www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Мултимедия

Категория : Видео : 

Кан Угедей за предложението да приеме исляма


Описание:
Отговора на Угедей кан към мюсъла Ертугрул;)))) Ислям? Ама, моля ви се;)))
Колко е точен Угедей кан! Той е единствения представител на Тенгри на Земята в онзи 13 век! Ами, прав е! Волжските българи са мюсъли и покорени от Угедей, дунавските българи са православни ристиене и им предстои да бъдат завладяни от турците на Ертугрул:))) Едновременно с това, Угедей въплъщава старата тенгриянска доктрина - кана е материалната аватарност на Тенгри, тъй както фараона в Египет е бог.
Смее ли обаче, Ертугрул да нападне монголите с Тенгри? Не, защото монголите начело с Тенгри създават една огромна и могъща империя в 13 век, която подчинява дори Китай;))) Всичко е под покрова на Великото небе, Тенгри;))) Затова, ви думам, ако искате да пребъдете, вие и поколенията ви, отхвърлете християнството и исляма!
Самият Угедей се придържа към традиционните за монголите Тенгриски шаманистки вярвания и традиции. Едновременно с това обаче отделя много време на въпросите, касаещи търпимостта между различните вероизповедания и религиозните общности, от които се състоят покорените от монголите народи. http://historynakratko.blogspot.com/2016/12/blog-post_11.html

Ертугрул Както ясно се вижда, племето "кайъ" нема общо с тенгриянсвото и символа IYI щом отива да предлага на Угедей кан исляма;)))

Описание:
  • Угедей

Изпращач: Йордан_13
Качен: 12.04.23

Версия: mp4
Сваляния: 150
Размер на файла: 8.65 MB
Платформа: None
Домашна страница: Неопределена

Оценка:   (1 Глас)

Време за сваляне:
Modem(56k) : 24.0min
ISDN(64k) : 21.0min
DSL(768k) : 1.8min
LAN(10M) : 8s


Други файлове от: Йордан_13

Кан Угедей за предложението да приеме исляма © авторски права 2024 https://www.voininatangra.org
Вход
Потребителско име:

Парола:

Запомни името
Анонимно

Защитен вход
Забравена парола?

Регистрирайте се!