www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Политика, партии, лидери-отиваме надолу

Страници: (6) « първа ... 2 3 [4] 5 6  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Политика, партии, лидери-отиваме надолу, Продължаваме ли да вярваме?
Спорт-Здраве
Публикувано на: 25.7.2006, 11:29
Quote Post

Често пишещ

Група: участници
Съобщения: 934
Участник # 301
Дата на регистрация: 24-March 06

QUOTE (iss @ Jul 25 2006, 10:22 AM)

Много добро уточнение ,което пропуснах.... smil4334ad1724132.gif Може би защото използвах,твърде шаблонно репликата...исках с малко думи да кажа много... smil3dbd4e398ff7b.gif

Трябва да се изчистим от понятия и особено от онези,които са се загнездили в съзнанието като шаблон,без да съзнаваме повече смисъла им.Системата не работи с хора,тя работи с материали и ресурси.В системата няма воля,нито желание,има само подвижни пътечки,които движат материала,независимо дали той желае или не.В системата се пуска месо с глава,чрез процесите си стемата замества съдържимото в главата с това,което създателят й е заложил като желан резултат. smil4334ad1724132.gif
PM
iss
Публикувано на: 25.7.2006, 11:43
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (Спорт-Здраве @ Jul 25 2006, 10:29 AM)
QUOTE (iss @ Jul 25 2006, 10:22 AM)

Много добро уточнение ,което пропуснах.... smil4334ad1724132.gif Може би защото използвах,твърде шаблонно репликата...исках с малко думи да кажа много... smil3dbd4e398ff7b.gif

Трябва да се изчистим от понятия и особено от онези,които са се загнездили в съзнанието като шаблон,без да съзнаваме повече смисъла им.

Да трябва...едно от най-вредните понятия(изрази)ТРЯБВА smil4334ad1724132.gif
Какво ли би станало ако го заменим с "би било добре";"бих могъл"?
PM
Спорт-Здраве
Публикувано на: 25.7.2006, 12:01
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

QUOTE (iss @ Jul 25 2006, 10:43 AM)

Да трябва...едно от най-вредните понятия(изрази)ТРЯБВА smil4334ad1724132.gif
Какво ли би станало ако го заменим с "би било добре";"бих могъл"?

Човек винаги има избор да дайства.Някои възможни действия са лоши(определям добро и зло от гледна точка на баланса) други добри.Той има право да осъществи което сметне за добре,но винаги има правилен и неправилен избор.В случая смятам,че отхвърлянето на понятията е от съществена важност,задължителност, затова използвам "трябва"(несъзнателно разбира се) като с това се отнасям към действието като с "единствения правилен избор" smil4334ad1724132.gif Етикета изисква "би било добре",но съм на мнение,че е задължително.Трябва да проявим перфекционизъм,ако искаме да се откъснем от една почти съвършена(от гледна точка на ефективност) система.
PM
iss
Публикувано на: 25.7.2006, 12:11
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

Няма да се впусна в дискусия,защото ще отклоним темата от основното smil4334a3ebd31a5.gif
PM
kardama
Публикувано на: 25.7.2006, 12:27
Quote Post

Участник

Съобщения: 39
Участник # 82
Дата на регистрация: 15-August 05

системата на големите градове,където има анонимност и безотговорност поражда вялост и апатия от народа.така няма кой да съди и се налага ред да се вкарва от бюрократи.така че за да има справедливост този тип общество ще трябва да изчезне,заедно с "ценностната система".колко от вас са готови да се простят с нея?
PMEmail PosterUsers Website
Спорт-Здраве
Публикувано на: 25.7.2006, 15:26
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

Така е.От ценностите на човек зависят много неща.Ако "ценностите" бяха ценни,доста неща като гетата на големите градове,големите градове по принцип или нямаше да ги има,или щяха да са на съвсем друга основа(в момента са на икономическа и консуматорска).
PM
IYI
Публикувано на: 25.7.2006, 18:23
Quote Post

Участник

Съобщения: 250
Участник # 141
Дата на регистрация: 12-October 05

Много добри разсъждения, много ценна информация излага всеки един от вас, благодаря Ви!
PMEmail Poster
Запознат
Публикувано на: 26.7.2006, 12:46
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Прочетете този материал:
Ние, народът на България
PM
Запознат
Публикувано на: 26.7.2006, 23:16
Quote Post

Отдаден

Участник # 169

Забравих да ви кажа, че аз в момента поддържам без да искам тази политическа система, поради простата прична, че ако река да изляза от нея, трабва да съм си избрал друга в която да вляза. И тъй както вас, така и аз се родих в тази ситема при заварено положение. И за да не се налага да търпя повече да се мъча и псувам, а после да се напивам, смятам като най логичното нещо, да участвам в направата на нещо ново и различно, такова дето и на вас чак да ви хареса. Само че сам не мога да се справя, тъй като не може сам да съм народ!
PM
Янга
Quote Post

Участник

Съобщения: 338
Участник # 326
Дата на регистрация: 7-April 06

Запознат, абсолютно си прав в случая и това положение важи не само за теб, а и за много други. Отчаянието и псувните, за съжаление се превърнаха в един от основните начини за протест на българина и точно там ни е грешката. Хем се оплакваме, хем нищо не правим по въпроса. Това си е един омагьосан кръг, от който много трудно може да се излезе. И всичко трябва да стане с общи усилия, което до голяма степен е доста неосъществимо в момента.
PM
Шурале
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 26
Участник # 338
Дата на регистрация: 22-April 06

QUOTE (Запознат @ Jul 26 2006, 10:16 PM)
Забравих да ви кажа, че аз в момента поддържам без да искам тази политическа система, поради простата прична, че ако река да изляза от нея, трабва да съм си избрал друга в която да вляза. И тъй както вас, така и аз се родих в тази ситема при заварено положение. И за да не се налага да търпя повече да се мъча и псувам, а после да се напивам, смятам като най логичното нещо, да участвам в направата на нещо ново и различно, такова дето и на вас чак да ви хареса. Само че сам не мога да се справя, тъй като не може сам да съм народ!

Начи , ако съм те рабрал правилно за теб политиката е жизненонеобходима като храната и водата ?!! smil4341944e6b0c8.gif
PMEmail Poster
Севар
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

QUOTE (Шурале @ Jul 27 2006, 12:39 AM)

Начи , ако съм те рабрал правилно за теб политиката е жизненонеобходима като храната и водата ?!! smil4341944e6b0c8.gif

Не, не си разбрал, отиди и се гръмни. smil4334aa21c9ca7.gif
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Запознат
Quote Post

Отдаден

Участник # 169

QUOTE (Янга @ Jul 27 2006, 12:18 AM)
Запознат, абсолютно си прав в случая и това положение важи не само за теб, а и за много други. Отчаянието и псувните, за съжаление се превърнаха в един от основните начини за протест на българина и точно там ни е грешката. Хем се оплакваме, хем нищо не правим по въпроса. Това си е един омагьосан кръг, от който много трудно може да се излезе. И всичко трябва да стане с общи усилия, което до голяма степен е доста неосъществимо в момента.

Янга, виждам че разбираш добре какво искам да кажа. Лошото е, че нещата не могат сами да се случат. Работа, която е много, няма как сама да се свърши нали?

Иначе всеки умее добре да критикува и разбира проблемите.
PM
Спорт-Здраве
Публикувано на: 27.7.2006, 12:38
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

Забравих да ви кажа, че аз в момента поддържам без да искам тази политическа система, поради простата прична, че ако река да изляза от нея, трабва да съм си избрал друга в която да вляза.

Не съм съгласен Запознат...ако си представим хора в къща,отделена надалече от цивилизацията,нека тези хора бъдат променяща се бройка,която да задоволява нуждите на този пример.Нека за своето отопление и питейна вода къщата ползва ресурса на планинското изворче,посредством торсионен генератор.Нека за своята техника и енергия къщата ползва безкрайния източник на себеподдържащия се ел.генератор.Нека за своята прехрана домакинството разчита на труда на своите членове,които да ползват ресурса на опитомените планински кози и билки,срещащи се в района.Нека за своята социална връзка домакинството разчита на електрическата си кола.Нима едни такива хора се намират в булото на някаква система и зависимост?
PM
Запознат
Публикувано на: 27.7.2006, 19:00
Quote Post

Отдаден

Участник # 169

Картината, която описваш е много хубава.
Лично на мен мястото където работя, живея и цивилизацията не ми пречат. За политическата система ми е думата, че е неефективна, като форма на управление за решаване на проблеми. В тази посока искам да мисля и да допринеса за създаването на нова, наша си ситема, каквато ние заедно ще си направим. Поне ще знаем най-важното: кой казва какво да става в нашата държава, а не да се борим с духове, които не виждаме, колкото и да сме добри в разконспирацията.
PM

Topic OptionsСтраници: (6) « първа ... 2 3 [4] 5 6  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Теодор 24/4/2026
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025