www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> 151 години от обесването на Васил Левски


Страници: (5) 1 2 [3] 4 5  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 151 години от обесването на Васил Левски
Канатица
Публикувано на: 18.2.2012, 21:16
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 916
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07Природата рядко влага в един човек много добродетели: рядко храбрите и дръзките са и най-благородни, още по-рядко най-властните са и най-демократични. Не винаги най-умните са най-безкористни, даровитите – най-скромни. А у Левски всички големи качества са събрани в едно неповторимо светло съзвучие.

В него са еднакво застъпени душевната мекота с революционната твърдост, мечтателят – с човека на делото, способността да води – със смирението на мъдреца, дарбата да заповядва – с готовността да се подчинява. Взискателен е към другите, но най-много към самия себе си. Силен е, но груб – никога, а душевната му чистота служи за огледало на всички, които са се докоснали до него. Той водеше хората чрез магията на своята цялостно завършена личност – този Прометей на българската свобода...

С две големи неща Левски е заслужил високото си място в нашата история. Едното – той пръв достига до мисълта, че българският народ не бива да чака освобождението си отвън, а трябва да си го извоюва, като се вдигне на общо въстание.

Второто е, че сам пристъпва към осъществяването на своята идея. Едва ли друг българин в нашата история се е заемал с по-необхватна, с по-рискована, да не кажем по-отчаяна задача, от тази, която си е поставил да осъществява Левски в началото на 1869 г., без ничия подкрепа, без никакви средства, само с голи ръце.

Но за нас, българите, особено важно е, че народът ни, воглаве с българската църква, разбра Апостола, последва го, не го изостави и неговото име стана символ на нравствена сила, превърна се в оплодяващо начало и причастие за всеки българин.
Николай Хайтов


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
Георги-НЗ
Публикувано на: 18.2.2014, 23:35
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09
ОБЕСВАНЕТО на Дякона Левски трябва занапред да се отбелязва като пануда за близък човек.
Онова дето правят управляващите урунгели е като хепиенд за смърта на този велик Българин! Но те понеже са изроди без род и родина - така им е наредено. Ние с тях нямаме нищо общо и затова трябва да се погрижим за душата на Левски и да направим това, от което нашите мъртви се нуждаят. Аз утре ще купя 10 вафли и ще раздам на колеги за "бог да прости" на Апостола. Подавайки храната трябва ясно да се изрече за какво се дава и за кого. Така както се прави на задушница за нашите мъртви. А Левски е от "нашите мъртви човеци" с тази разлика, че е близак на всички българи. Не е важно количеството , а начина на почит и искреноста.
Дано Душата му е намерила покой и да не се измъчва за недовършрното Дело. Така е трябвало - така е станало.


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
anti666
Публикувано на: 19.2.2014, 17:03
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06От всички места паразитите пищят, че трябвало да се опазва етническия мир. Под ''опазване на етническия мир" се разбира запазване на статуквото и на републиката. Отвратително е да гледаме как Лютиф Местан, представител на терористична групировка, поставила си за цел заличаването на българската държава, да говори от името на Левски. Едва ли не Дякона бил глобалист, който искал да опазва етническия мир между българите и турските поробители.
Отвратително е да гледаме марионетки на най-гадните чудовища, извършващи жесток Геноцид срещу българите, да ни говорят за морал и равноправие.

Разберете го, между паразита и донора никога няма и не може да има равноправие! Или донора или паразита ще бъде умъртвен. Всички тия - политици, олигарси, мутри, техните еничари, както и етнически малцинства, паразитиращи върху гърба на българина - или те ще бъдат отделени от донора или донора (българският народ) ще бъде умъртвен.
Миналата година българите успяха да свалят ГРОБ, само за да може Олигархията да рестартира матрицата и произведе още по-жестоко чудовище - ислямокомунизма.

Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"

Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!
PM
Top
Георги-НЗ
Публикувано на: 20.2.2014, 21:44
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09В едно предсказание Ванга казва, че гроба на Левски ще бъд открит в годината когато България тръгне към Възход.

И има логика да е тогава, понеже днешните измекяри още на сме ги натикали в затвора и могат да поругаят както гроба, така да изчезнат костите на Дякона Левски.

"Истината за Васил Левски, клип по думите на Баба Ванга! " :
http://www.youtube.com/watch?v=6T2oESU-xlM


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.2.2015, 23:08
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06“Аз не съм хайдутин, не съм лош човек. Но накара ме времето, тоест народа да ходя да проповядвам из България, щото гледаме из България са напълни с европейци, прикупиха пасбищата, правят железници и сичко мислят да завладеят, даже и турската империя. А султана като не дава внимание на туй, вместо да ги гони, той ги прави доктори, инженери и ги поддаржа. А ние българите които мислим, че и ни сме достойни за сичко, а немаме право в нищо и султана ни гони, презира ни и ни зима парите и ги дава на европейците. Това ма е накарало да ходя, да проповядвам, докато не сме завладени и продадени от султана на европейците.”
(Васил Левски, 30 декември 1872г., на разпит пред пашата във Велико Търново)


=================================================================

Сравнете го с изказването на гербавият гоце-делчевски евреин Плевело "Плевнелиев: Чистата и святата република днес е демокрацията от европейски тип". Сега, разборате ли, защо лично исках онзи февруари да сваля това еврейско прасе от президенстският пост!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.2.2015, 23:16
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06"Едва ли има българин който да не е научил още от читанките, че Левски мечтае за свободна България, че българите независимо от техния етнос, ще бъдат равноправни".

================================================================

"българите, независимо от техният етнос...". Интересно е, Плевело, колко етноса "българи" има в България. Аз мисля, че има само един етнос - Българският, а с него съжителствуват етнични групи - мангали, "български турци", арменци и... евреи. Последните ги изброявам последни, оти не ги считам за хора. Ако смяташ, Плевело, че твоите рязани събратя са някакъв "български етнос" сбъркал си държавата, на която си президент. Х, хахахахахахахахахааааааааааааааааааар....
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.2.2015, 23:29
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06"Няколко години след неговата смърт тези слова оживяват в Търновската конституция. Тя е най-напредничавата конституция и отразява въжделенията на българския народ, каза президентът в словото си."
=================================================================

Но тя не е републиканска конституция, Плевело;))) Да разбирам ли, че разбираш несъстоятелността на республиката и ратуваш за Българският Саракт;))) ? В този ред на мисли, едва ли Левски, ако го причислим към републиканците би припознал Търновската конституция като отражение на своите революционни идеали?! Не, разбира се. В неговите виждания, България не е Царство, а республика, което разбира се е една погрешна историческа визия. Няма какво да се лъжем. Всички наши революционери имат своите погрешни исторически визии, понеже съвместяват своите революционни идеи с илюминато-масонските тенденции в тогавашна Европа. А това е грешка. Трябва да се следва естественият импулс и ритъм на развитие на българската държавност ( а тя е Царството) и да не се привнасят чужди политико-държавни модели. Какъвто днес отново се явява европският демократски модел, както през онуй време. Това е грешка, този модел ни убива.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 22.2.2015, 11:44
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06ДЕЦАТА НИ ИЗЛИЗАТ ОТ МАТРИЦАТА И ТОВА НИ РАДВА!
Ето вижте какви са ни учителите РОБИ, роби и роби безусловни! Изгонила децата, вместо да има каже много сте прави мили деца, дайте да обсъдим идеи как да променим ситуацията и да направим така, че Левски да се гордее с нас, тя им писала двойки!
Единадесетокласник, възпитаник на едно от най-елитните училища в Благоевград, остави без дъх учителката си по литература, обявявайки пред нея и целия клас, че ако Васил Левски би бил жив днес, сам щеше да се обеси.
Ивайло знаел стихотворението, но когато бил вдигнат да бъде изпитан, той категорично отказал да го каже. На въпроса на учителката защо, младежът съвсем спокойно отговорил: „Няма да го кажа, защото ме е срам да рецитирам нещо толкова велико с оглед на факта в каква държава живеем. Ако Васил Левски беше жив днес, той сам щеше да се обеси”, троснато отговорил единадесетокласникът.
Вместо да смути учениците обаче, отговорът му ги разсмял, освен че го подкрепили в изказването му, започнали дори и гръмко да го аплодират.
Стъписаната от ужас учителка не могла да повярва на чутото. Тя се шокирала още повече, когато друг негов съученик без притеснение се провикнал „Госпожо, защо ни карате да учим такива неща? Васил Левски е голям българин, неговото дело е велико, но то е несъвместимо с живота, който живеем. Можем да рецитираме всичко за него, ако жертвата му си струваше”, допълнил той.
Запознати ни разкриха още, че в този момент учителката, освен че написала двойки на двамата ученици, тя ги и помолила да напуснат часа, за да може той да бъде проведен спокойно.
http://viaranews.com/…/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B…/
Учителите, историците и медиите имат най-много вина за днешното състояние на България! Учителят би трябвало да е будител..а не ОВЦА! Как може преди 80 години нашите дядовци и прадядовци да са осъзнавали, че партиите са вредни за народа и държавата, а ние да не можем?! Само 5 години след ЗАБРАНАТА им, България става най-силната икономически държава на Балканите! Днес, след 25 години „демокрация”, партиите ни докараха до ДЪНОТО! Народе, СВЕТНИ СЕ!
БЪЛГАРИЯ, ВЕЧЕ Е ИМАЛА БЕЗПАРТИЙНО И БЕЗ ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ С ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ!!!!!!!!! АЛООО...ИСТОРИЦИТЕ...УЧИТЕЛИТЕ…МЕДИИТЕ.....ТОВА ТРЯБВА ДА ВИ СЕ НАБИВА ВСЕКИ ДЕН …ЗАЩО КРИЕТЕ ФАКТИТЕ!
Безпартийното управление с отлични резултати за народа се е доказало!!! 1934-1944 г. НЯМА ПАРТИИ има напредък, ТОВА Е!!!! ФАКТ!!!!!!!!!!!!!
Тогава германците са търсили работа в БГ, а сега???
Историците да си скъсат дипломите!!!
ФАКТ, който партийните Паразити, умело крият от Народа!!!
БЪЛГАРИЯ, ВЕЧЕ Е ИМАЛА БЕЗПАРТИЙНО И БЕЗ ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ С ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ. ФАКТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
АКО СПОДЕЛЯТЕ КОПИРАЙТЕ И ТЕКСТА, ТАКА ЕФЕКТА Е ПО-ГОЛЯМ

http://www.24chasa.bg/Article.asp…
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 22.2.2015, 11:45
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Тая учителка е една юрдечка загубена и със сигурност яростно е търчала до урните да гласува за Тиквата след нощен "мокър сън" с него. Браво на ученика! Тези деца ще възродят Българският Саракт!

А когато хората крещяха за забрана на партиите излезе човека на Иво Прокобата - Росен Плевнелиев и им каза: "И това го минахме. И нищо не се получи", което не е верно, разбира се, Плевела е един рязан босоног помъчен историк;))) учил историята на България в синагогата в Гоце Делчев.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.2.2017, 12:51
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06144 години от обесването на Васил Левски.
Българите са единственият народ на планетата, който чества и отбелязва смъртта на своя национален герой, подчертавайки личната си безотговорност като народ към саможертвата на Небесният Пратеник. Защото Левски е можело да бъде освободен от една чета от 20-30 човека, организирани от близките революционни комитети, през които минава конвоя. Ако това бе станало, днес тази дата, нямаше да бъде отбелязвана, а на 3 март, щяхме да честваме въстанието на Българите и собственото освобождение от турско робство. Русия нямаше да има никаква роля, за каквото и да е, нямаше да има русофили и русофоби. 19 февруари е една мрачна дата, създала днешният българин - роб на собствената си низост и верен роб на чуждото и чуждите.

PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 19.2.2017, 13:48
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Тук има едно интервю с Божо Хлебарката. Доколко може да му се вярва е друг въпрос. Но аз все пак смятам, че в момента когато в конака в Търново разбират кой точно е заловения, едва ли ще допуснат да го конвоират с 5-6 заптиета. Все пак той е най-търсения бунтовник в империята, който представлява пряка заплаха за самото й съществуване. Без плодородните български земи и трудолюбивите (тогава) българи, тя е вече нищо. И то си проличава малко след Съединението.
В-к "Марица"
QUOTE
Желю Желев се възмущаваше: Петима заптии го пазеха, не се намери една честна душа да го освободи! Не е така - в Северна България има провал, комитетите по пътя Търново-София са разгромени, дейците са по затворите или във Влашко. Две чети са организирани в Южна България - едната в Хасково на Атанас Узунов и другата в Чирпан от Георги Данчов-Зографина. Те смятат, че Левски ще бъде съден в Истанбул, затова се насочват към Баронхиршовата железница, смятайки, че Левски ще е прекаран с влак. Поради погрешна информация в стил американския Див Запад една от четите успява дори да дерайлира един влак, но Левски го няма в него.
А и тогава Левски е конспиративна фигура, не го знаят дори много от дейците на организацията. Неслучайно е обесен не заради революционна дейност - дори Ботеви четници, за които няма доказателства, че са убивани, са пращани в Диарбекир. Левски е осъден на смърт, защото е убил хора - 14-годишно момче и архимандрит във Враца, затова е осъден на смърт

