www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Позиви: Вяра и справедливост  
Автор: Admin
Публикуван: 1.01.1999
Прочетено: 2429 път(и)
Размер: 6.50 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 

Вяра и справедливост

            След десет години обещания осъзнахме, че ни лъжат. Започнахме да търсим истината за причините, довели до незавидната ни участ. Поискахме да разберем кое предизвика нечовешкото ни съществуване. Заехме се да размисляме над миналото и бъдещето. Започнахме да говорим на висок глас. Тогава ни обявиха за фашисти и ни арестуваха.

            Ние над никого не бяхме упражнили насилие. Друго оръжие, освен свободната си мисъл нямахме. Скромните ни средства едва стигаха да поддържаме кореспонденцията помежду си. Дори следователи и прокурори полугласно заявиха, че над тях се упражнява натиск да бъдем признати за виновни. Което за нас бе доказателство, че Словото е по-мощно от насочените дула. Обвиниха ни, че се готвим да сваляме властта. Ние осъзнахме, че в България фашизъм може и да няма, но под маската на антифашизма и днес се крие кървавото комунистическо мракобесие.

            Страната ни не е демократична. Тя никога не е живяла в условията на истинска демокрация. Ние всъщност не знаем какво е това “демокрация”. Само и единствено управниците твърдят, че днешната обществена система била демократична. Но защо както преди, така и сега липсва институция, която да ни защити от властническия произвол? Защо в уж гражданското ни общество никой не търси диалог с нас, недоволните? Защо беззаконието на овластените е толкова нагло? Наистина ли безчовечието е задължително в България?

            "И сега голямо мнозинство от тия, които сами се смятат призвани водачи на народа, като са се откъснали от него в своите користни борби помежду си, цепят и делят народа и се мъчат да противопоставят отделни части от него едни срещу други. Семето на чуждите влияния, посято по време на Възраждането, дава сега своите отровни плодове."

Димитър Съсълов "Пътят на България"

            От телевизионния екран някой си, избран за президент на Републиката говори, убеждава ни колко е морален и принципен. Той не се интересува от нашето мнение, но ние ще му го съобщим:

            Докато в България преследват за убеждения, за вяра и идеи; докато несъгласието е под забрана; докато съвестта на нацията бива най-грубо потъпквана - никой няма право да говори за морал. Освен потърпевшите.

            Ето защо ние няма да млъкнем. Въпреки терора, ние ще продължим да казваме онова, което мислим.

Докато всички ни чуят!

януари 1999 г.

 

 
Материалът е оценен на 9.75 (4 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание