www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Сатира и фейлетони: Третополовите против Българския Бог  
Автор: anti666
Публикуван: 25.01.2018
Прочетено: 630 път(и)
Размер: 7.36 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 
Джендъри от вси страни, съединявайте се!


Написал Любомир Аламанов - известен демократ и PR на Фил Кенеди, Дебелата Берта и Пешо Коня. Понастоящем - просто джендър.
18+

Ако навремето княз Борис беше провел допитване сред тогавашните българи дали да се покръстим, най-вероятно щеше да получи следните отговори:

1. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, това противоречи на изконните български традиции и богове от пантеона на Тангра!

2. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, от народ на войници князът ще ни направи гейове в рокли.

3. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така ще има килийни училища, няма да губим времето с тъпотии като учене, имаме коне да си яздим.

4. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, каква е тази азбука, ние сме войни, наши изконни традиции са да въртим копието, писалка въртят само гейовете.

5. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така ще падам на коляно пред голо тяло, и то разпнато на кръст. Всички знаят, че: „Никога на колене, пред когото и да е!“ Даже в лексикона съм си го написал.

6. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, какъв е този изнежен рус младеж, много приличащ на Мел Гибсън на млади години, дето ни го пробутват за бог. Сам си мъкнел кръста, на който го разпнали. Аматьор. Нашият Тангра ще изпие 100 литра вино, ще ходи по жарава, ще танцува в ледени води и ще го схруска за закуска. Като мюсли. Екологични, макар и конски.

7. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, какви са тези семейни обреди, какви семейни ценности. Аз си яздим коня и като видя някоя засукана славянка на полянка, с едри гърди като любеници, пък как да не я уважа. Щото наш‘те женки от това яздене, никакви гърди не са им останали. Уважително си е начи, иначе какъв войн съм.

8. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така за „прелюбодеяние“ ще горим в ада? То тогава целата рода, даже целото племе трябва да е изгоряло досега…

9. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, каква е тази църква, ние ли трябва да плащаме за всичките попове, свещеници, па и патриарх трябвало. Изконна българска традиция е да има един жрец на Тангра, който да заколи едно агне или каквото има за колене, да го изядем, че много се огладнява от религиозни обреди и толкова.

10. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така всяка неделя ще им ходя на църква. Има си толкова женичкии, козички, овчици и други твари за уважаване. Пък и с верна дружина ще яздим насам натам, то си изконна българска традиция. Какво да им се завирам у църквата, пък и то всяка неделя.

11. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, какви са тези молитви, какви са тия песни, дето трябва да пеем. Ние си имаме бойни викове, нито едно българско знаме не е пленено в битка, това се постига с бой и крещене, а не с църковни песни.

12. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така жената е направена от ребро на мъжа. Тия чуват ли се какви глупости дрънкат. Аз съм виждал ребърца, с изконен български мед най-добре се получават на скарата. Да, факт, като има некоя сгодна женица да ги върти, че не е много мъжка професия, е по-арно. Не отричам. Ама чак, че жената е направена от ребърца, това са глупости.

13. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така ще обличате свещениците в рокли. Вие може раса да им викате, ама те са си рокли. Това противоречи на всички български традиции. Не могат кон да яздят така, алооо. Кви сте смешни с тия рокли…

14. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така ще имаме черкви. Изконна българска традиция е като ни писне и да яхнем коня, да съберем палатката или вигвама или юртата, кой каквото си има, и да подемем в галоп към нови хоризонти. Как така ще строим черкви? Не можем да ги носим с нас. Вие знаете ли камъните колко тежат?

15. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така ще се огъваме пред влияние от чужбина. Не им щем чуждоземските глупости, ние си имаме наша си, изконна, българска религия, която ни отличава, и ни прави единствени, и неповторими, и няма да я унищожим заради някакви международни тъпотии.

16. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така ще мътят главите на децата с тъпотии от малки. Нека си играят милите, да препускат, да изживеят истинско детство. Като станат на по 20, като си вземат женички, козички, овчици, тогава сами ще си решат какво да знаят. А не некви даскали да им пълнят главите с тия модерни глупости като учене.

17. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, то нашият княз няма една спечелена война, тръгнал нова религия да ни налага. Да ходи войник, да брани границата, да прави уборки и сапунки, да види какво е, пък тогава да видим дали ще иска тия модерни глупости с това християнство.

18. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, то даже синът на княза не иска да се покръства. Върна истинските, изконните, естествените български традиции. Които ни правят народ. Еваларката, Расате, ти си истински патриот!

19. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, то даже болярите ни не са съгласни. Пуснаха сърдита декларация, че започват протестни действия и всеки ден ще правят по една обиколка с кон на юртите си. Хепънинг един вид. Протестен. Така се прави. Евалата, болярите, истински религиозни водачи сте!

20. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, как така няма да крадем, няма да убиваме, как ще живеем тогава. То е изконна българска традиция да препускаме, да плячкосваме и да минаваме нататък. Плячкосване без убийства няма как да стане. Пробвали сме. Бият, майко, не прощават. А и как да квалифицираме деянието „плячкосване“, ако извадим грабежите, били те лека или тежка форма. А бе, тия, нашите управници, акъл нямат какво ни предлагат…

21. Ама какво е това „покръстване“, какви са тези глупости, каква е тая тъпотия да не пожелаваме женките на комшиите. Още малко ще кажат да не пожелаваме овцете и козите. Естествено, че ако ти хареса нещо, женичка, козичка, овчица или друг подобен добитък, отиваш при човека и си се разбирате за цената и всичко е пито-платено. Чисти сметки, добри приятели, са казали старите хора. И са били прави. А не с тия модерни глупости…

И още много щеше да има. Накратко, ако княз Борис беше направил „народно допитване“, най-вероятно щяхме още да си яздим конете. Княз Борис обаче е направил друго. Имал е способността да гледа в бъдещето. И от няколко племена е направил хомогенен и модерен народ.

Княз Борис е бил умен човек. Бъди като княз Борис. Извади си главата от миналото. Погледни в бъдещето. Стани модерен. Стани джендър!


 
Материалът е оценен на 0.00 (0 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание