| Движение "Воини на Тангра" - Начало |
Помощ
Участници
Календар
|
| Страници: (14) « първа ... 12 13 [14] ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 22.3.2026, 23:07
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 548 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
ЧУПИ-КУПИ;))) КАУБОИТЕ КРАВАРИ И ТЕХНИТЕ ЕВРЕЙСКИ СЪБРАТЯ МОШЕНИЦИ БЕХА СВИКНАЛИ ДА ЧУПЯТ И РУШАТ, КОГАТО И КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ, НО УВИ, ГЕОГРАФСКОТО РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ИРАН Е ТАКОВА, ЧЕ САНКЦИИ ПОДОБНИ НА РУСКИТЕ Е ТРУДНО ДА СЕ ВЪВЕДАТ;))) ТОЧНО ОБРАТНОТО - САНКЦИИ МОЖЕ ДА ВЪВЕДЕ САМИЯТ ИРАН;))) НА САЩ, ИЗРАЕЛ И ЦЕЛИЯТ ОСТАНАЛ ПДРСКИ СВЯТ!:))) ПДРСИ, УМРЕТЕ, СВЕТА ОСВОБОДЕТЕ!
Иран сложи такса от 2 млн. долара за преминаване на Ормузкия проток https://www.segabg.com/hot/category-foreign...rmuzkiya-protok Иран потвърди, че събира такса от 2 млн. долара за преминаване на танкери през Ормузкия проток. Властите в Иран въведоха нов ред за контрол върху транзита на танкери през Ормузкия проток, установявайки такса за преминаване. Както съобщава Iran International, позовавайки се на члена на парламентарната комисия на Иран по национална сигурност и външна политика Алейдин Боруджерди, от някои кораби вече се събират по 2 млн. долара. Парламентаристът нарече това отражение на „новия суверенен режим“ в стратегически важната акватория и обясни необходимостта от тези мерки с разходите за войната. „Тъй като войната струва пари, ние естествено трябва да направим това и да събираме такси от корабите, преминаващи през Ормузкия проток“, заяви Боруджерди. „Ще продължим да възпираме Израел и да формираме нов правен режим в Ормузкия проток“, заяви друг източник пред CNN. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че тече 48-часов ултиматум, в края на който Иран трябва да отвори напълно Ормузкия проток „без заплахи и такси“. Тръмп заяви в социалните мрежи, че ако протокът не бъде отворен, САЩ ще започнат да бомбардират иранските електроцентрали, започвайки от най-големите. |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 28.3.2026, 14:04
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 548 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
https://drive.google.com/file/d/17snRgD8-lz...?usp=drive_link
Тъй, тъй;))) Ето това е българският дух;))) Чому вибори в Болгарії – величезна загроза Україні? https://www.youtube.com/watch?v=PikZ9eueOZU @shooky1182 преди 5 дни Все още чувам думата „Рускиня“ (рускиня), адресирана към мен от българи. @ЙорданСтайков-ч7щ преди 0 секунди Това не бива да те натъжава;))) Това е вследствие СССР. Поради това, че сме крайна южна точка съвсем близо до Константинопол, за нас, през 80-сетте години на 20 век, например в СССР живееха само руснаци. Други нямаше. Ние не правихме разлики между украинци, белоруси, русини;))) осетинци, балакрци, чуваши и татари - волжки българи, за нас, всички идващи оттам бяха просто руснаци, а жените - рускини. За кримски татари, дори не говорим. Виж, ние, дори не знаехме, че извън България също живеят българи;))) Например, българите в Украйна. Разликите в част от българите започнаха да се правят през 90-сетте години на 20 век, когато СССР се превърна в РФ и републиките, които останаха в РФ и не получиха независимост, получиха някаква автономия, макар и малка и тогава вече се видя, че Русия под формата на РФ е мозайка от народности и ние започнахме да правим разликите. Аз съм помагал на украинка, която беше женена за българин (тя почина, лека й пръст), тя не ми позволяваше да я наричам "рускиня". Казваше: "Аз не съм рускиня". Добре де, каква си, питам я аз. И тя знаеш ли, какво ми каза, тази твоя сънародничка?;))) Хм? Тя, каза така: "Аз съм от старите българи";))) И така влязохме с нея в конфликт, защото пък аз й казах: "А, пък аз, да не съм от новите" и започнахме да си мерим българското;))) Преди това имах опит с белоруска;))) средата към края на 90-сетте, която също ми казваше: Благодаря ти, че не ме наричаш рускиня. Елена Михайловна (МИхайлова) се казваше;))) @ОльгаА-й1б преди 5 дни (редактиран) Всички тези унгарци и българи просто са се настанили идеално „с едно дупе на 2 стола“. Крият се в ЕС/НАТО и едновременно с това обичат Русия. Е, нека НАТО поне ги заплаши с изключване! Може би тогава българите ще се замислят малко за това, че без НАТО Русия ще ги „освободи“ като Крим-2 отвъд Черно море. Няма смисъл да се смеем на Руската империя сега след толкова време. Първо, украинци, беларуси и кавказки народи са служили в армията ѝ. Какъв човек не е имал благодарност за освобождението от Османската империя тогава? Второ, трябва да погледнем настоящите заплахи. Докато неадекватните диктатури се обединяват, европейците се ровят в учебниците по история от минали векове. @ЙорданСтайков-ч7щ преди 0 секунди Ха-ха-ха-ха, отново добре сте уловили днешният български манталитет, всъщност, това е ромейски манталитет. Трябва да разберете, че вие живеете, далеко на север от Дунав, а ние сме много близо до Константинопол и много добре сме се напоили с двуличието на гърците и ромеите (римляните). Разбирам много добре, вашето разочарование, че ние не сме точно като вас, макар че, сте очаквали да бъдем като вас. Знам го това. Украинците очакваха да бъдем като тях, да бъдем, онова, което сме били;))) и разочарованието в много от вас е голямо. Но, вие няма да го кажете, макар че, това се вижда от такива като мене. Затова трябва да ни разберете и вие: за да ви помогнем, както искате, ние трябва да се върнем към себе си. Това е процес. Но, трябва да се прави грижовно и без упрек, ако държите на нас. Ако живеехте като нас, хилядолетие до Константинопол, щяхте да станете същите. @ИраКаракулова преди 2 дни Живеем в България от 10 години. Не разбираме особено от местна политика, но със сигурност знаем какво се случва. Така че, трябва да знаете малко за историята на България, за да разберете откъде идва позитивното им отношение към руснаците. Руската империя по същество ги е освободила от Османската империя, която е потискала и ограбвала мъже за различни войни, потискала е културата и т.н. в продължение на 500 години. Нещо повече, Руската империя ги е освободила, а не ги е направила част от себе си. На базата на такава дълбока връзка, тогава се е появила лъжа, а след това и съвременната рашка. Съвременните руснаци са наливали огромни суми пари в България до 2022 г. Бургас на практика е бил подреден с руски пари. Разбира се, всичко е било свързано с корупция, но хората са виждали всичко и всичко им е харесвало. Обясних това, защото много хора не разбират и си мислят, че българите са просто някакви луди хора и просто обичат рашката. @ЙорданСтайков-ч7щ преди 0 секунди Точно така. Ира е уловила другата страна на нещата. Затова ще продължа нишката на нейните мисли. Османската империя провеждаше над нас духовно-културен и физически геноцид. Ние, като народност, водехме в продължение на 500 години всекидневна борба с османските турци дори на битово ниво, за къщи за нивя, за ливади и животни, битка за жените и децата ни, които османците крадяха за да облагородяват себе си и да станат по-силни. Ние правихме, каквото можем и каквото не можем, за да изплуваме над тях. Освобождението ни от Руската империя е част от всичко това и затова няма как украинската политика, днес да доведе до очакваното русомразство, каквото има при украинците. Тук не става въпрос дори за парите. Въобще дори не става въпрос за парите. Поради тази съдбовност (доля)при нас не може да има крайно русомразство;))) Но, тук има една историческа особеност, която не се знае от украинците - руската империя ни освобождава, но ние не получаваме независимост, а биваме разделени на три, четири части, като севернмата част получава широка автономия и се нарича Княжество България, южната част получава васалитет - тясна автономия подобно Запорожката Сеч и се нарича Източна Румелия, а по-голямата част от Родопите, Македония, Източна Тракия, Западна Тракия остават в границите на Османската империя. Ние започваме отново борба за национална независимост и национално обединение и водим войни за това. Този процес ражда при нас русофобията, но тази русофобия е различна от украинското, днес русомразство;))) Тя е щит срещу опитите на Русия да ни пречи в този процес на създаване на независима от Османската империя, Българска държава и обединението на различните й части и в крайна сметка на 22 септември 1908 г, България получава своята независимост и става Царство България, а българският княз става български цар. Това е момента на поражението на Русия, т.е. за тази дата, ние водим война срещу две империи, даже три империи Австроунгарската, Османската и Руската. @Chants-of-Faith преди 23 часа Живеем в България от доста време и стигнахме до следния извод: Защо предимно българите на средна възраст не харесват Европа и имат симпатии към руснаците? Българите вярват, че Европейският съюз е затворил всичките им фабрики, които преди са работили за Европейския съюз, съсипал е икономиката и по този начин нямат работа освен туризма. Българите са недоволни от факта, че първоначално са имали собствена валута (левове), а сега са били насилствено прехвърлени в еврото. В училищната им програма е включен фактът, че Русия ги е освободила, и те го празнуват всяка година. @ЙорданСтайков-ч7щ преди 0 секунди Българската историческа съдба (доля) е различна от украинската и българите не вярват, това е исторически факт. Руската империя освобождава България на 3 март 1878 г., със Санстефанският предварителен договор, но това е само освобождение, не още независимост на България от Османската империя. |
Страници: (14) « първа ... 12 13 [14] |
![]() ![]() ![]() |