www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Статии: Чуждите  
Автор: Admin
Публикуван: 1.01.2001
Прочетено: 2443 път(и)
Размер: 32.98 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 

ЧУЖДИТЕ


"И Господ от свода през гъстия дим гледаше на всичко тих, невъзмутим." - Иван Вазов, по повод клането в Батак през 1876 година

Bсе повече и повече се спекулира с въпроса какво щели да си помислят за нас другите народи при определени обстоятелства. Спомням си как по Радио "Свободна Европа" ни поучаваха, че никак не е хуманно, а още по-малко е демократично да екстрадираме болните от СПИН и проказа чужденци, влезли легално или нелегално в страната ни. Те, демократите щели да си развалят мнението за нас, българите, ако откажем да се превърнем в расово сметище за спинозни и прокажени. На чужд гръб и сто СПИН-а са малко.

         В началото на 90-те години Виетнам също бе възмутен, че гоним бандитите, от които бе пропищяла кански цялата земя българска. Преди години пък господа съветските другари ни съветваха какви привилегии да даваме на циганите. Междувременно щерката на Леонид Брежнев се бе омъжила за циганин, та от ЦК на КПСС много се грижеха за съхранението на циганското племе. В името на пролетарския интернационализъм въоръжавахме чужди командоси. В името на борбата срещу нацизма, антисемитизма и ционизма обучавахме палестинци. Една такава група палестински бойци се обучаваше в ботевградските казарми през 80-те години, зная от тях доста подробности и съвсем не говоря наизуст. Те пък убиваха евреи, сами го казваха и особено се гордееха с делата си. Странно, защо днес евреите се възмущават от нас, които ги критикуваме по един или друг въпрос, но думичка не обелват срещу инструкторите и приятелите на техните убийци? Но де да бяха само палестинците... В името на международната солидарност помагахме на сандинистите в Никарагуа да изтребват индианци, последни представители на своите народи. В името на мира и демокрацията пропускахме американски самолети да преминават през България. През 1990 г. американските самолети причиниха смъртта на хиляди мирни иракчани. Не се впечатлихме, Ирак беше далеч. През 1999-та бомбардираха пак мирни хорица, но този път българи, имали неблагоразумието да живеят в неподходяща държава - Сърбия. За присъединяването на български територии към Сърбия трябва да благодарим на същите тези "свободни и демократични" страни, но хайде, нека не издребняваме. Макар че положението съвсем не е от вчера или днес:

         "Чехите бяха подигнали голем въпрос за неколкото хиляди български градинари в техната страна и искаха изгонването им. Сърбите систематически изгонват нашите събратя от родните им огнища, гърците нагло наложиха изселването на българите пред невъзмутимата обществена съвест под формата на "доброволно изселване", ромъните създават един невъзможен живот в златна Добруджа, а турците, нашите уж приятели, само след Балканската война прогониха 200 хиляди българи и оставиха днес Одрин с петдесетина български семейства.

         А ние - всеки чужденец е добре дошел в нашата гостолюбива страна." - Кл. Далкалъчев, 1933 г.

         Новите господари ни наредиха да освободим терористите /само тези от турски произход, за българите нищо не се каза/ от затвора и да ги пратим в Народното събрание. Послушахме ги. Макар че нито в СССР върнаха по родните им места прокудените от Йосиф Юдашвили народи, нито Австрия върна изселените в Румъния цигани, нито САЩ върнаха на индианците отнетите им със сила или с измама земи. Нито пък Турция ще вземе да прати в Меджилиса Абдулах Юджеллан. Но както се казва - подробности. Изводът е: всички са демократични, всички са хуманни, но само и единствено от нас, българите се изисква да бъдем някакви свръхдемократи и ултрахуманисти. С една уговорка - демократизмът и хуманността ни трябва да бъдат насочени към чуждите и в никакъв, ама в никакъв случай към своите.

Ще разкажа случай, който едва ли се помни. Първата неофициална мирна демонстрация в следперестроечна Русия /тогава СССР/ се провела на 12 януари 1989 г. Протестът, организиран от кримски татари бил насочен срещу тяхното принудително изселване от Крим. Акцията продължила всичко на всичко седем минути, преди нейните участници да бъдат арестувани от московската милиция. Всички знаят дали така е и у нас. И още нещо за Русия: Първата руска бомба в чеченската епопея пада на 31 декември 1994 в 12.30 часа върху дома на 42 годишния тогава българин Петко Георгиев. После Червената армия се зае планомерно да унищожава чеченците, народ с българско самосъзнание, потомци на едно от Батбаяновите племена. Пък нека някои си говорят, че войната срещу Чечения не е война срещу България! Въобще всички и навсякъде имат право да убиват българи когато и както си поискат.

         Посегателствата на противобългарите се разпростират и над българската култура. По телевизията, кой знае защо наречена "българска национална" се води дискусия за преминаването ни от Кирилица към латиница. Навремето някой си Владимир Ленин искал Русия да отмени "тази буржоазна отживелица - Кирилицата". Днес разни демократковчета с прогресивен пролетарски произход искат България да отмени Българската Кирилица като "комунистическа азбука, която ни отдалечава от Европа и света". С комунизма уж приключихме, но комунистическите безумия край нямат. Макар като се размисля, да стигам до извода, че след Червените кхмери, нашите комуняги са вторите, повели война срещу собствения си народ.

         Никой не позволява на гостите да се държат в неговия собствен дом като господари. Никой не си позволява да бъде хуманен, ако на карта е поставен неговия живот и животът на семейството му. Утре ще поискат да ни заразят с разни нови вируси и бактерии. В името на науката, прогреса и  напредъка! За благото на човечеството! Пак ли ще сме съгласни? Макар понякога и от техния либерално-демократически лагер да се чуват разумни гласове: "Либералният национализъм има две много важни предпоставки: първата - всяка нация трябва да бъде свободна, равенството на нациите е равенство в тяхната свобода. Втората - за разлика от останалите национализми, изходното начало на либералния национализъм е не групата, общността, съвкупният интерес, а отделната личност и нейните универсални права, най-важните между които са свободата, животът, собствеността." - проф. д-р Кирил Нешев.

         Каква е идеологията на седесарите, какви са техните идеологически убеждения? Все пак, съгласете се, че думата "демокрация" е твърде неясно понятие. Нека размислим над буквалния превод. "Демократ" означава "който властва над народа". Да, в такъв случай те наистина са демократи. Антикомунизмът на новите демократи се състои единствено в начина им на подписване. По комунистическо време те поставяха преди името си "др.", а сега прибавиха една чертичка, та стана "д-р". Ако цялата работа беше само за една чертичка, то жалко за ентусиазма. А толкова ми се иска да науча за поне едно предимство на комунизма, маскиран като демокрация пред откровената болшевишка диктатура! Днес някой си /позволете ми да не му споменавам името, тъй като е министър-председател и току-виж ме дал под съд за обида на институциите и призиви към държавен преврат!/ седнал да ме убеждава, че може и да гладуваме, но пък това било от полза за демокрацията, а следователно - и в наша полза. Друг твърди, че независимо как съм гласувал на изборите и дали въобще съм гласувал, моят глас щял да се брои за определена от тях политическа сила. Така било съгласно принципите на демокрацията. Боже, прости ми! Започвам да мразя самата дума "демокрация".

Иначе напоследък даже ултрадемократите от Съюза на ДС започнаха да проявяват грижи за бъдещето на нацията. Само че, както се оказва, тяхното разбиране за значението на думата "нация" е доста странно. Да вземем последния пример. Създадена бе Агенция за семейно планиране, работеща за съхранение на традициите сред българските /едно дете или по-малко от едно/ и циганските /пет, най-малко пет или повече, колкото може повече деца/ семейства. Ако някъде тук има грижа за националния интерес, нека преди това ни обяснят за коя именно нация става дума? И тъй като те едва ли ще го направят, твърде са заети, за да ни обясняват и "да влизат в дебат" с нас, нека чуем един не така високомерен, но затова пък неизмеримо по-велик, безсмъртен Човек: "Аз съм бил всякога Българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност." - /Георги Сава Раковски/ За щастие Раковски отдавна е мъртъв, и НСС едва ли ще го арестува за проповядване на антидемократична идеология и расова вражда. И тъй като в главите на обезумялата паплач по расовите въпроси е пълна каша, длъжен съм да посоча "демократическите" грешки и нашето гледище.

