Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |

Локи |
Публикувано на: 22.11.2005, 22:32
|
дебелооки ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 124 Участник # 119 Дата на регистрация: 24-September 05 ![]() |
Интересуваме от къде мога да си намеря древната българска книга " Книгата на завета"?
Това е може би най-сериозния документ за древната ни вяра. Жалко ,че заради жълтите червеи- евреите никога няма да види бял свят така като Тората , Библийката, Кората, Авестата , Бундахишин, Ригведа и др, свещени книги.. |
Mistique |
Публикувано на: 22.11.2005, 23:44
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 354 Участник # 72 Дата на регистрация: 6-August 05 ![]() |
???
Не съм чувала за тази книга, но често срещам референции за книгата на живота.. И аз съм любопитна! |
Bell |
Публикувано на: 23.11.2005, 2:22
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 ![]() |
Коя книга на живота Мистик-тази на Йов ли?
|
Mistique |
Публикувано на: 23.11.2005, 10:44
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 354 Участник # 72 Дата на регистрация: 6-August 05 ![]() |
Не съм сигурна Бел - и аз ги бъркам...
![]() Моето разбиране е, че говорим за книги / завети от библиите или свещени завети. |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 23.11.2005, 12:08
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Прочетете "Отвъд човечеството" на Елтимир - много неща има там.
|
Локи |
Публикувано на: 23.11.2005, 16:42
|
дебелооки ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 124 Участник # 119 Дата на регистрация: 24-September 05 ![]() |
Чел съм я , Чета и "Кръгове" и затуй питам..
"Също като "Авеста", нашата Книга на Завета имала две редакции - за свещени обряди, и за обучение на бъдещи колобъри. За разлика от "Авеста", обаче, всеобщо изучаване на текстовете не се предвиждало. Във всекидневния живот стигало и едното познаване на основните правила " http://www.voininatangra.org/modules/xfsec...hp?articleid=19 |
IYI |
Публикувано на: 24.11.2005, 11:55
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 250 Участник # 141 Дата на регистрация: 12-October 05 ![]() |
Още сме недостойни и нееволюирали за тези книги.Това е моето мнение.
|
Локи |
Публикувано на: 24.11.2005, 13:15
|
||
Тоест исаш да кажеш,че нашите предци са били по-еволюирали от нас или може би,че са имали знания дадени им от по-еволюирали от тях респективно и от нас. Но тази книга не е ли писана от тях, в противен случай, значи ги омаловажаваме до степен на някакви си хуни без ясни представи водени от някакви сили и закони, които те не са познавали? Но ако пък те са били по-развити от нас значи е в сила не еволюционен закон, а дегенеративен(дееволюционен) закон в природата . Тогава идва въпросът : как ще го преодолеем и има ли смисъл да вървим срещу този закон? |
||
IYI |
Публикувано на: 24.11.2005, 22:14
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 250 Участник # 141 Дата на регистрация: 12-October 05 ![]() |
Както спомена в друг пост, че дееволюцията е на лице, да факт е и то умопомрачителен!А що се отнася до нашите деди те са носители на еволюцията с други думи, Те са по-еволюирали от нас.Християнството в този си
страшен вид ни задържа двехилядолетия в невежество и страх! А що се отнася до дегенерацията, тя е в следствие на носителството на енергия от съответно племе, което се обуславя с генното наследство, българите не са дегенерати!Но в момента става точно този процес с българите и не само, това става в световен мащаб.Генното ни наследство все още си оказва думата, но то отслабва със светлинна скорост след всяко поколение!!!! Време е Тенгрианстовото да огрее света! |
anti666 |
Публикувано на: 10.12.2013, 15:02
|
||||
![]() |
Със смъртта на единствения известен човек, който през далечната 1976г е прелиствал тази книга в Гложенския манастир искам да изтупам забравената тема. Някои казват, че това е поредната измислица на един психично болен човек. Чел съм такива мнения и вече с кончината на Елтимир е излишно да ги оспорваме. В темата ще компилирам най-важното, което е казано и се знае за този древен артефакт. Най-вече конкретна информация за нея, която е пръсната из сайта ни и блоговете му, преди да е зачезнала нанякъде. В "Краят на тайните" е описано откога е Книгата. http://www.voininatangra.org/modules/xfsec...hp?articleid=18
Писана е на древнобългарски куниг (откъдето идва думата "книга") на особен пергамент, обработен по начин, че да оцелее цели 7 хилядолетия. Досега от предпотопната ни държава всичката друга писменост е върху камък или керамика. Дори само това я прави уникална в световен мащаб. |
||||
|
anti666 |
Публикувано на: 10.12.2013, 15:10
|
![]() |
Ето още извадки от нея. Това за нас е най-важното и този цитат може да го видите в началото на сайта. Мога да ви гарантирам, не е измислица на Елтимир или препис отнякъде. Който се съмнява, да порови из нета.
"Тангра, това е Небето; Тангра - това е Земята; Тангра - това сме ти и аз!" |
|
anti666 |
Публикувано на: 10.12.2013, 15:27
|
![]() |
От блога му един от нашите бе прехвърлил този материал;
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...t=0entry48278 "Знанието е, за да го обработиш; посланието е, за да го съобщиш; озарението е, за да бъдеш!” В Кръгове има още цитати от Нея, но нямам време сега да потърся. Който иска, да порови. Самата Книга през 70-те години на миналия век се е пазела в Гложенския манастир, в тайно скривалище под игуменарната. Това ми беше споделял Елтимир. Това и написа в автобиографичната си книга. Тогавашният Пазител и колобър е бил игумен на манастира, ловешки свещеник. Позволявам си да го пиша всичко това, защото е така или иначе е известно на Режима. А откъде знаем, че им е известно? |
|
anti666 |
Публикувано на: 10.12.2013, 15:51
|
||
![]() |
Автобиографичната си книга "Непослушание" я изнася публично през 2008г. Там между другото, вероятно без да съобрази (както е правил и с други неща), пише следното;
На Режима не му трябва много да съобрази 2 и 2. ДС си съществува, още от живково време 14-и отдел към ПГУ се занимаваше с издирване на такива артефакти. А особено пък тази КНИГА, ако излезе наяве ще срине цялата измамна система от религиозни, исторически и геополитически догми (разбира се ще я обяват фалшификат, както с "Именника" и "Джагфар Тарихи"). |
||
|
anti666 |
Публикувано на: 10.12.2013, 16:04
|
||||
![]() |
Буквално месеци след това игуменарната на Гложенския манастир е подпалена. Официално за виновник е посочен самият игумен Панкратий. Само че в нощта на подпалването е имал високопоставени гости. http://www.blitz.bg/article/6465 Като отделим плявата от житото, там разни гей скандали и простотии, въпросният гостенин е ДС милиционер. Йеромонахът сам си го казва;
Само където той не е знаел какво се е съхрянавало някога под одаята, където спи. За мястото Елтимир тогава ме беше коригирал с лс. Публикувал го бях с неговото съгласие;
|
||||
|
anti666 |
Публикувано на: 10.12.2013, 16:46
|
![]() |
Ето още оттам;
"Времето е производно на материята и пространството - движението е преди тях." - Книга на Завета, I свитък Кръгове |
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |