www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Наука и техника: Подсъзнанието – нов вид оръжие  
Автор: Севар
Публикуван: 11.05.2006
Прочетено: 3604 път(и)
Размер: 1.77 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 
Подсъзнанието – нов вид оръжие

20/1/2005 11:35

Членът на Руската академия на естествените науки д-р Игор Смирнов, който е смятан за баща на психотронното оръжие, от дълго време извършва много интересни експерименти, опитвайки се да помогне в борбата с тероризма и по-специално срещу тези, които засега не могат да бъдат спрени – камикадзетата.

Освен обичайната хипноза, експериментите на д-р Смирнов включват и невролингвистично програмиране, и въвеждане на скрити заповеди в музика или текст. Такова послание може за 12-14 минути да проникне в съзнанието на зрителя и слушателя. Подобни методи вероятно използва и другата страна, твърди ученият. “Не изключвам възможността злонамерени хора да използват точно такива методи при подготовката на терористите-самоубийци”, предупреди Смирнов.

През последните 4 години в Русия се появиха случаи на т.нар. лакунарна амнезия – хората изглеждат външно психически здрави, но те не помнят нито как се казват, нито къде живеят. В различните психиатрични клиники в Русия вече има около 100 такива души. “Времето на загуба на паметта може да продължи до няколко месеца. Тези “зомбита” се страхуват и да си спомнят за извършеното от тях”, казва д-р Смирнов. “Дори под хипноза хората не могат да си спомнят какво са правили по времето, което е заличено от техния живот”, посочва Смирнов в интервю за “Московские новости”.

Дори за такива случаи обаче има лек. Започва се с психосондиране, като с помощта на компютър се установява скалата на ценностите на човека, както и неговите склонности и проблеми. Информацията е на БГНЕС.

http://www.dnesplus.com/publication.asp?pubid=78634
 
Материалът е оценен на 10.00 (4 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание