www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > Български артефакти, надписи и символика 
Обратно към предишната страница Покажи/скрий информацията за снимката Започни слайдшоу ФАЙЛ 1 от 370 Изпрати снимката по email Вижте следващия файл
Натиснете,за да видите снимката уголемена
Koкалянски Урвич-находки
Светла Миланова:
Бижутата са много интересни! Първата висулка от ляво на дясно е със символа на безкрайността - този който сега използва фбук. Полегналата осморка е инкрустирана върху захлупен полумесец, А , ако обърнете внимание на бижуто , върху което има изображение като на емблемата на Мерцедес . Което показва, че всичко съвременно е добре забравено старо! Нищо ново под слънцето! Символиката и окултният смисъл на бижутата подсказва за ритуали и познания, които векове наред са били забравени!

Йордан Стайков/Светла Миланова:
Чак твърде окултни,не, но са забравени познания от самите българи, не от някой друг. Бижуто със "захлупеният полумесец" е уникално с това, че съчетава лунна и слънчева символика едновременно, т.е. небесното съпружество между Мар и Умай, която на пръстена е двуглавата орлица, която все още пази идентичността и чистотата на женският принцип, в това "бижу", те са вече едно тяло и едно цяло, постигната е хармонията между мъжкият и женският принцип и това се изобразява с днешният символ за безкрайност, който е всъщност, тук, змиевидната сила, която хармонично съчетава двете начала. Бижуто с знака на "Мерцедес" е символа "триквестер". Обикновено, той се използва в древнобългарското разбиране за водослива на две реки в трета, което в Индия се нарича "сангам" или "тривени сангам". На такива места, българите са градяли своите градове, поселища, храмове. В случаят с Урвич, виждаме просто спазването на тази традиция. Там, на водослива, обикновено се изгражда мост, който е прехода и коридора между два свята. Затова, навремето, когато ме питаха за значението на символа I Y I , той е символ на основаването на Българската държава, чиято столица или първи град е по правило или на водослива на две реки или от двете страни на този водослив, т.е. I .... I, като тези два символа могат да се тълкуват и като колони, стълбове, колове, забити мечове, дървета и т.н. и т.н. свързани с ритуалността на основаването. Оттам този символ преминава във Футарк-а.
Оцени тази снимка   (няма гласове)
Боклук
Слаба
Средна
Добра
Отлична
Велика
Детайли за снимката
Заглавие:Koкалянски Урвич-находки.jpg
От албума:Български артефакти, надписи и символика
Добавена от (на фотоапарата за още):Йордан_13  
Ключови думи:
Големина:1211 КБ
Качество:3281 x 1278 пиксели
Отваряна в цял размер:10 пъти
Изпратена по ел.поща:0 пъти


[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]