www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > Годината 6789 Шегор в символи 
Обратно към предишната страница Покажи/скрий информацията за снимката Започни слайдшоу ФАЙЛ 6 от 24 Изпрати снимката по email Вижте предния файл Вижте следващия файл
Натиснете,за да видите снимката уголемена
Годината Шегор в символи copy-1
Оцени тази снимка   (общ рейтинг : 2.4 от 5 с 27 гласа)
Боклук
Слаба
Средна
Добра
Отлична
Велика
Детайли за снимката
Заглавие:Годината Шегор в символи copy-1.jpg
От албума:Годината 6789 Шегор в символи
Добавена от (на фотоапарата за още):Йордан_13  
Оценка - 27 глас(а):
Ключови думи:
Големина:419 КБ
Качество:709 x 945 пиксели
Отваряна в цял размер:80 пъти
Изпратена по ел.поща:0 пъти

Изпращач Коментар
Йордан_13
Публикуван на: 7/1/2021 23:14  Обновен на: 7/1/2021 23:14
Администратор
Регистиран: 10/8/2006
От:
Публикации: 16164
 Отг.: Годината Шегор в символи copy-1
"Годината Шегор в символи". Все пак, аз не съм първият работил в тази посока. Раковски е преди мен. Но той не е имал моят шанс, нашите градове по долината река Инд, не са били разкопани още, те са разкопани в наше време от индийските учени. Интересното е, че нашата наука въобще не е продължила търсенията в посоката, която той е задал, а това е една от верните посоки на търсене на самите себе си.
=========================================
В същото време, в „Основни начала за българската най-стара словесност“ Раковски оспорва преминалата от Стария завет в „История славянобългарска“ юдейскоцентрична представа за древността на човечеството и търси други възможности, които да съответстват на неговото време. С цел да обясни произхода на българите, в издавания от него вестник „Български лебед“ той обръща взор към... историята на Индия.
Идеологът на нашето националноосвободително движение написва много статии, в които се опитва да повдигне националното самочувствие на борещия се за духовно и политическо освобождение български народ с примери от неговата история, показващи общност с древната индийска култура.
Според него българите са „най-чисти“ индоевропейци, които първи напускат Хиндустан и донасят в Европа стария култ към Шива. За разлика от много свои съвременници, пламенният котленец вижда в староиндийските вярвания не „примитивен“ политеизъм, а усъвършенствана религия, от която и по негово време сред българите се пазят значителни следи.
=========================================
Важното, днес е, че "Сказание за Чулман", Джагфар Тарихи, Нариман тарихи, дават немалко информация и насоки в линията на историческото търсене, което Раковски развива, т.е. те потвърждават тази линия, както и отхвърлената Веда Словена, която също е доста категорична относно връзката Дунав - "Харапска земе".


[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]