www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Цитат
"Моите мечти нямат граници - аз винаги искам невъзможното."
--Александър Дюма-баща

Още цитати...

от света : Италиански медии: Румънските роми извършват геноцид над коренното население
Публикувано от Севар на 12.10.07 (5759 прочита)

Вътрешният министър на страната Джулиано Амато редлага законопроект, който ще позволи на префектите да екстрадират граждани на ЕС
Румънските роми наводниха Италия. Италианските медии определиха тяхното поведение като "геноцид над коренното население", а крайнодесният лидер Джанфранко Фини призова за демонстрация срещу правителство, което не защитава италианците от безчинствата на румънците.
Днес на заседание на италианското правителство вътрешният министър Джулиано Амато ще предложи законопроект, който ще позволи на префектите да екстрадират от страната граждани на ЕС, пише "РБК Дейли".

От началото на тази година румънските роми буквално заляха Апенините. Мнозинството от регистрираните в страната правонарушения се падат именно на имигрантите от Румъния.

С разширяването на ЕС проблемът с престъпността сред имигрантите от новоприсъединилите се страни е много остър. Ето защо старите страни членки бързат да ожесточат имиграционните си закони.

Съгласно плана на Джулиано Амато 100 италиански префекти и кметове ще могат вече да подписват укази за екстрадиране на граждани на ЕС от страната.

През 2005 г. външният министър получи правото да гони "бедните роднини", което бе необходимо след присъединяването към ЕС на 10 страни от Централна, Източна и Южна Европа.

Това е нова мярка, която ще свали напрежението в много градове и предградия, обясни Амато. Той смята, че италианците трябва да се предпазят от имигрантите и преди всичко от румънските роми.

Италия бе сполетяна от истинска катастрофа след влизането на Румъния в ЕС. Масовата имиграция на румънски цигани е прераснала в геноцид над коренното население, пишат местните медии.

За периода от януари до август в Рим полицията е арестувала 3557 души, от които 2689 (около 75%) са румънци.

Кметът на Рим Валтер Велтрони многократно се обръщаше с молба към вътрешния министър да внесе поправки в закона за незабавната депортация на тези граждани на ЕС, които нанасят вреди на хората и имуществото.

Лидерът на крайно дясната партия Национален алианс Джанфранко Фини призова на 13 октомври да се проведе общонационална демонстрация срещу правителството. Той смята, че то не е способно да защити италианците от безчинствата на румънците.

Въпреки това от разширяването на ЕС не страдат само италианците. Ако в Италия имигрантите са 5% от населението, то в Германия са 8,8%, в Испания - 6,2%, във Франция - 5,9%, а във Великобритания - 5,2%.

На практика всички икономически развити страни в съюза спешно ожесточават своето имиграционно законодателство. Пример за това е пакетът от мерки, които предложи френският президент Никола Саркози.

През август Франция депортира 230 цигани, които живееха с табора си в департамента Рона. Във Великобритания още от 2007 г. за българите и румънците съществуват специална жестока система за контрол при получаването на разрешения за работа.

От своя страна Европейската комисия се отнася с разбиране към подобни мерки. От пресцентъра на еврокомисаря по въпросите на правосъдието, свободата и сигурността Франко Фратини заявиха за "РБК Дейли", че подобни инициативи не са в разрез с официалната позиция на ЕК.

"Италианските власти трябва да приемат директивата на ЕС за свободното придвижване на хора в пределите на съюза. Гражданите на ЕС имат право да пресичат вътрешните граници. Но ако те извършват престъпления, ще им се наложи да се върнат обратно в родината си", заяви Фратини.

Източник: Нетинфо

Оценка: 10.00 (5 гласа) - Оцени -


Други новини
1.11.23 - СКАНДАЛНИЯТ ПРЕЗИДЕНТСКИ СЪВЕТНИК УЗУНОВ НА СПА-ХОТЕЛ С РУСКИЯ ПОСЛАНИК
6.10.23 - Тенгриянският шаман Габишев затворен в лудница
10.09.23 - Кан Угедей за преложението да приеме исляма
9.09.23 - Регистрациите в сайта
2.09.23 - Главсека на МВР уволнен заради теч на информация към убиеца на Трактора


Изпращач Коментар
ivan4o17
Публикуван на: 26/10/2007 9:21  Обновен на: 26/10/2007 9:21
Често участвал
Регистиран: 26/10/2007
От:
Публикации: 119
 Отг.: Италиански медии: Румънските роми извършват геноцид н...
Само така! Сега Европейския съюз ще почне да се разпада Не че досега беше много стабилен.
Трябва и нашенските цигани да се изселят на Запад, това е най-доброто решение - и ние доволни, и те.

Откъде накъде ще гонят циганите - те къде да отидат - да се връщат да тормозят нас ли?
Трябва да се направи нещо по въпроса. Трябва румънското и българското външни министерства да създадат правозащитни организации за ромските преселници в Западна Европа. Например Хелзикски комитет. Не може така. Ромите имат права. Трябват им адвокати, които да им обяснят законите на запад и изобщо да ги защитават от посегателства. Западняците трябва да се научат на търпимост и толерантност. Не може да гонят другите, само защото са различни! Какво като крадяли - като се накрадат ще спрат. Трябва да ги интергират, а не да да им търсят кусури. Щом ние ги изтърпяхме - и те могат.

Да стискаме палци евреите да не позволят на западняците да приемат такива ксенофобски закони! Дано и нашите мангусти да се изселят натам по-скоро.
Ако ни ги връщат - ние пак трябва да им ги изпращаме обратно. Жалко, че не съм адвокат, иначе щях да почна да давам консултации на кандидат-емигранти

Изпращач Коментар
Анонимен
Публикуван на: 13/2/2008 1:09  Обновен на: 13/2/2008 1:09
 Отг.: Италиански медии: Румънските роми извършват геноцид н...
Най добре Дьорд Шорош (Джорж Сорос),да наеме кораби,самолети и да ги засели в Слепените Щати.Там има построени,специални лагери с "удобства".Там при благодетелите си ще получат "правата си" и свободата.

Изпращач Коментар
Skinara_88
Публикуван на: 26/8/2008 15:07  Обновен на: 26/8/2008 15:07
Рядко участвал
Регистиран: 26/8/2008
От:
Публикации: 3
 Отг.: Италиански медии: Румънските роми извършват геноцид н...
Аз викам светът да се обедини под решение да се унищожат ромите до шушка
Вход
Потребителско име:

Парола:

Запомни името
Анонимно

Защитен вход
Забравена парола?

Регистрирайте се!

Подкрепeте ни!
ЦКБ АД-клон СЛИВЕН BIC: CECBBGSF; IBAN : BG56CECB979010C6607000 Георги Йорданов Георгиев. Валута:ЛЕВ
за повече информация...