www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> 151 години от обесването на Васил Левски


Страници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 151 години от обесването на Васил Левски
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (Jordan_13 @ Feb 19 2008, 01:30 AM)
А ето още една важна причина, която ни дава основание да кажем, че Апостола греши в преценката си за евреите в Османската империя

На тая "важна причина "мястото и не в тази тема!
И ако си мислиш, че Апостола греши в преценката си за евреите ,то аз мисля ,че ти грешиш в преценката си за Апостола.
...но не ми се спори... smil4334aa05d5cb2.gif

Ако ни гледаш днес -
не ни презирай,
че свободата си
за хляб продаваме.
Че давим съвестта си в грях
и в бира,
и че безволието си прощаваме.


Не ни презирай.
Само съжали ни.
Самоубили сме се от презиране...
ТИ СИ ЖИВЯЛ.
И днес живееш, сине.
А ние
още в люлките умираме.


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 997
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (iss @ Feb 19 2008, 02:27 AM)
QUOTE (Jordan_13 @ Feb 19 2008, 01:30 AM)
А ето още една важна причина, която ни дава основание да кажем, че Апостола греши в преценката си за евреите в Османската империя

На тая "важна причина "мястото и не в тази тема!
И ако си мислиш, че Апостола греши в преценката си за евреите ,то аз мисля ,че ти грешиш в преценката си за Апостола.
...но не ми се спори... smil4334aa05d5cb2.gif

Ако ни гледаш днес -
не ни презирай,
че свободата си
за хляб продаваме.
Че давим съвестта си в грях
и в бира,
и че безволието си прощаваме.


Не ни презирай.
Само съжали ни.
Самоубили сме се от презиране...
ТИ СИ ЖИВЯЛ.
И днес живееш, сине.
А ние
още в люлките умираме.

Ще ми се да грешах, но ето тук още по-ясно го казва:
--------------------------------------------------------------------------------

Из Нареда на работниците за освобождението на българския народ.

... с една обща революция да се направи коренно преобразование на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно управление)..., да се подигне храм на истината и правата свобода и турския чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всичките народности: българи, турци, евреи и пр. щат бъдат равноправни в сяко отношение, било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото било – всички щат спадат под един общ закон, който по вишегласието от всичките народности ще се избере.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 19.2.2010, 14:04
Quote Post
Отново е 19.02 и затова продължавам с някои от писмата на Левски;
QUOTE
Трябва да се даде правото на всеки народ, па и на всеки човек, който иска да живее почтено и свободно. И ние, българите, отдавна се напъваме с всичката си сила да викаме към човечеството и свободата. Всекидневните ни убийства, потурчванията на грабнатите ни невръстни деца, обезчестяването на девойките и жените ни от турците са били всекидневно оплаквани с кървави сълзи пред европейските консули. На нашия прегракнал глас - никакъв отзив, отникъде помощ, напротив, стават учители против нас. Тогава где остава тяхното образование и човещина? И все тъй ли ще се оплакваме и ще се надяваме на техните лъжи? Не, наместо сълзи, сега леем куршуми, а надеждата ни е на Правосъдния и на нашите мишци.

QUOTE
Времето за помагане е сега, подир започване на общото въстание не ще имаме нужда от ничия помощ - вратата за родолюбците ще да се затвори. Останалите и закъснелите не ще бъдат вече наши приятели, не ще да ги е раждала българка, не са хора.

QUOTE
Народът ни е твърде добре подготвен духом, но членовете на тази свята работа едвам посрещат разноските за нещо повече!.Трябва твърде дълго време. Моето мнение, според аз както ценя работата и гледам пред очи, е: по-скоро да се тури в ред работата, за която пиша на Каравелова да се приемат ученици във военното училище в Белград]. Гледайте, братя, и постарайте се дано се тури това първо и най-свято нещо в работа. Докато се наредим и подготвим вътре, нека се приготвят и главни водачи, които ще дадат ред отначало на работата. Инак сме нищо и никакво!

"Народът ни е твърде добре подготвен духом..."
Дали можем да го кажем същото сега?!

Николай Хайтов за Левски
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.2.2010, 15:02
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 997
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06"Народът ни е твърде добре подготвен духом..."
=====================================
Естествено, че днес това не може да се каже. Ние не сме добре подготвени духом, защото духът на антибългаризма е инжектиран в нас. Това е онзи вътрешен враг, за който много пъти сме говорили. Противникът днес не е само външно изявен и ярко откроен, за да кажем: "ето го, тирана, на оружие, братя", той е вече дълбоко проникнал и е вътре у нас и ние разложил до такава степен, че е достатъчно да се видим, за да се намразим помежду си. Нашата личност е впримчена в неговия огнен обръч, от сите страни. Затова нашето освобождение или нашето създаване на Саракта, е първом вътрешната битка, която е преломната. Има много за чистене в нашия вътрешен дом, има много тежки наслоения, които могат да се изчистят вече не с вътрешна еволюция, а с радикална вътрешна революция.
Левски в това отношение е пример за победата над вътрешния враг: “Ако и печеля, печели цял народ, ако губя, губя само мене си”. Това е личността, която търсим, победила собствената си суета и издигнала на пиедестал Държавността вместо личната си кариера и положение в обществото.
Наличието на вътрешния враг, хранен социално от доктрини като комунизма, либерализма и глобализма, обърна наобратно това прозрение. Днес, ако се печели, се печели само за себе си, а ако се губи – губи целия народ! Защото личната суета е на преден план, липсват вече понятията Родина и Отечество. А след като липсват, не може да се чака отделния човек да се пожертва за нещо по-голямо от самия него. Той потъва в собствената си перверзия и собствените си пристрастия. Няма да чуем днес, някой да каже: “Аз съм посветил себе си на Отечеството, да му служа до смърт и да работя по народната воля”. Днес всеки от нас служи на себе си и на обстоятелствения свят. След като понятието “Отечество” е ликвидирано, и всяка една чужда държава, може да ти бъде Отечество, в което нашето его е удовлетворено, не може да се очаква собствената ни държава, в която сме родени, да има бъдеще.
Значи ясно е, защо след погрома на организацията Левски не емигрира, не бяга да се спасява поединично в чужбина, а отива в Ловеч, отсяда в хана и чака да го арестуват. За да изпълни втората част от собственото си пророчество: “да му служа до смърт”, с което да даде бъдещо развитие на делото си, защото, ако той избяга, то ще умре. Едно дете, ако бъде оставено от родителя си в невръстна възраст, то умира. Така в Ловеч, той затваря Кръга над България и изпълнява докрай мистерията на посвещението, в което Канът/ Царят , трявба да пожертва сам себе си, да умре, за да живее, онова, което е съградил, да го нахрани със самия себе си. Затова 18 февруари (не 19-ти) 1873 е огледалния образ на 18 юли 1837 г. Това е Кръгът на Саможертвата, който отваря Порталът на Свободата. “Времето е в нас и ние сме във времето, то нас, обгръща и ние него, обръщаме”.
PMEmail Poster
Top
Ognia
Публикувано на: 19.2.2010, 18:03
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 27
Участник # 1 706
Дата на регистрация: 30-November 08Мисля, че бях го пуснал, но го пускам пак. Вечна памет на Апостола!


Разговор с Апостола
29.1.2009 г.

Кажи ми байно? Ти на мене.
Чисто питам, не се кая.
Защо все още? Все тая
робска люлка ни люлее?

Кривиците ли изправихме
или влязохме във Времето?
Караш ни да се замислим:
Сбъркано ли ни е семето?

Готови ли сме да загубим
за да спечели цял народ
Да мразим, а и тъй да любим
На всеки своето. По Бог!

Преминахме люто иго
и преходи - скъпи проби,
но разбрахме ли, че който
ни спаси ще ни зароби?

И едва ли ще възкръснеш
за да дойдеш да ни водиш,
но от съня ще ни стряскаш
с простичкото си: НАРОДЕ ????


--------------------
?????? ????
PM
Top
Сакар
Публикувано на: 19.2.2010, 18:45
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 371
Участник # 2 033
Дата на регистрация: 10-October 09Поклон доземи пред Дякона! Докато пазим чистия спомен за него, ще живеят и българският Дух, и българската Свобода. Това го знаят всички- и наши, и чужди.

И тъй като срещу нас чуждите водят открита война, ето днешния им удар:

Днес в сутрешно предаване по BTV Андрей Райчев, по пуловер и сако, небрежно елегантно ни „каза”, че Васил Левски е бил с „отклонено поведение”, защото откраднал коня на вуйчо си, след което избягал с него и го продал, което било все едно днес да откраднеш Мерцедес и да го продадеш, така че „момчета” като Левски и Ботев, Стамболов, с „отклонено” поведение, при други обстоятелства можели да станат и престъпници.


Вместо това сина (момчето) на Баба Куна и момчето на Бай Петко (както Райчев нарече Левски и Ботев) взели та станали революционери. Случайно най-вероятно. Иначе те, според Райчев, са си били готови престъпници, с девиантно поведение. А Ботев, между другото, даже отвлякъл цял австрийски параход. Т.е. все едно самолет, според аналогията на Райчев.

http://pontis.blog.bg/lichni-dnevnici/2010...-raichev.496402


Днес, 19.02.10, юдейската зараза в изроденото лице на Андрей Венцел нарече нашия Апостол 'МОМЧЕ-ПРЕСТЪПНИК'.

Тази брутална гавра с всичко мило и скъпо не трябва да бъде оставяна без последствие- това надмина всичко досега. И един българин да е останал само, длъжен е да реагира. Предлагам да се отвори отделна тема, където да коментираме какъв трябва да бъде отговорът ни. Ясно е, че тази гнусна твар е наказана достатъчно с мъртвата си и 'изкормена' душа, но кой ще се погрижи да спаси нашите овчи души, ако подминем подобна атака срещу всичко, което сме и към което сме се стремили?! Това не е просто гавра с Левски, а убийство на Свободата, която той олицетворява, напомняне, че нашата Свобода е стъпкана и скоро ще бъде напълно унищожена от сатанинските изчадия.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.2.2010, 18:58
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 997
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ами отвори тема де. Иначе аз отговорът съм го дал с един пост по-нагоре.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 20.2.2010, 18:12
Quote Post
Точно затова дадох и сравнението с книгата за Левски. Защото Николай Хайтов смята, че на Дякона му е било трудно. За трудно, трудно му е било, но тогава българският народ е имал здрав дух, българщината е била запазена, както сам го казва Апостола. Коренът е бил жив. Врагът също е бил явен - турския поробител. Проблемите му са били от организационно естество, пари, сръбски агенти като Димитър Общи, разни пишман-революционери като Каравелов, които от Букурещ са го карали да вдига въстание без народа да е още готов.
Но двата най-важни компонента са били налице. А сега враговете ни удрят именно Духа на нацията. А и добре знаят как да действат чрез проксита, така че да не се показват много-много. Добре са разбрали, че не оръжието, а ръката, която дърпа спусъка убива.
В момента върви война. Информационна война, война за Духа на България. Турските сериали, чалгата, леките подмятания от масона Стефан Цанев, че Левски е бил изоставен от българите - всичко това е част от войната. И явно си вършат добре работата. Срещу това можем да противопоставим само един неформален сайт в интернет и едно Движение, подлагано непрекъснато на удари.
Top
anti666
Публикувано на: 20.2.2010, 18:23
Quote Post
Всъщност евреина Венцел, както и унгарския еврей с тоалетната и оная с "Митът Батак" вършат добра работа. Така отварят очите на повече хора, показвайки си омразата към България и българите.
По-опасни са такива като масона-поет Стефан Цанев, който вчера по чифутТВ лъжеше как Левски бил преведен с две заптиета през българските села от Къкрина до София и никой не си е мръднал пръста. Това просто не е верно. Левски е бил най-търсения човек в турската империя. Може ли някой да допусне, че най-накрая, след като са го заловили ще го пуснат ей така с две заптиенца? Другата лъжа е, че и в затвора никой не му е дошъл да го види и е изрекъл "Народе??", като се е отказал от народа си! Това също не е верно, напротив - до последно е казвал, че каквото е правил, го е правил за България и българите. Всъщност истината е, че турците са му обещавали да го помилват, ако публично се разкае. Вероятно са го изтезавали и преди това. Можем само да се гордеем с този Българин. Но както и в друга тема е подчертано, за да имаше Левски и Ботев, трябваше да има Паисий, Матей Преображенски, Раковски. Трябваше да дойде Възраждането. А то не се е изразявало само с възрожданската архитектура, а с българските училища, където освен езика са учили и паисиевата история. Освен учението - те са били своего рода сито, тези които са били готови да станат Воини - са ги водили после в задните одаи, където Левски вече е ги е учил освен на четмо и писмо как да дъжат пушката. Вътрешният Революционен Комитет - това е било истината, изцяло създаден от Левски и Матей Миткалото. БРЦК в Букурещ е бил просто придатъка, откъдето се е организирала логистиката. Това и Хайтов го е забелязал. Ударът срещу ВРК идва с внедряваването на сръбски агент, Димитър Общи - който против волята на Левски удря при Арабаконак турската хазна, залавят го и в Ботевград си изпява всичко. Имена, явки, ръководители и т.н.
Top
Йордан_13
Публикувано на: 20.2.2010, 18:26
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 997
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06И явно си вършат добре работата. Срещу това можем да противопоставим само един неформален сайт в интернет и едно Движение, подлагано непрекъснато на удари.
======================================================
Ние имаме досттаъчно сили да се противопоставим на това добре да си вършат работата. Като покажем невидимото, което крият от хората. А те крият твърде много, за да поддържат една невежествена маса. Това е политиката на управление на тълпата, но на това, вече му идва краят. И техния също.
Агенти, агентчета, полюции, полюцайчета, не ни интересуват. Да плашат жените си, че скоро могат да останат без заплата. А не заплатата е най-важното в живота, а категориите като чест, достойнство, съвест и българщина.

