www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Политика, партии, лидери-отиваме надолу

Страници: (6) « първа ... 3 4 [5] 6  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Политика, партии, лидери-отиваме надолу, Продължаваме ли да вярваме?
Запознат
Публикувано на: 28.7.2006, 11:43
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

QUOTE (Шурале @ Jul 27 2006, 12:39 AM)
QUOTE (Запознат @ Jul 26 2006, 10:16 PM)
Забравих да ви кажа, че аз в момента поддържам без да искам тази политическа система, поради простата прична, че ако река да изляза от нея, трабва да съм си избрал друга в която да вляза. И тъй както вас, така и аз се родих в тази ситема при заварено положение. И за да не се налага да търпя повече да се мъча и псувам, а после да се напивам, смятам като най логичното нещо, да участвам в направата на нещо ново и различно, такова дето и на вас чак да ви хареса. Само че сам не мога да се справя, тъй като не може сам да съм народ!

Начи , ако съм те рабрал правилно за теб политиката е жизненонеобходима като храната и водата ?!! smil4341944e6b0c8.gif

Да точно така. Правилно си разбрал! Жизнено необходима, на нас ни трябва политика относно начина на управление на нашата държава, различаваща се от сегашата политическа система, която ни е наложена и в която аз и ти нямаме глас, не можем да променяме, неможем да влияем, нямаме администраторски права.
PM
Спорт-Здраве
Публикувано на: 30.7.2006, 20:32
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 934
Участник # 301
Дата на регистрация: 24-March 06

Може би за сътворяването на новите порядки(излизане от парична система,политика и компания) трябва да сме наясно с едно: ценностната система на настоящия човек е пагубна за съществуването му,моралното му дюшеме е раздуто и мухлясъло.Нека си представим какъв би трябвало да бъде човека сега,след това нека си представим какъв би следвало да бъде първият етап на настигането на човешкия идеал.Следва да се поставим на мястото на човек именно от този пръв етап,да мислим като него - от какво ново би имал нужда,от какво старо ще се откаже...как ще гледа на света,как ще се отнася към себе си.За да възстановим старото,за да върнем отнетото и забравеното,трябва да разсъждаваме като един по-висш човек.Тогава,с прилагането на сътвореното(възвърнатото),ще се прояви ефекта на оздравяване на iss,ще се върне естественото развитие към по-доброто,всичко ще дойде на място отново.
PM
iss
Публикувано на: 30.7.2006, 21:21
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (Спорт-Здраве @ Jul 30 2006, 07:32 PM)
Може би за сътворяването на новите порядки(излизане от парична система,политика и компания) трябва да сме наясно с едно: ценностната система на настоящия човек е пагубна за съществуването му,моралното му дюшеме е раздуто и мухлясъло.Нека си представим какъв би трябвало да бъде човека сега,след това нека си представим какъв би следвало да бъде първият етап на настигането на човешкия идеал.Следва да се поставим на мястото на човек именно от този пръв етап,да мислим като него - от какво ново би имал нужда,от какво старо ще се откаже...как ще гледа на света,как ще се отнася към себе си.За да възстановим старото,за да върнем отнетото и забравеното,трябва да разсъждаваме като един по-висш човек.Тогава,с прилагането на сътвореното(възвърнатото),ще се прояви ефекта на оздравяване на iss,ще се върне естественото развитие към по-доброто,всичко ще дойде на място отново.

Ще ми се да вмъкна няколко цитата от книгата на Боно Шкодров:
ОБЩЕСТВОТО:

При своето пребиваване в столицата на кан Атила от род Дуло (434-453) в Панония, летописецът на тази епоха Приск казва за него следното: “...крупен държавен деятел извършил велики дела...”. Както Приск, така и други негови съвременници, констатират, че в държавата на кан Атила (Тохол = АвеТохол) няма робство и тежки данъчни задължения и че чужденците могат да живеят спокойно, а различните вероизповедания не са подложени на преследване. В най-общи черти това означава, че не е имало кражби, насилия и разбойничество.

Как е било осигурено обществото в държавата от такава опасност?
Законите във времето на кан Атила, кан Урус Айдар, и кан Крум, които гарантират необходимия ред и спокойствие на обществото в българската държава са много по-древни и са строго спазвани в продължение на хилядолетия.

В периода на първото хилядолитие пр. н. е. и първото хилядолетие от н. е. държавата на българите е модел и пример за морал, закон и организация на възникналите в този период други държавности.

PM
Севар
Публикувано на: 30.7.2006, 22:01
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

QUOTE (iss @ Jul 30 2006, 09:21 PM)
"...в държавата на кан Атила (Тохол = АвеТохол) няма робство и тежки данъчни задължения и че чужденците могат да живеят спокойно, а различните вероизповедания не са подложени на преследване. В най-общи черти това означава, че не е имало кражби, насилия и разбойничество."

Един римлянин, който е живял в двора на Атила казва следното: "При Атила като пленник си по-свободен, отколкото в Рим като патриций". Не се сещам кой беше казал тези думи, дали Аеций или някой друг.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
iss
Публикувано на: 30.7.2006, 22:35
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

QUOTE (Спорт-Здраве @ Jul 30 2006, 07:32 PM)
За да възстановим старото,за да върнем отнетото и забравеното,трябва да разсъждаваме като един по-висш човек.Тогава,с прилагането на сътвореното(възвърнатото),ще се прояви ефекта на оздравяване на iss,ще се върне естественото развитие към по-доброто,всичко ще дойде на място отново.

Колко от Вас знаят знака на бога Тангра?Неговото значение?И защо именно този знак е приет като символ на Тангра?Не питам случайно smil3dbd4e398ff7b.gif Но случайно знам ,че отговорите на тези въпроси-дават отговорите на много други,а някои съвсем отпадат... smil4334ad1724132.gif

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
PM
Севар
Публикувано на: 31.7.2006, 12:52
Quote Post

Отдаден

Участник # 13

QUOTE (iss @ Jul 30 2006, 10:35 PM)
Колко от Вас знаят знака на бога Тангра?Неговото значение?И защо именно този знак е приет като символ на Тангра?Не питам случайно smil3dbd4e398ff7b.gif Но случайно знам ,че отговорите на тези въпроси-дават отговорите на много други,а някои съвсем отпадат... smil4334ad1724132.gif

Такова съчетание като "бог Тангра" е безсмислено и съществува, откакто БКП започна да съчинява и преиначава историята на България. Самата дума Тангра означава Бог. А и знака, който даваш е от играта Quake и явно го бъркаш с нещо друго.
iss
Публикувано на: 31.7.2006, 13:00
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

QUOTE (Севар @ Jul 31 2006, 11:52 AM)
Колко от Вас знаят знака на бога Тангра?Неговото значение?И защо именно този знак е приет като символ на Тангра?Не питам случайно  smil3dbd4e398ff7b.gif Но случайно знам ,че отговорите на тези въпроси-дават отговорите на много други,а някои съвсем отпадат... smil4334ad1724132.gif

Такова съчетание като "бог Тангра" е безмислено и съществува, откакто БКП започна да съчинява и преиначава историята на България. Самата дума Тангра означава Бог. А и знака, който даваш е от играта Quake и явно го бъркаш с нещо друго.

Съжалявам за знака,който давам ,не можах да си прикача другия поради ограничението на видовете файлове smil4334a87ce0a9c.gif Ако бях сложила кавичките верно щеше да е по смислено...вече ще внимавам... smil4334abded4493.gif
PM
iss
Публикувано на: 31.7.2006, 13:52
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

QUOTE (Севар @ Jul 31 2006, 11:52 AM)
Колко от Вас знаят знака на бога Тангра?Неговото значение?И защо именно този знак е приет като символ на Тангра?Не питам случайно  smil3dbd4e398ff7b.gif Но случайно знам ,че отговорите на тези въпроси-дават отговорите на много други,а някои съвсем отпадат... smil4334ad1724132.gif

Такова съчетание като "бог Тангра" е безсмислено и съществува, откакто БКП започна да съчинява и преиначава историята на България. Самата дума Тангра означава Бог. А и знака, който даваш е от играта Quake и явно го бъркаш с нещо друго.

Знака за който говоря а и малко полезна информация може да се види тук:
http://balgarite.interbgc.com/3_darj_st_balg.htm
PM
Севар
Публикувано на: 31.7.2006, 15:01
Quote Post

Отдаден

Участник # 13

Petee
Quote Post

Участник

Съобщения: 358
Участник # 382
Дата на регистрация: 15-May 06

PMEmail Poster
Запознат
Quote Post

Отдаден

Участник # 169

Този запис е речта на Волен Сидеров в парламента, преди да гласуват свалянето на имунитета му.

Като го гледах отново сега, виждам как той се бори с политическата система, която работи против народа. Всичката му енергия и време се прахосват за това. Обаче до реализирането на идеите не се стига. Нищо че са хубави. Фундаменталната грешка е, че той тръгва да променя системата, като си мисли, че има права върху нея. Има ама друг път!

Вместо това, да се борим с вятърни мелници, аз Ви призовавам да хвърлим заедно усилията, знанията, опита и уменията си за да създадем нещо наше, българско и родно. Какво по-добро от това?
PM
Спорт-Здраве
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

Аз много харесвам тази тема,но никой не взима участие по въпроса.Вместо отсяти и хубави предложения,има смес от предложения и разводняване в рамките на 5 страници smil3dbd4d99c6eaa.gif нека наистина се дават добри предложения в насоката на заглавието...
PM
iss
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

QUOTE (Спорт-Здраве @ Aug 1 2006, 09:30 PM)
Аз много харесвам тази тема,но никой не взима участие по въпроса.Вместо отсяти и хубави предложения,има смес от предложения и разводняване в рамките на 5 страници smil3dbd4d99c6eaa.gif  нека наистина се дават добри предложения в насоката на заглавието...

И аз харесвам тази тема Спорт-Здраве,но тъй като не мога да дам някакво "добро предложение",бих искала да цитирам какво казва Д-р Ганчо Цанов в своята книга "Българите" отпечатана 1908г.(Жалко че текста не може да се копира)....
..."Българите ,които са съставлявали масата на населението на Балканския полуостров са били физическите носители на Източната Римска Империя,както и на отсетнешната Византийска Империя.Римските войски са предвождани често от българи;на Цариградския царски престол често са седяли българи:обаче сичките тези българи съ били слуги на чужди идеи.Те не са имали нравственната сила да прокарат българския език,да създадат българска култура и ней да служат,но си останали културни роби.А че културното робство предизвиква политическото,примери имаме в нашата история...................Причините прочие за угасването на тогавашна България,не се дължат на това ,че гърците са били физически по силни,та победили българите,защото изобщо е съмнително,дали елини са били онези, които са се сражавали против българите, и дали това не са били пак българи,но наети от чужд човек против техния си народ, а на това , че българите не са имали национално съзнание и национална култура.Народ ,който няма своя собственна култура,той не може да съществува ,като независима политическа единица.Тази истина не се е схващала от старите Българи.Но тя като че ли не се схваща и от новите българи.Че знанието е сила, днешните българи май не винаги имат в пред вид."..........
http://ziezi.tripod.com/bulgarite/82.htm
PM
Запознат
Quote Post

Отдаден

Участник # 169

Аз вярвам, че с общи усилия може това рожбенце да се роди. Просто е нужно време. Не се знае на човек кога ще му светне лампичката(smil4334a7c1e8c32.gif), и да предложи нещо градивно. Проблема за сега, да няма развите по темата според мен е изцяло на ментално ниво, т.е. вярваме ли че ни трябва нова система на управление на държавата. Човек в каквото вярва, това и му се случва! Така че внимавайте в какво вярвате, че може и да ви се случи! Аз вярвам дори, че въобще нямаме друг избор! Защото човек на каквото си постели, на това ще легне. Нямам намерение да хващам гората! Знам, че борбата ми е тук и сега, както Георги добре каза! Продължавам да работя по въпроса, та дори и да съм сам засега!
PM
Спорт-Здраве
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

Да...ментално ниво.Стигам до убеждението,че "новото",което тази тема иска да достигне,е едва крайната цел на един дълъг път,изискващ много премеждия.
Политиката и парите,към които са насочени преобладаващите размисли,са само фрагменти от Системата(главна буква,за да се съзнава по-бързо границата с обикновеното съществително).Няма никакъв смисъл да се заменят части от цялото,всеки присъден орган рано или късно се приема от организма.А и "новото"(в кавички,защото същността също не е твърдо уточнена) ще послужи само на хора,които са вън от Системата,които не само не желаят Системата,а искрено са почувствали своето откъсване от нея...личности,не започващи да съзнават абсурда,а завършили промяната в своето мислене.
Тук вече възможностите се размножават.Или малко количество такива личности ще дадат начало на "новото" и ще го приложат,или много на брой такива личности с течение на времето ще стигнат до "новото" и ще го приложат като естествен ход на събитията.

За да няма обвинението "само ти си разбираш термините",няма да е лошо да се дадат по-конкретни названия на понятията и по общо съгласие да се считат за използваеми.Лично на мен "новото" не ми харесва,но не искам да го назовавам иначе,защото не съм сигурен дали другите участници по темата ще се съгласят със същността на друг термин.Смятам,че трябва да се даде твърдост на понятията и изясняване на същността им,за да продължи дискутирането.
PM

Topic OptionsСтраници: (6) « първа ... 3 4 [5] 6  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Теодор 24/4/2026
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025