| Движение "Воини на Тангра" - Начало |
Помощ
Участници
Календар
|
| Страници: (5) 1 2 [3] 4 5 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |
| Bell |
Публикувано на: 31.10.2006, 17:09
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
За майчинския инстинк можем да си поговорим доста!
Дадох ти за пример индийките, които имат вековната практика да убиват собствените си дъщери! Това не е единствената страна, където има такова чудо! Не е рядкост и в модерната цивилизация майките да убиват новородените си! Разбира се, при тях отрицанието на детето е доста по-силно изразено отколкото в жените, които не го правят. Но все по-често жени споделят как не изпитват нищо друго освен празнота спрямо новороденото, дори отрицание и им трябва доста време за да свикнат вътрешно с него и да го приемат и заобичат! Аз съм чела доста шокиращи откровения на родилки!!! Вие сте свикнали да гледате по филмите каква радост е една жена като роди...ама не знаете как е в действителност. Не знаете колко жени като погледнат новороденото си си казват- леле какво грозно същество! Понеже това е антиморално едва ли не, жените не го споделят, но питайте повечето майки дали наистина при първите контакти с детето си са го обикнали веднага така както след време... Вие въобще знаете ли защо децата се раждат толкова нелепи, гологлави и смешни - защото еволюционно това им е помогнало да бъдат приети от майката...да я омилостивят! Има такова нещо като еволюционна психология, която обяснява доста от тези психологически феномени!!! Жените не изпитват подсъзнателна заплаха от плешиви мъже..има такива експерименти и проучвания..... както и гологлавите бебета доста повече импонират на жените отколкото новородените със стърчаща, гъста коса приличащи на маймунчета!!! При бебетата има някои рефлекси, които са инстинктивни и някои от тях са били нужни за да бъдат възприети по-бързо от майката...като това да се усмихват широко при всеки контакт с майката (в първите месеци). Жените се радват на сладките бебета и се отблъскват от други не до там симпатични бебета....слава на майчинския инстинкт!!!Да не говорим, че ако това не е така, то майките не би трябвало да имат слабост към едното си дете повече от другото! Дуго нещо...ако майките имаха майчински инстинкт като родят би трябвало инстинктивно да нахранят бебето си като го сложат до гръдта си. Аз съм гледала документални филми и съм чела литература за случаи, в които дадено момиче е било изолирано от обществото и след това като роди не знае кво да прави с бебето си! Или пък един друг случай си спомням, където една майка била недъгава и слагала новородената си дъщеря на колене, нахранвала я като се навеждала и поставяла гърдата си в устата и! Е, сетете се дъщеря и, която не била недъгава и расла в нормално обществено обкръжение, като родила също поставяла детето си на колене и се навеждала за да попадне гърдата и в устата на детето! Просто така и идвало от вътре - е драги хора, това не е инстинкт, а заучен спомен останъл някъде дълбоко в подсъзнанието!!! Същото го има и при животните. Примерен случай ще ви дам с една горила, който бях гледала на документален филм. Тя била откъсната от майка си като новородено и израснала в изолация в някаква зоологическа градина. Като роди и и дадоха бебето знаете ли какво направи? Започна да го пипа с пръст и да му се чуди, после започна да го размята из помещението докато не го утрепа чудейки се що е то!!! Трябвали и няколко години да и показват как се храни бебе с биберон и тн, за да я научат как да отгледа поколение!!! Въобще още доста можем да поговорим за това нещо майчински инстинкт дето май го няма! Има други инстинкти, коит ни влияят, като инстинкта за съхранение на гените ни и вида ни....те са тези, които ни карат да се стремим към възпроизвеждане! В подкрепа на това ще дам пример с това, че доста жени като видят чуждо дете не им се включва никакъв майчински инстинкт, а се чувстват подразнени...примерът със злата мащеха го има във фолклора на всички народи.... Но все пак....тук мъжете претендират, че са спецове по тая част... |
| Petee |
Публикувано на: 31.10.2006, 18:12
|
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 358 Участник # 382 Дата на регистрация: 15-May 06 |
Ти не си в ред!!! Нямало майчин инстинкт?! Пожелавам ти един ден да имаш поне едно дете, защото това е най-хубавото нещо, което може да се случи на човек, без значение дали е мъж или жена!
