| Движение "Воини на Тангра" - Начало |
Помощ
Участници
Календар
|
![]() ![]() |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 22.12.2025, 22:37
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 434 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...stup&cat=&pos=0
ГОДИНАТА ИМЕН (НА КОНЯ И СЛЪНЦЕТО) На 21 срещу 22 декември 2025 г., в 00.00 часa, Великият Аратеб (Свещеното Огнище) бе запален за седми път, изречени бяха Свещените Слова в 4-тe посоки на света и настъпи Годината ИМЕН - Годината на ЧЕРВЕНИЯ ОГНЕН КОН И СЛЪНЦЕТО, АЛПА МАР ИМЕН АТ! Да ни е честита! ГОДИНА ИМЕН 6794 / 2025-2026 Г. СЛОВАТА НА СИЛАТА Изречени на Свещеното Огнище в 4-те посоки на света ТАНГРА ИМЕН! ТАНГРА МАР! На Свещеното Огнище, освети ни, Вечно Небе! Добре дошъл, Мар Имен, Джаръм Ат, Ут Имен, Ут Киме, Атар Ат, Мар Мурен, Джелкъ, Мар Унд, Саз, Съб, Кибе, Кавил, Кубрат, Аспарух; Мар Нар, Аджар, Абалан, Джайтасур, Кюнджак Светлината на Тангра световете огрява Земята в зари осветява расте човека с небесната вис На Мардукан, Тангра е Слънцелик! Мар Нар Аргамак, през небесният мост преведи душите слънцежарни, въплъти ги – слънцедарни на Тангра, силата и мъдростта да сеят в плодородната земя само тогава светлината, не ще да пепели земята! Мар Ут Имен, препускай в нощта в сърцата прогонвай страха българите златогриви – лъчи светлодиви ново утро – нов път нова година – нова държава България – стожар небесен, за нов ред на Земята. Имен, Имен – ново име Свобода Имен, Имен – именуваме света Имен, Имен – именуваме България; България – Балкан, небесен дом и слънчев храм! Мар Джаръм Ат, Джар Кубрат, тархане наш – в галоп! с копита носиш ни мира, с гривата си - мъдростта в изпитание българският двор - постави в смирението на мъдростта - облечи в почитанието на йерархията – обучи мир между българите – мир в света! Червен Златогрив – Аджар (слънчев кръст) на челото единство, съпружество, вярност и чест Под конският стяг премини, на Тангра знамето – целуни златен клас - ожъни златна ябълка - откъсни на Нечестивото изпепели - бъдните дни! Имен, Имен – Тангра в Ноща Имен, Имен – Тангра в Деня Имен, Имен – Тангра в земният ни път Имен, Имен – на Дедите зовът! Никет, Никет, не галопирай – проходи! С опашката ни пречисти с копито – болестите отнеми с гривата си – излечи тялото ни – джаръмшан духът ни – великан твойто злато на духа сменя туй в земните недра! Имен, Имен – Тангра в Ноща Имен, Имен – Тангра в Деня Имен, Имен – Тангра в земният ни път Имен, Имен – на Дедите зовът! Киме Имен Джайтасур – на седлото си ме издигни към Тангра – полети на 9-ветото Небе ме отнеси! Един Тангра, един Кан, един Закон, един Народ, Велик Събор, Вечен Саракт! Да ни е честита годината Имен – Годината на Огненият Червен Кон, на Слънцето, и Светлината; Годината на българският мъж, на българските държавници и политици, на небесните пратеници и мира, на новото начало, на динамиката, изпитанието, единството в йерархията, смирението, отговорността, мисийността, съпружеството и мира! |
| anti666 |
Публикувано на: 25.12.2025, 13:24
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Участници Съобщения: 2 516 Участник # 700 Дата на регистрация: 22-September 06 |
Честита Новата 6794 година! Годината на Тархана на алпите Мар, годината на златосияния кон (джаръм ат). Годината Имен. Бончукът беше забит, Словата бяха произнесени. Да бъде, Дружина! |
||
| 18j |
Публикувано на: 25.12.2025, 20:31
|
|
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 155 Участник # 3 534 Дата на регистрация: 3-May 11 |
И тази година словата са много силни. Забелязва се, че се инструментализират все повече към битието. Преди имаше повече слова във връзка с духовните енергийни състояния на алпите, докато тук вече очакваме тия енергии да окажат рашително действие в земните процеси. И може би е оправдано защото какво да окаже по-силно въздействие върху земята извън слънчевите лъчи, може би някой метеорит...
Честита ни годината Именъ Ат, 6794 |
| 18j |
Публикувано на: 25.12.2025, 20:40
|
|
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 155 Участник # 3 534 Дата на регистрация: 3-May 11 |
За мен този 21ви декември беше брутален, ще ми остане за поука. Но пък научих, че това е идеята на Еднажден - ако нещо не стане както трябва на единия ден, на следващия ден може да се повтори същото, но по-добро. И така - 22ри беше магичен, и аз се явих на Балкана от горе, след всички останали. Тотално сокойствие и блаженство по камъните, ясно небе, уникално време. По едно време Урус Бабай докара облаци, но точно толкова фини, че да може да се гледа слънцето без да се мести погледа, без никаква вреда за очите. От което се възползвах най-лакомо и така стана доста дълга и ефикасна медитация, напълно очистващо и неочаквано преживяване.
Е! Аз отдавна не се занимавам с политическите въпроси на страната, или поне не ги занимавам тях - алпите. Ние сме разбрали, че политиката на България е така защото обществото ни е болно, а то защото индивидите в обществото са болни... И така като един човек, който яде, пърди и сере, Го позанимах с личните си дела, за някакъв първи път в историята, точно тази година: - Какво да правя - казвам - с тези проблемни индивиди, които са ме наобиколили? Обществото ми е пълно с объркани животинки, които нямат яснота по собствените си въпроси, а какво остава спрямо мен! Това е супер объркващо и ми се отразява на личното щастие и благоденствие! И Той ми каза (от гледната точка на неговата си висота): - Можеш само да ги огряваш всичките еднакво - всекиму според заслугите. Медитирах над това. То не е моя лична идея и разбиране - просто ми се спусна докато зяпах Джайтасир в очите. Макар и да звучи някак по детски това изречение съдържа няколко конструкции: "можеш само" - т.е. нищо друго не можеш да правиш от висотата на положението си - не можеш да ги поучаваш, наказваш инструктираш или осъждаш; какво значи да ги "огряваш" - тук доста абстрактно, но и конкретно става дума за отношения с отделни индивид или общности и всеки си знае как да ги огрява или да не ги огрява; разбирането за "еднакво - всекиму според заслугите" предполага наличието на степени както по отношение на качеството на огряване (еднакво), така и по отношение количеството на огряване (според заслугите). Така, вероятно възниква Йерархията, за която става дума по-горе. И ето как личния съвет на Джайтасир може да се прехвърли като съждение за управлението на държавата под този еврейски, болшевишки режим, който продължава вече над 80 години! Там не се "огрява" всеки еднакво, а само наще хора от болшевишката прослойка. Също така болшевишката оценъчна система "според заслуги" е много специфична и е довела реално до обръщане на йерархията - т.е. най-големите лешпери и олигофрени са заели висшите ешелони на обществото докато можещите и идейните или са е.али майката на системата и я шибат всячески или системата ги е нашибала и са смачкани на дъното. И тука вече 80-та + година - положението става критично, защото по Именник на българските владетели Авитохол е управлявал 150 години, а тия - вече прескачат половината от това време и не се очертава скоро да приключат. А не знам дали Джен Зи, които предстои да поведат борбата, са на ясно, че болшевиките са взели властта с поредица от измами и доста пролята кръв. Те няма да я дадат по друг начин, за тях това е въпрос на оцеляване. |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 26.12.2025, 13:42
|
||
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 434 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
На мен, честно казано, след като го написах ми се стори слабо;))) Някак си, може би, защото бях преуморен от дейностите свързани с подготовката, тежкият физически труд и гърчене;))) щот то, едно е да дойдеш на деня, друго е да почнеш от юли подготовката, оти почваш коситбата, сеното е важно, то е косите на Умай и т.н. и т.н., чупене на сухи клечки, събиране на шишарки, подходящият вид дърво за всяка една нова година... Има поредица от умствено-физически дейности, в които трябва да съобразиш доста неща, а да не говорим, че освен монотонните дейности, които всяка една нова година изисква, понякога има нововъведения, които трябва да бъдат направени, защото самата нова година го изисква. Например, пълна лудост беше да се насекат хвойнови клони от Газла тепе около Кърджали за ритуала, които отидоха чак на Ситово ;))) Но, там хвойната ни хареса. Хвойната, която е символ на последващата след годината на Червеният Огнен Кон, годината на Арча Мага или Теке Койло. Но, за първи път, дима на хвойната влезе като защитно средство срещу отрицателните духове;))) Както и червеното знаме на алпа Мар, червеният цвят като вибрация на защита или втори ешалон на отбраната;))) Трябва да се предвидят доста неща. Догодина със сигурност ще се включат още. Влезе и бончука - знамето с конската опашка. Нарочно не го използвах досега, исках да дойде подходящата година и тя, дойде. Ама тази конска опашка трябва да е истинска сиреч от кон, а не екстеншън за женска коса;))) И поради някаква особеност на съдбата, тази конска опашка на копие ме чакаше в интернет за 150 лева. Истинска е;))) Българското знаме, трябва да е истинско. Не знаел продавача, за какво е служила, кой я е ползвал и за какво, преди това, само събирала прах в къщата му и нали днес, всичко се продава;))) Издигнаха се дървени стълбове за първи път, на които трябваше да се закачи овчата кожа (отново препратка към Годината Теке Койло) и която Имен Киме да превърне в Златно рухо,. т.е. в Джаръмшан;))) и още и още. Честно казано, малко повече ми дойде ритуалността и затова някак си, писането на Наричането не ме вдъхнови, не като миналата година;))) Все пак да пишеш за Жената е по-лесно, за човек като мене е по-лесно. И писах, честно казано, квото дойде. Това е истината. Ама то си дойде!;))) Като чета така сега, гледам, че е дошло, баш как си требе, маа. Да, коня, освен небесна е и битийно-земна динамика и ако с него не направиш вездеприсъствието вездесъщноста на Тангра битие, с кое друго, ще го направиш? Ако с него не поставиш Ново Начало, с кое, друго?:))) |
||
| Йордан_13 |
Публикувано на: 1.1.2026, 18:30
|
||
При това геополитическо разместване на плочите е време да проявите своята мъдрост;))) и да изберете най-накрая политическия елит, който ще отстоява независима България, но трябва да сте наясно, че независима България коства много лични и колективни усилия, т.е. това ще доведе не само до преструктуриране на досегашните лични отношения, но и икономическо-груповите. Независима България е много отговорна задача. Защо казвам, че това е поредният шанс, шанса на смелите, шанса на дръзките, шанса на свободните българи? Защото ПП-ДБ за да не отидем в сферата на Русия ще ни федерира с Турция, ДПС са ясни,те са Турция, ГЕРБ ще ни остави закачени към Германия, която никога няма да бъде независима, а "Възраждане" и останалите партии ще ни закачат светкавично за Москва. Просто толкова им е капацитета и на тях, те са същите като западните си колеги, няма разлика между тях принципна, слуги са си по манталитет, разликата е просто в господарите, на които служат. Затва, Коста ви казва, че ще е мин. преседател и партията му стана част от "Единна Росия";))) Те, вече са една партия Ню-КПСС;))) или както искате, го разбирайте. Остава само един Път: Българският Път - пътя на смелите и свободните! С мен ли сте?;))) Михаил Хазин: САЩ предават на Русия цяла Източна Европа, включително България https://glasove.com/intervyuta/mihail-hazin...telno-balgariya |
||
| Йордан_13 |
Публикувано на: 1.1.2026, 18:41
|
https://www.edna.bg/astrologia/godinata-na-...-strast-4682955
"3. Емоционално здраве Тук е голямото предизвикателство. Високото темпо може да доведе до прегаряне (burnout). Важно е да се научим да слушаме емоциите си, за да не ни отведат в грешна посока." Много е важно да си се слял с коня;))) Тогава няма проблеми с динамиката. Ето, как съм го нарекъл, един път" Мар Нар Имен - препускай диво в ноща, от сърцата прогонвай страха", след това Мар Джаръм Ат, Джар Кубрат, тархане наш - в галоп" и след това "Никет, Никет, не галопирай - проходи";))) Дори не съм казал "в тръс", просто коня ходи;))) Хубавото на Годината Имен е, че може да управлявате Динамиката и да сменяте ритъма й. Тази смяна на ритъма позволява различни видове дейности да бъдат извършени с успех и отлични резултати. Много хора, прочетоха текста, но дали забелязаха, точно това;))) Бахти колко съм точен въпреки преумората, която ме бе налегнала;))) Тук е голямото предизвикателство. Високото темпо може да доведе до прегаряне (burnout). Важно е да се научим да слушаме емоциите си, за да не ни отведат в грешна посока. " Конят е символ на свободата и неуморния труд. През тази година успехът идва при смелите. Ако планирате да започнете собствен бизнес или да смените професията си – това е вашият момент! Енергията на Червения кон не търпи застой." Имен, Имен - ново име - Свобода Имен, Имен - именуваме света Имен, Имен - именуваме България България - Балкан: небесен дом и слънчев храм! Това е, дето иска Коста, да преосновем България;))) Преосноваването, обаче си има много големи тънкости. Тва не е тъй лесно - бръкни си, земи си. Българина днес е по тази формула, но такава формула не съществува. С много труд се създава един бисер, с много труд се шлайфа скъпоценният камък, но не само Свободата, "Именуваме света", т.е. това е Новото Начало, но не това на Делян, нали. Света трябва да получи нова формулировка, нов смисъл, нов образ и както виждаме, това не става чрез коня като военно средство т.е. чрез миналото. Най-интересното е, че неговият галоп носи мир;))) не война. Коня по подразбиране е военна сила, той е ракета и танк едновременно, но не такъв е като Киме Имен. Неговите копита носят мир, а гривата му създава онова качество, което нужно за него. Това е една интересна, дори за мене трактовка на коня;))) Ха-ха-ха-ха... А, вече модела, по койтос е реконструрира България - Балкан, това е името на имението и замъка на алпа Мар на Бой Терек (Световното дърво) т.е. тук имаме вече един класически модел на съвършено пресъздаване на земята на това, което християните казват, нали "царство небесно". Тези редове идват веднага след "България - стожар небесен за нов ред на Земята". Фантастика, маа;))) Чиста фантастика, ако гледаме реалностите днешни;))) Ама;)), кво да напраа сега аз? Така ми дойде;))) Как ще стане тва, не е ясно;))) Ама, защо всичко требе да е ясно? Нека има и магия;))) "Това е годината на големите романтични жестове и спонтанните влюбвания. Връзките, започнали сега, са бурни и незабравими, но изискват много работа, за да не изгорят толкова бързо, колкото са пламнали." Връзката, понякога не е свръзка;))) а е възел, който много трудно може да се разплете и не е добре да се сече, но огненият кон може да прогори възела, т.е. вътрешният ни свят трябва да освободим от миналото и неговите зависимости и обвързаности, които не ни дават да направим крачка напред. За много хора, дори стъпка напред. Има много хора, които се опитвам да им покажа, че с миналото в душата се саморазрушават всеки ден и че трябва да потърсят път напред. Добре, дори, аз да не съм тяхната стъпка напред, самата стъпка напред е важно да се направи, дори аз само да временно да помогна да се направи. Това освобождаване от съдбата ще е много бързо тази година, за да може в следвщата година, да срещнете онзи, с когото може да вървите един общ път. Много е важно това. Общият път е много важен и той не е просто една обща емоция и страсти, той е най-вече взаимност - в настоящето и в бъдещето! Човека с когото ще го направите трябва да е другото ви Аз. Изгорете всичко, каквото досега ви държи в плен. Коня е за това. Яхнете го, той сам ще ви освободи дали в тръс, дали в галоп, дали в диво препускане, което оковите на съдбата не могат да удържат. От този ритъм зависи как ще се освободите, болезнено и със страдание или с възхищение и радост, но ще се освободите;))) Трябва! =========================================================================== Делян Кръстев 5 д Учениците в Израел не използват знака плюс "+", защото изобразява кръста, на който евреите убиха Спасителя. Вместо "+" използват "﬩". Дори мисълта за Христос ги вбесява. Възприемат нас християните като смъртни врагове и ако имат възможност биха ни унищожили, включително и физически. Цялата разруха в християнската цивилизация е целенасочена и се случва, защото управлението е завладяно от еврейско задкулисие. ============================================================================== Не използват + защото това е тенгриянският кръст, слънчевият кръст или "аджар";))) Да не си мислим, че християните са измислили кръста;))) Кръста влиза в християнството като символ, защото в Римската империя е уред за мъчителна смърт - на него са убивали престъпниците и разбойниците;))) От тва нещо, християните направиха, е-хееееееееееее, религиозен символ;))) нещо велико, символ, който дори се целува;))) Но, истинският кръст е тенгриянският равнораменен кръст. Той астрономически е символ на равноденствието, момента, в който денят и ноща са равни, което е символ и на хармонията между принципите мъж и жена и липсата на противопоставяне и борба. Тази хармония освобождава енергия за творчество. Затова нарекох за тази Година: "Червен Златогрив - аджар на челото, единство, съпружество, вярност и чест". Думата "кръст" смених с "аджар", дума, която е и епитета на алпа Мар "ослепителният Аджар", защото, ку бех нарекъл: кръст на челото";))) тълкуването щеше да е по християнски превратно;))) но, именно този "аджар на челото" отваря "третото око", т.е. тази сетивност, с която българина трябва да познае тайната на йерархията, да зри единството й, да осмисли, своето място в нея. Това е вътрешната светлина на просветлението, този "ослепителен Аджар", сиянието на събудената духовност, нейната сила и мощ. Евреите? Нека не се занимаваме с тези, които светят с отразената слънчева светлина. С отражатели и подражатели;))) |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 1.1.2026, 23:55
|
https://drive.google.com/file/d/1c5twWKmd5f...?usp=drive_link
Най-накрая астролог, чиято астрологична прогноза, макар и само за зодия Лъв почти напълно, а на моменти и абсолютно точно съвпада с Наричането на Българската нова година за Годината Имен. Дори терминологично, дамата много точно определи и назова нещата;))) Се едно съм написал Наричането в някакъв особен разговор с нея. Ами, така. Това си е Годината на Българският Мъж, който структурира Битието. Ми, дупе да ни е яко;)))Ся, понеже ходих да правя компания на маса на конвенционалната нова година и дръпнах един късмет от баницата, и ми са падна "Успех в учението";))) Ххххм;))) Ама, имаше и късмет "черна циганка";))) Що за късмет в новогодишна баница?;))) А, таа разменка по оста Лъв-Воделей, луда работа;))) То, по принцип и двата знака не ги слуша главата;))) А, там по Водолея маа, почти само жени познавам, с едно-две изключения за мъже;))) |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 13.1.2026, 14:17
|
"Затова секцията трябва да има вертикална структура както дървото, например. Това е, много важно да се направи именно в Годината Имен, на Коня, защото тя дава тази тип енергетика на вертикалното структуриране, което преурежда света в хоризонталната равнина, т.е., ако в хоризонталната равнина имаме хаос и неслучване, то е, защото във вертикалната структура нещата не са, както трябва, а това води до невъзможност енергията да се развива по вертикалата Небе- Земя и оттам пустош в хоризонталната равнина. Ако няма енергия по Вертикалата, няма как да има живот и бит по хоризонталата. Точно това е същността на тенгриянският кръст."
|
| anti666 |
Публикувано на: 14.1.2026, 20:21
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Участници Съобщения: 2 516 Участник # 700 Дата на регистрация: 22-September 06 |
Настройването на енергетиката на вертикалното структуриране е част от Наричането в нощта на Еднажден. Който разбрал, разбрал.
|
| Йордан_13 |
Публикувано на: 19.1.2026, 19:03
|
Георги Йорданов Георгиев: Общо взето ни замерят с технологии от които имаме предимно вреда. Но виж да разрешат нещо със неограничена енергия за всеки дом и да сме свободни и независими - НИКОГА!
Йордан Стайков Георги Йорданов Георгиев: Неограничената енергия води към надсветлинни скорости, а маймуната наречена човек е агресивно животно с много голямо его;))) Георги Йорданов Георгиев: Или примерно как да си регенерираме телата и вместо на 60-70 години да изтупваме куйрука , да караме още толкова. Йордан Стайков Георги Йорданов Георгиев: Това в близките десетилетия ще стане. Георги Йорданов Георгиев Йордан Стайков: дано. Защото човек къкмо му дойде акъла и помъдрее за да е полезен и айде у гробищата. Значи пак излиза, че не трябва много , много да може да мисли. Щот това пречи на някого. 😁 Йордан Стайков Георги Йорданов Георгиев: Трябва селективност по темата;))) Ще помислим;))) Ако е наистина полезен "с дошъл му акъл", т.е. той иска да постави едно ново начало без да влиза в цикъла на прераждането, да му дадем 150 години, обаче, ако прогресивно изпатква, оглупява и почва да мисли простотии и да създава проблеми, извинявай, ама и 70-сет години са му много;))) а да удължим в този случай срока му на пребиваване без да го пратим в потока на пречистването за прераждане е престъпление, маа. Той трябва да си отиде, да си умре. Смъртта е затова - да на освободи от самите нас;))), за да не тежим на другите. Но, както казах, още с Годината Дилом, бе дадена енергия, тази възможност за регенерация на телата да започне да се реализира биологично и медицински. Неслучайно имаше специален символ на Огнището, което визираше точно този тип енергетика, който обикновено се омаловажава от електората, но той е най-важен. Той просто ми бе "казан". Сега, кат казвам "казан", разбирай готов е изплувал в съзнанието ми с акцента, че трябва да смени днешният "змията, която се увива около чашата". Тази година, Наричането за Имен още по ясно акцентува, затвърди и динамизира тази енергетика: "Никет, Никет, не галопирай - проходи, с опашката ни пречисти, с копита болестите - отнеми, с гривата си - излечи, нашето тяло - джаръмшан (златно сиреч одухотворено), а духът ни - великан (това тяло идва заради една нова душевност и една нова духовна йерархия, т.е, един нов човек), а това се случва, заради цялостната метаморфоза на планетата Земя, протичаща в нейното ядро, невидимо за нас - златото на Мар сменя Златото на Яга в ядрото на планетата;))) - "твойто злато на Духа, сменя туй в земните недра." Един много брутален стих, който ми дойде, изпъна кат струна, целият настръхнах докато го писах. Кок Тангра, мголдасън! ;))) |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 24.1.2026, 11:02
|
https://drive.google.com/file/d/1Uq8pmNlKhh...?usp=drive_link
Сергей Довбня 4 д · 1️⃣ 1966 год, Япония. Происходит невероятное: рождаемость падает в два раза. Больницы пустуют. Пары откладывают беременность. Всё из-за суеверия — наступил год Огненной Лошади. Легенда гласит: младенцы этого года принесут разрушение всему, что их окружает. 2️⃣ В старых китайских манускриптах есть запись: «Когда Лошадь в огне — не строй стен, не клянись и не начинай в*йну». Считалось, что такие годы пробуждают тех, кто не умеет жить тихо. Огненные Лошади рождаются не под звёздами, а под пламенем — и должны сжечь старое, чтобы мир начал заново. Мудрецы так же советовали не заключать сделок, не жениться, не возводить постройки. Те, кто родился под этим знаком, несут в себе неуправляемую силу перемен. 3️⃣ Страх распространился на столетия. Жители деревень верили: покупка жилья в такой год обречена — дом сгорит или рухнет. Данное слово превратится в проклятие. Даже императорские летописцы избегали подробно описывать эти периоды — словно боялись разбудить что-то опасное. 4️⃣ И действительно: 1966-й запомнился волнениями по всему миру. Революции, протесты, падение режимов. Те, кто появился на свет тогда, став взрослыми, часто шли против системы — не со зла, а по внутреннему зову ломать устаревшее. 5️⃣ Наступил 2026-й — новый цикл Огненной Лошади. Предсказатели говорят: придут люди, не знающие страха перед переменами. Кто-то будет сопротивляться хаосу. Кто-то — использует его для рывка вперёд. Эзотерики уверены: старые структуры рухнут. Но это не апокалипсис — это очищение. Огненная Лошадь ускоряет то, что и так должно было произойти. Интересный факт: после кризиса 1966-го Япония вошла в эпоху невиданного процветания. Возможно, разрушение старого освободило место новому росту? ============================================================================== Eм, глейте ся, китайците дорде го извъртат тоя кон през петте елемента и огненият кон идва на секи 60-сет години, маа, докат нашият календар е доста по-простичък, ние не ги въртим през елементите земя, въздух, вода, огън, дърво ми те винаги са си едновременно в тези 5 елемента, сека година, а коня винаги си е огнен и червен в календара, защото е свързан с алпа Мар (Слънцето). Има коне, които са свързани и с други алпи, например летящият Тулпар е свързан с Куян, т.е. с Годината Дванш, на Небесният Заек, има коне свързани с Чулман, но той е извън календара, но конкретно като ИМ - Кон, годината винаги е свързана с алпа Мар. Той е тархан на алпите, върха на йерархията по вертикал и би трябвало да направя едно наричане, което да започва с "Войнаааааааааа";))) Пата-кюта, тупа-лупа. Коня е военно животно. И логиката го изисква! Нали? Но, аз не го правя. Защо? Защото ИМ е свързан със Слънцето, а алпа Мар е поставен от Тангра именно, за да помири алпите в техните битки по Бой Терек именно поради качествата си, да се смирява и с това да помирява, т.е. той носи качествата на Върховният Лидер, на Върховният Водач, на Обединителя, на създателя на небесният ред, който спуснат надолу става и земен ред, т.е. полага едно ново начало. Именно това прави Мар като коня Киме, той слиза, опасва пшеницата (прави познатите ни днес, житни кръгове в полетата) и предизвиква джар кубрат Кимер Атряч Таргитай създателя на Илат ;))) Илат, това е предшестващото наименование на Елада, българското наименование, от което идва елинското и означавало "Процъфтяващата страна", но, ако го погледнем от днешната лингвистика "ил" - " държава, страна, роден край", "ат" - "кон", "Страната на Коня". Може би, не е случаен факта, че именно кон се вкарва в Троя като дар за Атина. След като Укряч преминава успешно изпитанието, той промена времето на празнуване на новата година (вероятно се създава лятната нов агодина) и получава като материален дар от Мар Киме - златното руно. Първом имаме едни духовни промени, които внасят промяна в традицията и обичая (това е много важно да се отбележи) и след това и едни материални промени, разбира се, всичко това е свързано впоследствие със съответни катаклизми, с потопа, но въпреки всичко именно състоялите се промени помагат на българите да преминат динамично през тези катастрофични събития и следвайки Пътя на Слънцето да поставят едно Ново Начало. Затова, наистина, Годината е много трудна и тежка, защото тя не дава, тя ви изпитва, тя развива вътрешният и външният ни потенциал, ако е необходимо чрез страдание. Затова, казах "Трябва";))) Това веднага се възприе от некои жени като моя прищявка;))) Трябва Е, защото Трябва!;))) Такава е Годината. Никой не те пита дали си готов, ако не си готов и си спал досега, ще трябва да се подготвиш на седлото на коня, в движение, за да прескочиш заедно с него, препятствието. Не били готови... Ами,да сте! В тази година, никой няма да ни пита! |
| anti666 |
Публикувано на: 24.1.2026, 23:23
|
За да могат хората да пътуват между звездите им трябва неограничена енергия . Която изобилства във Вселената и първата стъпка е термоядрения синтез. Технологията я има, но има и едни НЕ-човеци, които няма да позволят да я имат хората, защото така ще бъдат свободни . А Яга Алабастъй и неговите марионетки искат всички да са роби. Затова на входа и изхода на всички финансови потоци и на всички авангардни изследвания има по един от тях. Или дългоноско или масонче.
|
| Йордан_13 |
Публикувано на: 16.2.2026, 18:14
|
https://www.youtube.com/watch?v=u4usfYFOXdg
Китайската Нова година: Каква е символиката на огнения кон и как се посреща празникът? Китайската посланичка започна да говори за българският календар и да го сравнява с китайският и тъпите и прости софийски патки я прекъснаха, маа... Ужасссс! Това за първи път се случва медийно и реакцията на двете българки беше просто шокираща, явно и китайският посланик се е бил шокирал, ма нема го покаже;))) ма, как може;))) Цял посланик на Китай им говори за българският календар, а наште фитки - подаръци и ядене;))) Според мене, Китай требе да закрий посолството си в България, маа. Китайският посланик всъщност се опита за първи път да направи културен контакт, да създаде пресечна културна точка, защото другото са само войните, които водим с тях и наште патки на изложиха потресаващо! |
![]() |
![]() ![]() |