Всъщност удари тия дни, не е имало, просто се опитаха тука 2-3 нескопосани финта да направят и обраха поредния солиден бан. Поне, ще се отчетат за някаква свършена работа, пред Цветето.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 20.2.2010, 18:31
Quote Post
Ето и самият край на Левски. Както го описва очевидецът, а не масона Цанев или девианта Венцел Райнов.

QUOTE

В последните си мигове се изповядва пред архиерейския наместник на София – отец Тодор Митов. В изповедта си казва: "Каквото съм правил, в полза народу е" и помолил прошка от него и от Бога, а в молитвите си да бъде споменаван като йеродякон Игнатий, а също и българския народ.

Свещеникът поп Христо Стоилов разказва за последните мигове на апостола: "Дяконът се държа юнашки. Каза, че наистина той е първият, но че след него са хиляди. Палачът, циганин му наметна въжето и ритна столчето. Аз се просълзих и се обърнах към "Св. София", за да не видят турците, че плача, и си тръгнах."
Top
Йордан_13
Публикувано на: 20.2.2010, 18:33
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 997
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Арабаконак турската хазна, залавят го и в Ботевград си изпява всичко. Имена, явки, ръководители и т.н.
=====================================================
Виждаш пак на кое място си изпява всичко;))) Не искам да съм жлъчен, но не ми харесва Ботевград като столица под прикритие на най-различни ченгесарски и управляващи особи.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 19.2.2011, 10:01
Quote Post
Сегашната годишнина е помрачена от потъпкването на правото на българите от окупираните Западни територии да положат цветя пред паметника на Апостола. На същия Българин, който се е сражавал и за свободата на сърбите при Кале Мегдан. Както и да е, ни отдавна сме претръпнали пред абсолЮтното Зло и потъпкването на истината. Живеем в Крайните времена и е ясно, че равновесието и Божествения порядък са сринати.

Прави впечатление друго. Напоследък се активизираха опитите на унищожителите на българския Дух, зидарите на НСР да протягат мръсни ръчички към тази Светиня. Тук нямам предвид масон Гоце, койот ще положи пак венци и с прочуствен тон ще прочете реч пред паметника на Левски в София. Става дума, че най-нагло вече се опитват да изкарат двамата велики.... масони smil4334aa05d5cb2.gif
QUOTE
А знаете ли, че масони са планирали и осъществили Освобождението на България от турско робство? Може би също така не знаете, че 90% от водачите на Революционното Движение във всички краища на България са били масони...

От спонсорите на сайта xnetbg.com Rozenkreuz

Определено както Раковски, така и Матей Миткалото и Левски са имали достъп до древни артефакти и книжнина, съхранявани из манастирите ни от Пазителите. Монаси, посветени във Старата Вяра и по същество колобъри. Самият избор на знамето на въстанниците не е случаен. Дори и Вътрешният революционен комитет, който е изграден изцяло от двамата Велики също не е случаен. Той е бил абсолютно извън контрола както на турските шпиони, така и на БРЦК. Така по подобие на Боилския съвет се посвещава критичната маса за начало на събитията и събуждане на Българския Бог.

Ето и още малко интересни "съвпадения". Из отговорите на папа Николай до държавния изменник княз Михаил-Борис за Старата Вяра;
QUOTE
67.Вие заявявате, че сте имали обичай, когато сте решавали да обържете някого с клетва за някаква работа да слагате пред себе си палеш (двуостър нож) и в него да става заклеването."

Из спомените на Димитър Пъшков за дейността на Левски
QUOTE
Всеки целуна на масата евангелието, револвер и кама, поставени кръстом

Интересни места са посещавали и двамата Велики;
Троянския и Гложенски манастири, изградения върху тенгриански храм Баткунски манастир, Атонския манастир...
User posted image
Top
Канатица
Публикувано на: 20.2.2011, 20:19
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 916
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07Спи, Дяконе! Не се събуждай!
Остани в незнайния си гроб!
Добре си ти. От там не виждаш
съдбата на достойния ни род.

Не виждаш майките, които днес не раждат.
Стариците край кофите за смет.
Бащите със джобове празни,
в ръцете с куфари и здравец за късмет.

Децата ни са вече на изчезване.
Селата мъртви. Пусти градове.
Строим хотели, паркинги, гаражи.
Край просяка минава Беемве.

На “пътя към Европа” се продават
В ръцете с кукли малките моми.
Те детството си в сънища сънуват,
стаена скръб в очите им гори.

Спи, Дяконе! Не се събуждай!
Добре си там под тази черна пръст.
Завиждам ти за туй, че не дочака
мечтите си, разпънати на кръст.

Златина Пенева Великова

Източник


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
Канатица
Публикувано на: 18.2.2012, 21:12
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 916
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07QUOTE
Паметна плоча на Васил Левски беше официално открита днес пред църквата "Св. Петка Самарджийска" в подлеза на ЦУМ в София.
Поставянето на паметния знак е по инициатива на фондация "Николай Хайтов" и се осъществява след решение на Столичния общински съвет от 26.05.2011 г.
Поставената днес плоча е с надпис: „В олтара на тази църква според народната памет и редица научни данни родолюбиви българи са погребали през 1873 г. Апостола на свободата Васил Левски Йеродякон Игнатий".
В последните 25 години паметни знаци - плочи с текст, че според народната памет Васил Левски е погребан в олтара на Св. Петка Самарджийска са поставяни три пъти и не след дълго мистериозно са изчезвали.


МВР нюз

Вече стават 139 години от обесването на Васил Иванов Кунчев, известен повече като "Левски". Поклон, Апостоле!


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020