www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Тенгрианство и Саракт: Триптих - Ускорител  
Автор: Елтимир
Публикуван: 3.04.2013
Прочетено: 4142 път(и)
Размер: 137.98 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 

Ускорител

Въведение

            Cтраниците в ръцете ви не са предназначени за вас. Вероятно на Земята вече живеят отделни хора, които биха ги разбрали, но те едва ли ще посегнат към текст, написан от непознат за тях автор. Хората, способни да разтълкуват създаденото от мен съзнават своето превъзходство над останалите и не четат безполезни според тях съчинения. Още не им е даден знак, че трябва да пристъпят към Търсене. Но знакът ще бъде даден, орисаният ще намери и ще осмисли. После ще приложи, ще въплъти в живота осмисленото. А вие, деградиралите от животински чувства получовеци, оглупелите от видиотяващото влияние на така наречената "цивилизация" скотове сте отвикнали да мислите. Не си губете времето, не четете непредназначеното за вас. Всъщност, и да го прочетете - все тая. Дори не ме интересува какво ще си помислите. Вие си мислите, а животът си върви, без да ви пита какво мислите.

            Да, ние, Новите Разумни сме малцинство. Но дотук свършват приликите ни с останалите малцинства. Те, предишните са били част от обществото, част от човечеството, част от познатия свят. Ние сме нещо съвсем различно - ние сме следващото еволюционно стъпало.

            Kретенското ви възражение е: "Ами тогава защо изобщо пишеш нещо, което съзнаваш, че няма да бъде прочетено?" Ами защото, драги ми малоумници, вашият свят, вашата "култура" няма да е последната в дългата поредица такива върху повърхността на планетата. Пиша не за вас, пиша за Тях, които ще дойдат, след като вие сте прекратили съществуването си.

            A, да! Въведението... То е в случай, че текстът попадне в някого от вас, скъпи ми глупачета. Той трябва да изпълни вложената Заповед и да предаде това, което трябва, на онзи, когото трябва. Как ще го принудя да го направи ли? Като използвам едно древно умение - заклинанието. Заедно със стария език, ние забравихме и езика на заклинанията. С помощта на заклинания хората са заповядвали на змии, лекували са инфекциозни болести и са вършели какво ли още не. Доказалият своята ефективност през хилядолетията метод бил изоставен. Защо се отказахме от своите най-съкровени умения? Със заклинание може да се предизвика дъжд или да се спре враг. Моята цел сега е, само да ви подтикна към действие, което вие даже няма и да проумеете, че сте извършили.

            "Словото е отрова за нас, защото е неточно. Ние, истинските майстори на словото, които сме малко на брой не бива да се самозаблуждаваме от своите слова, те са предназначени да заблуждават другите - сганта, стадото, овцете." - твърди Кубрат таркан. Обаче и тарканът не обяснява всичко. Хората възприемат словесната реч като средство за връзка. Но също и като и средство за въздействие. Само че и в двата случая словото не е това, което хората си мислят, че е. Едно от многото изкуства на речта е, "да се съчетае несловесната действителност с нейното речево изражение. Да се хвърли мост между явлението и неговото осмисляне".

            Ако пък някой от моите себеподобни ме укори за отношението ми към вас, предхората /от един биологичен вид сме, все пак/, ето моят отговор: Ние сме това, което те с тяхната злоба и алчност направиха от нас. Ние сме творение на техния свят. И светът не бива да се възмущава, че ще бъде принуден да изтърпи последствията от своето творение.

            Знам, че е рано. Още не е дошло времето на моите текстове. Самите Сили пречат те да стигнат до хората. Самият Тангра пречи те да стигнат днес. И ако изобщо пиша, то е, защото съм известйн -  решено е: написаното от мен ще бъде за Новата Вяра това, което е бил първообразът на свитъците от Кумран за Християнството. Аз видях великият бъдещ Път, проправян от днешните мои действия и това ми стига. Аз видях пътя, по който препускаше всепомитащата непобедима Нова Орда!

Аз видях Утрото!

            И когато това Утро настъпи, никой няма да пита какво представляват сътворените от мен Ускорители. Хората вече ще знаят.


 

Ускорител I

            Към вас се обръщам, деца на Огнения разум! Вие сте избранници на самото Небе. Кой ще ви възрази? Кой ще посмее да се опълчи срещу Небесната Воля? Кой ще тръгне против Тангра? През хилядолетия премина написаното:

         "Нощта, в която Възкръсналият се установи в правата на Наследник;

         Нощта на Словото, претеглено пред страшните Съдници;

         Нощта, когато Възкръсващият влиза в притежание на Мястото,

         където се раждат боговете."

Писано е, но кой, освен вас знае какво е написано?

            Когато след многовековно очакване настъпи денят на Предизвикателството, те ще опитат да ви оспорят. Още отсега пригответе своя отговор. Убедителен. Необорим. Безсловесен. Враговете ви не са човеци, а животни в човешки облик. В деня на Равносметката ще им заговорите на език, разбираем и за добичетата. А дотогава бъдете привидно като тях. Различни, но заблуждаващо подобни; неразличими, неразпознаваеми. Невидима реалност във видимия за изроденото множество свят. Когато Битката завърши, всеки от вас ще е в правото да повтори изреченото от самариеца Иисус преди две хилядолетия:

"Аз победих света!"

            Припомнете си думите, казвани от гордите стари човеци. Сравнете ги с днешните празни бръщолевения. Кой будист, кой християнин, кой юдеин, кой мюсюлманин, кой съвременен нещастник притежава самочувствието на древния египтянин? Кой може да се провикне:

            "Аз господар съм ви, о, богове! Към мен елате! Стъпките ми следвайте, защото аз съм син на Господаря ви! Моят Баща Небесен ви създаде, о, богове, за мен да съществувате!"

            Старата човешка Мисия бе Господарска. Днешната е робска. Утрешната ще определите вие! Бъдете господари и Господарят ще пребъде във вас!

         "Какво сме всъщност, имаме ли Име? За Слънчевия празник ли пристигаме? Към Бездната, към гибел ли вървиме? Към Слънцето, към Бог ли се въздигаме?"

            Отначало дори не ви е нужно да учите нещо ново. Достатъчно е да си припомните забравеното старо. Спомнете си, че във вашия дом права имате само вие. За вас и за децата ви, а не за разноезичната чуждоплеменна сган дедите проливаха своята кръв. За вас бе завоювана земята, върху която живеете. Законите на чужденците са смърт за Българското потомство. Изпълнете се с Храброст и заживейте по ваш Закон.

            Заменете неподвижността с подвижност. Мислете с разширяващо се съзнание. Не всеобхватност, а ускорение нека бъде главният му белег. "Мащабност" в новите условия нищо не значи. Мравката мисли с мащабите на мравуняка, но извисеният човек е една Вселена. Властвайте не само над пространството, но и над Времето. Всяко ниво, в което се намира досегашният човек сега изглежда единствено реалното за него. Не отъждествявайте цялостната Действителност със "сега". Вие сте по-разумни, по-мислещи. Времето е само едно от отправните точки в многомерната координатна система на Реалността. Изтъчете от дните воал, вмъкнете нишки от посоки, украсете своето творение с ускоряващо се преобразяване и покрийте очите на полуслепите хора. Ако воалът падне върху Зрящ, зло няма да е извършено. За усъвършенстващия се Тенгрианин преградата е по-прозрачна от стъкло.

            "Чуждият ще бъде приет като свой" - пише в Книгата на Завета. Чуждият трябва да бъде приет като свой. Чуждите сте вие, недопусналите в себе си духа на озверелия Нов световен ред. Никой не бива да мисли за вас като за чужди. Не показвайте надменност, не излъчвайте презрение към полубезумните звероиди. Не допускайте да доловят дистанцията. Не ги оставяйте да се опомнят, не им позволявайте да се уплашат от вашата сила. Не давайте на никой чужд да види истинската ви същност.

            Употребителите на християнството забравиха Христовото учение, но вие помните: "Бог е станал човек, за да може човек да стане Бог!" /Думите са на св. Ириней/, а също: "Христос пожела да стане това, което е човекът, за да може човек да стане това, което е Христос!" - допълва св. Киприан. Тенгрианинът не е противник на Иисус, а Негов следовник, изпълнител на заръките Му. Нещо повече - един кипчак, мюсюлманин, какъвто е Мурад Аджи не успява да види в християнството нищо друго, освен продължение, макар и в неправилна посока на древната Тенгрианска Традиция. Но нали затова ви има вас - вие тласкате Развитието в правилната посока.

            Подиграват ви, че множество чужди божества властват над вашите земи. Не вземайте присмеха присърце. Никое действие не е отречено от Тангра, иначе Той не би го допуснал. Но има действия, чрез които извършителят се самоотрича, самоизолира се от Бъдното. Те са обречени. Всяко общество, разделено в основните си принципи рано или късно се саморазрушава. А те, властелините на днешното нима въобще притежават някакви принципи? Господството им няма да трае дълго, твърде бързи са днешните темпове. Не се бойте от временното надмощие на чуждите, използвайте го. "Нека оставим враговете да ни помогнат!" - рече един от Нашите. Допълвам: принудете чуждите да извършат вашата работа, да изпълнят вашата задача. Накарайте тъмните да мислят каквото вие искате те да мислят. Подлудете ги! Напъхайте вашите неразбираеми за тях разсъждения в ленивите им мозъци. Нека приемат внушенията като естествен продукт на недоразвития си разум. Накарайте пасмината, тези пъплещи отрепки да повярват в изгодната за вас реалност.

И ги оставете да я сътворят!

            Непрекъснато творете допустимости. Те дълбаят отправни точки в израстването на нови реалности. Творете идеи и ги пращайте напред във времето. Творете нови светове. Направете от бъдещето ваш длъжник. След като открият, че ви има, невежите ще заговорят за Общността ви като за секта. Къде грешат? Ние не се вместваме в никакви рамки, в никакви представи за религия. Нашите души не ги отнася никакъв архангел. За нас идва Валкирия! Сектантите чакат Бог да им подари света. Вие знаете, че даром нищо не се дава. Вие не очаквате нищо, вие не молите за нищо.

Вие се обучавате да вземате!

            Обърнете гръб на Стария свят! Бяхте, но вече не сте част от него. Променете браздата на вашите предишни действия. Вие сте вчера и утре. Не се грижете за днес От състрадание вършите добрини, а ви се отплащат с неблагодарност. Неблагодарността е зло. Ще продължите ли да се превръщате в злодеи? Непрекъснато раздавате своето на тях, давате им, и с даването ги превръщате в просяци. Докато накрая те решиха, че даването е ваша предопределеност, а вземането - тяхна. Никой няма право да отнема плодовете на чужд труд. Силните нямат право да отнемат от слабите, но и слабите нямат право да отнемат нищо от силните. И ако ми кажат, че последното е невъзможно, то аз ще им напомня за данъците, които после отиват за социални помощи. Това ли искате: да превърнете човеците в очакващи милостиня просяци? Или ще ви говорят за дълг пред човешката раса? Да, кажете им - ние служим не на цялото човечество, не на съвкупността от всички хора, а само на отделни единици. Но ние знаем, че в повечето случаи тъкмо единиците принасят най-голяма полза за цялото.

            Разсъдете: виждате бъдни събития. Предупреждавате. Никой не се вслушва. Излишно е да говорите на саморазрушаващия се свят за дебнещите го опасности. Той не иска да чуе гласа ви. Но и мълчанието е зло, а мнозина от вас живеят самотно, в уединение, далеч от своите подобни. Замълчат ли, способността им за Виждане ще закърнее, ще изчезне. Следовниците на Тенгрианската общност ще започнат да се топят. Неприлагането на Огнения смисъл отменя Огнените способности. Как сърцата ви да живеят в мир с вас, как да прекрачите успешно в Чистата Епоха?

            Говоренето и мълчанието са еднакво вредни. Правилният способ е друг. Предсказвайте! С думи, ясно разбираеми единствено за вашите себеподобни. Нека хората от тълпата осъзнаят истинността на казаното едва, след като то се е осъществило. Те няма да се предпазят от бедите, а ще зашепнат колко велики сте вие. Глупаво е да тръгнете от къща на къща и да заобяснявате на всеки, че е наложително да тръгне незабавно, преди вулканът да се е събудил. Нито известените за бъдещото избухване Зент и Абрек, нито друг измежду научилите ще тръгне. Този свят не заслужава да бъде спасен. Не убеждавайте. Внушавайте! Нека те не съзнават, че мислят чрез вас. Нещастните идиоти си въобразяват, че слънчевото затъмнение се случва само, за да могат те да го видят. Не само потвърждавайте заблудата им - задълбочавайте я. Децата на Тангра са призвани да умъртвят, а не да излекуват обителта на злите звероподобни човеци. Нищо не изричайте докрай. Загадъчните слова хвърлят дълги и страшни сенки. Осъществете на дело неосъществения Христов Завет: "Приятелството със света е вражда против Бога. И който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога." Така е, защото светът се управлява не от човеци, а от безсъвестни паразити.

            Ето, говорят за мир, за обединен свят, за прогрес, за благоденствие... Лъжат! Те не носят обединение - точно обратното. Адептите на Новия световен ред разделят държавите икономически на две, създавайки един вид двойна икономика, основана върху взаимната омраза. Тяхната икономика всъщност е неодарвинистка икономика - силният изяжда слабия. Само че в един разумен свят, какъвто претендира да е нашият разумът, а не силата би следвал да е водещото начало.  Краят на неодарвинистката икономика ще е сливане с животинския свят. Към животните ли искате да се приравните? Гледайте надалеч! Днес безличие властва над Личността. Но походът на Свободата започна! Положете масивните основи на Силата, която ще доведе Новата Епоха. Насочвайте градивните въздействия към желаното от вас бъдеще.

За да не го делите с никой друг!

            "Да не бъдеш част от света" е зов за съхранение на собствената индивидуалност. Обяснете Христовите слова на християните. Християнското учение в неподправената си първичност е освобождаване, а не поробване. Бунт, а не покорство. Отричане на IHWH, а не преклонение пред тъмния завет. Какво е светът, какво е светското? Светска хроника - показват ни търтеи, паразити, не вършещи нищо полезно, показват ги като герои на деня, на седмицата, на месеца, на годината, на века. В същото време - нито дума за истинските създатели на ценности. Нима в такъв свят има място и за тях, за неразбиращите, които ръсят дрънканици за някаква си "юдео-християнска цивилизация"? Кажете им, че в Утрото на Деня Богът ще завладее Своята диадема и Възкръсващият отново ще се роди. Поканете следовниците Му да изпълнят свещения завет на своя Учител. Попълнете редиците с нови братя. Но не обучавайте, нито обяснявайте - посвещавайте! В тази мисловна среда на бликащо отвсякъде лъжезнание единствено методът на Посвещението дава желания резултат.

            Днешните хора приемат за оправдано убиването на десет насилника, за да бъде спасен животът на една жертва. Справедливо е. Но още по-справедливо ще е, когато ние способстваме за смъртта на милиарди, за да се съхрани живота на милиони. Иначе всички биха измрели. Нима "трябва да прощаваме малките човешки слабости"? Не, нищо не бива да се прощава. Опрощаващият привлича последиците от постъпките на опростения. Иначе казано, поема върху себе си чуждия грях. Но е задължително да се съобразявате с наличието на слабости. И да ги използвате! Изучавайте ги! Насочвайте глупаците към желани от вас деяния. Стремете се покварените да си отидат, за да останете вие. Нека Силата и Могъществото бъдат лична цел за всеки Разумен. Увеличавайте възможностите си за влияние върху умиращия свят. Поощрявайте проявите на хорски грешки. Насърчавайте разлагането на неизлечимо болната цивилизация. Съкращавайте нейната агония. Постепенно изземвайте властта от недостойните. Вие ще живеете само, ако те измрат!

            Припомнете си записаното върху папирус: "Бъдещите светове са кълнове, затворени в човешките гърди". Помислете за алчността, завистта, злобата и омразата, бликащи в сърцата на обречените. Спасите ли тях, вие ще обречете на вражда с целия Космос вашия утрешен свят.

            В отношенията си с другите залагайте на техните слабости и недостатъци. Във вътрешните взаимодействия на Тенгрианската Общност - на достойнствата. Братството трябва да е устойчиво. Един от важните аспекти на привързаността е личната сигурност на отделния индивид. Защитен си само като част от Цялото. Длъжен си да браниш своя брат и имаш правото да изискваш теб да бранят. Сине на Тангра, ти отвсякъде си заобиколен с врагове. Те идват при теб със сладки приказки за равенство, демокрация и просперитет, но носят само разруха, насилие и мизерия. Никой няма да ти помогне, но ти можеш сам да се закриляш, защото Тангра е в теб.

            Закриляйте се един друг, Тенгриани! Овластени сте да се закриляте. Да съдите и да наказвате. Никой външен няма право да ви съди, никой чужд закон няма оправдана власт над вас. Никой няма право да навлиза в периметъра на вашите действия. Унищожете, премахнете всеки външен, осмелил се да напъха нахалния си нос във вътрешните ви дела. Не вярвайте на никого, ако не е от вашия Род. Но помежду ви нека винаги цари добронамереност. Във вашите селения заплахата винаги иде отвън, никога отвътре. А който остави неприятел да държи в ръцете си един от вас, той не е от вас. Разпознавайте се един друг.

На вас всичко ви е позволено,

защото вие можете всичко!

"Никой, освен Българинът не е излъгал дявола.

На никого дяволът не е слугувал, освен на Българина."

Абрек - Бол колобър

            Cтарият ритуал изисквал да бъдат повтаряни думите, изричани от различни Божествени същности. Повторете ги и вие. Небесното начало е съставна част от основите на утрешния ви Дом: "Път с копие в ръка прокарвайте! Ножовете си стеснете здраво! Виж! Той върви напред! Той търси и намира пътя си!" Бъдете смели воини на Слънцето. Йерархиите вървят към сливане със Смъртта, която всява Ужас. Но вие знаете, че "когато душата преминава в Отвъдното, тя излиза към пълната светлина на Деня". Само не смесвайте християнство и Древност. Те са твърде различни неща. Пазители на свещената Древност сме ние, а християнството отдавна е попаднало под влиянието на Тъмната лунна вяра, позната като израелтянство или иудаизъм. Познавайте разликите между тях и нас!

         "Юдаизмът признава благоволението, признава низпосланието на Светия Дух в своята пророческа култура, но не Го познава като белег на едно събудено вътрешно зрение."

Ваклуш Толев

            Юдеинът вярва в онова, което му се даде; Българинът - в онова, което сам успее да постигне. Юдаизмът е паразитна вяра; Тенгрианството - съзидателна! Тъкмо затова юдейските книги предсказват техния Залез и нашия Изгрев.

         "Какво да ти сторя, Якове? Ти не искаше да Ми се покоряваш, Иудо. Ще се преселя у други народи и ще им дам Моето име, за да пазят законите Ми."

III Ездра 1:24

            И още едно предсказание:            "В края на ХХ век хората ще се покланят на Сатаната. Много бели хора ще се прелъстят от тази религия. В 2075 година главното знаме на Църквата на Сатаната ще подхванат черните хора на Африка. Черно знаме, черни дървета, всичко наоколо е черно. Поклонниците на Сатаната ще се научат да правят така, че всеки човек да има множество свои подобия - "отпечатъци". Човешката душа ще се вселява в тези подобия." - Раньо Неро (Raqno Nero) /Черният Паяк/ - ок. ХIV век - из ръкописа му, наречен "Вечната Книга"

            Орисано е да властваме над бъдещата Епоха. Предсказано е, че ние ще намерим скритото оръжие на Хурса, Слънчевия син. Но още е рано за успокоение. Предстоят ни много битки.

            Затова не убивайте несигурността напълно. Нито я смалявайте до незначителност. Ще породите надменно отношение към нея. Съпротивителните ви сили ще отслабнат. Ще отслабне готовността ви за бран. Но и прекалената заплаха е нежелателна. Смъртоносна е за надеждата, убийствена е за вярата.

Поддържайте динамичен баланс!

            Немалко българи се изкушават от възможността за включване в т. нар. "обединяващ се свят". Дали си заслужава? Съвременният културен модел проповядва, че най-способни са хората, умеещи да печелят най-много пари. Наркотрафикантът изкарва многократно повече от най-талантливия учен. Особено, ако е свързан пряко със структурите на властта. Наемният убиец е по-добре платен от съдията. Разбира се, при условие, че последният не се е корумпирал, което иначе се случва рядко в нашия разложен свят. Надницата на проститутката е по-висока от тази на учителката и лекарката. Във Варна заловиха младежи, използвали "Internet" за незаконни поръчки на стоки. По техен адрес се каза, че са невръстни гении. Гений се оказа и химикът, изградил нелегална фабрика за производство на наркотици. Цивилизованият свят назидателно ги осъди. Защо? Нали именно той, светът ги научи да гледат на парите като на главна цел в живота? Престъпният официален свят се възмути, че някой е дръзнал да му подражава. За спазващите закона, паразитният обединяващ се свят е всъщност обедняващ. Тук си заслужава да споменем изискването за помощ, което ние уж дължим на разни плодовити единствено в собственото си размножаване пришълци. Какво им дължим? Какво изобщо можем да дължим ние на тях? Защо добросъвестни, преживяващи от честния си труд граждани да дължат каквото и да било на същества, които нито се трудят, нито произвеждат, нито спазват законите, нито носят някаква полза на останалите? Така били постъпвали в други държави, така следвало да постъпваме и ние. Казано с разбираеми думи, те искат от нас да им подражаваме, когато им е изгодно и ни осъждат за подражателство, ако то им е донесло вреда. Колобърите учат Тенгрианина как да успява, подражавайки единствено на себе си.

Успехът на един от вас е успех за всички ви!

            Но успехът не бива да заслепява успелия, не бива да го отделя от Общността. Нека щастливецът винаги и във всичко да помни, че е щастлив именно, защо е един от вас. Това е урокът за далече стигналата стрела и близко хвърленото копие.

            Самичък никой от вас нищо не постига. Реализацията на индивидуалните стремежи и желания е възможна единствено в Тенгрианското Братство. Старият Български род е представлявал една малка войска със своята строга, сложноизградена йерархия. Нека такава бъде и вашата организация. Не мислете за равенство. Племенникът не може да е по-старши от чичо си. Всеки държи на своето си място. Всеки застава там, където се чувства най-удобно. Постигайки нужното сцепление, потенциалът ви се усилва невероятно. Не в аритметична, а в геометрична прогресия. Не търсете обяснение в личностните качества на един или друг ваш събрат. Свойствата на отделните клетки не обясняват функцията на целия организъм. Практически личната заинтересованост е неделима от общностната. /Само не бъркайте Общност с общество!/ Помнете, че отношението на чуждите към вас е винаги враждебно. Не бива да ги мразите, не замърсявайте душите и сърцата си с ненужна ненавист, но същевременно не забравяйте, че те мразят вас. Търсете опора в своите.

            Нека ви предупредя: не приемайте общите волеви импулси като уеднаквяване. Извикайте в мисълта си образа на Бога с неповторимото лице. Той е напомняне, че сте длъжни да не подражавате никому. Не мислене и действие по един и същи начин, а съсредоточаване върху една и съща тема. Но с различен подход. Не еднаквост, а допълване. Стрелците се целят към една цел, но всеки от тях стои на различно място. Два лъка, разположени под един и същи ъгъл няма. Тук е разликата между нашето разномислие и техния плурализъм. Разномислието сплотява и допълва; плурализмът разделя. Ние укрепваме и доизграждаме - те рушат. Ние носим различен възглед върху познатите неща; те доразвиват старото. Ние сме Свободни в свят, населен от роби. Тенгрианската Общност прилича, подобна е на рекламираното "интегрирано човечество", но само външно. Разликите се усещат, макар че думи трудно биха ги описали. Отново съветвам: прикривайте разликите, не ги изявявайте. Не бива различността да се превърне в идентификационен признак, обуславящ ранното ви унищожение. Как ще тръгнат срещу вас, ако не знаят кои сте? С танкове ли ще ви атакуват? Могат ли да ви бомбардират, ако живеете между тях, в едни и същи сгради? Не използвайте пряко насилие, не им давайте поводи те да ви преследват. Насилието разрушава обществения ред. Но не бива да забравяте, че размерът на насилието зависи не от обективната действителност, а от нейното проектиране в човешкото съзнание. Търсете нови форми за предизвикване на поражение. Не предизвиквайте, докато сте слаби.

"Пазете нежните кълнове на Расата!"

            Неизвестни сте, но много скоро по усет ще се насочат към вас. Не ги отблъсквайте. Приемете ги за ученици. Докажат ли годност - превърнете ги в събеседници. Ето ви примерна схема, но знайте, че вие можете да изработите по-добра:

            Учениците от най-външния Кръг не знаят и не се досещат, че участват. След преминаване на първата граница им се съобщава че получават възможността да станат участници, но още е рано да се каже дали са приети. На това ниво те биват подтиквани да усвояват Знанието. Който приеме Небесната Вяра в сърцето си и се научи да задвижва тайните механизми, той е прекрачил следващата преграда. Едва тогава издържалият Изпита бива приет, тогава получава сан на багаин. Измежду новопосветените багаини се подбират бъдещите багатури. Останалите продължават по стълбицата на обичайната йерархия. Подобна организация е продиктувана от необходимостта. Тенгрианинът трябва да е извън доминиращата Условност, а самият той да влияе върху процесите, извършващи се в Стария, измамно нов световен ред.

            Деца на Тангра, вие не сте променени, а променящи се хора. "Подвижни в подвижното." Неотделими, неотстраними от изходния вид. Неизтребими от него. Общото ви вътрешно сходство със себеподобните е различността, но бъдете неразличими сред бродещите тълпи. Не допускайте тъпата сган да забележи кои сте. Не бива другите да осмислят преживяваната от вас действителност. Съзнавайте своето превъзходство като следващо стъпало в Еволюцията, но не го демонстрирайте.

Не сега! Не веднага! Не още!

Не преди да сте уверени в Победата!

            Вниквайте в мотивите на Врага, не позволявайте той да вникне във вашите. Не обяснявайте гледната си точка.

            - Ей ти, животно такова! - рекох веднъж на котката.

            - А ти да не би да си растение? - сопна се тя.

            Не се изявявайте като нещо различно от котката, ако тя е с размерите на тигър.

            Отказваме се от употребата на сила. Отказваме се с мисълта, че за нас думата "Вечност" има само едно измерение - абсолютното. Отказваме се да прилагаме сила, докато ние самите не станем силни. А знаете ли защо те още не са ни обявили всегласно извън закона, защо още не са тръгнали да ни изтребват като бесни псета? Светът реши да ни остави живи, защото прецени, че сме му нужни. Светът ни разрешава да живеем заради звездите, до които ще го отведем. Светът ни отреди да съществуваме в мизерия, за да си осигури нашето утрешно послушание. Какво следва да бъде нашето отношение към света? Когато дойде денят да отлетим към звездите, ние ще отлетим сами.

         "Българите са владеели мистични тайни. Знаели са къде се съхранява и как се взема висшата духовна сила - Орендата."

Ваклуш Толев

            Да, ние Българите много знаем и много си спомняме. Не в Индия, а в Египет за пръв път е писано, че възелът на Съдбата лежи във Вчерашното. Но откъде египтяните са получили тази мъдрост? Придружаващите Тадухепа жреци донесли известието, че еднакви енергии направляват Знания и Извършващо се. Тогавашните Посветени получили могъщо оръжие, но не съумели да го разработят. Днешните високомерни учени не се досещат за технологията, но вие знаете, воини на Отключеното Небе! Бързайте, изпреварете онези от нас, които преминаха на служба при Тях, нека ние първи стигнем до нашето.

            Pазумът е неосезаема за материалните сетива реалност. Едва последиците от неговата дейност имат материално изражение. Те могат да бъдат регистрирани. Огънят е следващото стъпало. Разумът и мисълта са неспособни да проумеят Огнената същност. Две са Божественостите, живеещи в сърцето, докато мозъкът е приютил една. Познанието чрез сърцето е по-висше от мисловното. Силите на ума стигат едва за регистрация на настъпващите промени. Възвестете своята надежда едва, след като осъзнали обречеността си, звероидите загубят своята. Стъпете в Днес, хванете нишките на Вчера и Утре и ги съединете.  Започнете подготовката днес, сега, веднага. Но пристъпете към същинско действие Утре.

            Вие приемате думите в техния цялостен смисъл. Знаете, че в известен смисъл всичко е материя. Приемете и думата "тежест" разширено. Внимавайте какви хора, с какво минало, с какъв товар вземате при себе си. Заедно с тях вие поемате отговорност за предначертаността им. Товарът на Съдбата винаги бива доставян на определеното му място. Формулирайте Закона за Съотговорността.

Не позволявайте ничие Вчера да ви забавя

в похода към вашето Утре!

            Бъдете безпощадни към Врага. Не изпитвайте милост и състрадание към заслужените му мъки. Който прегражда пътя на такива като вас, той отваря проход за враговете на Тангра. Нима с Гибелта ще се съюзите?

Кои сте вие?

         "- Народ, който не е християнски, но има идея за едно Божество;

         - Народ, който няма теза за първороден грях, а има идея за безсмъртие;

         - Народ, който няма робска институция, но има идея за земя и Държава.

Това бяха Българите, децата на Тангра."

Ваклуш Толев

            Изглежда не всички Българи си спомнят какво са били. Но Ваклуш също не казва всичко. Или не всичко знае.

Какво сте вие?

            Тенгрианството не е религия. То е начин, по който човек възприема околния свят. Тенгрианството е начин на живот. Тенгрианството е възможност да оцелеете, когато другите измрат.

            Ако не вярвате в истинността на еврейската Библия /По-правилно е да не й вярвате!/, то чуйте гласа, идващ от много по-старата и по-истинска "Книга на мъртвите": "... по време на очаквания Ден, когато ще бъдат претеглени и съдени всички, извършили прегрешения на земята". Знанието за Страшния съд не принадлежи единствено на юдеохристиянството. В миг на озарение един днешен Български поет написа: "Можем да бъдем силни като Бога, но само заедно с Него". съединете двете Откровения. ще избегнете участта на осъдени, ако се наредите сред Съдиите.

            Затрептете в съзвучие с Хармонията на Божествения Ред. Съумейте да се превръщате във

Воля!

            От разбиране за свободната воля преминете към разбиране за Волята. Не разрушите ли Стария свят - той сам себе си ще разруши. В Homo Sapiens е вложена склонността към самоунищожение. Преценете кога и как да извършите Екзекуцията, за да бъдат щетите най-малки. Станете едно с Тангра! Броят на умъртвените нека няма значение за вас. Не е важно колко, а кои умират. Заслужават ли живот, за да ги жалите? Вижте те как постъпват. Техният свят се отказа от собствените си закони, от собствените си ценности. Техният свят промени своята програма и своите планове, само за да не допусне нас в играта, която уж бе за всички. Защо ние да ги допускаме до нашата игра? Господар на живота ще бъде този, който съумее да отстои владеенето на хоризонта. Всесилен ще е, който се научи да влиза и излиза от обитаемостта. Овладейте Волята и тръгнете в посоката, сочена от нея.

            Какво е останало от предишните Раси? Нищо! Само трудноразпознаваеми развалини и тук-там някой дребен предмет с неопределимо предназначение. Същото ще бъде и с човека, ако вие не достигнете изискващото се ниво. Човешкият извор е изчерпан, пуст е. Но там, където вече няма нищо, ако се е съхранила Воля, ще се появи нещо. Все пак помнете, че винаги се намира по някое "акт". Иначе безопашатите зелени нямаше да измрат.

            "Омръзна ми да слушам какво искат те! Започни да мислиш какво искаме Ние!" - ми рекоха веднъж.  Унищожението на една извършваща се Реалност бива компенсирано със сътворяването на друга. Нека съсредоточим усилията си върху Успеха! "На остров Ерин ще засияе Слънце и оттам ще дойде Спасител. На Земята всичко ще дойдат трима Спасители. Единят от тях ще слезе от планините." - предсказва Раньо Неро. Помислете: нима всичките милиарди двукраки заслужават спасение?

            Дойде време за умиране. Древността е оставила контурите на спасителен Изход, но на неблагодарните потомци нищо не бива да се поднася наготово. Нека се потрудят така, както се трудеха живелите преди тях. Всъщност техният собствен свят е още по-егоистичен, по-алчен и по-потаен. Най-добрите, най-съвременните технологии официално не съществуват за народите, които със своя труд заплащат изграждането им. Колобърът дава знание, но умението оставя всеки сам да изгради за себе си. Едва тогава то ще е само негово умение. Съзидателните сили не приемат на гърба им да паразитират просяци. Слабият няма морално право да изисква от силните, нито да им налага каквито и да било условия.

            Човек може да изпрати своята воля пред себе си и тя да воюва вместо него. Волята е в състояние да въздейства върху обектите сама, без чужда помощ, независимо от изпратилия я. Явлението е различно от хипнозата и внушаването на мисли. То не е физическо и биологично явление. Но не е и духовно. За останалото се досетете сами.

"Ето, настъпват дни, когато Аз ще се доближавам,

за да посетя обитателите земни."

III Ездра 5:44

            Аями показа на своя колобър картина: "В каменистата страна труповете лежат на купчини, покрити са с черен прах. Не се виждат рани, не се забелязва кръв. Телата са цели, но са неподвижни. Липсват оръжия, вещите са непокътнати. Хората са излезли като за празник, но ги е постигнала неочаквана смърт". Такава участ очаква всеки, дръзнал да пороби отменителите на всяко робство. Такава участ очаква всеки отменител, взел страната на робовладелците.

            Наближава денят Небесните Йерархии да вдигнат голямото и древно Божество. То е с лице към земята, паднало е, лежи на едната си страна. Но онези, чийто ум Богът на този свят не е заслепил, го виждат. Образът на Бога се явява в тяхното озарение. Те се изправят и поздравяват Слънцето със съединени ръце. Изричат словата на Силата. Насилническата цивилизация е повалена в прахта. Измъчените воини, живели цял живот като на боен поход получават своята възможност да се порадват на белия свят и неговите красоти. Те са отвоювали правото да искат и да получават. Останалите могат само да желаят. Печалбата не се дели поравно между господар и слуга.

            Упадъкът и рухването на техния свят са предвидени, описани са, изведени са причините: "Всяка принуда, всеки насилствен опит да бъдат отнети от хората възможностите за доброволна самоизява, водят до духовно поражение и отслабване на обществото." - Нанси Крес, но кой да се вслуша? Оглушали, те не чуват тътена на приближаващата се Буря.

Как ще разрушите досегашното?

            В основата на този свят, в самите устои на съвременните човешки достижения стои разумът. И с помощта на Разум ще разградите съграденото. Идеята е онова нерегистрируемо, невидимо, недоказуемо всепобедно оръжие, годно да съсипе породената от нея реалност. Доразчистването ще се извърши с Небесен Огън. Създайте несъвместима с общоприетата картина на света. Вдъхнете й плът. Тя сама ще стори нужното. Излишно е да прибягвате до употреба на физическа сила, вредно е да причинявате взривове и разрушения. Нанасянето на терористични удари активизира вражеските защитни сили. Можем ли чрез тероризъм да убием всичките врагове? Не.  Затова вместо да се стремим към неизпълнимото, нека сътворим своя духовен СПИН и да оставим той да ги погуби. Нека вместо телата, поразим вражеския стремеж към бъдеще. Борбата с тях е като борба с кърлежи - ако откъснеш тялото, от проникналата под кожата глава израства ново тяло. Не разбирате ли безсмислието на досегашните методи? Сега те са кърлежи. Нашата задача е, да ги превърнем в молци, а после да запалим Огъня, който ще ги довърши. Ето ключът: подсъзнателните команди превръщат обяснителната агресивност в аксиоматична. Причиненото си остава свършен факт, а от причинителя отпадат всички подозрения. Вие ще сте недосегаеми, отговорни единствено пред Бъдещето. Нима ще подарите своята отговорност на неразумните? Какво ще отговорят те на Тангра?

            Повече няма да обяснявам, даже ще ви оставя мъничка задача за разрешаване: Съвременният свят е тумор, цивилизацията е тумор, днешният човешки начин на мислене е тумор. Как да помогнем на човечеството, как да премахнем тумора, без да осакатим приютилото го тяло?

            Паразитите са обхванати от паника. Те бързат да ни съсипят, да се отърват от нас. Непрекъснато си представят как предреченото се сбъдва, как ние идваме, но техните представи са твърде изродени. Те си представят как ние започваме да ги унищожаваме един по един, затова се стремят да измислят все нови и нови предпазни средства. Ние не постъпваме както те мислят, че ще постъпим, ние за тях сме изненада. Не премахваме отделни единици, ако не ни застрашават пряко. Ние разлагаме техния любим свят, както те разложиха нашия. Превръщаме естествената им среда в негодна за обитаване. А като начало свикваме да живеем без онова, което за тях е жизнена необходимост. И те ни помагат!

            За нашите съюзници, привърженици на материализма или на някоя от материалистическите религии също имаме напътствия: В нашата война ние не използваме класически терористи. Нашите най-страшни воини са хакери, специалисти по компютри и електроника. Ние създаваме нашите нови заклинания, нашите магически послания, а те ги въвеждат в компютърната мрежа, в Internet. Така ние сливаме свръхмодернизацията и древността в едно. Така довеждаме своите идеи до елита на[FJ1]  нацията и до водещите умове в света. Така завладяваме и покоряваме изгубилото своите духовни защитни способности човешко стадо.

Сега е времето да посеем своите бъдещи успехи!

            За елеминиране на етнически чужди за българския народ елементи можем да използваме музикалния метод. В музикални произведения със специфична етническа насоченост поставяме нашите разрушителни заклинания, вграждаме ултра- и инфразвукови импулси, елиминиращи психиката и организма на слушателя. Ако някой харесва цигански, турски или сръбски чалги - вината ще бъде единствено негова.

            Едва тогава, след рязкото намаляване броя на човешките същества ще стане ясен смисълът на предсказанието:

Битката бе ожесточена.

Завърши с победа.

Всички живи бяха умъртвени.

            Народът е като морски пясък. Държавната власт е сграда, построена върху пясъка. Горко на сградата, построена върху подвижни пясъци! Горко на сградата, раздвижила пясъците! Горко на сградата, чийто основи не достигат до твърдата скала на най-първото време!

Кой може да стигне до Началото, без да премине през нас?

            В своите действия няма да сте сами, тенгриани! До вас, във вас и около вас винаги ще бъдат божествата на вашите деди. Спомнете си и ще разберете. Размислете над описаното в "Енума Елиш" как се сътворяват един друг по свое подобие, разгърнете папируса "Ну", където с лекота те се превръщат едно в друго. После вземете някой съвременен учебник по ядрена физика. Изучете квантовата механика. Ще откриете, че Миналото е знаело доста повече за Настоящето. Вчерашната Мъдрост ви казва: "Никой не ви познава. Вие ги познавате. Никой не може да ви хване. Вие ги хващате". Утрешната Мъдрост твърди: "Колкото по-точно се опитваме да измерим положението на частицата, толкова по-неточно ще можем да измерим нейната скорост и обратно". Всепобедността се съдържа в синтеза на двете опитности. Тогава олтарът - помирител се заменя от Трон на Съюзник. механичната Традиция се заменя от Духовна.

И вашите желания стават ваши искания!

            Но първо трябва да си върнете земята, за която предците ви заплатиха с кръв. Не можете да признавате неканени пришълци за Съвладетели и да твърдите, че живеете във вашата България.

В България властват само Българите!

            Не се бойте от онези, които днес наричате "обединено човечество". Разстройте работата на паразитния международен организъм.

Умъртвете човешките надежди!

            Постепенно и много внимателно въвеждайте информация за опасността и помощта Отвън. Цялата истина може да разруши планетата, но посредством премерено дозиране, хората само ще се почувстват беззащитни. Единствената смислена реакция ще бъде присъединяването към воинството на Тангра. Превърнете процеса на осъзнаване в отсяване. Не убеждавайте, а посвещавайте. Оглупяващите ще бягат и ще се крият, проумяващите ще идват, ще прииждат като насекоми, привлечени от светлина. Ще боравите с факти, измислици и спекулации няма да са ви нужни. Космосът не е мъртво и скучно място, както си въобразяват невежите. Космосът гъмжи от движение и живот. Само че от нашата яркоосветена наблюдателница е трудно да забележим какво става Там. Небесните ветрове завличат и довяват до Земята всякакви случайни странници. Едни се очовечават, други измират, трети заминават обратно. Не ги бъркайте с Великите Князе, с космическите Пратеници, наричани от шумерите Нун - Галене, а от акадите - Ихиги. Князете са познати на приелото Тъмна вяра общество като елохими, един от които е еврейският Йехова, IHWH. В конкретния случай става дума за същества от плът и кръв. За смъртни и краткоживеещи, а не за енергийни създания.  От дълбините на Вселената към нашата планета приближава ударното ядро на неназовима Враждебност. Авангардът е вече тук, дори е влязъл във връзка с наши неразумни властници. Пришълците са познати с различни имена, но никое от тях не е от съществено значение. По пътя си насам Враждебността застрашава и други. Застрашените разбират необходимостта от съюз за борба със Злото. Но с кого ще се съюзят? Със самодоволното, агресивно, арогантно, алчно, грубо, безскрупулно и нахално човечество? С коварните ни управници, готови веднага да продадат своите подвластни, стига някой да им предложи каквато и да е цена? Такова човечество също е заплаха. Кой би пожелал да има подобен съюзник?

            Алтернативата сте вие - новите разумни, децата на Тангра. За които верността, честта, достойнството не са празни думи. За които Дългът е свещен. Съюзникът ще пристигне и ще ви помогне да разчистите пространство за вашите владения. Дотогава старото трябва да е отслабено. Интензивността на неговата съпротива ще определи степента и размера на пораженията върху човешката Раса. Стремете се да увеличите броя на годните да се спасят. Дотогава вие ще сте пръснати по цялата Земя, между всички народи - не пренебрегвайте никого. Приемете желаещите да дойдат при вас, направете ги свои себеподобни, свои ближни. Издигнете ги в ранг на съратници. Обяснете им, че склонните към подчинение се изложени на смъртоносен риск от обсебване. Главната възможност за оцеляване е скрита в неподчинимостта. Преценка трябва да предшества благоразумието. На християните разяснете посредством скрити  от видиотените тълпи християнски текстове:  "Който е станал роб против своята воля - той може да бъде освободен. Но който е станал свободен по милостта на своя господар, а сам е отдал себе си в робство - той повече не може да бъде свободен." /Евангелие от Филип/

            Пришълците от голямата Бездна също имат свои външни съюзници - част от обитателите на малките затворени светове. Но за последните е още рано да говорим. Засега съветът е: "И никой не трябва да забравя, че нашата планета прекосяваше космическото пространство милиарди години, без да бъде обитавана. И един ден ще поеме същия курс по същия начин, ако хората забравят, че дължат своето свръхсъществуване /суперекзистенция/ не на малкото безумни политици, а на изучаването и безусловното прилагане на Божествените закони."  Всъщност нищо ново, но няма да ви разказвам, само ще ви подскажа. И днес на Земята живеят организми, по-приспособени към влошаващите се екологични условия. Ще бъде интересно да споменем дървото Гинко, произходът му води началото си от преди 50 милиона години. Това дърво прекрасно издържа на радиация и замърсена околна среда. Събитията се повтарят, но няма кой да си спомни. А на нас даже няма да ни се наложи да си спомняме, тъй като ние никога не сме забравяли.

         "Това, което храните в душите си е реалността на утрешния ден" - повтаряше колобърското поучение Петър Дънов. Предизвикайте появата  на нови явления, посредством тяхното обявяване. С помощта на достоверност превърнете свръхестественото в обичайно. "Дори отнемането е въздаване, ако си в състояние да прозреш" - писа Българинът Димитър Делян. Отнемете от силата на покварените земни властници и въздайте на достойните земни деца. Не е достатъчно словата ви да бъдат подходящи. Създайте и подходяща материална обстановка. Духът без тяло не е това, което трябва да е. Иначе Тангра не би ни облякъл с тела. Вие сте отрицатели на изроденото човечество, но не преставате да бъдете човешки синове. Духът на Възкръсващия прониква там, където има хора.

            Една подробност: не всички двукраки с човешки облик са хора. Умейте да отличавате истински от неистински. Пък и хората се намножиха повече от допустимото, превърнаха се в напаст.

Не можем да живеем всички

на една планета

и на всички да ни е добре.

            Успокоявайки населението, земните властнически статистически централи изчисляват каква територия се пада на един човек. Лъжат, че Земята би ни изхранили всички. Набиват в очите на мамените цифри: площ на планетната суша в квадратни километри, численост на живеещите върху нея човешки същества, количество храна, нужна за един човек... Но пропускат да ни съобщят, че слагат в сметките Антарктида, Сахара, Гренландия и Хималаите, където самото Слънце няма да позволи живот. Спомнете си думите, че в ледената пуста слънцето грее убийствено силно, прогаря плътта, докато костите се оголят. Какво по-добро напомняне за озоновите дупки? А ето и малко суха информация, излизаща от самите техни среди: Според световния фонд за защита на природата, 90% от земните гори са унищожени вследствие на човешката дейност. /октомври 1992 г./ Всъщност защо да говоря за днешния ден, той е пред очите на всички. По-добре насочете погледите си към бъдещето. Казвате, че климатът се е променил? Оплаквате се, че ви е прекалено горещо? А как ли ще се чувствате, когато изгрее второто Слънце? Отново Раньо Неро: "На небето ще има две слънца и две луни. Няма да има нощи. Земята ще се превърне в нажежен ад. На земята ще бъде невъзможно да се живее. Само във въздуха и под земята ще има спасение. Ще бъдат построени осем подземни градове. Много хора ще ослепеят от светлината на двете слънца. На Север снеговете и ледовете ще се разтопят. На полюсите ще се появят обширни цветущи земи. Ще се вдигнат огромни вълни. Те ще залеят половината от земната твърд и ще се оттеглят."

            Стигнахме до разбулването на още едно напътствие. Как Писанията да се превърнат в оръжие? Като ги накараме да зазвучат по разбираем за съвременниците ни начин. Като ги сведем до съвременното разбиране за нещата. Като ги направим приложими. Натрупаните през последните шест хилядолетия по пътя на логиката и опита знания са достатъчни за целта. По повод на Паразитната ценрала Милтън Купър посочи: "Ако имаме свободна енергия, те вече няма да имат властта над нас". Ние различаваме 39 вида енергии, и тайните на всичките са скрити в нашите текстове. Как чуждите ще ни поставят под своя зависимост?

            Много грижи могат да отпаднат отведнъж, но ние не го желаем. Трудностите са изпитания, те спомагат за усъвършенстването. В Утрешния Светъл свят ще има място само за съвършени хора. Затова те днес трябва да се борят, да воюват и да побеждават! Те трябва да излязат извън условностите на днешния "... изнежнен, утробен живот...". Помнете: вие съществувате, вегетирате - научете се най-сетне да живеете!

            Провокирайте слухове. Предизвиквайте сплетни. Разчитайте на мълвата. Драстично се намесвайте в личния живот на противника. Не се стеснявайте, не мислете дали действията ви са морални. Нима противникът не прави същото? Врагът трябва непрекъснато да бъде изкарван от равновесие. Разширявайте заеманите от вас площи и намалявайте териториите, населявани от изродените слуги на Злото. Нека правата на Свободния бъдат по-големи от тези на роба и на робовладелеца. Тенгрианинът смята робството за престъпление!

            Заспалият Повелител на вечното извършване е пробуден. Застанал е и стои в дома на милионите години. Скоро ръцете му ще се прострат, ще извадят едни богове от Бездната, а други ще пратят към унищожението на Огъня, щом цикълът им завърши. Пробуден е и Водачът на новите човеци. Той знае, Знанието го изпълва, но чака изпълнението на условията, а също възрастта, когато земното му тяло ще е готово за действие. Домът на Тъмнината ще се озари. Но това ще е, когато старата Традиция изпълни докрай своето предназначение. А дотогава е предвидено вие да свършите още работа. Не се отпускайте, не мързелувайте. Не се смирявайте. Ако ви поставят наляво - надясно тръгнете. Посоката определяйте вие. "Всичкото време е заключено в настоящето, и да разбереш настоящето, значи да се освободиш от времето." - твърди отказалият да бъде Мирови Учител Джиду Кришнамурти. Вас настоящето ви отхвърли, а заедно с това ви освободи от властта на малкото време. Научете се да управлявате Времевите вихри.  Времето навлиза в материята и преминава през нея, но материята не може да се движи толкова бързо, та да навлезе във времето и да го задържи. По-бърза от времето е мисълта.

            Вие знаете и разбирате. Вие можете и умеете. Думите от Евангелието на Тома "Иисус каза: Бъдете преминаващи" /1:47/ - за вас се отнасят.

            Карат ви да се съмнявате в реалността на Водача? Не вярвате в неговото идване? Според Мишел дьо Нострадамус, Водачът ще пристигне върху крилете на Небесната Вяра. Пророчеството от Премол допълва, че ще тръгнат ръка за ръка: Великият Владетел и новият Първосвещеник. Ще пристигне също и Тази, която малцина чакат: "Аз съм изпратена от Силата. И аз дойдох при тези, които мислят за мен. И те ме намериха сред онези, които ме търсят." - /"Гръм" - I век пр. Хр./. Ето и част от казаното за Нея в Ичкерия през 6763 година по нашето летоброене, когато се обсъждало коя да бъде България: "Роди се лъв от свинята. Небето го призна за избран. И е жена, и ще воюва с мъжете. Ако мине два цикъла, ще бъде произведена във висше звание. Тогава ще се разбере, че е жена. Тя ще обедини Българите и ще върне величието на народа. Пазете я." Но нека поговорим още малко за Водача. Предсказанията за "Максимус Понтифектус", Големият Маг не са изолирани. Ислямът говори за "последния Имам, който ще превъзхожда всички останали". За Махди /Добре насоченият Предизвестител/, който в края на Времената ще наложи над света истинската Вяра. А според хиндуисткото учение, ришите, ясновидците се появяват в началото на всяка нова Калпа, Космическа Епоха. Те възвестяват новото Знание. Разбрахте ли защо новото Могъщество, новата Власт и новата Вяра са неделими?

            От високоговорителите нашите радиоапарати непрекъснато звучи погребална негърска музика. Осъзнайте кой и защо желае вашето погребение. Осъзнайте реалността на вражеските усилия и се насочете към тяхното превъзмогване:

            "Духът на Израел, предопределящ колективното чувство за вина и стремежът към изкупления, явно проявил се по време на упадъка на аристократичната Традиция на древните патриарси, призовал към живот най-низшите сили на егейско-пелагийския телуризъм, преди това подтиснати от ахейските племена. Той е извел на арената на борбата кастата Шудра, така наречената "тъмна" каста /Кришна/ и демоничната каста Асуря, над които в Индия като форма над хаоса се извисява йерархията на трите висши касти на два пъти родените - Двиджа - чак до типа на Брахманите и Царете, смятащи се там за велики богове в човешки образ." /Юлиус Евола/

Ние идем, за да поставим всекиго

на мястото му!

            Казвате, че сте от Български род. Казвате, че сте верни на Завета. Казвате, че Новото време ви се полага по право. А вие познавате ли Българското право? Благородническата титла се наследява, но може да бъде отнета. Също може отново да се отвоюва. Ето, сега всички сме принудени да отвоюваме онова, което ни беше отнето, което някога беше наше, но което загубихме. Положете усилия и ще бъдете възнаградени! Да, сега нас ни победиха и ние сме победени. Да, нас ни победиха в първите сражения. Сега ние наистина сме победени. Никой обаче не се замисля върху промените в съзнанието както на победители, така и на победени. Никой не се замисля над възможността ние да се превърнем във възмездието на бъдещето. Никой не се замисля над възможността ние да се превърнем в оръжието на Тангра, чрез което Той ще накаже самозабравилия се свят.

            Съвместяваме членство в организации, подчинени на интегристката общност с принадлежност към Тенгрианството. Казваме на нашите пратеници: "За тях сте част от Цялото, за тях сте средства. За нас сте братя сред вражеския стан, за тях сте жертвени животни. Ние гледаме на вас като на устремени към Небето души - те гледат на вас като на предназначена за Холокост плът. Чия роля ще приемете? Ще се слеете ли с тях, ще се откажете ли от своята принадлежност към нас? Те ви предлагат точно премерени блага, а после искат да им ги върнете с лихва, двойно. Ние искаме с общи усилия да завоюваме света, който те ни отнеха с измама. Към коя от целите ще тръгнете? На тях сте им нужни, но само временно, те не забравят, че не сте от тях. Ние не ви отделяме от себе си. Коя Общност ви е по-близка?"

            Пращаме хората си навсякъде. Те трябва да са навсякъде. Но където и да отидат, те само при нас се чувстват у дома си. Защото при нас наистина са си у дома.

            Щом няма изход от днешната ситуация, то ние можем да върнем събитията обратно и да излезем през входа. Дарявайте с идеи авторите на художествени произведения. Те няма да осъзнаят за какво става дума, но ще свършат част от вашата работа. С тяхна помощ предизвиквайте и предотвратявайте събития. Техните политиканстващи велможи дърдорят за "мрачните видения на Оруел", без да проумеят, че виденията са преградили пътя на една още по-мрачна действителност. Разиграните вариации на Огнено ниво отнемат нуждата от проекция в реалното. Огненият вариант сам по себе си е реалност. Той дава храна на божествата, поглъщащи всичко прекалено и излишно, определяйки по този начин хода на събитията. Сине на Тангра, ако не можеш наяве да бъдеш човек между човеците, то нищо не пречи да го правиш скрито. Същественото е човечността да проникне в света, подготвян за твоите деца и внуци.

            Изградете у вашите последователи недоверчивост към властващия свят и неговите догми. Научете ги да презират официалните учения и доктрини. Кажете им, че могъществото на паразитния елит се крепи върху народната сляпа доверчивост. Кажете им, че нашите изводи се подкрепят от представители на все повече нации: "Онова, което наричаме "зло" е продукт на цивилизацията, на нейните ограничения и задръжки, които деформират спонтанната, свободната себеизява на личността." - Урсула Ле Гуин.

            Ние обаче знаем:

Този свят е средство за осъществяване на нашите цели.

            Трябва да се справите. Провалите ли се - няма да има България, няма да има Българи. Но Съветът на Седемте вярва във вас! Българинът е единственият човек на Земята, готов да се жертва заради своите деца. Той ще извърши онова, към което други напразно призовават. Все пак нека чуем и техните думи. Иначе излиза, че само ние говорим за Опасността: "Ако нашите съграждани /в САЩ/ не започнат да се съпротивляват срещу това световно управление, то суверенните държави ще изчезнат и ще се установи една единствена глобална икономическа система." /Гари Ка/ Друг автор, Джим Тейлър е отчаян: "Една организирана опозиция срещу ционисткото владичество над САЩ не се вижда. Никой не е готов да се бори за страната си. Вашата е свършена. Бъдещето е вече програмирано." Същата участ готвят те за всички неизповядващи юдаизма народи. Тогава високата раждаемост на племена с ниска култура ще изтласка Българите от домовете им. И никой няма да защити прогонения собственик, защото Българския закон ще е отречен. Това ще се случи, ако се доверите на доминиращия поведенчески модел на Новия световен ред, на мечтите за някакво обединено човечество и се отвърнете от заветите на своите деди. Ако пък тръгнете след нас, то "отчаяният вик на шепа хора ще се превърне в зов на един цял народ!" и никоя външна сила няма да ни устои. Дори талмудистките идеолози признават: "Те /техните помощници, онези, на които разчитат/ са специалисти относно нещата, които вече са станали, но кой би могъл да е експерт относно неща, които никога не са се случвали?" /Давид Бен Гурион/

            Искате доказателства? Какво да доказваме? Че слънцето грее? Че снегът е студен, а водата е мокра? Че звездите не могат да се пипнат с пръст, а хората се раждат и умират? Истински неподправеното Знание не се нуждае от доказване.

            Българската Държава беше, но вече не е наша държава. Сегашните нейни управници са окупатори, които ние трябва да прогоним, защото тя, държавата бе създадена от нас, заради нас и ни принадлежи по Право.

            Ние знаем, че всички действия против чуждия окупатор са законни!

            Тръгнали сме да завоюваме първо цялата страна, цялата Дунавска България, а после и всичките земи, населени с българи. Изпълнени сме със съзнанието, че всичко е наше. Демократи, либерали, комунисти - те биват подкупвани, като им подхвърлят по някое дребно магазинче, по някоя мизерна сума или по някой неособено висок пост за ограничено време. Ние не приемаме, че някой може да ни подари нещо, което бездруго ни принадлежи по право. Сега ясно ли е защо враговете на България залагат на тях, помагат им, а нас подлагат на преследвания? "Аз съм..." - казва демократът /комунистът, либералът/ и изрича някаква чужда дума. Думата обикновено не значи нищо. Те дори не знаят кои са и какви са, а искат нас да ръководят!

            Ние идем, за да върнем откраднатата от народа земя, да върнем живота, който чуждите откраднаха от нашия народ. Ние идем да върнем съдържанието и смисъла на думите!

            В условията на царстващо преразпределение известността отива при най-умелите, при най-стръвните, при най-нахалните, при най-приспособените, при най-обвързаните с властта. Но никога при най-полезните. Полезните са твърде заети със своите собствени дела. Те нямат време да търсят слава, не се домогват до известност. Нито искат признание от оглупялата тълпа. Полезните смятат за неразумно да пилеят сили, за да печелят овации. Полезните се превърнаха в най-онеправданите хора на света. Единствено в нашия Тенгриански свят полезността е поставена под закрила. А кой е по-полезен от вас, рожби на Огнения народ? Вижте своето място и го заемете!

Творете ключови думи!

            С тяхна помощ ще управлявате доведения до неуправляемост свят. От информация чрез власт преминете към власт чрез информация. Бъдете "тези, които Знаят". Изговарянето на словосъчетания, обозначаващи даден символ могат да предизвикат приливи на отвращение и омраза. Да внушат страх. Да заповядат паника. Да доведат до негативна реакция у индивида. От там - до намаляване естествените му възможности за реагиране. Или обратно - да породят вяра и надежда. Да вдъхнат обич, да извикат чувство на уют и закрила, да повикат усещане за съпричастност. Явлението не е тайна и за някои хора от тълпата. Но вие продължете. Вложете динамично съдържание във всяко понятие. Извършвайте непрекъснати корекции, съобразени с конкретния момент. Кой ще ви се опре? Кой ще достигне бързината ви? Кой е равен на вас в умението?

И небето ще се сгромоляса върху земята, когато хората чуят от вас истината!

            Съзнавайки чувството си за превъзходство, пазете се да не попаднете в клопката на самовъзвеличаването. Не вие сте достигнали върха на постиженията - другите са отстъпили от правото си да постигат. Техният свят е временен, краткотраен; ние гледаме към Вечността. Дори те, в състояние на озареност забелязват: "Вземете например онзи храм в джунглата. Построен е преди тринайсет века и плочите все още се отварят и се затварят с механизми, функциониращи толкова гладко, все едно са създадени вчера. Това е чуждо на нашия начин на мислене.  Най-добрите ни автомобили и уреди имат десетина-петнайсет години живот и изискват постоянно поддържане. Нашата техника не издържа изпитанието на времето. Това е отражение на обществото ни. Всичко е като бърза закуска - искаш го веднага, получаваш го веднага, но не за дълго." /Р. Дж. Пинейро/ Извърнете очи от тяхната пясъчна цивилизация, сриваща се при първата вълна. Помнете колобърското поучение:

"Какво са гениите?

Те са нормални хора.

Останалите са джуджета. Недоразвити джуджета.

Остаряли преди да пораснат."

            Накарайте ги да се почувстват доволни. Доволството е смърт за духа. Измежду недоволните подберете нови ваши съмишленици. Недоволството е един от белезите за разпознаване. То е знание за възможностите. Врагът се преструва, че не те забелязва. Какво по-добро от това? Подтикни го към грешка. Предизвикай ситуация, при която бездействието е най-погрешният ход. Колкото и да ви превъзхожда по сила противникът, не забравяйте, че истинската сила е в разума, а носители на най-висшата разумност сте вие!

            Младенческата възраст на човека свърши. Сега е време на пубертет. Измененията са налице. Но зрелостта още не е дошла. "Никой гой не ще има място в света, който идва!" - злобно съска Талмудът. "Никой поробител няма място в света на Свободата!" - възрази Канартикинът. Досегашната Заповед беше: "Съхрани, запази, свържи!" Отсега ще чувате: "Разчисти!" Светът е твърде замърсен.

            Не се впускайте в лов на отделни паразити. Не си губете времето. Във всички тях живее желанието да убиват, вие само обърнете посоката. Тогава убийците ще измрат, а изпълнените с жертвоготовност ще бъдат спасени.

            Сред тях сте. Вътре сте, в техния свят. Не ви познават, не ви различават. Не ви забелязват, дотолкова сте се слели с талазите на сивата сган. Но вие сте там, вътре. И владеете стихиите. Съберете безцелно мятащите се енергии, концентрирайте ги. Разположете ги във възловите точки на Системата. След това взривете всичко!

            Виждам красиви спретнати къщи. Разноцветни домове сред безметежна природа. Красиви едноетажни домове сред зеленината. Малко на брой, но добронамерени хора. Чистота и спокойствие. Тишина и уют. Ред и справедливост. Труд и веселие, радост и обезпеченост. Осъществими мечти, ясни перспективи, достижими блянове. такъв ще е утрешният свят, вашият свят, деца на Тангра.

Завоювайте го!

 

 

 


 

Ускорител II

            Bинаги всичко знаещите и никога нищо неразбиращи хора ме винят, че пиша неразбираемо. Упрекват ме, че стилът ми е тежък, че е достъпен само за малцина. Твърдят, че умишлено намалявам броя на читателите си.

            Пиша за тези, които разбират. Останалите не ме интересуват. По-скоро, отколкото предполагат, тях няма да ги има. И те няма да имат значение за никого. Нима трябва да изоставя значимото, за да се посветя на незначителното? Но как да им кажа, ще чуят ли те моите съображения, ще поискат ли да повярват в тях?

            Беше древно същество, много древно. Нямам представа къде се е намирало през последните няколко милиона или десетки милиона години, но във всеки случай това място не е била Земята. Допуснах го до съзнанието си. Позволих му да види своята родна планета през моя поглед. Видяното го ужаси. На небето висеше огромно непознато тяло, което сякаш се готвеше да падне, да рухне върху главите ни и да ни погребе. На безоблачното нощно небе грееше Луната.

            Аз разбрах онова Нещо, но повечето "рожби на модерната цивилизация" едва ли ще разберат мен. Реалността не е единствена и непоклатима. Тя твърде често се променя, само че краткоживеещите хора не го съзнават. А трябва! Трябва, ако искат да ги има в бъдещето което се подготвя, и което скоро ще настъпи. Поне част от хората трябва да се научат да живеят по нов начин, за да го има човечеството и след провала на сегашния агонизиращ свят.

            Ето описание на още една картина: "Астероид в нощното небе. Катастрофа на чуждопланетен кораб. Най-вероятно е останки да не бъдат намерени, тъй като корабът е от органична материя, самият той е едно живо, дори разумно същество, макар и създадено по изкуствен път. Води заливат житата. Вълни рушат островръхи, със северна архитектура сгради. Китай ликува заради удара, сполетял европейската цивилизация." Кога ще се случи - не е показано. Но щом е показано, значи съществуват възможности да се справим с бедствието. Такива са законите на нехронологичната история. Ясновидството е само една от многото глави в тази Книга. Как да разкажа останалото с две думи, как да го обясня на невежите? Позволете ми още едно напътствие, в изреченото и в неизреченото ще намерите търсените от вас методи за действие:

Триумф на Вярата

            Ние, непокорните воини от народа на Тангра се обръщаме към своите братя - народите на света. Ние, несъгласните с времето на Сивата смърт отправяме своя Апел и своето Предизвикателство. Ние говорим на всички!

            Няма ги ярките личности, озарили със своето присъствие отминалите епохи, векове и години. Няма ги истинските народни водачи, привличащи като магнит населението на държави, империи и континенти. Властва сиво безличие, на почит е посредствеността. Скромни хорица със скромни умствени възможности, със скромни морални задръжки биват издигани и избирани за държавни глави. Безчувствени, безсъвестни изпълнители замениха Царете по кръв и Вождовете по дух. Животът стана равен, скучен, еднакъв и все по-гладен. Животът, пълнокръвният живот умря. Човекът се превърна в бледа сянка на самия себе си.

Нима Бог се отказа от Своето творение?

            Не! Сивото всекидневие е измама, неподвижността е повърхностна, в дълбините се извършва невиждано движение. Духът на Твореца продължава да е сред нас. Бог продължава да ни подкрепя. А защо навсякъде цари безнадеждност? Защо ги няма мечтите, защо не виждаме бъдеще пред себе си?

            Виждаме, ако искаме да видим. Вярваме, ако искаме да вярваме. Можем да не бъдем мъртви, можем да живеем, ако поискаме да живеем. Има кой да ни поведе към победа, ако поискаме да бъдем победители. Да, мъртви сме, но ще оживеем, ако осъзнаем, че времето не е сиво, а кърваво. Ако се избавим от илюзията за някакъв измислен, въображаем мир и съзрем ужасната война, бушуваща около нас.

            Има ги водачите, богоизбраните, богоозарените Водачи, има ги нашите истински Предводители, но техните армии са разпилени и недоорганизирани. Александър Баркашов в Русия, Мирон Козма в Румъния, Абдулах Юджелан в Турция, Педро Варела в Испания, Воините на Тангра в България... Сраженията са в разгара си, навсякъде терор, навсякъде преследвания, навсякъде подтискане на човешката индивидуалност. Злото е тръгнало на безпощадна разправа със Свободата, а неразбиращите си бърборят за скука и за сивота.

            Светът е в пламъци. Никога досега в човешката история битката между Светлината и Мрака не е била така свирепа. Никога досега Небесното покровителство над обитаемия свят не е било поставяно на такова страшно изпитание. Никога досега човечеството не е давало толкова много и толкова скъпи жертви наведнъж. Още ли ви се привижда спокойствие?

            Втълпяват ни усещане за неподвижност, за непроменимост, за обреченост. От нас зависи дали ще се поддадем на внушенията. От нашата прозорливост, от нашето желание за живот, от готовността ни да възродим старите забравени добродетели, от способността ни на героизъм и саможертва. Единствено от нас зависи дали ще отново отвоюваме света, който загубихме или ще се оставим да бъдем пометени от Сивата смърт.

            Елате, рожби на Брахма, Один и Перун! Елате, Ездачи на японския Божествен вятър Камикадзе, елате, муджахидини на Аллах и вие, последователи на Ахурамазда! Елате потомци на Уакан Танака, спомнете си, че някога бяхме хора от една кръв, степни поданици на Тенгри! Повярвайте ни, родени от Илтамар, поклонници на Озирис, белязани от могъществото на Тор, съхранили верността си към Буда! Съберете се, народи от планетата Земя, съберете се всички, преди да връхлети Бурята! Съберете се и вижте многоцветната Дъга, която ние, воините на Тангра разстиламе над вас. Минете по Дъгата като по мост и елате в нашия Стан. Заедно, ние ще разрушим зейналата Сива Бездна!

            И тогава, след победата, след великата Победа при нас отново ще дойде Създателят и Той ще ни дари Своята власт.

            Обяснявам достатъчно, за да не се получи объркване при прилагане на новите схеми. Обяснявам на Нощните стражи. Те ще извършат нужното, когато настъпи нашето Утро. Защо да насочвам инструкциите си към всички представители на рода Homo Sapiens? Те и без това няма да ги приложат. Няма да успеят, дори и да поискат. Към добро ли ще ги подтикна, ако им възвестя, че са негодни? Пиша за бъдещето. Пиша за тези, които ще прекрачат в него, за които то е достъпно. За тях и текстовете ми са достъпни. Само безумци ми втълпяват, че трябва да уча безкраките да тичат и безкрилите да летят. Нима безоките ще видят моята Емблема? А тя е Светлина! Нима безухите ще чуят моя глас?

            Не аз определям броя на своите читатели. Те самите се самоопределят. Като отварят очи и обръщат глави в посока на възвестителното слово. Като се превръщат в деца на Тангра.

            Толкова отдавна ви беше подсказано, защо не се подготвихте досега? "Религията на Слънцето и Огъня през XXI век ще познае победно шествие. Опора за себе си ще намери в северната страна на Хипербореите, където тя ще се яви в съвсем ново качество. Мястото на нейния главен храм ще бъде зеленият остров Ерин. Ще настъпи време, когато тази религия ще оцелее само на островите."

Раньо Неро /Черният Паяк/, ок. XIV век

            Същият ясновидец предупреди още: "Всяка религия ще създава свой тип човек." Щом 600 години не ви бяха достатъчни да се отърсите от своето лекомислие, значи никога няма да се отърсите. Защо да си губя времето с вас? Аз говоря на моите себеподобни!

            Горното бе за всички. И за разбиращи, и за неразбиращи. Дължа специално пояснение, отправено към различаващите. Към воините на Отключеното Небе, към господарите на утрешния Ден.

            Сложно? Нищо не е сложно!  Нищо, до което сме се докосвали. Нищо на тази Земя не е по-сложно от човека. Човекът има още възможности за усъвършенстване и развитие. Именно той ще се превърне в следчовек, в дете на Огъня. Именно той ще сътвори новата могъща раса на Бъдното.

Време е, което не достига!

 Място е, което липсва!

Недоизградените хора са, които пречат!

            На дълго плаване се тръгва с добре построен кораб. Ние потегляме недоподготвени, недоекипирани. Корабът ни още не е готов, налага се да тръгнем с лодката, която ни е под ръка. Но ще тръгнем! Зад нас е вулкан, лавата ни преследва по петите, непоносимата жар приближава. Огънят ни гони и ни подканя да бързаме...

            За Нас говорят, че Ние изкачваме Планината. Не! Ние връщаме нашата Планина. Но излишно е да говорите на тълпата, на сганта. Тя не разполага с думи, годни да изразят нашите понятия. Чуйте само как описва една полупосветена своя собствен свят, след като й показахме как изглежда той през нашите очи: "То беше тук. Беше пространство или може би период от време, някаква празнота. Беше присъствие на отсъствие - същност без качества, чието количество не можеше да се определи, в което падаха всички неща и от което нищо не излизаше. Беше ужасно и едновременно с това не беше нищо. Беше погрешният път." Ние толкова се отдалечихме един от друг, че вече и посредниците не помагат...

          А ето и легенда за поука:

            Живял някога един Огнен човек. Откъдето минел, навсякъде Огън оставял. Дълго живял и много земи пребродил. Всичкия си Огън раздал. Накрая от човека останал само един черен силует. Но някъде дълбоко, свряна в неизстиналото му сърце тлеела неоткъсваща се Искра. Падналият черен силует се надигнал, взел Искрата, очистил я от полепналата пепел и разпалил Огън. Човекът отново станал Огнен.

            Скоро ще се каже кой е човекът. Един от вас ще го разбере и ще го изрече на глас. Но никой не бива да бърка огласяването с обясняване. Обясненията украсяват истината. Добавят неистинни елементи към нея. Преобразяват я, изкривяват посоката на нейния знак, превръщат я в полуистина, в неистина. Опростяването пък отнема от истинността. Реже, осакатява. Истината се преобразява в своя сянка, в бледо свое подобие. Така е с Истината. Дали вземаш или даваш, вредата е еднаква. Всяка промяна прави от истината лъжа. Убива я, изопачава нейната единствена същност. "Но нали възвестяването е прибавяне?" - чувам.

            Не е. То е оповестяване на непознати досега части от цялото. Възвестяването е фрагмент от опознаването, от постепенното постигане на Истинността. "Опознай себе си!" е велик завет на Древността. Той ни учи да бъдем самите ние, да пазим жив Огъня на своите Искри. Защото огънят се преодолява с помощта на Огън. Смъртта със смърт се поправя. Животът с Живот се поддържа. Ако изменим на себе си, ако станем други, тогава няма да сме ние. Искрата ще ни е напуснала и Огънят ще е угаснал.

            Не мислете дали ще ви разберат. Стига ви вие самите себе си да разбирате. Не подражавайте никому.

Бъдете различни,

и нека Силата, скрита във вашата Различност ви води!

писа Елтимир боила колобър

6768 веръ шехтемъ 16

 
Материалът е оценен на 9.14 (7 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание