www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > България - политика 
Обратно към предишната страница Покажи/скрий информацията за снимката Започни слайдшоу ФАЙЛ 79 от 291 Изпрати снимката по email Вижте предния файл Вижте следващия файл
Натиснете,за да видите снимката уголемена
Медийно око-Воини на Тангра
Някакъв пишлигарчо-помиярчо се опитва да разузнава и да дава медийна оценка на Воини на Тангра. Медийна оценка, според кого? Според либерално-демократичният модел, политическата конюнктура на деня или според Историята?;))) И добре, дайте да видим, защо е квалифициран като сайт с "Реч на Омразата". Яко, аз обичам да Мразя, често, по-силно, дори от това да обичам, което не го смятам за минус, а като даденост на Съдбата. Пишлигарчета, дечковци на демокрацията с инфантилни майчици и бащички, не сте дорасли, вие за това! Да видим, клик;))))...И се появява написаното от Елтимир, който обяснява разликата между Патриотизъм и Национализъм. Това,означава ли, че т. нар.ГЕРБ-ОП е поръчало "Медийно Око"?

Какво е национализъм и какво е патриотизъм? Ами то става ясно от произхода на думите. "Патриотизъм" идва от "патриа", "Отечество". "Национализъм" - от "нация". Тоест патриотът е човек, който обича своето Отечество. А националистът поставя интересите на нацията преди всичко. Ще кажете, че особена разлика няма. Там е работата, че има.
Кирил Рашков от с. Катуница, известен като Цар Киро, например е български патриот. Той много обича България. Затова иска да я направи циганска държава. Да я превърне в част от своя цигански етнос. Можем ли да кажем, че Киро от Катуница е български националист? Подобно е положението при Соломон Исак паси, който пък иска да прави от България Еврия - Новия Израел. Ционистът българомразец Паси е български патриот, който много обича нашата българска земя.
Тези принципи са особено важни, ако искаме да разберем същността на интернационалния и космополитичен патриотизъм. Както комунистите - интернационалисти, така и демокрадците - космополити могат да бъдат патриоти. Те напълно искрено могат да обичат своята страна. Някои от тях даже обичат и държавата си. Като Тодор Живков, например. Само че за тях нацията не е нищо. Тодор Живков искаше да види една силно индустриализирана България с многобройно население. Но тъй като урбанизацията, преселението на хората от селата към градовете на практика се отрази върху раждаемостта, Живков реши да си внесе население. И си внасяше. Цигани от съседните и недотам съседни страни. Ето как антинационалистът Живков беше патриот. И патриотизмът изобщо не му пречеше да мрази българската нация.
Разбира се, имало е друг тип български патриоти. Такива като Георги Сава Раковски и Васил Левски, които са били и големи български националисти. Патриотизмът може да отрича национализма, но може и да го допълва по един чудесен начин.
Защо се спирам на темата? Защото стреснати от успеха на Атака, немалко демокрадци и комунисти започнаха да ни обясняват колко искрени и убедени националисти са. Какъв пламенен патриотизъм изповядвали и въобще колко ще загубим, ако не им повярваме и не тръгнем след партиите им. Тяхната задача е да ни убедят, че трябва непременно да им повярваме. А дали наистина ще им повярваме, това вече си е наша работа.http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php…
Р
Оцени тази снимка   (общ рейтинг : 2.4 от 5 с 67 гласа)
Боклук
Слаба
Средна
Добра
Отлична
Велика
Детайли за снимката
Заглавие:Медийно око-Воини на Тангра.jpg
От албума:България - политика
Добавена от (на фотоапарата за още):Йордан_13  
Оценка - 67 глас(а):
Ключови думи:
Големина:436 КБ
Качество:1046 x 966 пиксели
Отваряна в цял размер:277 пъти
Изпратена по ел.поща:0 пъти
Изпращач Коментар
Йордан_13
Публикуван на: 4/4/2019 11:19  Обновен на: 4/4/2019 11:19
Администратор
Регистиран: 10/8/2006
От:
Публикации: 16176
 Отг.: Медийно око-Воини на Тангра
Това според въпросният шушон е "реч на омразата";))) Може би, защото присъства думата "цигани". Но все пак, това е писано 2006 г., тогава още толкова много ром не се пиеше по медиите и циганинът си беше мангал;)))


[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]