www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Другият поглед: Паразитизмът  
Автор: Иван
Публикуван: 9.05.2006
Прочетено: 2002 път(и)
Размер: 6.46 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 
Описание на някои изобретения на световния паразитизъм.

Авторско право.
Тия дни много шум се вдигна около залавянето на младежи, предоставили в Интернет пространството безплатно музика и филми от свои компютри. Или въпросът с така нареченото пиратство. Много от нас реагират на събитието по начин внушаван от Матрицата – щом ползваш някакъв продукт, нормално е да платиш за него!

Не, не е нормално да плащаш за това, което ползваш. Не и ако употребяваме продуктите без нашето съгласие или без нашето знание, и без възможността ни да избираме.
Нормално ли ви се струва наличието на толкова канали - радио, телевизионни, интернет и пр., които излъчват едни и същи ритми, картини, послания?
Не, не е нормално!
99% от тези излъчвания не доставят радост, не разтрептяват мисълта и въображението, не въодушевяват, не успокояват (избройте още полезни за човека състояния и се убедете, че не се постигат със споменатите послания). Не знам обръщали ли сте внимание колко случаи е имало да сте в кафене и буквално да се борите с музиката от тонколоните и картините от телевизора. Борите се, за да си чуете думата с приятеля до вас, борите се, за да се съсредоточите в разискваната тема. А ако сте сам, какво чувствате - удари в сърцето и стомаха и разбъркване на потока на мислите ви. А ако това е заведение за хранене нещата стават трагични. Първо чували ли сте, че храненето трябва да става в тишина, мислите да са спокойни и сърцето настроено за това велико тайнство - храненето. Това някога е бил божествен информационен процес, насилствено, но осъзнато превръщане на чуждо същество (растение или животинска плът) в клетки, кръв и сила на твоето тяло. Разбирате ли в какви условия днес хората пият, хранят се и "си почиват"?

И така. Музиката тип MTV днес се използва на 99% за разстройване на човешкия организъм, за разрушаване на информационната структура на хомо сапиенс. Т.е. тя не се разпространява, защото има търсене (пазар). Разпространява се, защото някой иска хомо сапиенс да бъде болен, слаб и объркан.

Значи не е нормално!
Защо се прави обаче? И кой плаща?
Всъщност време е да свикнете да разпознавате тази повтаряща се картина: нещо безсмислено и вредно за вас ви се налага насилствено, без да сте го искали или търсили и на всичко отгоре трябва да плащате за него!

Пример:
Да приемем, че собственикът на таксито/пицарията/кафенето/дискотеката плаща всичките му там авторски права на музиката, която ми налага да слушам. Той ще вземе парите от мен. Но аз искам да има тишина. Да е тихо, като съм в таксито, да е тихо като се храня, да е тихо като вървя. Искам да чувам мислите си, да чувам природата. Вместо това аз и в таксито и в ресторанта и в парка плащам като част от цената на предложената ми "услуга" и авторското право на тази музика. В ресторанта няма да спрат музиката заради мен. А ако го направят, няма да ми вземат по-ниска цена за това, че не слушам платената от тях музика.
Повтарям: "Не, не е нормално да плащаш за това, което ползваш". Разбрахте, че аз нито искам да ползвам това, което ме карат да плащам, а още по-малко искам да го плащам, щом не го използвам. Но нямам избор. Аз постоянно плащам и постоянно съм подложен на действието на тия „продукти”!

Другият аспект на авторското право, който определя като пирати младежите, с които започнахме, е направо смешен - в случай че някой иска да слуша музика, трябва да си купи CD и трябва да бъде егоист, да не го дава на друг!. Защото става пират! Може ли да има по-голяма тъпотия от това? Разбирате ли как се отглеждат животни за „животинската ферма”?! Как се възпитават демократичните ценности егоизъм и вяра в централната роля на парите.


Реклама.
Да вземем любимия ми нагледен пример - Кока-Кола. Много пъти съм чувал, че около 90% от цената на това безполезно питие се падат на рекламата.
1. Кому е нужна тази реклама? Всички знаем вкуса на кока-кола. Той е неизменен от 60 години насам. Така поне твърдят производителите.
2. Днес в много заведения няма други продукти, освен тези на „Кока-Кола”. Може би такова е търсенето? Нищо подобно. Просто се поставя условието, ако в заведението се инсталира хладилна витрина на „Кока-Кола”, то да не се предлагат питиета на друга фирма! Въпреки този агресивен команден режим рекламата продължава. Защо?
3. От „Кока-Кола” казват, че са си платили за реклама в телевизията, радиото, билбордовете. Ами те утре може да платят, за да сложат отрова в продуктите си. Значи няма да има проблем, според логиката им! Аз не искам като карам колата си, да ме облъчва плакат, искам да гледам природата. Или като гледам филм не желая да го прекъсват със зомбиращите си послания. Не са ме питали.
4. Идва най-интересното: парите, с които казват, че са платили от кого са взети - от този, който пие, т.е. от вас. Значи нищо не са платили. Вие сте платили. И на кого? - на медиите. А в чии ръце са медиите? В същите еврейски ръце.

Ето, идентифицирахме още една вече втръснала ни еврейска схема - предлага ви се нещо вредно или ненужно, без да ви питат искате или не, и вие сте длъжни да си платите за това. Би трябвало да имам избор, нали? Нека ми предложат Кока-Кола на 10 пъти по-ниска цена - без 90-те процента за реклама, защото примерно аз обичам това питие и нямам нужда от реклама.

Ето защо днес няма естествени продукти, няма естествена храна, вода и пр. Защото, ако отгледаш един домат и го продадеш, как може да удесеториш цената му? Как може да ограбиш хората? Но ако го изцедиш, консервираш, опаковаш и го продадеш като кетчуп и ако си платил разните там лицензи за производство, запазени марки, сертификати за качество, мита, реклами, ДДС-та и т.н., ти вече спокойно можеш да претендираш за 10 пъти по-висока цена. И ще пълниш джоба на никому ненужни тъпаци от паразитната верига!

5. Освен изброените до тук характеристики на рекламата, определящи я като паразитен компонент в продукта, като средство за „законно ограбване”, много важно е да съзнаваме, че тя формира безкритични консуматори. Биологични единици с дистанционно управление. Формирането на мислене чрез рекламата е официална наука и на нея са посветени специалности в средни и висши училища. Защо не се противопоставяме на закрилата на паразитизма от Образователната система?


За да се противопоставяме, трябва да осъзнаваме нашето доброволно или неволно съучастие в работата на тия изобретения. Това е най-малкото и задължително като начало в борбата с Многоликото Зло!


Ще продължим!
Иван.
 
Материалът е оценен на 8.25 (8 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание