www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> 151 години от обесването на Васил Левски


Страници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 151 години от обесването на Васил Левски
anti666
Публикувано на: 19.2.2017, 15:02
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 265
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Само да отбележа, че първото нещо което прави Матей след завръщането си от Белград е да разследва какво е станало и кой предава Левски. В Ловеч заставя поп Кръстю като свещеник пред свещеник да се закълне в Евангелието, че не е той предателя. Всъщност, предателят е Марин Луканов, прадядото на комунистическия изверг, криптоеврея Андрей Луканов, който след Освобождението става и кмет на Ловеч. Но по очевидни причини, вината е хвърлена на поп Кръстю. В цялата тази история са преплетени много интереси, включително масонски, на които не им отърват идеите на Левски за самостоятелна, национална и независима България. Масони са били едни от спонсорите на външния комитет в Букурещ, тъй като още тогава са имали стратегически интерес да унищожат Османската империя поради отказа на султана да предаде на Палестина. Левски в един момент след лятото на 1872г. става неудобна и неуправляема фигура за Букурещ и има доста кръгове там, които наистина са ПРАЗНУВАЛИ обесването му. Те са прадедите на тия същите, които и сега го празнуват. Защото с края на Левски идва и края на мечтата България да се освободи сама и съответно да бъде държава, в която макар да има други етноси, да се управлява единствено и само от Българи с чисти и човечни закони. Това е искал Васил Левски. Всичко друго е перверзия с името му.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 19.2.2017, 15:35
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 265
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Има една фалшификация за Левски, която последните години циркулира из масмедиите и дори политиците я използват.
http://www.gabrovonews.bg/news/5536/
Конкретно основен е този текст;
QUOTE
За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт

Подозирам, че зад фалшификацията, която използва стила на Левски, са работили психолози и е на ниво масони. Същите тия, които го изкарват и него масон и слагат редом до мафиота Илия Павлов и Соломон Паси.

Всъщност и Левски и Матей Миткалото са били върли националисти. Затова за Матей Миткалото много не се говори. Те не са имали против другите етноси (тогава тази дума е непозната), стига те да се подчиняват на българските закони. Закони, писани от българи и налагани от българи. Дори в тефтерчето си обяснява, че най-важните неща може да се споделят само между чисти българи. В предишните коментари Йордан беше пуснал част от разпита на Левски пред търновския паша. Той никак, ама никак не пасва с илюминатските идеи на букурещките активисти и масони, радеещи за хм.."приемане на европейските ценности", така познатата ни днес евроинтеграция. Те са директните убийци на Левски. Защото след залавянето му пращат втория в командването извън България, те заповядват на Левски да потопи в кръв България още 1872г. и той отказва да изпълни заповедта. Те са тия, които после поставят начело един масон - княз Батенберг. И масонщината до Закона за Защита на Държавата се развива в пълния си блясък с цената на хиляди избити българи в три европейски войни, които можехме да избегнем.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 19.2.2017, 20:46
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 265
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Историята с Левски е много поучителна и можем да я съпоставим със сегашното време, когато нямаме отново българска Държава. От една страна е външният комитет БРЦК в Букурещ - комбинация от масони, богати чорбаджии и интелектуалци. Те, както Левски и Матей Миткалото имат един общ враг - турската империя. Масоните искат да установят република там и да откъснат Палестина за проекта на Херцел и създаването на Израел. На тях също им трябва територията на българите да е под техен контрол. Във филма "Дяконъ Левски" има един персонаж, масон който в нервен пристъп изревава;
"В тази загадъчна земя е заровена историята на света. И ваш дълг е да я отворите за всеки. Освободете тази страна и ние богато ще ви се отблагодарим. Нашата помощ не е за отхвърляне, особено за верните на г-н Мацини хора като вас, Любене" (42:33 мин).
Илюминатите обичат да си правят каламбури и вкарват във филмите тайни съобщения. Факт е, че веднага след Освобождението, масон и небългарин става княз на България. Натрясват ни го точно тия европейци, против които говори Левски. Та те, още от времето на легиите осигуряват логистика и финансовата подкрепа. Но както обикновено, не биха си мръднали пръста да се включат в реалната съпротива. Сещам се за един такъв интелектуалец като Петко Славейков и неговото "не сме народ, а мърша". Който както Стамболов, няма да го чуете по време на въстанието да се е включил. Левски с големи резерви приема помощта им, от немай къде.
И тук вече се разминават тотално стратегиите на Левски с Букурещ. На последните не им пука за народа, на тях просто им трябва въстание на каквато и да е цена, само за да създадат "казус бели", т.е. да дадат повод да изхвърлят султана от Балканите, за да ни окупират други външни сили. Затова и заповядват Левски още 1872г. да обяви въстанието, който пряко им се неподчинява и става неудобен за тях. Те залагат на Димитър Общи и се опитват да изолират Левски и Матей Миткалото. Така че залавянето на Левски им идва добре дошло, като моменталното отпращат втория след него във ВРЦК извън България. И понеже имат вече пълен контрол над комитетите, естествено че няма да издадат заповед за спасението на Апостола. След отказа му да обяви въстанието, той вече им е ненужен. Аз дори не съм сигурен, дали този Марин Луканов сам е предал Левски или някой от Букурещ не му е заповядал. При условие, че после намират част от комитетските пари в него, никой не го разпитва, напротив Стамболов го прави депутат, полицейски началник, кмет и накрая областен за да мълчи. Много мътилка има в тази история и някога все ще се разплете истината за него.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 19.2.2017, 20:55
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 265
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Левски от своя страна, поради връзката му с Матей Миткалото и Раковски е бил посветен в древната ни история и старата ни Вяра. Колкото и невероятно да звучи. За Матей Миткалото сме писали много тук. Но Левски стига до извода, че българите като древен народ можем сами да изковем свободата си. Оттам и неговото велико "ако е за българското, ние сме във времето и времето е в нас. То нас обгръща и ние него обгръщаме". Това са думи на посветен колобър. С това иска да каже, че ние сме в състояние без външна подкрепа сами да си променим историята. Правели сме го преди и можем пак да го направим, в почти безнадеждни условия. И той го прави, като от нищото в условия на нищета и лишения, само с неколцина верни съратници изгражда цяла мрежа революционни комитети в рамките на няколко години. Той е бил наясно, че много хора не приемат идеите му и както Христос ще бъде разпнат, след като бъде предаден от своите, но въпреки това го прави. В това е велик, в уникалната си саможертва! Грешката му е, че е подценил доколко коварни могат да бъдат своите хора, на които е мислил, че може да се опре.