Тук не става въпрос за надмощие на един от двата пола, а за това как чрез единия се контролира и другия и обратно. Манипулацията е много тънка. Следователно трябва да я разберат и мъжете и жените. |
| Bell |
Публикувано на: 31.10.2006, 19:07
|
||
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
Аз не коментирам манипулацията, а това, че въпреки всичко в мнението си засягаш темата за надмощието, може би индиректно и неволно! Аз не казвам, че е лошо да имаш деца! Казах ти само, че това, което хората мислят за майчинския инстинкт хич не е така! Никъде не съм казала, че една майка не обича децата си - казвам само, че любовта не е инстинкт, а се заражда чрез привързването и благодарение на други инстинкти! Аз ви казвам тея неща, защото се интересувам от еволюционна психология и съм ги разучавала... И защо да не съм в ред?! За мен ти като Дъновист не си в час и някои от теориите ти уж са много претенциозни, но не са никакъв абсолют! Но какво от това, до момента не съм седнала да се обръщам към теб с разни подобни епитети, идиоми и прочие!? Ти и Каруцар се изказвате от първа и последна инстанция, но на мен не ми дреме, ако ще и за дясния (да не казвам какво) на Господ да се имате! |
||
| Karutzar |
Публикувано на: 31.10.2006, 19:23
|
||||
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 214 Участник # 433 Дата на регистрация: 16-June 06 |
Bell, грешиш. Чувството ти за непълноценност може да се обясни само с прихиатрични термини. Без да искам да ти изнасям лекции, ще спомена, че човек е съставен от мъжко и женско начало едновременно. И понеже Pettee спомена за Авесалом Подводни - ще намеся съвсем за малко астрологията. Тя се явява средство за саморазбиране и преоткриване на същноста на човека. По принцип основните инкарнации на са "едиколко си" на брой, като първите 7 и последните 3 са изцяло мъжки. С цялото ми уважение към теб, и без да искам да те засегна, ще отбележа, че имаш "женския" навик да четеш само това между редовете, което разбираш - без да се опиташ да вникнеш в същноста на написаното от твоя опонент. Да отричаш, че мъжкото начало притежава логиката, а женското е чувствено не променя реалностите - още по-зле - изпадаш в илюзия и дълбоко вярваш в нея - до патологично-психиатрични измерения. Да отречем, че йЕхова от горящия храст на мОйсей и бога на Йошуа са две различни неща е все едно като щраус при опасност да си зарови главата в пясъка и да си навири дупето за желаещите да се възползват от неговият страх да види реалната действителност. Това - за :
са глупости феминистки - такова нещо никога не е съществувало преди 1910-20г. Мъжът и жената си имат свои функции в семейството, и поотделно съществуване води само до неудовлетвореност и скрити депресии. Задай си въпроса кои искат да разбият семейството като основна градивна единица в обществото - ще ти дам жокер - едни същества, които не бих нарекъл хора, с обрязан фалос. Задай си и въпроса защо трябва да се обрязва фалоса, какво това означава, и какви са последствията от това обрязване в духовната сфера. Защо не си съгласна, че сме нещо различно от това, което мислим, че сме? Добре - ще ти докажа, че е така. Така, както в момента четеш този постинг - затвори си очите - и се опитай да си представиш лицето си - до последни подробности - такова, каквото го виждаш в огледалото всеки ден.
Успя ли? |
||||
| Karutzar |
Публикувано на: 31.10.2006, 19:35
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 214 Участник # 433 Дата на регистрация: 16-June 06 |
Bell, дискусия се води по друг начин. Четейки твоите постинги по темата пред очите ми изниква една картинка на дете, което тропа с краче, със сълзи в очите, защото не са му приети капризите, не е успяло да убеди по-възрастните в правотата на своята теза - плод на фантазиите му.
|
| Bell |
Публикувано на: 31.10.2006, 19:47
|
||||
Това го кажи на 6-те милиона избити жени по време на средновековието и инквизицията само!!! За Иехова и Йошуа и тн дори не съм обеляла дума, камо ли да правя сравнение - просто не ми пука...не ме влече нито християнството, нито никой друг наръчник за средностатистическия васал!!! Ще се съглася само с това, че в случая наистина обърнах внимание специално на един проблем наричан от ваз феминистки и тн! За мен феминизма като термин и начинът, по който се възприема, е създаден, за да маргинализира и демонизира всяка силна жена, която се старае да бъде независима (в позициите си и в живота) и не се прекланя пред мъжкото "превъзходство"!!! Това, за което принципно говореше Петее ми е ясно...но не се съгласих с някои конкретни неща, които каза и които определено прозвучаха сексистки!!! Не съм безразлична към темата и я приемам твърде лично, но не ми излизай с твойто фантазъорство и това как си ме представяш, тъй като вие пренебрегвате моите аргументи така или иначе...определено тук първи се изпусна Петее, като тръгна да ме обижда, че не съм в ред пренебрегвайки цял един постинг с аргументи!!! А пък ти не бери грижа за моето психическо здраве, защото не мисля, че си човекът способен да разграничава психическото здраве от патологията ![]() |
||||
| Karutzar |
Публикувано на: 31.10.2006, 19:54
|
||||||
Диагноза : Безнадежден случай! |
||||||
| Bell |
Публикувано на: 31.10.2006, 20:06
|
Диагнозите от лицата X ме интересуват до толкова, че заради такива самопровъзгласили се диагностици народа ни отиде на кино...
Някои пък ги "диагнозираха" като "враг на държавата" едно време, а те бяха Герои.... А пък такива като мене през средновековието са ги диагнозирали като вещици и са ги трепали я на кладата, я с камъни....сега диагнозата е друга, но мотивите са същите!!! Това явно е много разпространено самозванско (а и кърваво) хоби! |
| Иван |
Публикувано на: 31.10.2006, 22:30
|
||
|
Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Бел, темата за мъжкото и женското за теб все е тема за мъжа и жената. Кога ще се научиш, че това са принципи. Защо си избрала да гледаш на себе си като на жена и говориш за феминизъм и прочие чифутщини. Независима жена, която не се прекланя пред мъжете - сигурно се възхищаваш на една такава "феминистка". Пете добър пример ти даде - Меч и Щит. Ти като вземеш в ръцете си тия неща какво правиш - почваш да ги биеш едно в друго ли, и което е по-здраво, то е победител? Не, вземаш ги и отиваш в боя, използваш ги всяко със своето предназначение - с щита се пазиш, а с меча мушкаш, не обратно. Ние сме както мъж, така и жена. Двете ни страни трябва да се допълват, а не една друга да се подчиняват.Да, днес има много хора, които правят точно това - дрънчат с меча и щита си, като ги блъскат един в друг. Затова нямат нито защита, нито оръжие, беззащитни са пред едно зло, което надхвърля по качество човешките мащаби. Така прави конкретния човек в същността си, така правят хората помежду си (разделени по полове), така правят народите разделени на щит и меч. Това е и поуката от цялата история. Нека премахнем това отклонение, нека възстановим Равновесието, да постигнем Върховното Единство, да познаем себе си. |
||
| Nemski89 |
Публикувано на: 31.10.2006, 22:35
|
||
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 41 Участник # 641 Дата на регистрация: 28-October 06 |
Преувеличаваш Погледни германите и траките-винаги са държали голямо уважение към жените си и са се задоволявали да имат само по една,на която са били верни.Разбира се имало е и народи,чиито отношение към жените е било като това,което ти описваш,но не обобщавай по този начин всички. |
||
| Bell |
Публикувано на: 31.10.2006, 23:03
|
Иване, прочети пак какво написах за феминизма.....
Аз не съм жена, която се обявява за феминистка - от тея дето се делят от обществото и се обособяват в собствен вид! Аз съм жена и толкова, а това което ти описах за феминизма го проявяваш и ти - веднага ми лепна етикет - феминистка, възхищаваща се на други феминистки и от там нататък цял един стереотип, който няма нищо общо с моите идеи или пък моята същност!!! За мене семейството е една от най-големите ми ценности!!! Аз също съм на мнение, че мъжът и жената се допълват взаимно и така трябва да бъде!!! Аз точно това критикувам- тази тенденция за надмощие проявявана от "силния" пол! Никъде не съм казала, че жените са по-способни от мъжете или обратното...!!! За сметка на това тука се изказаха, че жените олицетворяват тъмнината, че от тяхното съпротивление и завист за пениса се ражда болката и антагонизма, че проблемите идват от жените и от правото им да гласуват и още много други абсурди!!! И какво става - мъжете тука не допускат неподчинение спрямо техните разсъждения за същността на жената - не за друго, ами защото видиш ли няма как една жена да осъзнае собствената същност по-добре от това как един мъж ще я определи!!! ----- Немски89 аз говоря за векове наред, а не от както свят светува..ако четеш по-внимателно ще видиш, че поставих въпроза за матриярхата в античността, но това няма значение понеже неудобните аргументите се игнорират!!! Коментари като твоите само демонстрират колко незапознати са мъжете с историята и проблемите на жените...не за друго, ами защото това не е интересно и не ги интересува!!! Няколко пъти посочих данни за това колко жени са били избити само през средновековието, но ми се казва, че преувеличавам с коментарите и изводите!!! Еми осъзнайте се малко! Обявете ме повторно за мъжемразка сега и да приключваме!!! |
| Nemski89 |
Публикувано на: 31.10.2006, 23:29
|
||
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 41 Участник # 641 Дата на регистрация: 28-October 06 |
В повечето случаи матриархатът изчезва с развитието на човешката цивилизация.По онова време пещерняците са нямали нужда да строят къщи например понеже са си били в пещерите.А и са събирали главно плодове,което не е голяма работа.Или иначе казано мъжът не е имал място,където да е наистина важен в отглеждането на едно семейство и затова майката е била определяща.Нямал е "поле за изява" един вид.След откриването на ловните принадлежности и земеделието обаче всичко се обръща и сега физическата сила на мъжа влиза в нужда и нещата се променят коренно,защото благото на семейството вече зависи главно от него. Като разбира се това не значи,че жената вече е нищо и може да бъде игнорирана |
||
| Севар |
Публикувано на: 1.11.2006, 0:44
|
||
|
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Мъжкото и женското са съвместими, но не и сравними. Оттам идват объркванията. Двата пола не са противоположни. Те просто не подлежат на сравняване. Или поне аз така виждам нещата. Сравнимостта произлиза от това, че у човека има заложени и двете начала, на което вече обърнаха внимание преди мен. Хората, които се занимават с информатика, могат да се досетят за конкретни аналогии от тази сфера - две променливи от различен тип не могат да се сравняват. Затова Бел, защо е нужно на жената да е силна, като ценността й въобще не е в силата? Какво ще кажеш примерно за понятието "необятност". И пак казвам, няма такова нещо като "проблемите на жените". Щом има проблеми при жените, значи има проблеми и при мъжете. |
||
| galabov |
Публикувано на: 1.11.2006, 1:11
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 125 Участник # 565 Дата на регистрация: 25-August 06 |
Вместо да коментирам надълго и нашироко- вижте тази статия- заглавието й, картинките на които е изобразена съпружеската двойка
http://www.bulgarophobia.org/statii/novi/trgrsten.htm И си задайте въпроса каква беше тая шизофренична лудост родена от шизофренично племе от импотентни което 3000 години трови света и се стига до такива спорове. Нашите деди не са имали подобен род проблеми преди. |
| Bell |
Публикувано на: 1.11.2006, 2:17
|
Севар, незнам какво влагаш в понятието "сила". Жената не е физически силна колкото мъжа, ако говорим за мусколи.
Но ако щеш дори физическата сила е заложена в самото сътворение на жената. За да се роди едно бебе се изисква много сила от самия плод, тъй като майчината утроба хич не е гостоприемна за зародиша през първите няколко месеца...в интерес на истината на мъжките зародиши им е много по-трудно да устоят на киселинната среда и на опитите на тялото да отреагира отхвърляйки чуждото тяло. Като резултат процентът на спонтанни аборти на мъжки рожби доста надвишава този на женските. И другият резултат е, че на света жените са повече от мъжете... Това е малко биологично отклонение. Другото нещо - една жена ако не е силна духом, то тя не би могла да отгледа децата си с постоянство и успех! Искам пак да ви напомня, че доста забравяте как са живеели хората. През вековете хората постоянно са воювали и както се досещате войните се водят предимно от мъже, които оставят в къщи сами жени с деца на ръка да се справят с тогавашния суров живот и с прехраната, и много от тези мъже никога не се завръщат от бойното поле. Говорим за векове, та и до ден днешен по света милиони жени отглеждат децата си сами било то заради войни или друго!!! Ако все още съществува човешкия род, то е благодарение на това, че жените са били достатъчно силни за да го продължат в такива условия! В такива условия жената "играе" както ролята си на жена така и ролята на мъж!То не е като днес като си отиде единия да дойде следващия... За това се изисква и физическа сила и сила на духа!!! За много неща се изисква сила, дори и това да живееш под физическия натиск на някой друг (примерно мюсюлманките - аз едва ли бих издържала да ме бият от сутрин до вечер, да ми режат и шият половите органи, когато си решат и да отглеждам деца с любов)!!! Дори чисто еволюционно на една жена и коства много повече да се възпроизведе отколкото на един мъж....всички знаем защо! Всичко тези неща са примери за женски проблеми. Никой от вас не взима под внимание колко сила е нужна на една жена, за да живее и съзидава особенно под натиска на мъжа, който би трябвало да и е партнъор (пак визирам отминалите насилствени векове в запада и все още съществуващото насилие в изтока и "третия" свят)!!! Колко сила и воля е нужна за да живееш, съзидаваш и обичаш в такива условия? Това ме удивява - с каква лекота мъжете се изказват за същността на жените без да претеглят фундаментални неща! Севар, аз никога не съм твърдяла, че можем да сме еднакви във всичко! Но не мисля, че можем да гледаме на мъжете и на жените както Каруцар и сие се изказаха - едното било производно на другото и прочие... И не мисля, че може мъжете да определят какво е женското начало, женската същност, женската роля!!! Съгласна съм с теб, че в двата пола са заложени и двете начала, като вече съотношението им си е индивидуално...поне това са моите наблюдения! За това ми се струва нелепо това категорично разделение, което го правят някои хора на същността на тея начала и съответно на ролите на двата пола! --- Немски, моя коментар е насочен към хора, които не вярват в официялната теория на еволюцията и които вярват, че в античността е имало по-развити цивилизации с познания, които днес сме забравили и тн. Петее и Каруцар смятат, че тялото ни не определя кои сме, то е просто обвивката нужна ни за да пребиваваме в този свят и нашия дух е нещо друго ( те ще ти го формулират по-добре). Духовния живот едва ли зависи толкова от материялното ни обкръжение, независимо дали ще се състои от пещери или къщи. Когато е било матриярхат, то е било защото изпърво хората са обожествявали жената - това не е просто социален строй, а духовен избор!!! За това си поговори с тях кога хората са брали плодове и тн. П.П. Съжалявам за дългите постинги. |
Страници: (5) 1 2 [3] 4 5 |
![]() ![]() ![]() |

до патологично-психиатрични измерения.
Да отречем, че йЕхова от горящия храст на мОйсей и бога на Йошуа са две различни неща е все едно като щраус при опасност да си зарови главата в пясъка и да си навири дупето за желаещите да се възползват от неговият страх да види реалната действителност. Това - за :

Погледни германите и траките-винаги са държали голямо уважение към жените си и са се задоволявали да имат само по една,на която са били верни.Разбира се имало е и народи,чиито отношение към жените е било като това,което ти описваш,но не обобщавай по този начин всички.