www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Предсказанието на Димо Стоянов-Дуюски(Пакулят)


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Предсказанието на Димо Стоянов-Дуюски(Пакулят)
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 997
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Димо Стоянов-Дуюски с прекор Пакулят бил извънредно трудолюбив, паметлив, сладкодумен и доста твърдоглав (упорит, настойчив). Когато Пакулят навършил 12 години от рождението си, майка му го пратила ши-гортин в Ташос да учи терзилък (шивачество). През делничните дни Димо бодел с иглата, а ноще и в празнични дни се учил да чете и пише, и то как? Питал книжовните терзии, взирал се в гръцките филади. шарил зидовете и дъските с въглени, изрязвал букви и думи от гръцки печатни книги, нареждал ги в изречения и ги четял с висок глас. Освен това Пакулят се скитал по ташовските развалини, преписвал (копирал) античните гръцки надписи и се мъчил да разбере и преведе съдържанието им. С тая своя „метода" Пакулят успял за няколко години да стане „много учен чилек". Той си купил „Александрията" (книга за Александър Македонски), вечен календар и други книги на гръцки език. С това свое духовно богатство шивачът Димо се много прочул. Той станал подвижен безплатен учител и проповедник не само на зидарските и шиваческите чираци, но на възрастните мъже и жени. Дето имало събрани на едно място няколко мъже, жени или момчета, спирал се и Пакулят, за да им разказва наизуст подвизите на Александър Македонски или пак да им каже (според вечния календар) какви събития ще станат по света след 20—50 или 100 години. Между другото Пакулят казвал, че ще дойде време да няма разбойници в горите и по пътищата. Крадците ще стоят в конаци (канцеларии) и ще обират людете с калемите (писалките) в ръцете си. Българското царство пак ще се поднови, но то няма да трае дълго време, защото големците няма да се сгадат, а ще се карат и избиват помежду си. „Тогава людете много ще тьоглят и живите ще казват на умрелите :— Излезите вие от гробовете, да влезнем ние, живиес. Когато се сворши най-новото болгарско царство, ще дойде и второ пришествие. Ала ние няма да дочекаме живи нова страшно време. Ще умрем много по-рано, ще умрот и нашите синове, внуци и правнуци. А какво трябва да правим, дуде сме живи? Требува да живеим христенеки и да знаим всичко, какво е станало досега и какво ще станува занапреш по светос. Ала да живеим христенски и да знаим всичко, трябват ни: чьорква, шкульо (училище), попове и даскале. Не направим ли чьорква и шкульо, люде сме са родили, хайване ще умрем. Хайване ще умрот и нашите синове, внуци и правнуци."

Из "Миналото на Чепеларе". Дечев. (стр.177-178)
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 997
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Сега покрай нелегалката, в която изпаднах, поради Виделината и милиционерите имах шансът да прочета "Миналото на Чепеларе"на Васил Дечев... Много съдържателна, занимателна и богата на знания книжка, за този, който може да чете, разбира се, щото има четене и Четене smil4341944e6b0c8.gif та стигнах до момента, в който се описват хората на чепеларският владетел Кара Ибрахим,управлявал Чепеларе и районът до 1830 г. Истинска находка бе личността на Димо Стоянов-Дуюски, по прякор Пакулят.
Тук само искам да отбележа, че наистина новото "Българско Царство" ще падне и вие го виждате как пада пред очите ви smil4334ad8a149e0.gif , но на негово място ще дойде Българският Саракт. Управлението на Тиквата е символ, именно на това! С една дума, Второто Пришествие е Българският Саракт - една не само духовна, но и политическа Империя, пълно въплъщението на Българството като абсолютен израз на Свободата!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 997
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Другото,което прави впечатление, е, че Пакулят се занимава с археология на остров Тасос, но не по начинът,по който го правят днешните археолози,а по един свой си начин, точно както го правя аз, днес;))) и така той достига до нещо особено "Вечният Календар" чрез който прави своите предсказания за бъдещето! Не е случаен фактът, че с Годината Дахус и Годината Самор,ние напълно възвърнахме Българският Календар и с него настъпихме в социумът. Слава на Тангра!
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 242
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06QUOTE
Когато се сворши най-новото болгарско царство, ще дойде и второ пришествие.

Може да се тълкува и буквално. Идва ГЕРБ-4 след което Световното правителство приключва с България. А после няма какво да спира чудовищния НСР. А после, после.... след нас Потоп. Елтимир в "Кръгове" го е написал ясно;
QUOTE (Елтимир @ 1998г )
Искрящата Бяла мощ не е съживена. Осъдените са екзекутирани, тъмничарите са избити, свободните са поробени. Краят си е отишъл, без да дочака Началото. Помръкнало е Слънцето над Скрития дом, избледняват цветовете на Книгата. Колобърите заспиват, без изобщо да са се пробуждали. Паразити изсмукват последната капка Българска кръв. Чандала тъпчат свещените граници.
PM
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020