Бъркотия в демократичната пропаганда

         Предлагам първо да прочетем оригиналния текст, а после да поразсъждаваме.

"НОВИТЕ ЗАКОНИ ЗА ОБЕЗПЛОДЯВАНЕ НА МАЛОЦЕННИТЕ ИНДИВИДИ

         По съображения на расова хигиена, в последните години се създаде силно течение да се лишават от възможност да оставят потомство индивиди с такива болестни физически и душевни заложби, за които научно е установено, че могат да се предадат и на потомците. В Германия през 1933 година се създаде закон за предпазване от наследствено - обременено потомство. Извън Европа, подобни закони съществуват в двадесет и седем от Съединените северно - американски държави /САЩ, бел. ред./, също и в някои провинции на Канада, на Австралия и на Мексико. Миналата година и в Ню Йорк е приготвен такъв законопроект. В Европа примерът на Германия се последва от един швейцарски кантон, а също и от Дания, Швеция, Норвегия и Финландия. В Естония и Англия също са приготвени законопроекти по тази материя. Във всички тези закони се допуска повече или по-малко принудата, когато трябва да се обезплоди някой индивид. Изключение прави английският законопроект, чийто автори са отхвърлили принудата и се надяват да достигнат целта по добра воля. Това отговаря на идеологията на англичаните, у които съществува висок култ към свободата и правата на личността. Все по същите съображения, в Англия и досега не е въведено задължително ваксиниране против едра шарка, макар че ползата от това ваксиниране е общопризната.

         Въпросът за задължителното обезплодяване живо се разисква и е предстоящо разрешаването му и в много други страни /между другите, в Полша, Чехословашко, Румъния и особено в Холандия/.

         На международния конгрес по наказателно право, състоял се в Берлин през миналото лято, въпросът за обезплодяването е бил разглеждан обстойно. Мнозинството е приело тази мярка за подобрение на човешката раса и е препоръчало въвеждането й със закон. Все пак, има страни, в които задължителното обезплодяване рязко се отхвърля. Към тях принадлежи преди всичко фашистка Италия."

Послеслов

          Открих случайно изрезката от стар вестник, началото от чийто текст привеждам по-горе. Авторът се е подписал като "Д-ръ М. М.". Любопитно, нали? Хитлеристките принципи на расовата хигиена се възприемат от демократичните САЩ, Канада, Австралия и Холандия, а се отхвърлят категорично от фашистка Италия. А после, когато историята се забрави, заради същите тези принципи Германия бива наречена "фашистка". Докога ще се оставяме да ни лъжат и да ни правят на идиоти? Или наистина сме идиоти, та продължаваме да им вярваме? Какво премълчават техните средства за касова информация?

         За нас расовата и национална хигиена е част, фрагмент от всеобщия закон на Чистотата. Противниците ни доста направиха, за да опорочат и осмеят този високохуманен принцип, но на тях им се налага всеки път да измислят нови и нови лъжи. За нас е достатъчно да кажем истината само веднъж. Запомнете: расова хигиена не означава връщане към абсолютната чистота на кръвта. Няма народ, който да не се е смесвал с други народи. Расова хигиена означава преди всичко грижа за здравето на нацията. И комунистите не разрешаваха бракове при наличието на определен вид заболявания, а никой не се осмели да ги нарече "расисти", нали така? Расова хигиена означава мисъл за утрешния ден, за утрешното поколение. Расова хигиена означава най-вече Хуманност! Съгласете се, че е много по-хуманно страданията и болестите да бъдат предотвратявани в зародиш, отколкото после да хвърляме огромни усилия за лекуването им. Расовата хигиена означава грижа за живота и здравето на своята раса, а не война срещу останалите. Расовата хигиена не е омраза, а обич!

         Дотук разгледахме материалистичното обяснение на расовата хигиена. Но ние не сме нито комунисти, нито материалисти. Нашето учение е учение първо за духа, а едва после за тялото. Затова разобличавайки измислиците на враговете, ние трябва да изложим националистическото гледище. С разобличение започва рушенето на Злото, но наша цел е градежът! Не изтребление, а съхранение и развитие е целта на Глобалния национализъм. Но освен всичко останало, националистът приема нацията не като прост сбор от човешки тела, а като една единна духовна Общност. Общност, живееща по свои закони, свободна, в свят от подобни на нея свободни народи.

         Научихте какво твърдят те. Време е да чуете и нас:

         "Никога няма да има руски, съветски, американски или друг "нов" народ: тълпата, лишена от исторически корени не е народ." - Мурад Аджи

         Какво наблюдаваме в България? Траки, илири, печенези, кумани - те станаха част от нас, потомците им са наши братя, ние не ги различаваме, не ги отделяме от себе си. Има ли тайна и каква е тя?

         Ние не сме нито покорявали, нито завоювали тези народи. Те се сляха с нас, защото живеехме един и същ живот, изповядвахме една и съща Вяра, почитахме едни и същи ценности. Ние израснахме от един и същи корен и пак станахме едно. Ние не се изклахме взаимно, а се сродихме, защото бяхме изпълнени с доверие и уважение един към друг. Разликата между горепосочените етноси и днешните кресливи пришълци е, че пришълците ни ненавиждат, като същевременно изискват от нас да отвърнем на ненавистта им с примирение. Само че заради шепа кресльовци ние нямаме намерение да се опълчваме срещу всичките народи по света. Ето основата на нашата съпротива срещу измамниците:

Противодействено

         Във всеки миг осъзнаваш Йерархията на уникалностите и отстояваш нейните принципи:

         Уникалност на личността;

         Уникалност на рода;

         Уникалност на нацията;

         Уникалност на расата;

         Уникалност на Расата.

         Не, не се повтарям. Има раса и Раса. Ти и китаецът сте от различни раси, но сте от една Раса. Можете да бъдете от една Раса - Човешката. Ако спазвате нейните принципи и вървите по нейния път.

         Човечеството ще противостои на противочовеците, когато осъзнае себе си като Раса, като общност от уникалности в тяхната йерархична градация. Обезличителите, изравнителите ще бъдат унищожени, когато всеки намери своето уникално, единствено лице и своето единствено място. И няма да се намери скривалище, което да приюти нехората.

         Какво още не знаят изравнителите, навличащи скроени по техен модел униформи на нации, държави и личности? С какво ги превъзхождаме и защо сме уверени, че не техните, а нашите идеи ще възтържествуват? Ние сме ръката на Тангра. Където царува неправда, ние възцаряваме Справедливост. Където властва нищета, ние я заменяме с изобилие. Където има отчаяние и безнадеждност, ние довеждаме щастие. Ние сме въплътената воля на Тангра. Ние сме воините на Тангра! Ние помним миналото, затова вярваме, че Бъдещето ще доведем отново Ние!

         Ако пък се провалим - тази книга ще стане излишна, тъй като няма да са останали хора, разбиращи езика на който е написана. Доказателства ли искате? "Българите ще станат малцинство през 2055 г., са изчислили демографите. Фактът е много тревожен, като се има предвид, че официалният език на страната е езикът на мнозинството." - признава дори ръководеният от ДС вестник "Труп", извинете - "Дневен труд" /25 септември 2000 г./. “Ние сме най-бързо измиращата нация в света!” - констатира българска лекарка от микрофоните на “Хоризонт”. И още един цитат: “На 28 октомври 1998 г. Александър Божков, в качеството си на зам. министър-председател на гости на френския Сенат заяви: “Цяла България е за продан!”.” /в-к “Национален подем”, 16 ноември 2000 г./ Повтори ли обаче някой от нас същите думи, я ще го блъсне кола, я ще получи инфаркт. Или в най-добрия случай ще го приберат на топло. Такова е днес положението в страната, където навремето се е намирала Държавата на Българите.

         Ще бъде несправедливо, ако не споменем една институция, която много обича да се хвали, че винаги е била главен страж на Българщината - това е Българската православна Църква. С какво друго, освен с взаимно скубане на брадите се занимават йереите на нашата славна Църква? Какво друго, освен материалната печалба ги интересува? А, да - удоволствието! Един провинциален свещеник, архиерейски настоятел на своята енория ми се похвали с оргии в поверения му храм: "Само за пет лева циганките правят каквото поискаш!" - цвилеше от възторг той. На "свещеника" пригласяше негов близък монах, който живее в манастир заедно с многодетното си семейство. Не разбирате ли целия абсурд, извършващ се пред очите на "светите църковни отци"? Започвам да се питам останал ли е поне един християнски свещеник, вярващ в друг Бог, освен в Златния телец. Църквата... Други страни може би имат Църкви, но в България такова нещо отдавна няма. И тъй като не слагам в сметките юдействащите сатанински секти, то в България аз не виждам нито една истински религиозна институция.

         Тук трябва да кажа, че човекът не може да съществува без вяра и без Бог. Дори свръхматериализираните бездуховни американци са го разбрали: “Изтощаването на искрената вяра нараства, а суеверията настъпват. Хората се нуждаят от нещо, което да ги подсигури срещу несигурността в живота. /…/ Рационализмът не означава разумност; секуларизмът лесно се свързва с магията, мистицизма и астрологията; диетата от употребявани религиозни сурогати създаде глад за религиозното възраждане и обновление.” - /Юджийн Уебър, “Апокалипсиси”/ Само че за решаване на проблема ние тук преминахме към осъществяване на най-лошия измежду съществуващите модели - безконтролното нахлуване на сектите. Е, и от тази ситуация има измъкване, ако сме наясно сценария, по който тя се осъществява: “Тежко е да знаеш, че са навсякъде… проникнали са дори в училищата. Вървят заедно с Ку Клукс Клан, със Стриктното християнско общество, с Младежкия орден на обединените американски механици… с всички онези банди, които бедните и нещастни хора организират, за да имат все пак някаква цел в живота. Те вече са усетили тръпката и искат още.” . /H. L. Mencken, “Prejudices”, (New York, 1926)/         С Църквата нещата са ясни, а какво е отношението на властниците към религията? Те проявяват загриженост, но тя е измамна. Днешните ни властници са атеисти, безбожници и вярват в думите на Кашел Мордохай /Карл Маркс/ "Религията е опиум за народа!". Но като истински рожби на своето време, като достойни възпитаници на старата Държавна сигурност, управниците ни са се научили да печелят от опиума. Изкушавам се да разровя един позабравен скандал, той твърде добре илюстрира отношението на лъжехристияните от СДС към Отвъдното.

         През 1984 г. комунистическата власт под заплахата от изселване принудило известната пророчица Ванга на направи завещание в полза на държавата. След нейната смърт наследниците оспорват завещанието. Наивниците си въобразяват, че у нас е настъпила някаква демокрация. През април 2000 г. финансовият министър от правителството на СДС Муравей Радев, син на пловдивския легионер Георги Муравиев Радев завежда срещу тях дело, като настоява имуществото на Ванга да премине в държавни ръце. Всъщност - нищо особено. Примерът е поредното от дългата върволица доказателства за приемственост между БКП и нейния демонократичен наследник СДС. И трябва човек да е невероятен наивник, за да повярва, че седесарковците вярват в нещо друго, освен във властта и в парите, които тя им дава. А сега нека продължим с темата за свободата.

         Когато зачитам чуждото мнение, това било похвално, било демократично. Щом обаче си позволя да изразя моите си мисли, демократите изпращат своите бандити-наркотрафиканти, ръководени от генерал Атанас Атанасов да ме арестуват за проповядване на фашизъм и расова омраза. Атанасов, който преби от бой една циганка - джебчийка прати да арестуват мен, защото се осмелих да заявя, че никой - нито българин, нито циганин няма право да краде и убива. Да, Атанасов е генерал, той е "свое момче", а аз съм чужд. Аз съм просто един безименен българин. Моето мнение, моята болка - те нямат значение за никого. Европа, към която се стремим не ще нито мнения, нито болки.

         Европа не ще и българи от български етнически произход, но то е вече друга тема.

Ангел Грънчаров, 2001 година

/из “Новата Тайна история”/

 
Материалът е оценен на 8.50 (2 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание