www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Другият поглед: Стига с термина "Български турци" !  
Автор: Admin
Публикуван: 31.10.2006
Прочетено: 4296 път(и)
Размер: 4.83 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 

            Не зная как да нарека всички тези, които използват този термин. От Президентите ни до незавършилите и първо отделение, са или неграмотни, или не мислещи, или манипулирани, поддали се на внушения и още какво ли не. Жалкото е, че всички социолози и журналисти почти без изключение попадат в тази група. Учили ли са? Кой ги е учил? От години това външно внушение се промъкваше в пресата и бита ни, но откакто набеденият за „стратег” Александър Лилов накара и БКП да подеме този тон, спирачки за този безумен брътвеж няма. Кой ли не тръгна да се извинява и да ни внушава, че братовчедите ни, насилствено сменили вярата си, семейството си, името си, назнайващи и някой чужд език, са друг етнос и то турски. Елементарното познаване на Българската история описва десетки пътища на формиране на българските мюсюлмани, както по нашите земи, така и в далечните уралски земи на Волжските Българи.

            Слушайте ежедневно Бареков, Коритаров и др., от устата им не излиза „етнически вот”, „етнически произход”, „етнически турци”, „български турци”, „турски гласове”, „етническа партия”, а централните ни избиратели имат и отделна таблица и графа,  и т.н.

            Замислете се, прочетете с мисъл историческото развитие на българската народност. Ще установите, че българските мюсюлмани са различни варианти на помъчените българи наричани „помаци”, с тази разлика, че в различен исторически период са възприели исляма и това е дало отражение, че в различна степен осъзнават и възприемат този исторически факт и тази си битност. Ислямът който е изключително мощна манипулативна институция е дал отпечатъка си и предлага използването на тази група българи. Вековете потвърждават това. Коя е основната база на кърджалиите, на еничерските изстъпления, на башибозука, на турския фундаментализъм. В същото време при повечето от седем големи миграционни вълни на мюсюлмани от България на югоизток, ако в България е имало етнически-генетически турци, а такива макар и малко е имало, то те постепенно са напуснали страната ни почти в 100%. В България са останали тези които са генетически свързани с народа, историята и съдбата на тази земя. Спомнете си думите, сълзите и искрените признания на завърналите се от „голямата екскурзия” български мюсюлмани. И най-елементарният психологически анализ ще Ви разкрие истината за тази част от българския народ, на тези наистина непрекъснато помъчвани и използвани в залог българи.

            Затова престанете с този „турски етнос” с тези „български турци”. ТОВА СА БЪЛГАРСКИ  МЮСЮЛМАНИ, които ние насила правим турци. Преса, телевизия, политици, администрация, политическите партийни централи ту ги наричат български турци, ту турци, ту турски етнос. Затова и насила ги преименоваха и цялата държавна машина мълча. За една нощ в родния град на съпругата на Президента ни (Якоруда) 1174 деца „станаха” под надзора на ДПС „турчета”, за да се запишат за училище, при положение че в хилядолетната история на това селище никога не е имало регистрирани турци. Десетки хиляди из цяла България са заставени да изучават турски, да говорят само на турски.

            Какви са нашите братовчеди потурчени преди години? С какво право и на кого, ги изхвърлихме от българския етнос? Да сте чули за „турски българи”?

Българи престанете с този посредствен и антинационален битовизъм. Преди да говорите за тези Българи – БЪЛГАРСКИТЕ  МЮСЮЛМАНИ, помислете на кого правите услуга? Защо се разграничавате от братята си друговерци? Та нали Българите във Волжска България, там до Урал, са мюсюлмани, приели исляма в същите години когато тук в Дунавска България българите са приели християнството. Българинът си остава Българин, но за съжаление е станал прекалено търпелив и толерантен.

Нека запазим Българина като Българин.

Българинът е признат като създател на културна Европа, не забравяйте!

 

Дочо Белевски

 

25 Октомври 2006 г.

 
Материалът е оценен на 8.37 (19 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание

Изпращач Коментар
SS_Nazi
Публикуван на: 27/11/2006 7:29  Обновен на: 27/11/2006 7:29
Рядко участвал
Регистиран: 26/11/2006
От: София,Надежда 3
Публикации: 12
 Кажете не на Псевдо БЪЛГАРИТЕ
Колкото и нелепо да звучи е така когато наприме групичка СКИНОВЕ пребиват някоя циганска зган и сички българи "еее какво правите оставете момчетата намира не ги бите" и скачат да спасяват мангалите а тези "БЪЛГАРИ" си нямат идея , че тези мангали са паразити в собствената им страна че утре съштя мангал ште ги обере в транвая , реиса , метрото... но когато цигани бият БЪЛГАРИН (които е гордс с това , че е българин) и няма тези съштите "БЪЛГАРИ" да кажат зашто биете момчетата оставете ги а гледат и подминават ТАЗИ ЛИ БЪЛГАРИЯ СЪЗДАДЕ АСПАРУХ????
НЕ!!!
Такаче има термина БЪЛГАРСКИ БЪЛГАРИН , всички други са паразити в страната ни дори тези които са си българи но не се гордеят с това и заштитават паразитите!!!
Може би малко се отклоних от темата но това е моито мнение....!!!

Изпращач Коментар
Запознат
Публикуван на: 31/10/2006 23:01  Обновен на: 31/10/2006 23:01
Регистиран: 3/11/2005
От:
Публикации: 1759
 Да!
Съгласен съм с написаното. Това важи и за евреите. Като кажат "българските евреи",сякаш ние сме си ги правили. Няма такова нещо! Евреина си остава евреин, където и да живее! Правилно е да се каже "Евреин паразитващ в България", "Циганин паразитващ в България", "Българин, оставащ се да го пребиват до припадък с турска пропаганда, че щом вярата му е мюсюлманска, значи е турчин"!