www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Към Корнелия Нинова относно


Страници: (3) [1] 2 3  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Към Корнелия Нинова относно, избора на кметски наместник на Ситово
Йордан_13
Публикувано на: 13.11.2019, 21:29
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Сега, тука искам да се обърна към Корнелия Нинова. Става въпрос за избора на кметски наместник в село Ситово, Община Родопи. Понеже не съм сигурен, че е запозната, но новият кмет на Общината,който е от БСП, слага за кметски наместник, човек с партийните възгледи на ПП ГЕРБ, който от своя страна оглавява НПО. Така, Общината реално предава управлението на селото в едни новосформирани НПО-та, който се сформираха, не без съдействието на предишната власт в Общината. С една дума, настоявам за корекция по въпроса, защото, ако тя не се случи, ние ще преразгледаме своята политика на макрониво и ще престанем да подкрепяме БСП срещу ГЕРБ. Просто е. Това, го казвам преди новата сесия на ОС на "Родопи", когато тези вече предварително избрани лица ще бъдат просто гласувани. Виждам, че само една сесия е минала. Аз съм против, специално за Ситово, Община Родопи, това лице да бъде, кметски наместник и въобще лицата оглавяващи двете или трите НПО-та или участващи в тях. Ако трябва сложете там едно магаре, както обичаше да казва Бойко.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 14.11.2019, 11:07
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Mестните избори са нещо като стрес-тест за БСП за национално ниво. Затова искам да се върна към управлението й в Община Родопи в идващите 4-ри години. Поведението на нейните кметове по места ще е определящо за по-нататъшното й бъдеще. Защото, ако се провалиш на микрониво, как ще търсиш победа на макрониво, т.е., ако на микрониво се държиш като капиталист, как искаш на макрониво някой да те припознае като социалист?;)))
Аз разбирам, че новият кмет на Община Родопи е младо момче и е чуждо на социализъма, повече му приляга евроатлантизъма, но все пак ще напомня, че изборът на кадрите на най-ниско ниво ще е съществено свидетелство за бъдещето й и реалната политика, която води, а не тази, която се изговаря с думи.
Какво е моето виждане по въпроса. Село Ситово, да бъде извадено от програмата на БСП за Община Родопи, която ще бъде приложена за всички останали села., т.е. на него да бъде отреден специален статут на „архитектурен резерват“ и селото да бъде развивано като такова. Това за повечето ще прозвучи като изваждане извън време-пространството или замръзване в тази пространствнео-времева точка, която е в момента и това е така. Но, дори извън време-пространството, селото може да се развива като архитектурен резерват. С една дума, в него може да има „допустими промени“ и „недопустими промени“. Повечето залегнали идеи за промени в програмите на НПО-тата създадени по времето на кмета Спасов (това искам да го подчертая, още веднъж) и тази на Община Родопи сега са в графата „недопустими промени“. Недопустими промени са урбанизацията на селото и превръщането му в село от „градски тип“, каквито има десетки в полите на Родопите и в Тракийската низина. Преносът на моделът на града или полските села към такъв тип високопланински селища е път за тяхното директно обезличаване и унифициране. Какви са „допустимите промени“? Поддръжка на вече завареното положение и архитектурно възстановяване и подръжка на старите къщи, плевни, улици. С една дума, инфраструктурата преди (3-4 км отсечка) и вътре в селото, трябва да се поддържа и да се подновява поради необходимост, но старите пътища вътре в селото, трябва да се реставрират в духа на 18-19 век. С една дума, на Ситово да се погледне като на севернородопската Ковачевица ( село, архитектурен резерват в Западните Родопи). Пожелателни са къщите за гости, но не и задължителни, както фурна в селото, кръчми и т.н., неща, които ги е имало, могат да бъдат евентуално възстановени, но това е пожелателно, т.е. модернизацията му днес, да бъде сведена до минимум. И без това социализмът е нанесъл достатъчно много поражения в неговият облик, повече не са нужни. Така, Община Родопи ще си има високопланинско село, с което да се отличава, т.е. тук говоря за специфичен идеен подход, действия и инвестиции на Община Родопи (стига да ги може), а впоследствие и поемане и развиване на селото като архитектурен резерват, от страна и на държавата, ако оцелее като такава в близките десетилетия.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 23.11.2019, 18:34
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ще се обърна директно към г-н Павел Михайлов относно скоро предстоящото назначение на кметски наместник в село Ситово, Община Родопи. Според мен, забавянето е правилно с оглед на това, че този избор ще има своето знаково значение за начина на управление на Община Родопи от БСП и как въобще БСП ще стои не само на местно, но и на парламентарно ниво. Ако се продължи моделът на ГЕРБ, където властват лобистките и поръчкови назначения на определени хора, препоръчани от високо властово ниво по роднинска линия, БСП няма да се различава от ГЕРБ и няма да се похвали дори със сегашната успеваемост на каквито и да е избори. Така, че дори изборът на фигура като един назначаем с административна заповед, кметски наместник, може да тласне БСП в една или друга посока на едно макрониво.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 23.11.2019, 21:45
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Второ, все пак искам да кажа, още нещо по въпроса за скорошният избор на кметски наместник в село Ситово. Недопустимо е, Министерството на Правосъдието да нарушава самият Закон кадрувайки в Община Родопи. Къде е София, къде е една Община Родопи?. Вие сами оттам нататък решавайте, дали ще фалшифицирате уседналостта на въпросният кандидат, за да стане той кметски наместник или ще трябва да спазите Законът. Има човек в Ситово, отговарящ на критериите за уседналост към днешна дата и не е пенсионер. Не смятам, че трябва да се заобикаля Законът, за да е налице кадруване. Още повече, че въпросната фигура е толкова силно убедена, че ще бъде назначена, че е започнала и да кадрува още преди назначението си!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 23.11.2019, 22:05
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Stefka Nikolova: Гледайте в своята паничка ,а не в чуждата.

Отговор: Г-жо, въпросът ме засяга лично, въпросната чужда паница и тук "чужди паници" няма. Вие сте арогантен човек с доста високо мнение за себе си и е цяло чудо, че съм ви допуснал да пишете тук;))) А вие не сте в състояние да ми казвате, каквото и да е. Аз не съм, вашият мъж;))) Командвайте си него, и не се заяждайте с мен. Съвета ми е и към една прокурорка в София;))) Не е хванала Господ за шлифера, за да решава, как ще живеем ние!
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 23.11.2019, 22:33
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 142
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Без да знам какво става в Ситово, директно към Корнела. Изборът на наместник от БСП в Ситово ще реши на макрониво и нашата подръжка към вас. Падне ли тя - падате и вие. Ситово е особено място по други причини.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 23.11.2019, 23:06
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (anti666 @ 24.11.2019, 1:33 )
Без да знам какво става в Ситово, директно към Корнела. Изборът на наместник от БСП в Ситово ще реши на макрониво и нашата подръжка към вас. Падне ли тя - падате и вие. Ситово е особено място по други причини.


В Ситово по времето на предишният кметски наместник от ГЕРБ бяха учредени две НПО-та. Сега, човек от едното НПО и комшийка smil4334ad8a149e0.gif дошла наскоро в Ситово е лобирана от прокурорка от София, нейна сестра, (доколкото разбрах) да бъде назначена за кметски наместник. За Ситово има цели 8 мераклии за кметски наместници, но все ще е лошо, според мен, който и да бъде сложен. Назначението се бави, защото въпросната комшийка Виделина Врачева-Сръчкова (по мъж, вероятно Сръчкова) няма 6 месеца уседналост и най-вероятно, за да стане номера, ще трябва да се фалшифицира уседналостта. От друга страна, не можело и пенсионер, да бъде назначен, поне така, разбрах. Но, явно, "препоръката" от въпросната прокурорка, вероятно пак Врачева, (ако няма мъж трябва да е с тази фамилия) ще натежи, поради, което и въпросната нейна сестра се чувства вече назначена. Проблемът е, че за нея аз съм доказан престъпник smil4341944e6b0c8.gif без дори да ме познава. И като гледам как командва мъжът си и колко е амбициозна, предстои тотална война. Нищо друго.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 29.11.2019, 0:16
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 142
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Няма как да се фалшифицитра уседналост на човек, който не е от Ситово и е купил (на безценица) къща с еврейски, пардон европейски пари това лято. Но ако все пак Сръчкова стане кметски наместник, това ще е края на БСП.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 4.12.2019, 19:29
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (anti666 @ 29.11.2019, 3:16 )
Няма как да се фалшифицитра уседналост на човек, който не е от Ситово и е купил (на безценица) къща с еврейски, пардон европейски пари това лято. Но ако все пак Сръчкова стане кметски наместник, това ще е края на БСП.

Напротив може smil4334ad8a149e0.gif и това го прави една прокурорка родом от Ситово. Сега се изчаква тя да добие уседналост. С една дума, станала е жител на Ситово, може би и почват да й текът 6-те месеца, лятото ще ги има, и дотогава остава старият. Натискът от тази прокурорка към Михайлов бил много силен.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 4.12.2019, 21:12
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Бойко Борисов, току що в новините, намекна за връзка между избора на Гешев за главен прокурор и президента Радев: "Братът на главният прокурор Гешев е от личната охрана на президента Радев" ;))) Тази година и следващата определено ще си говорим за прокурорите в България и не само, но и ще се изсветли връзката как съдебната система като една дълбоко корумпирана и незаслужаваща доверието ни система в държавата, нарушава Разделението на Властите и кадрува в другите Власти, не само влияейки на дейността им, но и как насочва дейността им в една желана от нейните представители посока!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 4.12.2019, 21:21
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Аз искам да подкрепя, сегашният кмет на Община Родопи, г-н Михайлов, като припомня, че съдебната власт в България е отделно от изпълнителната. Затова не трябва да го е страх и да се поддава на натиск и заплахи, когато взема решения, касаещи село Ситово. Вие сте юрист също г-н Михайлов и предполагам, че това в момента се използва срещу вас, тъй като, когато сте били в тази сфера сте изпитвали вероятно субординизма в отношенията. Но, сега сте вече в изпълнителната, т.е. в друг тип власт и тук имате друг вид свобода, която може да ползвате. Вярно е, че съдебната власт може да ви притиска като кмет на Община Родопи, да ви създава проблеми, но, ако вие управлявате правилно и сте чист, негативите остават за самата съдебна система като дълбоко корумпирана и постоянно под мониторинг от ЕС. То от този "мониторинг" файда няма, там трябват брутални силови действия за нейното прочистване из основи. Така, че, ако този проблем продължава да виси, аз ви съветвам да запознаете с проблема, лидера на партията ви, Корнелия Нинова. Нека да се осветли въпроса от още по-високо ниво, за да се потърси свободата, необходима на кметът на Община Родопи сам да решава въпросите на своето управление.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 8.12.2019, 14:58
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Един добър пример за кмета на Община Родопи, г-н Михайлов как да се отърве от прокурорската диктатура на прокурор Зорница (от Тасковите) от Софийска градска прокуратура. В Ситово има 8 кандидатури за кметски наместници. Урни-бюлетини и избори за кметски наместник в Ситово, за да е по-законно. Разбира се, ще настанат конфликти в селото, но те и без това ще настанат при назначението на Виделина Сръчкова, за която сега под давлението на Зорница се чака да "уседне", за да бъде сложена и така формално да бъде спазен законът. Де факто и де юре, както и да го погледнем "случаят Ситово" прокурорката Зорница погазва Законът и Правото лишавайки кмета на Община Родопи от даденото му от същият закон, право да взема самостоятелни управленски решения.

==============================================
Кметът на Плевен обаче разреши хората да посочат кой да ги управлява в малките населени места.
В седем плевенски села общинският кмет предпочел да проведе импровизирани избори – с урни и бюлетини, и навсякъде се съобразил с предпочитанията на хората.
„Абсолютно празен лист, всеки писа името с химикал върху листчето, сгъва го и го пуска в прозрачната урна. Всичко останало според мен е по-незаконно”, казва Таня Кърдийска, жител на село Горталово.

270 000 души без право на глас, 1493 села - без кметове
В населените места под 350 души няма пряк избор

https://www.dnes.bg/stranata/2019/12/08/270...ETdchgSfEq3O7xo
PMEmail Poster
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 089
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11хехе ...трабвяше Корнелия Нинова да стигне до Ситово, за да се изсветли факта, че тя приказва иначе, но действа като лява джанта на бахура.
Истината, както казват, грее над всичко като слънце
..е за тази истина измина малко време, но както е казал Апостола
по делата ще ги познаете.
Между другото кожата на една корнела е един от стожерите, които крепят естаблишмента на бахуря... наред с коалиционерите от парламата, домуса, черепа и какво беше друго..
А да - прокуратурата.

Ами ти ако си една корнела и има 4 тоНа документи, които те вкарват зад решетки...какво ще делаш срещу тия дето държат тие документи? ...нека си го кажем правом: лява джанта :)))

Това изсветляване, дет се вика, е една добра новина за Движението и за България.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 13.1.2020, 22:59
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (18j @ 13.1.2020, 11:05 )
хехе ...трабвяше Корнелия Нинова да стигне до Ситово, за да се изсветли факта, че тя приказва иначе, но действа като лява джанта на бахура.
Истината, както казват, грее над всичко като слънце
..е за тази истина измина малко време, но както е казал Апостола
по делата ще ги познаете.
Между другото кожата на една корнела е един от стожерите, които крепят естаблишмента на бахуря... наред с коалиционерите от парламата, домуса, черепа и какво беше друго..
А да - прокуратурата.

Ами ти ако си една корнела и има 4 тоНа документи, които те вкарват зад решетки...какво ще делаш срещу тия дето държат тие документи? ...нека си го кажем правом: лява джанта :)))

Това изсветляване, дет се вика, е една добра новина за Движението и за България.

Проблемът е дали при тебе изсветлява или си в мрака smil4334ad8a149e0.gif Засега поне Корнелия, частично изпълни това, за което я помолихме. Кметски наместник не е "номинацията" на Зорница Таскова от Софийска градска прокуратура, която е родом от Ситово, а човека, който поискахме, макар да е назначен временно до месец юни. Това "временно" на мен не ми херсва, затова войната се е простряла вече по всички форнтове и доста позагрубя в село от 10 човека. Проблемът е, че в "държавата" няма кой да санкционира корупцията в Съдебната система от такъв мащаб, какъвто е кадруването на Съдебната система в Изпълнителната. В крайна сметка, прокурорката застана зад твоят любимец, бившият вече кметски наместник Димитър Насков, осигурявайки му аватар в лицето на кандидатурата на Виделина Скръчкова, чрез която той сега действа от заден план. Цели две НПО-та организираха той и жена му, за да запазят влиянието си в селото, а и да влияят на процесите там след като е ясно, че рано или късно, той вече няма да е кметски наместник. Така, че тука изказването ти е малко общ фон върху едни доста динамични процеси, в които от заден план Насков атакува сегашният кметски наместник, Димитър Пастърмъджиев smil4341944e6b0c8.gif


" М-да, г-жо Сръчкова, тези дитирамби Нели Таскова ли ви ги сложи в устата? Да не сте завършили психологическа подготовка за промиване мозъка на населението в школата в "Симеоново"? Защото такъв начин на писане, макар за мене доста наивен и лозунгарско-лековат ми прилича на опит за психическо въздействие върху хлабавата психика на новите пенсионерки;))) и казване на това, което те искат да чуят. А какви са фактите? Настоящата ситуация в Община Родопи е вследствие абсолютният и пълен провал на управлението на ПП ГЕРБ в нея. Та, то, ако не беше така, щяха ли те да загубят изборите?;))) Те загубиха, г-жо Сръчкова;))) неочаквано за тях и за самите НПО-та в Ситово, които се надяваха г-н Спасов да остане. Лично го чух от един от вашите хора. Най-интересното е, че вие закупихте къщата на Каратодорини точно по време на това управление? Нали? А, знаете ли, че за тази къща, вашата комшийка беше привлякла един циганин да я купи, за да не е самичка, но аз я разубедих. Може би, си вкарах автогол. Така. Това между другото.
Как застъпи Димитър Пастърмъджиев... Кризата за кметският наместник в Ситово се получи вследствие вашата "номинация" за кметски наместник. Това е факт. Корупцията в Съдебната система породена от действията на говорителят на Софийска градска прокуратура родом от село Ситово, оказал натиск върху току-що назначеният кмет на Община Родопи, г-н Михайлов, породи смешната ситуация Ситово да не може да получи своят "директор на водопад";))), защото на Ситово, друго не му трябва;))) И какво стана? Получи се Парадокс! Кметски наместник си остана Димитър Насков от ГЕРБ при спечелило изборите БСП! А, таааакааааааа;))).... Кой го направи? Намесата на Съдебната система в Изпълнителната власт! Какво ще ми излиза тука Нела Таскова и ще ми раздава високомерие! През това време водата непрекъснато аварираше! Тя, обаче аварира и малко преди местните избори и аз имам свидетели за този момент! Кметски наместник не бе Димитър Пастърмъджиев !
След като се снимахте на елхата и гордо заявихте, че Димитър Насков си е кметски наместник, странно защо изведнъж , той се оттегли;))) Проблемът на юристките е, че вие нямате уседналост, хахахаххаха... Не могат да ви назначат. И хоп, нема как, Димитър Пастърмъджиев, трябва да обере в най-тежкият сезон, всички негативи, за да може вие лятоска, да оберете само позитивите, нали така?;)))) При -10 при - 20 да правим тръби;))) Г-жо, вие си нямате понятие от суровостта на зимата в Ситово. Дори при здрава инсталация, водата прави тапи и спира. Защо?;))) Защото не живеят хора, зимата, г-жо Сръчкова, живеят много малко и водата бавно се движи по тръбите, та вземе замръзне и ги спука. Те така;))) Така, че на мене ми стана малко обидно, че вие, призовавате един ситовец като Димитър Пастърмъджиев да действа в собственото си село;))) Малко трябва да се поспрете с апотеоза в думите си;))) Да, подкрепих го, Димитър Пастърмъджиев, не крия и то съвсем аргументирано, защо не вие, която вече се явявате един аватар на предишното управление, а той, който е "еди какъв си, еди какъв си" е ситовец... Какъвто и да е, той е ситовец, нали разбирате;))). Затова и аз го подкрепих;))) Подкрепете го и вие;))) Откажете се от това да бъдете кметски наместник на село Ситово;))))"
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 13.1.2020, 23:01
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06"Г-жо Скръчкова, понеже виждам, че сте се развъртяли да решавате частните проблеми на хората из селото, да ги разпитвате кой колко наем плаща за своята собственост, чия е;))) и от това да вадите евтина реклама публикувайки телефонният аудиозапис, искам да ви запитам: Вие, как мислите? Дали кметският наместник Димитър Пастърмъджиев, на своя глава е настанил дървосекачите в оборите на Таскови? Можете ли, да допуснете, че той, при тази "обществена преса" осъществявана от вашите НПО-та, зад които стоят бившият вече кметски наместник и жена му, смятате ли, че той, като длъжностно лице, ще си позволи, подобно своеволие? Но, ние си спомняме, спомняме си, преди години, как стаите на бившата туристическа спалня на селото, живееха дървосекачи, които си сечаха дървата за печките вътре в стаите, вследствие, на което, стаите са в катастрофално състояние, а дрехите им още стоят там. Тези хора, тогава, плащаха наем. Въпросът, който идва е: "На кого плащаха наема си, тези хора?" Има ли документи в Общината (понеже сградата е общинска, не е отдавна на ситовци), че Общината е получавала парите от техният наем? Това търсете в Общината, г-жо Скръчкова! Колкото до оборите на Таскови, те не са само на въпросната г-жа, с която водите телефонният разговор. Наемът от сегашното пребиваване на дървосекачите ще бъде даден на Веско Тасков."
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020