www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Самор-Улят или Дахус


Страници: (2) 1 [2]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Самор-Улят или Дахус, Кое да бъде?
anti666
Публикувано на: 23.7.2020, 10:01
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06В Сказанието Албастъй е отделен от Кузге (там Улят) и той вече става мъжки алп. Тъма тархан, Господар на тъмата. Докато самата Улят му е жена. В сказанието също така рядко се споменава връзката между Улят и Самор.

http://www.voininatangra.org/modules/xfsec...p?articleid=175
Тук е дадено повече. Няма как да не направи впечатление връзката между Ал Бастъ и Баст (или Аст, Аста). Както в древността българите са знаели египетската богиня Бастет и на чието име са нарекли Странджа - Астея.

Основното, което е и в Сказанието, и във вярванията на древните народи е, че Ал Бастъй (или да го кажем Самор-Улят) е много непостоянен женски алп. Който може да вреди много, но може да и бъде укротен и дори да помага. Погледнато от гледната точка на воините на Дарий (когато кан Арджан-Ариан използва Улят като био-оръжие), тя е зъл демон. И нормално после в иранската митология тя да бъде такава. Не така стоят нещата през годината Самор (512г. пр. Хр.) за скитобългарите. Тя ги избавя от Злото. Искам и да отбележа, защо именно Даргий (Добронравният) тръгва срещу българите. Кой е подбудител (вероятно и спонсор) за този поход и защо е подбудител. Ами всичко си го пише в древните текстове. Лабътците или както на ахилски си ги знаем - Левитите...

Няма да е лошо да направим една бърза математическа сметка. (2020-512)/12=...Получава се кръгло число. Което значи, че 512 г. наистина е била годината на Самор.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%...%84%D0%BE%D0%B2
"Около 512 г. до н. э. Дарий решил да извърши поход против причерноморските скити"
PM
Top
anti666
Публикувано на: 23.7.2020, 10:10
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Така че от наша гледна точка като тенгриани, Злото за едни може да е Избавление за други. Зависи как и най-вече Кой може да използва този Хаос, тази динамична и непостоянна енергия. Левитите или Българите. Няма други народи, които да могат да работят с нея. Древен Египет (Мамил) го няма вече. Така че да не се учудваме, защо по парковете на Израел се намират много мъртви прилепи. Аз пролетта убих едно малко мишле и въпреки, че се извиних на Самор, си изпатих доста след това. За еврещугите не знам кой и защо избиват прилепите, но не е трудно да се досетим.
PM
Top
18j
Публикувано на: 27.7.2020, 14:07
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11QUOTE (anti666 @ 23.7.2020, 13:10 )
Така че от наша гледна точка като тенгриани, Злото за едни може да е Избавление за други. Зависи как и най-вече Кой може да използва този Хаос, тази динамична и непостоянна енергия. Левитите или Българите. Няма други народи, които да могат да работят с нея. Древен Египет (Мамил) го няма вече. Така че да не се учудваме, защо по парковете на Израел се намират много мъртви прилепи. Аз пролетта убих едно малко мишле и въпреки, че се извиних на Самор, си изпатих доста след това. За еврещугите не знам кой и защо избиват прилепите, но не е трудно да се досетим.

Хе аз това лято спасих една мишка, която се криеше на едно место 2 дена. Спасих я от котките, които я дебнеха денонощно, ама после пак си изпатих така че smil4341944e6b0c8.gif

Интересно е че се прави аналогия между Яга и Самор. В Сказанието излиза, че Самор е Алп от Трети ред, създаден от Артимес, за да бъде невяста на Чулман, но била много разпусната. Докато Яга се явява Алп от Първи ред, т.е. съществува от времето на Сътворението. Предполагам, че сливането между Яга, Сумор и Шурале, се извършва в по-късни вярвания, когато хората започват да групират проявленията на природните сили по оста добро-зло.
По същия начин забелязваме сливане между проявленията на Мар и Барис. Предполагам, също така, че Самор присъства в християнската митология под прозвището Лилит - първата жена на Адам, която...била малко разпусната.

QUOTE
Яга може да работи в съзнанието на човека, пряко т.е. неговото въздействие върху човешката психика е много по-силно от това на всеки един небесен алп, който също има своето земно присъствие, но не и с такава сила, стойност и продължителност като Яга. В човекът, Яга символизира спекулативният човешки ум, поради, което много си е динамичен той , още повече, че и всички материални аспекти на човекът са му подвластни.


Да това имах предвид, че Яга по-скоро действа на емоционално мисловния план на човека, но не се откриват много данни за пряка намеса чрез проявления и природни сили.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 28.7.2020, 13:55
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 114
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06"Хе аз това лято спасих една мишка, която се криеше на едно место 2 дена. Спасих я от котките, които я дебнеха денонощно, ама после пак си изпатих така че "

Да, но ти не си бил на запалването на Свещеният Аратебsmil4334ad1724132.gif А и в Годината Самор всеки ще даде своята лична жертва по един или друг начин.

PMEmail Poster
Top
18j
Публикувано на: 29.7.2020, 11:39
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11QUOTE (Йордан_13 @ 28.7.2020, 16:55 )

Да, но ти не си бил на запалването на Свещеният Аратебsmil4334ad1724132.gif  А и в Годината Самор всеки ще даде своята лична жертва по един или друг начин.Нищо то се оказа, че сме си имали стари търкания с Нея, така че отношенията се поставиха на нова основа. Неизбежно е.
И така можем да се посмеем на християнизиращата сбирщина, която си мисли, че може да се отърве от низшите сили като ги игнорира или отблъсква, но завършва изненадващо заръфана отзад. Винаги съм ги почитал тия низши енергии в известен смисъл винаги разпознавал и понякога поддавал, но съм се забавлявал и да им се подигравам, а това не е добре за баланса в личностен план и може да доведе до проблеми. Предполагам, че затова е важно да се поддържа Арятеб, мога да си призная, че до голяма степен аз пък игнорирам този въпрос. Ами така е по-лесно града, гетото, колата имаш ли заплата, като си купиш ракия си мислиш, че е като огнището ХА-ХА Но, да то е и до познание, а те искат да не знаем--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020