www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Политика, партии, лидери-отиваме надолу

Страници: (6) « първа ... 4 5 [6]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Политика, партии, лидери-отиваме надолу, Продължаваме ли да вярваме?
Запознат
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Вижте какво мнение по темата намерих от един друг форум:

В ред на тези размишления ми дийдоха и на мен някои интересни мисли. Лично аз не смятам че строенето на радови имения и писането на програми за развитието на страната са слагане на коня пред каруцата. Четейки за коня и каруцата си спомних един откъс от една книга за Петър Дънов. Той говореше че отсега нататък всичко което се случва на земята ще служи, пряко или косвено, на светлите сили, и един от учениците му го попита, как може болшевиките да вършат нещо в полза на доброто следкато те само разрушават. На това Дънов отговори че за да се построи нова къща на същото място, трябва първо да се събори старата, и за да се построи новия строй трябва първо да се събори стария. Тогава се запитах - защо всички революции завършват по еднакъв начин - сваля се старата власт и идва нова, системата си сменя фасадата, било то комунистическа, националистическа, демокрация и др. но същността и остава същата -пирамидална/робовладелска. Тогава ми дойде идеята че причината е именно слагането на коня пред каруцата. Разрушаването на стария строй преди новия да е построен. Ако новият строй съществува успоредно със стария, тогава хората могат да го оценят и ако не предлага нищо по-добро, никой не би тръгнал да пролива кръвта си само за да се сменят господарите му. Тогава новият строй би могъл да се пребори със стария само ако предлага по-добър живот. Точно в това е и силата на родовото имение - то прави човека независим от системата. При всички революции хората тръгват първо да рушат старото с мисълта да градят след това, но не знаят това дето ще бъде построено дали си струва усилията и жертвите. Ние тръгваме да градим новия живот за себе си без да го налагаме насила на всички, като им даваме пример, и им даваме възможност за истински избор(нещо много рядко днес) относно живота им. Относно създаванета на партията се придържам към мнението че още е рано за влизане в политиката. Преди това би трябвало да се борим за популяризирането на идеите сред хората, така че да не могат да бъдат изопъчени от медиите. Също както Мегре се заема да прави учреждение на предприемачите преди да е написал книгата. Нашата политика всъщност трябва да я правим не в парламента а сред хората, показвайки им с личен пример по-добрия живот. Защото ние не се борим срещу фасадата на системата, а срещу пирамидалната и структура.
Аз не вярвам че нещата при нас не вървят. Сигурен белег за това са реакциите в медиите. Системата писка защото сме я настъпили болезнено.
PM
Спорт-Здраве
Quote Post

Често пишещ

Група: участници
Съобщения: 934
Участник # 301
Дата на регистрация: 24-March 06

Ами да...когато старото се разруши,преди да се построи новото,положението е...неутрално(със силен контекст разбира се)*.За да се създаде новото паралелно със старото,са нужни хора,които се намират в неутралност,а именно - излезли от пирамидалната структура.Това трябва да е първата стъпка smil4334ad1724132.gif

П.П.За мен "неутралност" напълно се припокрива със същността на "новото".
PM

Topic OptionsСтраници: (6) « първа ... 4 5 [6]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Теодор 24/4/2026
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025