www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Наука и техника: Българският торсионен генератор (интервю)  
Автор: Хунор
Публикуван: 28.05.2006
Прочетено: 12810 път(и)
Размер: 7.40 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
Url Link: Списание "Усури"
Българският торсионен генератор (интервю)

Автор Красимира ПЕТРОВА

(бр. 01/2005)

Христо Стоянов, роден през 1945 г. в Първомай, Пловдивско, е завършил електротехникум в родния си град и Военната академия "Г. С. Раковски" в София. От 1994 г. се занимава с патентоването, представянето и реализирането на изобретението "Метод за торсионно въздействие на работни среди и торсионен генератор, реализиращ метода". Съучредител на "Деметра - Гея" АД, което притежава изключителните права върху производството, узъвършенстването и внедряването на торсионните генератори. С изобретателя разговаря Красимира Петрова.- Г-н Стоянов, какво представлява вашето изобретение?

- Изобретението не е само мое. То е общо дело на мен, Мария Стоянова, украински учени академик Александър Сорочински и Александър Александрович и на Христо Иванов. Нашето изобретение се нарича "Метод за торсионно въздействие на работни среди и торсионен генератор, реализиращ метода". То е пробив във високите технологии с широк мащаб на приложение в различни области и няма аналог до сега в света.

- Какво точно е "торсионно поле"?

- Торсионното поле идва от торсия, а това ще рече завихряне, усукване, въртене на пространството. Това явлението ни е познато дори и в материалния свят, но ние не му обръщаме такова внимание - представете си например въртенето на течността в чаша чай, която разбърквате с лъжичка. Или въртенето на земята около оста й, или въртенето на планетите в Слънчевата система - веднъж около себе си и още веднъж около Слънцето.
Теорията на торсионните полета доказва съществуването на нов тип физическо поле, което се поражда от усукването и вихрите в пространството. То е различно от известните ни досега гравитационно, силово, електромагнитно и слабо поле. Торсионните полета могат да се автогенерират и да възникват спонтанно, като се зареждат от определена геометрична форма. Такова явление възниква в египетските пирамиди, които не се въртят, но при тях ефектът на торсионното поле съществува.
Торсионното поле не пренася сила и енергия, то има свойството да пренася информация. Всякаква - от структурата на вселената до биологичните видове.

- Каква е същността и принципът на действие на вашето изобретение?

- Най-просто казано, за да работи генераторът, се използва електроенергия, с която се задвижва водонапорна помпа и тя вкарва водата в специална торсионна глава с три обема. В нея водата се движи по спирала с много висока скорост и ниско налягане. В първият обем повишава своята скорост при значителен спад на налягането. След това преминава през втория обем, където настъпват промени във връзките и ъглите на молекулата на водата и по този начин се отделя голямо количество топлина. При преминаването й през третия обем, всички процеси се стабилизират, което ще рече, че структурите на водата се възстановяват и стабилизират при всяко преминаване през торсионната глава, но при излизане от генератора водата е топла.

- Само с вода ли може да действа торсионният генератор?

- Не, експериментираме и с други течности. В "Енергоремонт" - Бобов дол, където се произвеждат топлинните торсионни генератори, извършваме опити с изгоряло трансформаторно масло. Според всички участници в експеримента резултатите са много добри.

- В какви други области, освен за отопление, може да се използва торсионният хидрогенератор?

- Торсионният генератор има широк спектър на приложение. Например за едновременно загряване и пречистване на вода от плувни басейни, без да се използват хлор или други препарати. Опитите показват, че след като водата премине няколко пъти през торсионната глава, бактериите изчезват. Това се дължи на силно изразените амплитуди и молекулярното напрежение, които действат разрушаващо на всички физически и биологически примеси.
Торсионният хидрогенератор може също така да се използва за преработка и пречистване на питейни, битови и промишлено замърсени води, за преработка на поливни води с цел стимулиране на вегетационните процеси. Приложим е в различни сфери в промишлеността - за сушене на плодове, зеленчуци, тютюни, за пастъоризиране и стерилизиране в консервната и млечната промишлености, за стабилизиране, подобряване на вкуса и изкуствено стареене на вина и други високоалкохолни напитки.

- Какви са предпоставките за развитие?

- Доказаните възможности на торсионните генератори са предпоставка за внедряването им в бита, екологията, енергетиката, промишлеността, селското стопанство, медицина. Много скоро те ще се използват като алтернатива на съществуващите до момента методи и прибори. Освен като алтернатива на досега съществуващите топлогенератори, торсионните генератори могат да работят и в комбинация с тях, като бъдат включени директно към съществуваши инсталации.

- Каква е ползата от употребата на торсионните генератори?

- Внедряването им е икономически много изгодно, защото пести средства за изграждане и поддръжка на мрежи, абонатни станции и оборудване, персонал за ремонт и подръжка. Освен това цената на добитата топлоенергия е значително по-ниска и по този начин вложените инвестиции за закупуването на топлинен хидрогенератор се възвръщат много бързо. Намаляват се разходите за добиване и закупуване на конвенционални горива и други енергоносители. Това е чиста и безотпадна технология, която опазва околната среда и водите.

- Как по-конкретно торсионният генератор може да се приложи в медицината?

- Засега всичко се базира на направените от нас опити и, разбира се, тези опити трябва да продължат. Пациентите с намалена имунна защита се повлияват изключително добре от въздействието на торсирана вода за пиене и къпане. Оздравителните и възстановителни процеси протичат много по-бързо и успешно. Нашите наблюдения показват, че когато торсионният генератор облъчва болното тяло, той въздейства избирателно само върху раковите клетки и ги унищожава.
Преди време направихме един интересен експеримент с болен от рак плъх. След едноседмично лечение се оказа, че всички ракови образувания и метастази са изчезнали. Освен всичко друго торсионният хидрогенератор може успешно да се използва за пречистване (пълна дезинфекция) на вода и други течности, които се употребяват в лекарствената индустрия, без да е необходимо допълнителна дезинфекция или стерилизация.

- Къде сте представили вашето изобретение?

- Нашият продукт е сертифициран в България, като името "Деметра - Гея" е със запазен приоритет за търговска марка. Изобретението е патентовано в България и в страните от Европейския регион, Евроазиатския регион, САЩ, Канада, Китай, Япония, Южна Корея. Показвали сме торсионните генератори в много български и международни изложния, като "Световни гении - 2000" в Токио, "Еурека" в Брюксел, "Архимед - 2001" в Москва, в Тулуза - Франция, Питсбърг - САЩ и други, където изобретателите са наградени със златни медали и дипломи.

http://www.usuri-bg.net/index.php?option=com_content&task=view&id=125&Itemid=55=bg
 
Материалът е оценен на 7.79 (14 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание

Изпращач Коментар
Запознат
Публикуван на: 28/5/2006 20:41  Обновен на: 28/5/2006 20:41
Регистиран: 3/11/2005
От:
Публикации: 1759
 Деметра ГЕЯ
Няма ги нещо от фирмата на тазгодишния международен технически панаир в Пловдив. Странно какво става? До колкото разбрах от участниците тук, фирмата се е изместила извън България!?

Изпращач Коментар
gеorgi_nz
Публикуван на: 29/5/2006 8:14  Обновен на: 29/5/2006 8:14
Регистиран: 10/8/2005
От:
Публикации: 1384
 Re: Деметра ГЕЯ
Преди години още нещо мътно стана около Деметра Гея. Прилича ни на случая със Стефан Маринов.

Изпращач Коментар
Иван
Публикуван на: 29/5/2006 9:57  Обновен на: 29/5/2006 9:57
Регистиран: 12/8/2005
От:
Публикации: 717
 Re: Деметра ГЕЯ
Ето част от една тема от миналата година:
-------------------------
Mistique
Публикувано на: Oct 24 2005, 09:03 PM

Активен Потребител

Група: Потребители
Съобщения: 347
Потребител # 72
Дата на регистрация: 6-August 05


Елтимир, Стефан Маринов ли се казва човека който подкара на вода кола - с капки петрол? Всичко което знам е, че май е от Русе. Знам, че са го убили заради откритието му, но не знам подробности.

Разкажи повече......

Аз писах на Деметра-Гея, но те не благоволяват да ми отговорят. Проследих им търговската дейност в борсата и установих, че една корпорация им е изкупила всички акции - Бобовдол (ако не се лъжа), Борима Троян, Пловдив, София...Само Русенци се опъват и не искат да си продават дяловете - дори са завели дела за опити за насилствено отнемане на акциите им.

----------------------------

Mistique
Публикувано на: Oct 25 2005, 08:20 PM

Активен Потребител

Група: Потребители
Съобщения: 347
Потребител # 72
Дата на регистрация: 6-August 05


Иване прав си - аз вече цял месец се опитвам да се свържа с Деметра-Гея или заводите. От Борима-Троян не благоволяват да ми отговорят - както и от централния сайт на Деметра-Гея. Открих, че Унгарците, Финландците и Германците са започнали да внасят от България, обаче нашите смятат, че е под достойнството им да отговорят на българи.

Проследих и борсовите им истории и се оказа, че някаква Американска компания им изкупува всичките акции - от там идва и цената. Обаче намерих и един инженер, който знае как да направи двигателя и си търси спонсори.....

За мен това си остава единствения начин да победим монопола на електрификация и топлофикация....ЗАКОННО!