www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > Година 6792 Верени-Субан Барадж 
Обратно към предишната страница Покажи/скрий информацията за снимката Започни слайдшоу ФАЙЛ 2 от 18 Изпрати снимката по email Вижте предния файл Вижте следващия файл
Натиснете,за да видите снимката уголемена
Stolovatetz_stellae_Razlog_Museum_Bulgaria
;))) Недоказана принадлежност към древнотракийската култура?;))) Категорично, няма такава принадлежност! ;))) Другият вариант е въпросната култура да няма нищо общо с представите на Фол и Серафимов;)). Състоянието, в което, където и да погледнеш, да виждаш траки е болестно състояние:))) Ако съществуваше подобна духовна представа, тя щеше да бъде несъмнено отразена митологично в олимпийската религия, както модерно се изразяват апологетите на Фол, днес. Ние не срещаме подобна представа. Да, там змейската форма на определени олимпийски ебливци;))) е налице, но не и драконовата слънчева лодка, която донякъде, в някаква степен чрез образа на Мехен я намираме в Египет, а чрез Нехебхау и Урей като близък идеен образ. Защото това са позитивните драконови образи в Египет, другите ядат трупове;))) и са злонамерени спрямо Ра, като един Апеп, например. Инак, драконовата слънчева лодка е изцяло източна и далекоизточна представа;))) , но в случая с плочите от м."Столоватец" гр. Разлог имаме точно "драконова лодка" или двуглав дракон, чието точно българско наименование е Барадж (двуглав) - братята близнаци Кубар и Субан. Колкото до жреца, който храни Барадж, този образ го имаме и в Китай. Разбира се, той там събужда Субан Барадж, храненето е след това, но е налично - с оризови топки. Тези "топки-храна" определено ясно символично са изразени и в плочата от Столоватец, а жреца със стърчащия чеп, всъщност е антропоморфен змей! Това може да се счете двуяко - и като човешка форма на алпа, змеят-витяз и като жрец с драконово одеяние. Разбира се, натопорченият чеп, не бива да ни учудва, ако чепа не се топори, бедата ще ни събори;))) Както се и случи на българите, днес. Тук имаме и календарните взаимоотношения на годините Дванш-Верен, но плодовитостта е несъмнена. Имаме размяна на сили характерна за алпа Дванш и годината Дванш - аз ти давам храна, а ти ми даваш твоята плодородна потентност. Както казваме и до днес "ранътъ прай борбътъ";))) Да не забравяме, че именно в човешката си форма, Верен люби девойките и създава мъжете на силата.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%B8_%D0%BE%D1%82_%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%86

" На най-голямата каменна стела е изобразено лъчисто слънце, разположено в средата на ладиевидно изобразен двуглав дракон, пред който е изправена мъжка фалическа фигура, бъркаща с лявата в устата на змея.[6]"

...според научната интерпретация, вероятно посветено на слънцето, датирани от края на бронзовата и началото на желязната епоха, но с все още недоказана категорична принадлежност към древнотракийската култура.[1]"
Оцени тази снимка   (общ рейтинг : 3 от 5 с 2 гласа)
Боклук
Слаба
Средна
Добра
Отлична
Велика
Детайли за снимката
Заглавие:Stolovatetz_stellae_Razlog_Museum_Bulgaria.jpg
От албума:Година 6792 Верени-Субан Барадж
Добавена от (на фотоапарата за още):Йордан_13  
Оценка - 2 глас(а):
Ключови думи:
Големина:178 КБ
Качество:364 x 543 пиксели
Отваряна в цял размер:35 пъти
Изпратена по ел.поща:0 пъти


[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]