www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Цитат
"Лесно е да умреш за човек, когото си обичал, но е трудно да намериш човек, за когото да си заслужава да умреш."
--

Още цитати...

за България : Главсека на МВР уволнен заради теч на информация към убиеца на Трактора
Публикувано от anti666 на 2.09.23 (354 прочита)

ИЗТОЧНИК

Главният секретар на МВР подаде оставка след установен теч на информация от него към основния заподозрян за разстрела на Алексей Петров – руският бизнесмен Васил Наниш.

Решението на Тодоров да се ряздели с поста си, след като оставката му беше поискана лично от премиера, не е спонтанно.

Соченият за убиец Наниш е избягал в съседна Турция, след като главният секретар го е уведомил, че ще бъде арестуван за покушението над Алексей Петров. Самият Наниш, който е личен приятел на Тодоров, е свързан и с покровителя на главния секретар – президентския съветник и масон Пламен Узунов.
Наниш е движил сделки с доставка на части и оборудване с двойно предназначение с краен получател Руската Федерация. Бизнесменът е работел безпрепятствено от територията на Република България с подкрепата на българските служби, осигурена лично от Пламен Узунов.

Основният заподозрян за убийството на Алексей Петров – Васил Наниш, беше издирван с червена бюлетина в Интерпол. Той продължава да е личен приятел с главния секретар на МВР в оставка Петър Тодоров. Твърди се, че точно това е и в основата на скандала и да бъде поискана оставката му от премиера Николай Денков. Странно как руският бизнесмен, който беше обявен за издирване в приготовление на убийството на Алексей Петров и депутата на ДПС Делян Пеевски, е свален от базата данни за издирвани лица. Източници твърдят, че това се е случило тихомълком с подписа на директора на Главна дирекция “Национална полиция” Атанас Илков, след устна заповед именно от главния секретар Петър Тодоров. Именно заради приятелството между Наниш и Тодоров, сега правителството гласува доклад за отстраняване на главния секретар. Този доклад отиде при президента Румен Радев, чието назначение е Тодоров. Радев отказа да го отстрани, но заради теча на информация и уличаването на Тодоров, той се разделя с поста си.
Предложението за назначение обаче дойде навремето от съветника по сигурността на президента и виден масон Пламен Узунов, който кадруваше в МВР по време на служебната власт.
Сега държавата се чуди как да реагира, след като има сериозни следи, че именно руският бизнесмен Васил Наниш стои зад покушението на Алексей Петров. Прокуратурата търсеше Наниш по обвинение за участие в организирана престъпна група. Той беше открит в Русия, но още не беше върнат у нас. Васил Наниш е имал български паспорт и развива бизнес в България от години. Той е търговец на оръжие и е живял в Пловдив. Беше издирван от самото начало заедно с трима граждани на Украйна, търсени за стрелбата с гранатомет по Алексей Петров през 2015 г. Сънародникът им Роман Логвиненко е осъден, защото полицията го арестува, преди да избяга. Той получи 15 години затвор за организирането на атентата. Украинецът беше задържан на 30 януари 2016 г. и обвинен за организатор на покушението с 2 гранатомета срещу Алексей Петров. Атентатът срещу Петров беше извършен на 29 октомври 2015 г. в кв. „Кръстова вада“. Според обвинението Логвиненко дал на сънародниците си Артом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков 200 000 евро, за да да извършат нападението. Снабдил ги и с двете коли, с които те избягали след атентата. Това е станало сутринта, докато Петров пътувал с шофьора си в бронирана кола. Темпински и Чорний стреляли с гранатометите. За новите данни преди няколко месеца, Алексей Петров заяви, че предпочита да мълчи, за да не пречи на хода на разследването. Той не пожела да коментира и разкритията на Весела Лечева – жената на поръчания от Васил Божков-Черепа, Манол Велев, че се страхува за живота на семейството и до днес. Преди време депутатът от БСП проговори за първи път поименно и назова човека, заради когото трепери за живота си – Васил Божков. Тя не скри убеждението си, че семейството й е под риск и в момента и изрази надежда, че този път разследващите ще стигнат до край, тъй като най-после са показали, че няма да се огънат да си свършат работата.

Лечева каза още, че подозира именно влияние и възползване от страна на Божков от протестите, които свалиха последното правителство на Борисов.
През 2020 година тогавашният главен прокурор Иван Гешев потвърди новина, че Васил Божков е порчал убийството на Алексей Петров. Това стана по време на парламентарното заседание за отчета на обвинител номер 1.
“По едно от досъдебните производства срещу едно лице, укриващо се в Дубай, има повдигнати обвинения за убийствата на Йордан Динов, Манол Велев, опит за убийство на Алексей Петров и за убийството на още едно лице, което и на мен не ми говори нищо. Има повдигнати обвинения за опит за изнасилване, както се разследват и други опити за изнасилвания”, обяви пред депутатите в зала Иван Гешев.
Алексей Петров е бил единственият, дръзнал още по времето на Тройната коалиция, да се заеме с мащабно разследване на аферите на хазартния бос. Дейността му в ДАНС обаче е била разкрита от бившия зам.-председател на службата Иван Драшков, който е в остър конфликт с Петров.
Оръжейният бос Васил Наниш е посочен от тайните свидели като човекът, извършил пряко организацията на поръчителството и плащането на извършителите. Той е бил близък на Иван Драшков по онова време от една страна, но също и в тесни връзки с Васил Божков. Това е и пряката линия, разкрита от свидетелите по разследването.
В ДАНС в периода на Тройната коалиция една от основните линии, по които е действал ударно Алексей Петров, е разработването на Васил Божков и разследването за поръчителството му при опита за убийство за Манол Велев. Операцията е била строго секретна, но става известна на хазартния бос след възникване на острия конфликт между Петров и Иван Драшков.
Оръжейният бос Васил Наниш е бил посочен като лицето, поръчало атентата срещу Петров и от други свидетели и именно той пратил извършителя Роман Литвиненко с двата гранатомета срещу бившия съветник на ДАНС. Разследването на схемата обаче придобива нова светлина след данните, че това се случва, след като Васил Божков научава, че Алексей Петров го е разследвал.

Оценка: 0.00 (0 гласа) - Оцени -


Други новини
1.11.23 - СКАНДАЛНИЯТ ПРЕЗИДЕНТСКИ СЪВЕТНИК УЗУНОВ НА СПА-ХОТЕЛ С РУСКИЯ ПОСЛАНИК
6.10.23 - Тенгриянският шаман Габишев затворен в лудница
10.09.23 - Кан Угедей за преложението да приеме исляма
9.09.23 - Регистрациите в сайта
2.09.23 - Главсека на МВР уволнен заради теч на информация към убиеца на Трактора

Вход
Потребителско име:

Парола:

Запомни името
Анонимно

Защитен вход
Забравена парола?

Регистрирайте се!

Подкрепeте ни!
ЦКБ АД-клон СЛИВЕН BIC: CECBBGSF; IBAN : BG56CECB979010C6607000 Георги Йорданов Георгиев. Валута:ЛЕВ
за повече информация...