| Движение "Воини на Тангра" - Начало |
Помощ
Участници
Календар
|
![]() ![]() ![]() |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 22.1.2026, 11:40
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 360 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Родопите правят крачка към възстановяване на прекъснатите си връзки с Беломорието
https://trud.bg/a/articles/%D1%80%D0%BE%D0%...%B5%D1%82%D0%BE Но калдъръмът от римско време на места още стои. И римските мостове още са там. Ако погледнем топографска карта, ще видим нещо очевидно: от Барутин право на юг, през Чавдар и Бръщен, се излиза директно към Сидиронеро и Драма. Това е най-късата линия от вододела между централните и западните Родопи към Бялото море, използвана векове наред - докато една изкуствена граница не прекъсва естествени икономически и човешки връзки. Време е да отворим и последния затворен път. След Рудозем - Ксанти логичната следваща стъпка е ясна. Затова ставам инициатор за започване на разговори за възстановяване и отваряне на стария път през прохода Елидже - път с история, икономическа логика и бъдеще. По трасето на този път от Пещера до Бялото море се стига за приблизително 135-145 км, а от Доспат - само 85-95 км. Родопите заслужават да възстановят прекъснатите си връзки с Беломорието. ============================================================================== На мен ми бе пределно ясно, че ЕС, т.е. възстановената Римска империя ще възстанови старите си пътища. Статията го показва ясно. Но, днешното население не иска да живее в България, то просто иска да пътува, където може и най-вече да може да напусне територията при първа възможност, да се евакуира, да не остава тук и да се бори, дори това да коства живота му. Демократите, 90-сетте години казваха: "Защо трябва да водим войни за тези територии, с войни, така и не успяхам да си ги върнем, ЕС ще ни ги поднесе на тепсия." Само че, от другата страна са гърците. Те искат Родопите и Пловдив. Границата е за това - да прекрати щенията! Моето е дотук, вашето е, оттук натам, прекрачите ли го - меч и секира! Гърците от това разбират;))) Отварянето на тези пътища прави връзката двупосочна, но тук вече въпроса е, кой ще се възползва най-добре от нея, гърците или полуделите по Бело море, майни и софьенке? Вервайте ми, гърците ще си вземат своето, а ние ще лапаме отново миризливият данайски!;))) Защото не се научихме, че с гърците не можем да бъдем нито братя, нито съюзници! Ако имаме наше при тях, трябва да си го земем със секира и с меч! Те, неслучайно въведоха нови правилз а движение и яки солени глоби в евро, за да окултурят дивите степни ездачи и да ги направат гърци, като ги научат да си плащат, а когато те дойдат в Родопите и в Пловдив, те знаят, че за тях, няма да има никакви санкции, само ползи! Затова, казвам, че гърците ще си вземат своето, а ние, ще загубим и това, което имаме! Вие, ще научите гръцки език, но гъркъ нема да учи български! Само га е женен за българка и това в случаите, когато е в изцяло българска среда. Има един такъв, тука при мене, магазинер, грозен, да си еве мамито! Как може да се зема такъв мъж?:))) Затва сега, българката капе очи по мен, гъркъ, седи така отстрани! Капиш ли очите, капиш ли ги, Севдо моме? Капиш ги, ма нема та огрее!;))) Виж, мъжът ти грък, може да загуби главата си... Скоро;))) Той не знае, че аз съм му дигнал мерника;))) Дигнал съм му го;))) "Дуйни ми, льохни бел ветре... ", плаче глупака, нарежда в песента... Природните духове на Родопите защитават планината, изолират я от гръцкият свят, затварят пътя за Драма, защото Свещеното Огнище трябва да бъде бранено, а загубилият себе си, българин вика белият вятър да му отвори пътя "магия-контрамагия", битката с гърците е вечна, докато те не бъдат изтикани от Балканите и върнати в Египет! |
![]() |
![]() ![]() ![]() |