, идеи, но трябва да сме наясно: кой предложи - той заложи. Тук имате уникалния шанс да реализирате собственоръчно идеите, които предлагате :)


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Ванина
Публикувано на: 18.3.2014, 12:06
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13Да наистина Ронина има погледъ по страниченъ и нужно е да се зачете. Азъ съмъ на мнение, че нужно е да има материалъ за всякаква публика. Вестника въ тоя му видъ си е добъръ, но подходящъ обаче е само за по четящи, назнайващи търсещи хора, не твърде обременени съ житейски грижи. Има търсещи хора, но нямащи сили и време да прочетатъ целия вестникъ. За тяхъ ако може всичко концентрирано въ петъ изречения да се напише))))))))) Други пъкъ са като децата, високи и дълги фрази имъ натежаватъ. Други прекалено още са задръстени умовете имъ съ лъженауката, коя са възприели отъ училищната скамейка, и съ лъжите програмирани имъ чрезъ изкуства и медии, но все пакъ човъркатъ, задаватъ някви изненадващи въпроси, отъ което вадя заключение, че усещатъ съ сърцето си, че нещо не е наредъ, но сучатъ се въ погрешните си знания, като въ омъгьосанъ кръгъ и трудно е да излязатъ. Тогава азъ се опитвамъ да имъ задамъ въпроси съ които да ги накарамъ да мислятъ. За тоя видъ хора определено вестника не е за тяхъ. Децата и учениците... Малко отъ тяхъ са кои четатъ. Наистина филмчета е нужно за всяка възрастъ. Но на фона на всичката черна медия коя ги залива, филмчето е капка. И ако капката не е съ чудодейна сила, тя си е просто капка срещу океанъ. По добре е да се организира воденето на деца до светилищата. Тамъ е силата. Азъ бихъ водила деца, но все пакъ трябва ми подкрепа. Тамъ да имъ се разказва на техниятъ езикъ за славното време на Дедите ни, кога са били близо до Небето. Силата ще я усетятъ особенно ако се завъртятъ на Хорото, мога да имъ свиря на свирчица. На светилищата кога са били, отпосле ще почустватъ, че всичкия този океанъ сравнение съ силата на Светилищата е просто единъ мръсенъ гьолъ и никога не ще припарятъ повече да се къпятъ въ него.

PM
Top
anti666
Публикувано на: 18.3.2014, 18:04
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 159
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06QUOTE (РонинА)
Агитацията(грозна дума- на фона на идеята)за Български Саракт трябва да е на друго ниво според мен,достъпно,постепенно,не така наситено.

За това си прави и ще се опитаме да свалим летвата на достъпност на вестника малко по-ниско. Не съвсем, за да публикуваме спорт и жълта хроника, но да бъде разбираемо и за по-широка аудитория. Това е всъщност и целта на вестника. Основната група, към която са насочени нашите послания (таргет група, както е модерно да му казват smil3dbd4e398ff7b.gif ), са млади и хора на средна възраст с интернет и те с няколко цъквания могат да прочетат каквото им трябва директно от сайта. Вестниците, респективно и бъдещата книга вече ще са за по-други групи, някои от които нямат и интернет, така че наистина този академичен стил не е съвсем уместен.

В броевете, може би още от следващия, ще сложим нов раздел за актуални проблеми. Неща, които пряко касаят и интересуват българина. В "Съпротива" се застъпваха най-вече антисистемните материали, на това Елтимир беше особено добър и може да използваме някои от студията му. Но в "Български Саракт" трябва да предлагаме и алтернативата на това статукво. Тоест, че има изход и от най-безнадеждното положение, в което българите сме изпаднали в момента. А то е Саракта, както и пътя до него. Точно това трябва да е в разбираем стил.

Обратната връзка е важна за нас, така че ако е добронамерена, няма какво да се притеснявате - всяка идея и мнение е от значение. Затова е този форум.
PM
Top
trak
Публикувано на: 18.3.2014, 20:25
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 690
Участник # 1 912
Дата на регистрация: 21-June 09Kаква трябва да е личността на водача в Саракта и какви качества трябва да притежава тя? Как ще го познае народа?
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 18.3.2014, 21:13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Той е този, на когото Сърната ще покаже брода. Преди това той е обикновен българин, който повече мразят, отколкото обичат и никой не го търси; но когато Сърната му покаже брода, всички ще забравят за това колко е бил лош и какви отвратителни качества е притежавал smil4334ad1724132.gif smil4334ad1724132.gif
PMEmail Poster
Top
РонинА
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 154
Участник # 35 428
Дата на регистрация: 7-March 14Да си прзная не очаквах такива отговори от вас,един непознат критик като мен не би бил така приет на друго място-чест ви прави...
ами да започна с това че не се чувствам все още навътре в нещата ,че да мога сам да подбирам материали(снимки,текст,обосновка и др.)за
направата на по-горе споменатите от мен филмчета-но бих работил с удоволствие с някой от вас по такъв проект.Kазвате че и сега имало в нета такива,но тук става въпрос за друго,трябва да имаме лице,неоходим/и е/са такив/а филм/и които да са дело на движението с ясно различими символи и да няма свободни интерпретации на разни лидери на обществено мнение(да ви кажа честно нямам идея кои са те),а такива с които да се обръщаме към хората.
Спомням си първото посещение на този сайт ..объркан...неурентиран ....виждам огромна информация...снимки....теми ....древни богове и шокиращи нови неща...някаква анонимост ,тайни,ДС агенти и конспиратция(не без основание,но това е друга тема).
Мина време и след много четене нещата се променят,но всеки път когато вляза се сещам за първото си впечатление,усещането за дълбока нелегалност винаги стои...да, усещане е....
Един видео материал закачен на лицето на сайта с информационен характер,от рода,ние сме еди кои си,нашите идеи са такива и акива(не че ги няма вътре),тук може да намерите това и това,пригответе се да видите и научите информация която е умишлено скрита или изопачена и др. такива,и всичко това с цел да подготви новите посетителите тук(нео от матрицата как не можеше да приеме
истинската реалност-не се смейте,не е за всеки)за първото му впечатление,което в зависимост как е оформено и поднесено (изключвам реплики на накой че всеки я приема по свой начин)би го накарало да продължи или да избяга(синьото или червеното хапче) и да носител на негативно(без покритие)мнение с което да заразява други..."мани ги тези,глупости големи,дух небе Тангра и ......"
Разбира се че" Вие/Ние не можем да задоволим информационните нужди на всички хора и всички аудитории" обаче тук е другият фактор,трябва да бъде в по голямата си част информационният поток насочен и оформен за към тази част(потенциални активист),която търси това,чака,будна но неурентирана,които им трябва малко(броят им постоянно расте),излишни усилия са ненужни на фона на катастрофата която предстои,а усилия -премерени и използвани правилно защото както разбирам активно участващите в движението са малко.
Като говоря за сваляне на нивото на писане нямам в предвид,да се говори глупости или да има жълта хроника,идеите трябва да се поднесът "като качим първата стълба, ще търсим втората, няма да скачаме веднага на третата" по разбираем начин,разделяне на агитационните материали биха
имали този успех.
Част 1-да се привлече вниманието и да се развие с цел да се задържи всеки един
Част 2 -запознаване по детайлно с идей устройство на Българският Саракт,светилища и др.
Част 3-да е за лидери и някакъв кръг от хора доказали през времето Българският си дух
Всичко това така на бързо ми дойде на ум и е само примерен вариянт и ако е вече писан някъде моля да ми простите но няма как да наваксам вашите години тук .
Споменава се по-горе и за светилищата,преди всичко аз трябва да посетя такива мяста,да добия тези усещания за които говорите,защото на много места в този сайт чета теми които не мога да разбера по простата причина че те трябва да се усетят.
Спирам с писането че ме чака четене а времето лети!


PM
Top

Topic OptionsСтраници: (6) « първа ... 2 3 [4] 5 6  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020