За аналогиите към днешна дата се сещайте. И сега много "националисти" ратуват как външни сили ще ни помогнат и освободят. Освободят от какво? Докато малцината, които знаят какво да правят и как да го направят са охулвани, изолирвани и заплашвани до степен, в която сами да махнат с ръце и да кажат "майната му, не си заслужава саможертвата".
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.2.2017, 23:03
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 233
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Той е бил наясно, че много хора не приемат идеите му и както Христос ще бъде разпнат, след като бъде предаден от своите, но въпреки това го прави. В това е велик, в уникалната си саможертва! Грешката му е, че е подценил доколко коварни могат да бъдат своите хора, на които е мислил, че може да се опре. "
"======================================================

Ето на това сега ни учи Съдбата - как да се пазим от вероломството на своите си. Затова всеки ден, живеем в среда на изключително вероломство, лицемерие и двуличие. Днешният българин, дори надминава евреина в това отношение.
PMEmail Poster
Top
Петър.
Публикувано на: 20.2.2017, 11:52
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 448
Участник # 5 893
Дата на регистрация: 29-March 13Те тези, на които първо в главата им изскача мисълта кой да ни "освободи", а не как те да направят всичко по силите си и да се посветят на това дело са си точно тези предатели, които ще се опитат да опропастят всичко.
И те винаги са излъчвали и изразявали невъзможността ние сами да направим нещо за себе си.Те никога няма да се опитат да вдъхнат сили за самостоятелни действия в тази насока независимо колко трудно и опасно е.Камо ли да захвърлят личните възможности за забогатявани и израстване в кариерата само и само, за да не се отдалечат от това дело!

Но аз ще ви кажа едно.България има два Пътя пред себе си.Единият е летален, в който ще направим всичко възможно тук да не стъпи повече чужд крак.Вторият е България да стане Държавата, която трябва да бъде и тази, която е била в миналото, а именно Саракт изграден от хората тук.Всичко друго е позор за Нея и великите ни предци!И в разрез с Небесните повели!


--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.
PM
Top
Петър.
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 448
Участник # 5 893
Дата на регистрация: 29-March 13Сигурен съм, че Левски е искал ние сами да успеем и сами да градим и управляваме Държавата си.И действията му силно засвидетелстват точно това.

Позволихме да ни унищожат Държавата, за да може после различни чуждестранни сили да успеят да ни купят по-различен начин и след това да ни държат на каишка и да ни налагат политиката си, която неминуемо води до нашата гибел.
Защото в момента точно това се случва и ще дам един пример.ЕС ни плаши, че ще спре помощите си, ако не се съгласим с безумието да поканим още орки в държавата си по заръка на невменяемата Меркел, за да доведе това до нашия крах.
Точно затова само и единствено на нас трябва да разчитаме, за да не дадем на никой възможност да диктува политиката на България по какъвто и да било начин.--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.
PM
Top
MESALINA
Публикувано на: 22.1.2018, 15:36
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 13
Участник # 42 653
Дата на регистрация: 15-November 17кажете за това което се пише из интернет за За ролята на граф Игнатиев
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 20.2.2019, 11:58
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 233
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Идиотски уникално, поне си имате Спасител smil4341944e6b0c8.gif и аз напускам Длъжносттаsmil4334ad8a149e0.gif, която е меко казано, досадно тъпаsmil4334ad8a149e0.gif Само олигофрени, могат да се надяват на Спасители. А и без това за тъщата съм просто паразитиращ тюфлек, а и не само...smil4341944e6b0c8.gif
===============================================================

От ГЕРБ много уважаваме Васил Левски, той е наш национален герой, наша икона. Но все пак, той е живял преди 140 години.

В момента времената са други.

В момента тук е Бойко Борисов, той е нашият лидер, и на него разчитаме да спаси България“ – това каза Павлова на специално свикана пресконференция в централата на партията.

„Премиерът харесва Левски. Но сега нашата свобода е в неговите способни ръце“ – допълни ТЯ.

Самия Бойко Борисов не се появи на пресконференцията, вероятно е зает да спасява България.

http://www.informiran.net/%D0%BB%D0%B8%D0%...djvIgyyyXNoe1gQ


Евентуалното изказване на Лилянка за Бойко и Левски е едно типично женско изказване на онзи тип жени, които следват патриархалният модел, в който свободата се заменя за финансова сигурност. За мен лично, този модел е вреден, особено, когато се излъчва от върха на държавата, но то няма как да не е така, след като съществува на най-ниското ниво и най-ниското ниво, битийно го излъчва. Коя съвременна жена, няма да си замени свободата за сигурността на Бойко, а? smil4341944e6b0c8.gif Ха, да си признаят всички жени тукаsmil4341944e6b0c8.gif Да оставиш Свободата си, в ръцете на друг... Прост пример. Тъща надумва дъщеря си (сега забележете):" За семейството най-важен е бюджетът! Не се живее с една гола любов" smil4341944e6b0c8.gif

Васил Иванов Кунчев, няма как да е пример за мъж на съвременните жени. Той е един паразит, пройдоха, който вместо да тръгне да върти алъш-вериш в Империята и да забогатее, за да завърти семейство и многобройна челяд, тръгнал да бута Стабилността... Какъв Спасител е той?Спасява ли някого? Абсолютно никого не спасява, че и сам себе си, не спасява. Така, че, нека не се учудваме, има размерност, но има и Размерност. И размерността не е Размерността, която е Размерността!

П. П.: Левски е Титан! Просто нямам думи за силата на този характер...!
Й. С.: Не. не е. Ти виждаш;))) Той е герой отпреди 140 години, на който обаче жените не могат да поверят свободата си. Съвременният Левски е Бойко, на него всяка жена може да подари свободата си;))) Хахахахахахахаха
И от мъртвият герой, каква е ползата, файдицата, каква е?;)))

П.П.:В очите на тези материални и интернационални същества (жени) без разбиране за род и родина Левски наистина е един дразнител. Дразнител, който разваля хубавия живот, който носи бури и нестабилност. Който разваля отношенията с “великите сили”, а това носи трудни времена. Адски трудни!
Той е този, от който винаги ще взимаме пример, защото сега сме в същата позиция, но още по-зле.
Докато Бойко е антигероя, най-големият противник на Левски. И всички се крият зад него, за да си запазят стандарта и кефа. Включително 95% от жените!

Ползата от мъртвия герой за нас Българите е да вземем пример. Защото много са изгубили посоката и много имат грешното разбиране за това какво трябва да се направи. Затова можем да погледнем назад към тези, които да го направили. Направили това, заради, което България не е турска провинция, каквато Бойко я прави. Еврео-турска-арабска-мангалска....

Й. С.: Това е така, обаче, ти не си разбрал едно. Не съществува вече, това население като мнозинство, което иска свобода пред финансовата стабилност и стандарт. Няма го, малцинство е, да не кажа, че са дори отделни личности, един, от които съм аз. Всичко друго се бори за стандарт, под една или друга форма и всичко прави, според интересите си. Интереса клати феса;))) Досеща се, отде идва, щом има фес;)))
П. П.: Всъщност опита ми е показал този факт. Въпросът е какво може да се направи въпреки този факт. Лична саможертва? Да! Това е вариант. Моментно “спасение” и летален краен резултат? Това също е вариант, който тези 95%, ако не и повече следват. Те просто не виждат крайния резултат или не ги интересува.
Знаем това, каквото искаме да постигнем - Саракт! Но как...? Нямам отговор точно, поради факта, че на най-важния въпрос в историята на България мислим само няколко...

Й. С.: Подривни действия и разрушаване на Системата в този и вид. Ако искаш да създадеш нещо ново, трябва умело да разрушиш старото.


П. П.: Това е единствената правилна стратегия! С правилната идеология зад нея.

A. Ч.: Това верно ли го е казала 😮

Й. С.: Дори да не го е казала, жена го е писала;))) хахахахахаха. Все тая, човек, аз просто атакувах принципа, не ме интересува, дали е вярно, защото този принцип е настоящата житейска семейна драма на българите.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 20.2.2019, 12:01
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 233
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Фурнаджиев и Хаджипенчович, това е фундамента върху който е родена, хранена и отгледана, днешната ни политическа класа!


===============================================
Историкът разказа, че тетевенският учител Иван Фурнаджиев пръв дава информация за Васил Левски пред турските власти и това е документирано. Той дава името му, дава словестното му описание - ръст, цвят на очи, коса.

"Най-странното е, че и в момента има улица в Тетевен, която носи неговото име. По време на процеса той иска да получи и награда за това, което прави в полза на турските власти. Това са странностите в нашата национална памет", допълни историкът.

Той разказа още един факт от процеса: "Един от хората пък, осъдил Левски - прочутия Иванчо Хаджипенчович, прави бляскава кариера след Освобождението, става депутат и член на Върховния съд".

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/02/18/b...1mjSnuQZHFF0F4I
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 20.2.2019, 12:08
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 233
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Новия Световен Ред
преди 13 минути
Ако Левски беше жив днес, той със сигурност ще да бъде най оплютата и мразена личност в България. Вероятно щеше да бъде обявен и за терорист и заплаха за "националната" сигурност.
Може би дори щяха да ни накарат да го екстрадираме в САЩ където да го съдят за международен тероризъм и саботиране новия световен ред.

Анонимен
преди 14 минути
Единственото име, останало неоплюто в българската история бе това на Левски. Сега не се посвениха и него да оплюят, като съвременно го свързаха с Русия. Това е типичен "Прозорец на Овертон". Отначало питат -има ли Русия пръст, след това казват Русия вероятно го е предала и на края Русия доказано го е предала, разбира се без никакви доказателства. Отвратително. Утре навярно ще прочетем,че Ботев е убит от руски снайпер, внедрен в турската армия.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 233
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Вчера, преди да легна превъртях набързо каналите и попаднах на историческото предаване на онуй полицайче Росен Петров. Но, този път имаше интересен гост. Некакъв тип, учен беше, не разбрах кой, че не го хванах отначало, но той разказваше за новопреведените турски документи относно периода 1872-1873 г., който почти напълно обръщат познанията ни за периода, в който Левски е заловен и обесен. Първото, което каза той е, че според преведените документи, Портата поради много силната своя полицейска машина е била напълно наясно с Вътрешната революционна организация на Левски, докъде се е разпростряла, кои са и членовете, ръководителите на комитетите по места и с какво се занимава. Нищо скрито! Организацията е била следена всеки ден! Второ, османската полиция е прихващала и писмата от Любен Каравелов до Левски, преписвала ги е, превеждала ги е, разбирала е, за какво иде реч и след това си ги е пускала по каналният ред, давайки им "зелена светлина" да си стигнат до Левски;)))След обира на хазната от Димитър Общи настъпва паника в областният валия, тъй като се разбира, бързо, че това не е обикновен обир за пари, а за закупуване на оръжие. Въпреки това, Портата бастисва само комитетите в Северна България и нарочно спира, не продължава с Южна България! Защо? За да не се разкрие пред Европа, че в Османската империя, българите имат голяма Тайна революционна организация, което според документите било по-голям политически удар върху Портата, отколкото едно евентуално въстание на българите породено от нея. Така, Левски е въпрос на време да бъде заловен. Цялата агентура, получава нова задача - залавянето на Васил Иванов Кунчев. Досетете се, от каква народност са били основното ядро агенти, в османската полицейска машина, като наблюдавате себе си, днес като психология, характер и душевност... Може да се окаже, че Левски е бил предаден не от един човек, а от една цяла прослойка от населението в България, което като наблюдавам днешните българи и чета книгата на Панайот Хитов "Как станах хайдутин" съм наясно, че разлика между тогава и сега, няма никаква! Имало документ, в който валията искал увеличаване платата на агентите от 1500 на 3000 гроша за добре свършената, професионална работа, имало и друг документ, в който се говорило за легендиране на агент под прикритие като лесничей, за да следи революционната дейност на определен комитет. Трябва да ви кажа, че такива има и днес.) Легендират се, да са близки до мен, но аз знам, че са агентура. Вижте, г-да, аз ви Виждам, мога да ви убия, всеки един момент! Ще умрете ли, заради пари?

PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 265
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Това какво някой тип казал, нещо не го вярвам. Може да е така, но може и да не е. Както и че това са автентични архиви.
Едно е сигурно, Портата е смятала Левски за най-голямата опасност за империята по българските земи и са хвърляли огромни ресурси да го заловят. Което слага край на измислиците, че като само 3 заптиета го превеждали от Търново до София.

Ако те са знаели всичко за Вътрешната революционна организация на Левски, са можели да я ударят на момента. Няма логика като са знаели всичкое да се паникьосват от обира на Димитър Общи. Нали всичко са знаели. А иначе, че са имали агентура са имали. Но сам Левски в тефтера си пише;
QUOTE
Народът ни е твърде добре подготвен духом, но членовете на тази свята работа едвам посрещат разноските за нещо повече! Трябва твърде дълго време.

Факт е, че за 4 години успява да опаше с комитети цялата страна и създаде стройна реална структура. А ние за 15 години едвам можем да съберем шепа хора, които да са подготвени духом, камоли комитети.
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 233
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Рано или късно ще ги публикуват тези документи или публично ще ги оповестят в научни диспути, ще се разбере. Тук, въпросният разказваше съдържанието им и е възможно това да са негови изводи от прочетеното, но, като ги публикуват, тъй като част от тях са и доклади на различните валии, ще се разбере, какво точно пише в тях.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 233
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (anti666 @ 6.3.2020, 1:52 )
Това какво някой тип казал, нещо не го вярвам. Може да е така, но може и да не е. Както и че това са автентични архиви.
Едно е сигурно, Портата е смятала Левски за най-голямата опасност за империята по българските земи и са хвърляли огромни ресурси да го заловят. Което слага край на измислиците, че като само 3 заптиета го превеждали от Търново до София.

Ако те са знаели всичко за Вътрешната революционна организация на Левски, са можели да я ударят на момента. Няма логика като са знаели всичкое да се паникьосват от обира на Димитър Общи. Нали всичко са знаели. А иначе, че са имали агентура са имали. Но сам Левски в тефтера си пише;
QUOTE
Народът ни е твърде добре подготвен духом, но членовете на тази свята работа едвам посрещат разноските за нещо повече! Трябва твърде дълго време.

Факт е, че за 4 години успява да опаше с комитети цялата страна и създаде стройна реална структура. А ние за 15 години едвам можем да съберем шепа хора, които да са подготвени духом, камоли комитети.

Сега е друг век, вече 21-ви. Българите са изчезнали. Почти де, но това значи, че са изчезнали като обща маса, която може да създава история. Затова и шепата е цяло състояние. Останалото е шлака.
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020