www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Наръчник за народна политическа активност


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Наръчник за народна политическа активност
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Отдавна не бях започвал нова тема във форума, но събитията напредват и усещам, че времето е дошло. Щом се върти в главата ми трябва да го евакуирам пък да става каквото ще. Както казваше Елтимир:

"Съзнавам, че това мое писание няма да предизвика бръз ефект. На мен обаче ще ми е достатъчно, ако 20, 50 или 100 души прочетат думите ми и те влязат в тяхното съзнание. После тези читатели ще го споделят с други, ще разискват, ще спорят. Идеята обаче ще е тръгнала сред българите. И тогава, когато новата промяна настъпи, нищо чудно управляващите ни днес зверове и техните помагачи да си получат заслуженото. А ние да продължим без тях. Пък докъдето стигнем."


В темата няма да видите агитация за политически сили, а призиви към българите да поемат съдбата си, т.е. политиката на държавата в свои ръце. Не да чакат и да се надяват на следващата марионетка да ги спаси от предната, а да работят всеки ден, по малко, да хвърлят усилия, за да може чрез днешната политическа система да възкръсне Блестящият Саракт. Всички други пътища водят до най-мрачните предсказания както сме ги чели от покойния Ангел Грънчаров, лека му пръст. Днес, виждаме, че са се сбъднали на 80%.. защо да мислим, че останалите 20% няма да се сбъднат?!--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Веднага полагам идеологическата обосновка на всичко, което следва в тази тема..
идеология - знаете - комунизъм, либерализъм, социализъм, капитализъм, демокрация, евроатлантизъм, национализъм, нацизъм, фашизъм и т.н. и т.н.
но ние си имаме наша идеология, която остава по-скоро окултна засега, бих казал - българизъм, но то е по-скоро вътрешно състояние, както казва Йордан13 - да разпалиш Арятеб от вътре.

Та идеологическата рамка на следващите редове е тази:

ОЖИВИТЕЛЯТ - Елтимир.


https://tangrabg.wordpress.com/2013/09/14/o...itelqt-eltimir/

Някой друг живее вместо нас живота ни, а ние сме поставени в ролята на безучастни по принуда наблюдатели.  Веднага щом осъзнах причините, пораждащи желание за съпротива, реших да призова Убиеца: щом ти слушаш, някой трябва да говори, нали? Намери Говорещия, Убиецо!  Говорещият няма значение. Той е лесно заменяем индивид, обикновен майстор, добре владеещ интонацията и дикцията. По-важен е Нареждащият какво и от кого да се говори. Търси Съставителя на текстове, Убиецо!  Огласихме целите на говоренето. Изучихме отвличащите маневри. Можем да различим лицата зад кадър. Вземи нашите знания, Убиецо. Издири точните, истинските, рождените имена и конкретните физиономии на ръководителите, стоящи зад всички разпоредители и кукловоди. В цял свят! Не са много, по неколцина за всяка отделна страна. Посети домовете на Властелините, Убиецо!  Мислим си, че зад всяка новооткрита врата ни очаква съкровище. Вместо това, съзираме нов проход, водещ към неподозирани досега дълбини... Някога живял един скромен равин. След погребението му станало ясно, че именно той е дирижирал оркестъра на сенките, стоящи зад земните властници. Остави инструментите на мира, Убиецо. Не хвърляй сили, елиминирайки изпълнителите. Нека за теб те бъдат само врати, водещи към Тайната на световните тайни. Погледни към Диригента, Убиецо!  - А после? Да го убия ли? Него ли да убия?  - Не. След като си извървял дългия път на търсенето, след като си преминал през степените на Познанието, у теб ще се е оформила Идея. Ще си стигнал до Композитора, а от там - до Неназования, който поръчва музиката. Има белег за разпознаване. Последният, наричащ себе си Пръв и Върховен, той не твори. Лишен е от дарбата да твори. Той няма Божествено вдъхновение в себе си да твори, затова заповядва на други да творят вместо него. При Неназования иди, Убиецо!  - Той ли е обреченият да умре?  - По-страшно наказание му е отредено. Ще го принудиш да ти открие Тъмните тайни. Вземи ги. Изнеси ги на Светло, а после ги погледни. Едва тогава подготовката ти ще е завършила и ти ще си готов за същинско действие.  Подбери най-немъртвите думи, напиши най-живите страници, изречи оживителните заклинания и убий видиотяващото обезодухотворяване. Убий Смъртта, Убиецо! 
Ангел Грънчаров – Елтимир, 1994 година

Самият Елтимир беше написал, по повод палежа на къщата му, че някакъв френски разузнавач му казал, че само заради този текст заслужавал да го запалят.

Когато се запознавах с текстовете тук и на блога на Елтимир, в далечната 2006-2007 бях направо поразен. Този текст съм го препрочел милион пъти и вниквал във всяка дума. В него има идея, посока, методика и крайна цел. Едно е да го четеш, друго е да го разбереш а трето - да го правиш... и като го направиш, е твърде вероятно всички да те мислят за някакъв перко, агентура или просто провокатор.. Но на теб няма да ти пука, защото имаш цел по-висока от злободневните нападки.
--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11В България днес, като се каже политика, следват много мръсни думи, а много хора си мислят, че това е дейност запазена за определена прослойка.
Причина за негативното отношение към тази сфера е поведението на различните политически играчи. Още от Възраждането възникват теченията русофили-русофоби, разните либерали и консерватори, чиито най-изявени фактори поемат държавата след Освобождението. Още тогава са поставени основите на днешната система - знаете 240 депутата, незнам-си-колко политически партии, държавен глава (цар) и кабинет министри, начело с министър-председател. От вида на системата произтичат много последици.
Ние няма да се оттегчаваме с политически теории и практики, но в нашата публицистика още от ония години е излязло убеждението, че всичките са маскари.
С други думи, още от възникването на днешната политическа система, в нея са влезли хора, които с поведението си са дискредитирали партийното начало. Но така или иначе, с оглед интеграцията ни с другите европейски държави ние сме приели тази система, а народа се ограничава до там да псува управляващите.

А политиката представлява по-скоро подготвителна фаза на управлението. Политиците би трябвало да узаконяват процеси по подготовка на закони и регламенти, които процеси у нас отсъстват. Начинът, методите, чрез които се направляват разни дейности в държавата би трябвало да се проектират и координират на различни нива, преди да се поемат от партиите и да се вкарат за гласуване в парламента. У нас такива нива няма, партиите нямат капацитет за такива обсъждания, от там писането на законите се прехвърля към министерствата или юридическите отдели на корпорациите и от там следват всичките нередности със законовата рамка.
--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11По време на скапания соц във всяка по-голяма община е имало народни съвети, които са били коректив на общинския съвет, който е политическа структура, където се назначава от партиите. Съветите, са били секторни, експертни структури, където заседават всички изявени специалисти от региона, те следят политическите процеси и играят ролята на коректив за общинския съвет. Като колективен орган, тези народни структури са имали пряко достъп до държавния глава - Бай Тошо, в случай на разминаване между работата на партийната местна върхушка, съвета е имал възможност да докладва партийците нагоре. Първата работа на демократизаторите беше да разпуснат тези структури, за да няма критерии и да може да се въртят всякакви далавери през общините.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Историята, която разказваме започва в далечната 2011 г. - преди 10 години. До тогава всичките политици, още от соца въртеха далавери по общините, държавата им беше площадка за скрап. Кой какво набара - завлича и повече не се чува за него. Нещата си работеха къде тихомълком със спорадични скандали, които скоро заглъхваха.

Но 2010-2011 Бойко Борисов беше взел властта и всички чакаха да пребори схемите на Тройната коалиция. Той обаче взе, че обяви, да даваме половин Добруджа на американците да дупчат за шистов газ. Имало трильони кубици - ще станем Дубай на Балканите. До този момент протестите бяха някаква екзотика, спомням си първия протест след Промените беше срещу скока на цените на горивата. Той също беше казионен - превозвачите изкараха някакви хора на площада, да бибиткат с колите, за да може тираджиите да си гарантират преференциални цени. Но това със шистовия газ промени правилата на играта. Ние вкарахме в обръщение цяла една законова рамка, която се намираше в законодателството, но никой до момента не й обръщаше внимание тя беше фиктивна. Чефутите са я внедрили, за да не кажем, че са лоши. Добри са - измислили са ни демокрация и за да е по-сочна са направили

ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

Та гледам в интернет един министър герберас чете хвалебствия за шистовия газ, все едно, че е на събрание на герб. Веднага проверка онлайн - показва, че в Америка били изтровени някакви терени при проучването за шистов газ. Пенсилвания е колкото България и почти всички подземни води били изтровени. А ние сме дали Добруджа.

И така имаше един "флашмоб", втори, след това седнахме да мислим как да се води борбата. Ние нямаме депутати, намаме партия, нямаме пари, нито мутри как да стане така, че да ни разрешат най-малкото да раздаваме листовки на улицата да научат хората за опасността. И така се откри този закон. Те по-късно и системните играчи го използваха като например БСПто, за да довърши АЕЦ Белене, после президента-Плевел събираше "гражданска" подписка за някакви политически искания. И Слави също прави подписки, а после направи и партия. С две думи, това е закона, по който се организират референдуми.

Само да кажем, че по този закон, при добра организация, може да се вкара за обсъждане в народното събрание въпрос за смяна на политическата система. Но тук са и местните инициативи, с които се натиска общинската администрация.--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Публикувано на: 21.3.2021, 11:37
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Във връзка с казаното до тук, Слави Трифонов като новопръкнал-се бунтар-марионетка на българското масонство ни разкрива някои тайни из дебрите на българското законодателство:


"По време на кампанията за референдума през 2016 г. Инициативният комитет, на който аз бях председател, също имаше право да ползва държавни пари за медиен пакет."

https://www.dunavmost.com/novini/slavi-trif...diina-kampaniya

Референдумът, който те организираха се проведе по същия закон за участие на гражданите...
Това изказване е важно за нас, защото, ако да речем утре, ние решим да направим референдум за връщане на Крумовите закони (да речем) ние ще имаме право на "медиен пакет" под формата на ваучери, с които можем да изберем в кои медии да текат анонси и реклами за нашите идеи. Е! Ние знаем, че тогава всички медии на олгигархията ще започнат да бълват срещу нас, но пък ние ще се възползваме пълноценно от медийното внимание.
Опитът показва, че какъвто и референдум да се прави - после той отива на обсъждане в пленарната зала и ако там нямаш хора да отстояват идеите - сурията от толупи най- много да се подиграе с тях. Но за нас е важна пропагандата, разпространението на идеите, обществения дебат и рекламата. Информационният дисонанс, който може да създаде една такава кампания е в състояние да преобърне обществените нагласи за някакви следващи избори.

Само за да припомним - исканията на Слави бяха: мажоритарен избор на депутатите, субсидия от 1 лв за партиите и въвеждане на задължително гласуване. По същество тези искания обслужват изцяло интересите на дпс и олигархията. Ние имахме мажоритарен избор на депутати и така влязоха само марионетки на турците и местния едър бизнес. Субсидията от 1 лв. поставя изцяло партиите в зависимост от други субсидии - най-често от страна на олигархични кръгове. Тук искането не е да се премахнат партиите и финансирането да се насочи към общо политическо образоване, а партиите да се запазят и да се поставят във финансова зависимост. А задължителното гласуване не е друго освен опит за легитимация на режима, за който гласуват едва 30% от гласоподавателите, от където да дойде и стабилитета на правителствата на олигархията.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Публикувано на: 21.3.2021, 11:38
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Нашите искания са съвсем други, но нещо нямаме организации нито по места нито в централата, а идеите ни за държавата стоят малко абстрактно на фона на ежедневните проблеми на хората. Ние декларираме по-скоро идеали и затова олигархията не се е притеснила да направи този закон, за да се симулира "гражданското участие" в системата.

Но пък гражданите и селяните успяха да използват тази система, за да проведат кампания и да си издействат забрана за проучване и добив на шистов газ в България, като подписката за референдум беше само претекст за възникване на временни структури и водене на агитация по места. Освен това, благодарение на този закон в Каспичан успяха да налложат забрана за изграждане на инсинератор за опасни отпадъци, а в Горна Малина определиха общината за район на екологично земеделие и туризъм, докато в Радомир и Трън забраниха добива на злато. Това бяха тежки удари за олигархията, и поплъзновенията на НСР срещу българската територия.--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11За завършек на този дълъг увод, в навечерието на едни решаващи избори, 9 години преди 2030, Господ ни отведе до стари социологически проучвания за изборни нагласи от 2005 г., които, до голяма степен обясняват настоящата конфигурация в парламента.

User posted image

Която информация е останала да се влачи из нета тук...
http://www.online.bg/elections/kandidati/plovdiv_oblast.htm


Този резултат ни показва как БНС можеше да държи между 8 и 18%, което при качествена работа може да стане 20%, което означава втора или трета политическа сила. Много интересно, на следващите избори вече няма БНС, но има АТАКА, на чело с фотографа на в-к Демокрация - с еротичните снимки, дето баретите го биха на протеста на СДС. После се появи и МВРО, още по-късно НФСБ и те разпарчетосаха това електорално пространство. По-точно Симьонов направи комбина със Сидеров, за да вземат надмощие над БНС в едно евентуално обединение, което ще може изцяло да вземе властта. Междувременно службите транжираха самото БНС и останаха само тия тримата гл@паци анимационни герои и печелбари.

От там виждаме и друга връзка:
Тогава 36% заявяват, че няма да гласуват.
Сега 36% гласуват! т.е. заради тези маньоври на службите- крайният резултат е, че около 30-40% от избирателите са демотивирани от целия панаир и не откриват възгледите си представени в предизборните агитации, а и на практика. Същото се е случило по-рано и в средите на "дясно -мислещите" и разните либерали, там внедриха соросоидите. А тук внедриха тези медийни магнати, които ползват патриотичната идеология за разрастване обхвата на бизнеса си и гарантиране на интересите си.
Като оставим на страна отвратените от политиката и демотивираните от гласуване, навлизането на такива елементи, води до преминаването към фашистки порядки. Това е държавен протекторат над едрия капитал и сляпо следване на някакви идеали, които се издигат от организацията като национални. В случая те дружно ни внушават принадлежност към чужди съюзи. "България над всичко" звучи добре, напълно в синхрон с посланието "Америка фърст" - хем никой няма да се сърди, хем нищо не значи.
Тези не можеха да допуснат някакви странични елементи да внасят дисонанс в управлението, да отправят различни послания. Защото активистите на БНС, в голяма степен се заявяват като тенгриани (тангристи). Много ясно, че от тях щяхме да чуваме по-различен възглед от парламента и другите институции, можеше да се привлекат по-рационални икономисти в управлението и да се конструира по-автономна икономика. Със сигурност нямаше да може да се прекъсне строежа на АЕЦ, да се нарежат оръжията, да се злоупотребява с цената на битовите услуги и други мащабни поражения през последните 15 години.

В тази връзка, надявам се, да е полезен този наръчник. Защото онези, които трябваше да отстояват националните интереси са по-заинтересовани да купим самолети от Америка от колкото за битовите сметки на хората, и за това, че значим процент от днешните пенсионери по градовете са принудени да просят, за да се хранят. Платят си сметките и не им остава за храна, а Симьонов спира дискотеки по морето.
И колкото повече държавата изчезва и се оттегля от функциите си хората ще се налага да се борят за правата си и за оцеляването си.
И понеже едно болшинство е отвратено от самата дума политика, целта на тия публикации е да покаже, че правенето на политика протича на различни нива, преди да се стигне до партиите, където става мазало.
Ние българите вече нямаме възможност да отлагаме повече. Ние вижждаме и имаме доказателствата за цялата антинационална дейност на службите и чуждите сили, и продажните политици. Днес имаме възможност да живеем в резултатите от тази подривна, целенасочена дейност и грубо вмешателство в политическия живот на обществото. Днес, всяко парче от България е раздадено за копане, дупчене, добив на нещо, прокарване на някакво трасе, разпробиване и разоряване. В момент на институционален срив може да сме сигурни, че чуждите земевладелци и узурпатори от големите компании - слугите на дявола - ще предявят претенциите си и тогава започва партизанската война. Но до тогава има време. И ние нямаме право да го пропуснем напразно. Идеята е, да се представят няколко схеми на акции срещу решения на властите, които дават или могат да дадат резултати за опазване на българщината, територията, природата или здравето на хората.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Преди да се продължи нататък, трябва да се изтъкне отново хипотезата, че днешната политическа криза може да се разглежда като упадъка или края на болшевишката власт в България. Без да навлизаме в анализ на болшевишката идеология трябва да се каже, че неин фундамент е интернационализма и класовата борба. Те изповядват безусловно преклонение пред чуждите интереси и яростно противопоставяне срещу вътрешните опоненти.
Първите болшевишки управленци слушаха своя лидер и изпълняваха безапелационно, но повече слушаха външните си лидери. Те работеха за общото благо, но най-работеха за личните си облаги. Това се продължи с пълна сила и след промените.

Този модел е проводник на всякакви чужди интереси у нас, с което се застрашава националната ни идентичност. А боричканията между различните клики в държавата водят до там, че не може да се установи силно управление, което да се наложи на международната сцена. Друг фундамент на болшевизма е колективната злоупотреба с властта и разполагаемите ресурси. Това води до прахосване на националните богатства до степен, че застрашава националната ни сигурност и не позволява да се акумулира някакво благосъстояние за народа.

Ако се пренесем, мислено 200 години напред в бъдещето и погледнем назад от гледна точка на историческата наука, нещата изглеждат точно така. Историята анализира събитията и процесите чрез понятията предпоставки, поводи и последици. Така че ние имаме възможност да опишем сега предпоставките, поводите и последиците около всичко, което се случва, за да може историците на бъдещето да се ориентират правилно. А и така героите от настоящето, които са призвани да ни преведат към бъдещето, отвъд болшевизма, ще могат да разберат пълноценно проблемите и взаимовръзките.

Ако считаме, че болшевиките са взели властта 44-та, те не са я изгубили 89-та, а се преструктурираха, с идеята да властват вечно в демократични условия. Партията ГЕРБ и Бойко Борисов са най-уродливото разклонение на болшевишката власт и най-упадъчното течение на болшевишката идеология.
Общо-взето, след '76-та твърдата болшевишка линия поомеква, след като приема, че е преборила или погълнала буржоазията, а през '89-та признава, че се е изчерпала и има нужда от диверсификация, т.е. разнообразие. Тогава се предприема нов демократичен тласък. За болшевизма думата "демокрация" не изниква през '89-та. Болшевиките вземат властта от самото начало под званието "народна демократична власт". В мутацията от '89-та понятието "народна" отпада, за да подскаже, че вече народът е отделен от "демократичното управление". Т.е.ще има разчупване на системата, но се затваря достъпа на народа да това разнообразие, за да не се рискува пробив на различен идеологически модел. Това става възможно, защото е възникнала една достатъчно многобройна клика на властващите, където никой от народа не може да влезе, независимо колко е талантлив или учен. В тази власт зулумите и злоупотребите с държавни средства са основната цел на управлението. Но пък информационната революция направи така, че те не могат повече да остават скрити. Затова трябваше да се приеме схемата на редуване на две крила - ляво и дясно, за да се вентилира общественото напрежение.