От страна на султана, естествено че ще искат да обесят Левски като обикновен престъпник. Ако те го пратят на заточение или съдят в Истанбул - ще стане много известно и той ще се превърне в идеал за много хора. С този съдебен фарс те са искали да го унищожат като име. Такива приоми се използват и до ден днешен от нашите "демократични" управници. Такива способи се използваха навремето срещу Елтимир и дори сега срещу админа ни. Физически не става да го ликвидираш, първо трябва да опетниш името му.

Но съм съгласен, че все пак не е имало поне плах опит от страна на комитетите да опитат да го освободят. Накрая някакви гадни цигани го обесват и мятат в безименно гробище за престъпници. Даже само по тази причина София не трябва да е столица на България. А сега ние "празнуваме" нашата безотговорност пред този велик Българин.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 19.2.2017, 14:26
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06И не че нещо, но да напомня за събитията от това лято, когато заптиетата се опитаха да арестуват Йордан в Ситово.
http://www.voininatangra.org/modules/news/...php?storyid=688
Ако го бяха арестували и съдили в Пловдив по жалба на кметския наместник от ГЕРБ като обикновен "престъпен елемент", колко ли човека щяха да се намесят? Индивидуализма в българската народопсихология е много добре използвана от враговете ни. И затова се съмнявам, че и Левски да бе спасен по пътя към бесилото, след 5 века робство сами бихме могли да се измъкнем от трапа. Само да припомня, че провала на ВРЦК (вътрешния комитет) започва след самоизявата на Димитър Общи. Просто щеше да се появи някой друг Димитър Общи да каже на Левски "ти па къв си?". Това е!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.2.2017, 14:50
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Можем, сами, само когато се освободим от тези, на които лично казах, че всъщност те са най-голямата заплаха за националната сигурност на България

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...%E3%EE%E2~0.jpg
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 19.2.2017, 14:53
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Малко се споменава и за ролята на Матей Миткалото, който e най-близкия съратник на Левски. За него доста сме писали тук. Те последно са заедно през декември 1872г., в Сопот и Карлово. Година преди това, той предава на Левски заповед от БРЦК (външния комитет от Букурещ) да обяви въстание, която Апостола отказва да изпълни. За неподчинение тогава наказанието е било смърт. Но интелектуалците като Любен Каравелов от външния комитет в Букурещ са наясно, че без Левски и неговия Вътрешен Революционен Комитет те са нищо. Но едва ли са приели неизпълнението на тази заповед така леко. Имайте предвид, че тогава не е имало интернет, телефони и т.н. Така че за ареста на Левски в Къкрина в дните след Коледа (7-и януари по стария календар) се разбира чак след седмица (14.01), когато е вече разпитван в Търново. С абсолютна сигурност мога да кажа, че Матей Миткалото НЕ е знаел за ареста и отвеждането му в Търново и София. И тук има интересна подробност, която малко хора знаят, а Божо Хлебарката не споменава. Ако Матей е знаел, положително е щял да организира спасяването на Левски. На каквато и да е цена! Но той не е разбрал и не само това! Той внезапно е пратен на "специална" мисия в Белград на 16.01.1873. Кой го праща и защо се налага точно тогава? Това е въпроса, който малко хора са си задавали. Ясно е, че това са тия от Букурещ. Които са знаели вече, че Левски е арестуван и именно по тая причина веднага изпращат извън България втория в командването, без да му кажат за ареста на най-близкия му приятел.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.2.2017, 14:57
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Най-вероятно истинският предател на Левски на турската власт да е БРЦК, понеже на Любен Каравелов, жена му е сръбкиня и той е силно зависим от външни влияния.
Това не променя нещата. По пътя до София, ако трябва 1000 човека да паднат в сражения с турската власт, но Левски е трябвало да бъде освободен. Те така или иначе са щели да умрът по-късно, по един или друг начин.
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (5) 1 2 [3] 4 5  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020