www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Световната конспирация: Съвет за чуждестранни връзки (СЧВ)  
Автор: Admin
Публикуван: 14.07.2005
Прочетено: 3267 път(и)
Размер: 5.35 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 

Съвет за чуждестранни връзки (СЧВ)

През 1921 г. полковник Едуард Хаус, съветникът и злият гений на президента Уилсън, основава организация, чиято основна цел е да подготви едно световно управление. Хаус е бил само видимата фигура, докато главните и невидими организатори били Джон Рокфелер, Пол Вартбург и Якоб Шифт. След 1927г. Рокфелер влага много материални средства за стабилизирането на тази организация, и я подготвя да служи като невидимо управление на международния елит.Други организации от този род са Кралският институт за международни връзки в Англия и много структури с международна насоченост в Белгия, Дания, Австралия, Индия, Италия, Франция, бивша Югославия, Гърция,Турция и България..
Правилникът на организацията предвижда само тайни и поверителни обсъждания единствено между нейни членове. Единствената цел на Съвета за чуждестранни връзки е световна диктатура. Още преди 50 години в-к "Чикаго трибюн" пише за тях: "Членовете на Съвета за чуждестранни връзки са хора с много голямо влияние в обществото. Те използват силата на своето богатство, престижа на социалните си постове и образованието си, за да водят родината си към банкрутиране и военни разгроми. Те трябва да видят ръцете си. По тях има кръв- засъхналата кръв от миналата война и прясната кръв от настоящата.
От много години и досега тази организация е оглавявана от фамилията Рокфелерови. Понастоящем неин генерален директор е Давид Рокфелер. Повече от половин столетие Външното министерство на САЩ е окупирано от тях. Хартата на Организацията на обединените нации бе съставена изцяло от 40-членната американска делегация в Сан Франциско през 1954г. Всичките й членове без изключение са от този частен банков Съвет, който и тук съумя да приложи своите идеи и цели. Т.нар.световен банков елит успя да наложи чрез тази организация свой официален институт, какъвто е ООН, да навлезе не само в политическия, икономическия и социалния живот на САЩ, но и във вътрешните дела на всички държави в света. Тя държи ключовите позиции, независимо от това коя партия е на власт. От времето на президента Уилсън и до днес министрите се назначават от една невидима ръка, докато в един момент и самите президенти станаха техни избраници. Външните министерства и ЦРУ винаги са били в техни ръце. Външната политика на САЩ е тази на Рокфелер, а ЦРУ насилствено я налага на света чрез преврати и размирици.
Зад "Новият световен ред", пропагандиран настойчиво от Джордж Буш, без всякакво съмнение стои Съветът за чуждестранни връзки. Осъществяването на тази идея започна още преди 70 години с учредяването на Обществото на народите, която не бе добре скалъпена и не успя. По-късно, като отстраниха предишните грешки, учредиха Организацията на обединените нации.
Не са малко специалистите по политически науки, които твърдят, че СЧВ е американското тайно управление. Членовете на тази организация, наричаните "инсайдърс", главно международни банкери, оглавяващи международни корпорации, дерзаят да контролират всички управления в света и всекиго от нас. Главната им квартира понастоящем е в Ню Йорк (58 East 68th Street N.Y. 10021)- преди сграда на Рокфелер, подарена после от него на организацията, която пък неговата фамилия управлява от основаването и до днес. Върховна роля за всичките водени досега от САЩ войни, са изиграли членовете на тази организация. Именно те са решавали да влязат ли САЩ във война или не!
Много критици твърдят, че Съветът за чуждестранни връзки всъщност е поделение на английското външно министерство.
Отбелязано бе, че известни лица от СЧВ имаха главната роля в основаването на ООН, функционираща в момента де факто като световно управление. Войната срещу Ирак бе момента на откритото оповестяване на Новия световен ред, направено от Буш-старши пред американския Конгрес, продължи го Клинтън с войните в Косово и Буш-младши с войната в Афганистан.
Независимо, че седалището на СЧВ е в Ню Йорк, той развива дейност в цяла Америка. Много изтъкнати личности кръстосват САЩ, провеждат семинари и налагат линията на организацията за Нов световен ред. Това е начинът, по който подготвят и насочват общественото мнение в Америка и целия свят. Обясняват, че тяхната политика е "най-добрата за народа" и е единствено "в интерес на народа".
В брой от пролетта на 1991г. на своето списание "Фореин куесчънс" ( Външни въпроси) СЧВ публикува статия под заглавие "ООН в нов световен ред". В нея съвсем ясно изтъкват какво искат и как ще го постигнат. Те заявяват напълно открито "Ние вече имаме закона на наша страна и ще използваме армиите на ООН да го наложат чрез сила".

 Никола М. Николов

 
Материалът е оценен на 10.00 (5 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание