www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > Aлбум Тракия и Средногорие 
Обратно към предишната страница Покажи/скрий информацията за снимката Започни слайдшоу ФАЙЛ 22 от 48 Изпрати снимката по email Вижте предния файл Вижте следващия файл
Натиснете,за да видите снимката уголемена
Средногорският Караджов камък1
Месец февруари тази година дойде с поредното знаменателно откритие в Средна гора. Представлява над 20-метров скален проход, ориентиран изток – запад, върху който е поставен скален блок с приблизителни размери дължина 13 м, широчина 3 м и височина 4 м. По най-груби изчисления масата на поставения камък е над 150 тона!
Мегалитната конструкция е от типа „скален прозорец“, при който скален блок е „заклещен“ в пространството между две вертикални скали. Най-известният представител на този тип мегалити е Караджов камък в Родопите, което ни подтикна да наречем новооткрития обект „Средногорския Караджов камък“, тъй като и мащабът на двата мегалита е съизмерим. Също както при родопския му еквивалент и многобройните средногорски мегалити, новооткритият мегалитен портал е категорично изкуствено творение, просто защото в пространството над него няма скали, от които гигантската „запушалка“ да се отчупи и да падне точно върху скалния проход. Невъзможно е също да се говори и за ерозия.
Ясно е, че съвременната наука няма отговор нито на въпроса как камъни с подобни исполински размери са били премествани в миналото, нито на този за евентуалната им датировка. Дали се касае за непозната технология, за предходни човешки раси със съвсем различни от нашите размери и способности, за комбинация от двете или за нещо различно, това на този етап не може да се каже. Две неща обаче са сигурни – тези обекти съществуват, вълнуват и тревожат умовете на търсещите хора, а в Средна гора техният брой и гъстота са вероятно най-големи в световен мащаб. Това мегалитно богатство е огромен капитал и предимство както за българската наука, така и за държавата ни, стига да има добросъвестни, кадърни и далновидни хора, които да го оползотворят за обща, а не лична облага.
Това е единствено научно-изследователско съобщение, което ще бъде последвано от по-подробна публикация, която ще надгради и обогати с много нови примери изводите от първата статия, посветена на Средногорския прото-долмен и мегалитното богатство на Средна гора.
Мартин Константинов
08.02.2021 г.
Оцени тази снимка   (общ рейтинг : 0 от 5 с 1 гласа)
Боклук
Слаба
Средна
Добра
Отлична
Велика
Детайли за снимката
Заглавие:Средногорският Караджов камък1.jpg
От албума:Aлбум Тракия и Средногорие
Добавена от (на фотоапарата за още):Йордан_13  
Оценка - 1 глас(а):
Ключови думи:
Големина:768 КБ
Качество:1077 x 1621 пиксели
Отваряна в цял размер:30 пъти
Изпратена по ел.поща:0 пъти


[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]