След абдикирането от "народната демокрация" в полза на обикновена "демокрация" историята на България попада в ръцете на обикновени прошляци - его-маняци и профани. Лицемерието и лъжата стават норма, която се опитва да забули свободата на словото. Десните говореха едно левите - обратното, но всички правеха едно и също - кражби, злоупотреби и измами. Десните много бързо се изчерпаха и с помощта на левите се разчлениха допълнително на много партии и кръгове. Обаче външни интереси не позволиха дясното да се затрие, като поставиха десни / либерални фактори на чело на левицата. Те корумпираха всички смислени кадри и внедриха в ляво идеология, според която те няма нужда да управляват и да застават на върха на топа и в светлината на прожекторите. Левите лидери просто трябваше да симулират опозиция, но да подкрепят дясно управление, за да участват в деленето на баницата. Всичко заради личната облага. Тази схема се разгърна както на местно ниво, така и в централната власт и се прехвърли на международно ниво. Така имаше потенциала да продължава вечно, още повече, че в левицата, всички нови и амбициозни хора или се корумпираха или се изгърмяваха в безобразни интриги. Това е лявата идеология в България от началото на 21-ви век. Това е моделът "Овчаров-Премянов-Първанов".


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 125
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Но ние взехме пример от бесите във войната им със римляните. Когато бесите видяли, че в обсадата на крепостите им участват и одрисите - те изчакали вечерта, нападнали стана на одрисите и с големи жертви избили всичко живо. Така лишили своя враг от стратегическия им партньор и застрашили цялата римска офанзива. Историята казва, че римляните нямало да успеят, ако не били подкрепени, в решаващия момент, от германски легиони. Това са събития от 1-ви век. Ние се поучихме от тях и осъзнахме, че трябва да се ликвидират всички съюзници на чуждите сили: особено десните партии, но най-вече техните патерици, които симулират, че са на наша страна.

И така отслабването на левицата може да се разглежда като мащабен план за саботиране на цялата демократична система. В специалност Политология, в университета се учи, че за около 2 мандата всеки политик в съвременното динамично общество се изчерпва и трябва да бъде сменен. Но наглостта и его-манията на Борисов и болшевиките от ГЕРБ не се съобразиха с тези принципни положения и искаха да управляват до края на света. Единствения шанс бе да се ударят техните съюзници, където левицата беше най-влиятелна. Уарите по БСП, поетапното елиминиране на влиятелните й идеолози и общото й отслабване на политическата сцена позволиха десните и ГЕРБ да не слизат от власт въпреки всички мизерии, които надробиха, докато напълно се изчерпат. От където се взриви отвътре и целия баланс на тяхната система. Така се стигна до днешната криза и така се вижда края на болшевишката доминация.

И ние вече виждаме нова генерация политици, които не изглеждат толкова зле. Не само че не показват симптомите на болшевишка индоктринация, но проявяват нетърпимост към дребния болшевишки манталитет. В разните партии са попаднали нови хора бих казал свежи и те вероятно ще успеят да надскочат модела Борисов и да закопаят болшевизма. Но това няма да стане без криза и тя, вероятно, няма да е кратка. След 80 години управление на една каста е нормално да има и криза от 10-20 години. България е преживяла много такива периоди така че и това ще мине.
Въпросът е, че днешните 50-60 годишни разтурляци ще изкарат до края на дните си в мизерия, нищета и държавна криза. Защото преди нещата де си оправят ще стане много по-зле.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020