www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Тенгрианство и Саракт: За управлението на Саракта  
Автор: Admin
Публикуван: 10.04.2010
Прочетено: 2226 път(и)
Размер: 2.80 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 
Управлението на Държавата е един вид гносис, тайно знание и не се учи в престижни западни университети, както днешните наши "юпита". Защото, ако за европейците, държавата е един вид "фирма", то за българския светоглед, Държавата е въплъщение на космичния и небесен ред, на енергиите на Абсолюта, които планетата е могла да вмести.
Затова колобър Боян (Лао Дзъ), казва: "Да управляваш държавата е като да опържиш малка рибка".

Смешно е понятието "Държава" в Кали Юга. Затова в последните 65 години на бърз и тотален упадък, се роди понятието "Много е добре да крадеш от държавата" или "държавната работа е най-сладката", а тя е най-отговорната, не най-сладката. Сладка е работата на полето, на нивата, занаятчийската работа е сладка, държавната е отговорна. Защото е работа в служба на народа си. Със занаята можеш да обслужваш собствения си бит и благополучие, но когато си на държавна работа, службата е за народа, без лични облаги. А с въвеждането на партийния модел след Освобождението, обаче това тотално се поквари, защото е европейския модел на държавно управление, не български. Българският бе погребан, заедно с изявените му носители по време на робството. Значи сега остава тези, които носят модела да бъдат пазени, защото бъдещето на децата ви е в техните ръце, и въобще бъдещето на неродените е в техни ръце, не във вашите като родители. Кали юга и нейните слуги дебнат точно тях. Задачата е да се опазят водачите, защото в техните ръце е бъдещето.

Те могат да го излъчат, да го създадат. Някои от тях, дори не знаят, че са такива. Когато дойде времето, те ще се събудят за самите себе си и за народа си. Не трябва да се изпреварват преждевременно събитията, защото хиените на Кали юга, само това чакат.

Аз поне виждам в някои от нас, прекомерно бързане, искат да вкусят хубавото на меда в този живот. Няма да е в този живот, защото някои пчели се трудят за меда в общия пчелен кошер, но не доживяват да вкусят от него. А илюзията на Кали юга е внушената безнадеждност и пълното отчаяние. Трябва да сме наясно, че нещата изглеждат отчайващи, но то е, за да ги видите вие такива, за да ви пречупят като дух и съзнание. Кали юга е епоха за израстването и възпитанието на Духа в материята, дали той ще се опълчи сам срещу себе си, дали ще успее да надделее.

Във всяка една епоха, нашият народ имаше Водачи, които го превеждаха и извеждаха от една Епоха в друга. В Кали юга, тези Водачи бяха избити и още по-лошо, все по-трудно се раждат в нашия народ, което ще рече, че е време усилията да започнат отдолу-нагоре, че е време зa апроцес на Издигане на Орендата, това, което е вложено като Сила у нас, да се изяви в пълната му Мощ.
 
Материалът е оценен на 0.00 (0 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание