www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Защо не се включих в референдума за лева


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Защо не се включих в референдума за лева
Йордан_13
Публикувано на: 28.2.2023, 11:07
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Защо не се включих в идеята за референдума за българския лев? Ами, просто е: националната ни валута "лев" отдавна не съществува! Ама, как така? Ние всеки ден, броим левчета в магазина... Броим образа на лева, не самия лев. Лева е национална валута, само и когато имаме национална икономика, която вътрешно генерира перспективи на развитие. Има ли собствена национална икономика България към днешна дата? Отговора на въпроса е прост и ясен : не! Тогава няма как да съществува и собствената ни национална валута - лева. Ние искаме да запазим нещо, което е унищожено, няма го, от него е останала само сянката! Помним, онзи момент, в който на лева вече не пишеше, че е обезпечен със злато и активите на БНБ! Ето, това е момента, в който лева умря ;))) А с него и Българската държава. Жива и конкуретноспособна национална валута = жива национална държава. Оттам нататък го привързаха към германската марка, т.е. започнахме да ползваме стойността на чужда валута с нашия левов образ, т.е. да живеем в чужда държава! Смешно беше, още тогава... , но реално не е за смях! Марката стана евро в един момент и...? Идваме до днес, да избираме лев или евро;))) т.е. между несъществуващото (убито не без наша помощ) и реално съществуващото - реализирано, не без наша помощ! Единствения изход е излизане от ЕС и невлизане в никакви Съюзи, не, както го пропагандира една "Атака", например. А, това означава Глад;))) Глад, истински Глад! ТОВА Е ЦЕНАТА НА НАЦИОНАЛНОТО ДОСТОЙНСТВО! Хляба ще го РЕЖЕМ НА ГРАМАЖИ, когато го има! Е, готови ли са днешните българи за това? Не! Няма и да бъдат готови, защото поколенията са демократично разглезени, нефелни и изнежени. За
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 28.2.2023, 13:34
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Как го казвахме, а, да: "Българския народ е мъдър";))) Най-голямата илюзия е, че колективното начало, може да роди мъдрост. Мъдра е само личността в своето интуитивно въззрение, и когато нейната мъдрост стане съзнание и изповед на по-голямата част от населението,. т.е. възприеме се, тогава говорим за "народна мъдрост". Сам по себе си, един народ не може да бъде мъдър. Та, така. Сами се досещайте, какъв е хода: референдум за еврото или референдум за излизане от ЕС;))) Защото, Костадин Костадинов, няма за цел да ви изведе от ЕС, той експлоатира проблема, за да управлява България, лично, т.е. еднолично, като виждам личните му тенденции, които носи, и които са доста зловещи, помежду другото. Не, по-малко зловещи от Бойковите. Коста, обаче, сам няма да може да управлява. Не мислете, че "Възраждане" вечно ще са твърда опозиция. Няма да са. Съвсем скоро, няма да са и ще клекнат като "Атака". Това вече започна на местно ниво, наблюдавам и свързването им с една масонска ложа в Пловдив управляваща Община "Родопи". А, клякането, в случая ще е, не заради лична изгода, както беше при Волен, а за да бъде Костадинов, министър-председател, това е още по-зловещо от дребния келепиржилък на Волен за пари, т.е. политическата проституция и тя си има йерархия.

http://www.24smolian.com/2023/02/blog-post...Gcs7HbQGy3fKn0Q

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 318
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Тенгри яко в дупако
преди 1 секунда

"Възраждане" събрали близо 350 хил. подписа за референдума
Костадинов вярва, че до 10 април ще събере нужните 400 000 подписа

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2023/03/02/vyz...#comment-newest

Дайте да помислим... Откак лева бе вързан към марката, той е мъртъв, ние ползваме стойността и стабилността на чужда валута и живеем в чужда държава. Табелата й е само "България", но това са подробности, незначителни. Дотук, ясно. Подписи за такъв тип референдум, свирейки на такава струна, не е трудно да се съберат. След това, обаче, сами знаете: гласуването "За" лева трябва да е толкова мащабно, че решенията на референдума да станат задължителни за НС. Въпроса е, дали ще имa НС, правителство и други важни подробности, за които решението на референдума е задължително. Сами сте наясно, че, ако гласувате така, че да се формира правителство, то ще е евроатлантическо и основното, с което ще се занимава са решенията, които ще изпратят жива сила, т.е. част от БА в помощ на братска Украйна. Просто в момента дневният ред на България се диктува от горещия геополитически план и този план ще бъде дневния ред на едно евентуално редовно правителство. Нещо, което, не бива да се случва, разберете го, инак, нашите жени, ще се утешават заедно с украинските;))) и в крайна сметка или ще въведат Истанбулската конвенция (о-в Лесбос) или ще си земат мъже от Африка и съседна Турция.

До Анонимен

Въпроса е как ще го спечели. Със сигурност ще го спечели;))) Този въпрос е лесен. Искате ли, българския лев, националната си валута? Дори, аз дето не съм се подписал под техната подписка, ще гласувам "За", ако гласувам. Въпроса е, да го спечели така, че решенията му да са задължителни за редовното правителство, ако го има;))) Инак, Костик печели и в двата случая - ще добави нови проценти и ще се препозиционира още по-нагоре в политическата стълба, ще има сериозна тежест в правенето на правителство и т.н. А пък, ако го спечели със задължителен характер, със сигурност ще получи шанса да управлява държавата. Той, към второто се стреми;)))
PMEmail Poster
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020