www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

За нас: Основания на Движението  
Автор: Eлтимир
Публикуван: 28.07.2006
Прочетено: 6126 път(и)
Размер: 36.78 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 

Основания

 

 

Родина и страна

 

Независимо от световните събития, значението на нашата Родина България си остава непроменимо за нас. Не защото е единствената българска държава. Напротив - съществуват поне още три места, за които можем да претендираме, че сме в правото си да изградим там свои национални Саракти. Те са: край Волга, в Кавказ, и в Унгарската Пуста. Не, България е особено ценна за нас не защото е единствена. Друга е нейната истинска стойност. Дойде денят да кажем пред всички: Дунавска България е нашата "Земя завинаги", нашата "Обетована земя", нашата прадревна люлка, която напуснахме в зората на човешката история, и към която се завърнахме преди хилядолетие и половина. България е нашето най-истинско Отечество, Българската земя е най-свещената земя на планетата. Другото, геополитиката, икономическите и военни интереси - всичко то е временно и ние можем да го пренебрегнем, когато става въпрос за основите на нашата Вяра и нашия светоглед.

 

Те - светогледът и Вярата се съдържат само в две думи: Тангра и България!

 

Два народа на Земята имат свой народностен Бог: евреите са се поставили под властта на жадния за човешка кръв IHWH; ние, Българите си имаме своето Отключено Небе, своя Сияещ Тангра. И Тангра има нас, Българите, макар че ние напоследък Го поизоставихме. Но волята на Тангра е да има Българи на този свят. Затова Той предизвика появата на нас, Неговите воини. Знайте: закриляйки Българската нация и Българската държава, ние изпълняваме повелята на Тангра. Затова сме уверени - каквито и трудности да срещнем по пътя си, нашият Закрилник ще ни помогне да ги преодолеем. И никоя измежду родените на Земята власти няма да ни устои! Само невежите си въобразяват, че Тангра ще позволи на някой да попречи на Небесните намерения.

 

Същност на движението "Воини на Тангра"

 

Ние, Воините работим за всебългарското осъзнаване; за налагане на древния Български светоглед; за поддържане жив пламъка на Българския Дух; за постигане на вековните Български стремежи; за възстановяване и запазване на старата Българска чест; за духовното обединение на всички Българи по света, отломки от великата някога Българска Империя.

 

Воините работим за признаване на историческото предназначение на Българската нация и Българската държава. Воините сме изпълнени със съзнанието, че заветите на прадедите са свещени и неотменни. Воините сме изпълнени с волята за постигане на Българските цели. Воините горим с Огъня на Българската сила, ние ще сломим, ще разпилеем на късове всички пречки, поставени по нашия път и по пътя на България.

 

Движението "Воини на Тангра" обединява в редиците си единствено истинските Българи, които чуват гласа на своята господарска кръв и дълбоко вярват в Българската Мисия, чийто път е начертан от саможертвата и подвига на Българските герои. Движението приема в редиците си всички достойни синове и дъщери на здравите Български родове, които са останали верни и са решени да останат верни до смърт на своята нация, на своята Вяра и на своето Царство. Движението приема само онези Българи, които са непоколебими в борбата за величието и могъществото на България. За страхливци, миролюбци и мекушави мечтатели сред Воините на Тангра няма място.

 

Воините на Тангра вярваме в силата на Българския меч и презираме отчаянието и жалките молби. Всеки от нас знае, че е роден да бъде воин. Дори когато по едни или други съображения, един или друг воин на Тангра е принуден да участва в дейността на някоя небългарска организация или партия, той съзнава, че над всичко стоят интересите на Движението и нацията. Дори когато воинът пристъпва прага на църква, джамия или синагога, той се осланя единствено на Тангра, защото земята, върху която тези сгради са построени, е подвластна на Неговата воля.

 

Движението "Воини на Тангра" не е партия или организация от европейски, еврейски, съветски или американски тип - в нея и от нея никой не може да очаква някакви преки материални облаги, още по-малко тя ще реши да привлича нови привърженици, като обещава такива. Воините на Тангра служим, и трябва да служим на Дълга - Дългът е основно понятие в Българския светоглед: дълг към рода, към Българския народ, към българската Вяра, към България. Ние, Воините на Тангра не стоим зад Водач, зад чин или зад нареждане и заповед. Нищо материално и конкретно не обединява Воините - ние сме сплотени около Идеала и само на него служим. Нашата структура не е йерархична, при нас постове не се раздават. Между нас няма място за командири и маниаци, страдащи от вождистки амбиции. Ние носим своя дълг пред Тангра и пред България.

 

Воините на Тангра сме истинска гражданска войска, с желязна дисциплина и безусловна вярност. Нашето Движение е изградено върху принципите на единоначалието, макар че не се подчинява на единно и строго определено ръководство. Ние служим не на определени личности, а на изградената в продължение на хилядолетия Българска държавна идея. Основните начала на Движението "Воини на Тангра" са неизменни и неотменими, те са такива, каквито са ни завещани от прадедите, още от времето на българската Зора, от времето, когато повечето днешни народи живееха в пещери или по дърветата.

 

Воините на Тангра сме свързани с кръвното братство на великото Дело, на което ние се обрекохме да служим. Ние сме длъжни да си помагаме един на друг, като войници по време на война. Движението е войска, за него войната се води всеки ден и изобщо никога не е преставала. Движението брани своите воини винаги, когато заслужават, но е безпощадно към недостойните.

 

За Царя на Българите

 

Особената структура на Движение "Воини на Тангра" е породена от обстоятелствата: ние водим своята свещена борба не в свободна и независима България, а в страна, окупирана от чужди, враждебни на нацията сили. Сега за нас е важно действията ни да са ефикасни и плодоносни. Когато възродим Българското Царство, тогава и структурата ни ще се промени.

 

Над Водача на Движението ще стои само Царя на Българите /Във никакъв случай да не се бърка със това недоразумение Симеон II - бел.ред./. Той, като родоначалник на най-първия род на България и като потомък на старите Български канове и царе, единствен носи правото да олицетворява Българския народ във всичките негови поколения - минали и бъдещи, независимо от временните граници на Българската държава.

 

Движението "Воини на Тангра" признава над себе си само Българската Държава, в лицето на Нацията и на Владетеля. Движението се подчинява единствено на свободното и недвусмислено Царско волеизявление. Всяко друго домогване, идващо от вътрешни кариеристи или от външни лъжеприятели, ние, дейците на Движението смятаме за противобългарско и противодържавно. Днес, когато Българската Държава живее единствено в нашите сърца, ние спазваме наложените ни чужди закони, но сме далеч от политическата лоялност към управляващите партии. Спазваме властващите неестествени правила не от страх, а за да не излагаме на ненужен риск Движението. Ние не подлагаме на излишни опасности своите братя. Ние не обричаме никого на безмислени страдания. Нас ни интересуват крайните резултати, които ще настъпят вследствие на дейността ни. Другото е позьорство и жажда за евтина слава.

 

Ние, Воините на Тангра сме категорично против всякакъв вид сътрудничество с органите на днешната лъжедемократична власт. Събраната от нас информация недвусмислено доказва: цялата държавна власт, от дребния чиновник, през офицера на службите за сигурност до депутата и министъра - всички те са обвързани със структурите на организираната престъпност. Наложената с помощта на чужда сила република се изроди в Република на Корупцията и Престъпността. Ние не сме престъпници и отказваме да вземаме участие в престъпления, дори когато те се ползват от закрилата на временния закон. Ние следваме вечния Закон на Тангра.

 

Движението "Воини на Тангра" знае от вековен опит, че безграничната преданост към Нацията и Царя - древната Българска вярност, е първото условие за по-добро бъдеще на България. Царят и Неговият род са неделими от България и от Българската нация. Царят въплъщава народа в неговата многовековна същност; той е баща и Върховен Вожд на всички Българи и господар - в името на всички Български родове - на всички Български земи. Движението е сплотено до последния човек зад Царя на Българите, който носи всепобедния меч на Атила, на великите Български канове и царе. Движението бди против всички тайни и явни врагове на Царя и неговия род и не позволява никому да се крие зад гърба на държавния Глава. Движението знае в каква посока лети всяка пусната стрела и държи сметка за отговорностите на отделния гражданин, независимо от висотата на неговия пост; Движението не допуска никакво отклонение от дълга към Нацията и Държавата.

 

Движението "Воини на Тангра" следва пътя, начертан от прадедите и продължава тяхното дело!

 

Движението "Воини на Тангра" служи на България. Всеки воин се уповава само на България: на духа на своите прадеди, на своите кръвни братя, и на себе си. Движението "Воини на Тангра" признава и следва само един път: Пътя на България, очертан с кръв от великите Български канове още от самото начало на цялата човешка цивилизация. Всеки друг "път" е безпътица и води към неизбежна, макар и бавна смърт.

 

Въпреки, че Движението "Воини на Тангра" е продължител на хилядолетното Българско дело, то дава и нещо ново, нещо свое. Променената ситуация в света изисква променени методи на съпротива срещу Злото. Ние се потрудихме да отстраним клеветите и фалшификациите, съпътстващи нашата древна и нова история, изринахме с лопата натрупаната от столетия смет. Отчетохме създаването на нови технологии и възможностите, които те ни предоставят. Анализирахме състоянието на днешния еднополюсен свят и задаващата се борба на народите за връщане на тяхната самобитност. Пред нас се очерта труден и стръмен, но победоносен път. Пред нас с цялото му величие се откри замисълът на Владетелите - от Мотун, през Атила - до Исперих и славните Асеневци.

 

На всички пораженци, маловерци, врагове или родотстъпници, Движението "Воини на Тангра" противопоставя свещените добродетели и несравнимата доблест на старите Българи. Някогашният скъп и вечен Български светоглед е сърцевината на сегашния - ние не създаваме отначало, а доразвиваме. Движението "Воини на Тангра" отрича като неприложим за народа ни всеки друг светоглед. Чуждото винаги си остава чуждо - присадено на родна почва, то ще е нещо суетно и безпомощно, кръпка от различен плат върху нашата дреха. Ние осъждаме подражанието на всякакви чужди идеологии и разбирания, които днес се рушат пред очите ни по безподобно жалък начин. Комунизъм и либерализъм, демокрация и консерватизъм, радикализъм и анархизъм - нищо не е реално приложимо на Българска земя. Ние не приемаме действия, носещи само и единствено страдания на достатъчно измъчения Български народ.

 

Движението "Воини на Тангра" слуша само гласа на чистата Българска кръв и е решително против ония - свои или чужди, опитващи се да подкопаят Българската Сила, да съсипят Българската Мощ, да подкопаят бойния Дух на Българина. Движението "Воини на Тангра" съзнава, че Българинът никога не допуска грешки, когато следва заветите на своите прадеди, когато слуша себе си, когато действа по Български. Напротив - той винаги е губил, мъчейки се да хитрува, да се приспособява, да се нагажда. Ние знаем, че орелът е орел, лъвът - лъв, а лисицата - лисица. Не в укриването, а в острият поглед е силата на орела; не на хитростта, а на себе си разчита лъвът - горко му, ако се опита да победи с оръжието на лисицата. Историята ни показва - Българинът винаги е губил, когато е вярвал другиму или е разчитал на помощ отвън. Българинът побеждава само когато върви неудържимо напред, когато следва пътя на непобедимата някога Орда!

 

Движението "Воини на Тангра" е против всички чужди влияния, то е против фалшивата Западноевропейска и американска субкултура!

 

Ние вярваме непоколебимо в своя Български народ и в народите, водещи начало от великия и древен Български корен. За нас тези народи са всичко! Свидетели сме как те: Чуваши, Казански татари, Башкири, Балкарци, Североосетинци и Чеченци се обръщат назад и признават Българския си произход. Как търсят себе си, как се отърсват от заблудите и от чуждите внушения. И ние напрягаме последните си сили, за да ги освободим от наслоенията, подтискащи тяхното могъщество.

 

Ние сме антикомунисти. Ратникът Владимир Свинтила бе писал: "Необходимо е съсипването на комунизма. Необходимо е съденето на убийците и крадците, както и на техните нови помощници сред сините и розовите. Необходимо е пълното възстановяване на старото стопанство, необходима е реставрация. Необходимо е да се прочисти животът от агентурни типове, конформисти и откровени мръсници, кимонгеоргиевци и сталинистки садисти.

Нито едно от тия искания не е измислено - това са искания на живота. И в своята съвкупност тия искания са антикомунизъм."

 

Но ние не сме и демократи. Нека отново дадем думата на Вл. Свинтила: "Традицията продължава. Вчера имаше "българо-съветска дружба", днес има "мирен преход" и "социален мир" /авторите на теорията за класовата борба са за "социален мир"!/. Едно оглупяло от слугуване население се хваща на тази въдица, търпи президенти като горния /Желев, б. а./ и чака сладките времена. Вместо това почва мизерията и гладуването. Тъпчат ви, както се тъпчеха едно време гроздовете. Тъпчат ви и кръвта се налива в коритото." Ето причината, поради която не търсим одобрението на околните. Ние съзнаваме: не е нужно народът да бъде доволен. Достатъчно е неговият днешен ден да бъде по-добър от вчерашния; утрешният - по-добър от днешния. А доволството, то е свойствено за животните, не за хората.

 

Ние се отвръщаме от всичко чуждо и противно на Българския дух. Ние не търсим леките пътища на равнината, стремим се към планинските върхове. За нас така наречената консумативна цивилизация е отровна и разложителна. Не се прекланяме пред чужди богове, не коленичим пред чужди кумири. Не приемаме втълпяваното ни чуждо богоизбранничество.

 

Юдеохристиянската култура е полезна за своите създатели, но за нас тя е вредна. Не ни смущават бляскавите думи, зад тях виждаме плачевно безсилие и гибелна нищета. Ако враговете някога са ни сразявали, то е било не със силата на оръжието, а с помощта на поквара, с хитрост и измама. Възпирани от острието на Българския меч, нашите врагове и до днес търсят опора в съблазните на тяхната измислена култура, в ласкателството и подлостта. Това е, защото още не е създадено оръжие против честната сила на Българина.

 

Движението "Воини на Тангра" е против чуждата пропаганда, против рушителите на Българския дух!

 

Проповядването на чужди идеи ние смятаме за измяна. Платени родоотстъпници или злощастни интелигенти - те вредят еднакво, макар вината им да не е еднаква. Проповедниците на примирението, на унижението, на постоянните отстъпки, на отказ от следване на Българския интерес - тях ние ще преследваме винаги и навсякъде. Приемаме верността и приятелството, основано на равнопоставеност и взаимно зачитане; категорично отхвърляме даже възможността на разискваме или спазваме чуждите "права", изпречващи се на Българския път. Ние водим борба за декомунизация, делиберализация и деюдеизация на обществено-политическия живот. Ние водим борба за десатанизация на днешното ни нерадостно съществуване.

 

Смеят се, че сме малко. Подиграват ни, че не сме известни. Ето нашият отговор:

 

Нас не ни допускат до вестници, до радио и до телевизия.

Не ни отпускат средства за скъпи цветни плакати.

Но хората ни очакват.

Защото бъдещето сме ние!

 

Всеки, преклонил се пред неприятеля и забравил стотиците хиляди кръстни и безкръстни гробове на Българските храбреци, паднали за Отечеството - него ние смятаме за враг. Нима воините на Исперих, Крум и Самуил загинаха напразно? Нима напразно ляха кръвта си въстаниците от 1876-та и храбреците от Сливница? Няма съвест и чест онзи Българин, независимо дали е държавник или обикновен гражданин, който вместо с достойнство, посреща убийците на дедите с верноподанически поклон и гузна усмивка. Наивно е да вярваме, че друг ще лее кръв за нас; недостойно е, ако се надяваме на подаяния. Помощ се получава от приятели. От враговете се вземат трофеи. Ние помним:

 

Мера според мера, вярност за вярност и омраза за омраза!

 

Днешните ни управници, васали на международния паразитен елит започнаха да мислят едва в границите на някакви си пет-десет години. Те не мислят даже и с едно поколение напред. Сегашните празноглави нищожества, насядали в Парламента и правителството се готвят да отстъпят без бой земята, заради която бяха пролети реки от Българска кръв. Само и само да имало мир! Ние знаем, че настоящето е един миг - една нищожна пресечна точка между миналото и бъдещето. В своя живот народите непрестанно дават жертви; поколения умират и други се раждат; единиците са преходни - нацията е вечна. А земята се плаща и се държи с кръв. Нашият поглед обхваща изминалите и предстоящи хилядолетия!

 

Движението "Воини на Тангра" е решително против Българските пораженци, независимо от партийния им цвят или личните им заслуги. Ние не разискваме подобни въпроси: колко земя била достатъчна на България, от какво можем и от какво не можем да се откажем. Зад великоумните доводи и доказателства се крие измяна. Такива проповеди рушат Българския дух и опетняват Българската чест. Такива либерални добродушковци унищожават Българското бъдеще. Онова, което си въобразяваме, че не ни е нужно днес - то ще потрябва на синовете и внуците ни.

 

Кой може да се разпорежда със земите на Кан Ювиги Исперих, на Крум Страшни, на Цар Иван Асен II? Кой смее да разпродава народното благосъстояние? Кой смее да прави евтини пазарлъци за същността на великия път, начертан от един народ с народностно съзнание по времето, когато останалите европейски народи още си смучеха пръстите? Кой е толкова дързък, че да трови Българското съзнание, съхранило до днешния ден основните понятия за държава и нация, за личната ценност и достойнството на човека, предадени му от славни прадеди? Кой разрешава на плиткоумните "творци на ново" да проповядват отстъпление и "мирен преход към гробището"? Пред нас е Път, по който ние можем да вървим само като Българи: не като европейци, не като интернационалисти, космополити или серийни номерца от някакъв измислен уж нов световен ред, а именно като Българи. За нас е срамно и унизително племенни катуни, на принадлежащи към Каменния век същества да разпродават за старо желязо паметниците на героите ни, да танцуват върху гробовете на дедите ни, да тъпчат скъпите на всяко Българско сърце светини, а ние да мълчим, защото така ни били повелявали от задокеана!

 

Ние, Воините на Тангра не се молим - ние обвиняваме! Ние не просим - ние искаме! Силно и настойчиво. Българинът не се унижава, не хленчи, а сам отстоява своята чест.

 

Движението "Воини на Тангра" е против пораженството във всичките му форми!

 

От 1944 година, та до днес, всички "български" правителства, всички партии, лидери, шефове и шефчета се мъчат да възпитат българския народ в чуждопоклонничество, в примирение, в отказ от идеали. Все в името на някакво светло бъдеще. И колкото повече бъдещето приближаваше, толкова по-черен ставаше днешния ден на Българина. Напоследък особено усърдие демонстрират разните стопански дейци, проводниците на чужди икономически интереси, крадците, които стана модерно да бъдат наричани "приватизатори". Те ни натрапиха един убийствен, израстнал върху гнилата почва на Западната демокрация паразитен грабителски модел. Вместо обещаваното всеобщо благополучие, доживяхме мизерия и невиждан през цялото столетие всенароден глад. Доживяхме да зяпаме безучастно, когато придошли отвсякъде чуждоплеменни типове стават собственици на построеното с нашата пот и върху наша земя. Как разпродават Родината ни на дребно, а парите от продажбите потъват в нечии бездънни джобове. Как отнемат с хитрост онова, за което някога платихме с кръв.

 

Движението "Воини на Тангра" е против всеки опит за доразстройство на малкото здраво, съхранило се след половинвековните социалистически и демократически експерименти. Дори когато са добросъвестни, опитите да бъде въведено някакво европейско устройство на държавата ни, са опасни за нашия народ. Заради някаква си особена "социална справедливост", чуждопоклонниците подкопават вековното българско устройство, те дават закрила на негодните, като същевременно ограничават истински способните - здравите и силните. Движението "Воини на Тангра" признава само една справедливост - Българската. Ние винаги сме били и винаги ще бъдем против насилственото израждане на Българската нация, против развъждането на изпълнени с омраза към Българския народ етноси, против приютяването на всякакви, прогонени от техните страни отрепки, против доброволното отстъпване на всичко наше. Ние заклеймяваме подражателството!

 

Ние съзнаваме: Българинът не живее, за да произвежда грозде и вино на чужденците, нито за да им купува бракуваните залежали стоки, нито за да им бъде сервитьор и слуга. Нито за да ги догонва. Българинът изпита на свой гръб лъжата на техните измамни обещания и повече не им вярва. Движението "Воини на Тангра" се бори против превръщането на господарския Български народ в кротко стадо от бъдещи роби.

 

Задава се война. Велика война, в която ще се реши съдбата на цялата планета за хилядолетия. Велика война, в която изроденото ще изчезне, а годното ще продължи. Велика война, в която изкуствените и временни държави ще загинат, както гласят древните предсказания. Задача на Движението "Воини на Тангра" е да осигури преминаването на Българската нация през задаващия се Огън.

 

Движението "Воини на Тангра" не се интересува от мнението на недостойните. Както във всяко производство има отпадъчни продукти, така и всеки народ има своите отпадъци. Отказваме да слушаме истеричните им крясъци. Ние не позволяваме на изметта да ни спъва при нашия поход Напред.

 

Българските народностни стремежи са вечни и неизменни. Обединение на земите, населени с Българи, изграждането на България като Държава на Българите и братство с народите, водещи своето начало от Велика България на Кановете Ирник и Кубрат. Движението "Воини на Тангра" отхвърля панславянката и пантюркската теория за произхода на Българския народ и признава една-единствена теория - панбългарската. Ние не сме нито славянофили, нито русофили, нито германофили, нито американофили. Ние сме Българи, и според нас това определение изчерпва всичко. Никакъв "дух на новото време", никакво стечение на обстоятелствата не бива да отклонява нацията от избраната посока.

 

Движението "Воини на Тангра" обръща специално внимание на моралните качества, притежавани от неговите последователи. Ние сме против лукавството и хитростта, против склонността и предателство, против покорството. Воините на Тангра са господари - храбри, великодушни, прями, откровени и верни. Духовно твърди. Воините на Тангра ценят своята чест повече от живота си.

 

Българите още от Таримската котловина, както и при създаването на своята Балканска Държава, проявихме невиждана до този момент вярност и преданост към своя Кан. Докато европейските племенни вождове воюваха помежду си, Българите съумяхме да се обединим в една държава. Затова те не могат да бъдат пример за нас, а ние трябва да се превърнем в пример за тях.

 

Движението "Воини на Тангра" не е против чужденците, живеещи на Българска територия, но категорично се противопоставя както на домогването им да участват в управлението и да уреждат българските работи, така и против опитите да съществуват, паразитирайки на наш гръб. Ние не обичаме чужденците, защото няма за какво да ги обичаме; ние не ги мразим, защото знаем, че те нямат никакви задължения към България, освен задължението да не злоупотребяват с Българското гостоприемство.

 

Движението "Воини на Тангра" е против българите, членуващи в масонски и интернационални организации. За нас предателят е хилядократно по-лош от външния враг. Една от главните поставени задачи е: изкореняване на предателството.

 

Ние виждаме бъдещето. Ние усещаме събитията, ние гледаме през мъглата на Времето. Движението "Воини на Тангра" разчита на верните Български синове, пазещи в душата си Българските добродетели. При нас нека дойдат всички, решени да се борят против рушителите на Отечеството, всички, вярващи в Българската Божествена Мисия и решени да живеят и умрат за България. Ние идем отдалече. Ние сме продължителите на вечното Българско Дело. С нас са всички знайни и незнайни Българи, дали през хилядолетията своя дан пред род и родина. Нашите изисквания са:

 

Вярност, Чест, Справедливост!

 

Нашата задача е:

 

Напред с България през вековете!

 

 

юни 2000 г.
Елтимир боила колобър

 
Материалът е оценен на 8.93 (46 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание