www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Материали

Тенгрианство и Саракт: Годината Кук Куян Дванш (на Небесния Заек) - четвърта  
Автор: Йордан_13
Публикуван: 13.02.2023
Прочетено: 442 път(и)
Размер: 71.72 KB
Формат за принтиране Кажи на приятел
 
Годината Кук Куян Дванш (Годината на небесния Заек)

На 21 срещу 22 декември 2022 г., в 00.00 часa, Великият Аратеб (Свещеното Огнище) бе запален за четвърти път, изречени бяха Свещените Слова в 4-тe посоки на света и настъпи Годината Кук Куян Дванш - Годината на небесния Заек!

Да ни е честита!

ГОДИНА КУК КУЯН ДВАНШ 6791 / 2022-2023Г.
СЛОВАТА НА СИЛАТА

Изречени на Свещеното Огнище
в 4-те посоки на света
Слава на Тангра!
На Свещеният Огън,
призовавам Теб, Вечно Небе!
Добре дошъл ни, Кук Куян Давшан!
Ти, алпа - българския цар!
Небесно царство – земен дар!

1
Окото на Баръс в Небето свети – Слънце сияйно
Нов свят е старият сменил
Давшан го мъдро управлява!
Но, как може, Зайчо да е цар?
Къде е тук, уловката голяма?
Но, ето виж, ето виж: могъщият Бури
Давшан с ташбаш коронова!
На Българското царство, първий цар,
Куян на трона управлява!

Обръщение: Да бъде, Дружина!
Отговор: Да бъде!

2

Куян, Куян, ах, палавник голям,
Хем заек, хем Тулпар
небе с земя ти размени,
създаде нови висини,
под тях е новата земя,
на Българите – Майчица добра!
Куян, храма на Тангра въздига!
На връх висок и нов, на Куян тау - планина свещена, голяма:
Работи Давшане, не мисли за имане,
за царство велико, имане не стига,
но с Истина всичко, добрият владетел постига!
Таш Баш, Небесният огън на всички раздай!

Обръщение: Да бъде, Дружина!
Отговор: Да бъде!

3
Джуанъш, Джуанъш – дай богата ръж
С хиляди зърна и йощ по толкова деца!
Роят се българи безчет, без хора – царство без късмет,
Но хора - истинни творци, че инак, царство е без дни!
Нови българи растат – на Тангра почит да дадат!
Ще служат нему, по-добре от тез , що алпи казваме им днес!

Обръщение: Да бъде, Дружина!
Отговор: Да бъде!

4
Давшан, Давшан – щурако щур, хитрецо зван, какво направи ти?
Уж беди – а в българите сили нови – да виждат без очи, да чуват без уши
Създаваш зло, а в българите е добро,
Плетеш сплетни - за българите висини!
Хитростта за теб, за нас е мъдростта и с нейните зари,
сред Българите вечен мир се възцари!

Обръщение: Да бъде, Дружина!
Отговор: Да бъде!

Тангра-Сувар, Тангра-Кубар, Тангра-Давшан, Субан Трек!
Един Тангра, един Кан, един Закон, един Народ, Велик Събор, Вечен Саракт!

За първи път, наричането на Свещеното Огнище в новогодишната нощ бе изпълнено не от един, а от 4-ма души стоящи във всеки един от 4-те посоки на света изричащи определена част от текста на наричането като едновременно с това бе извършвано кръгово движение подобно хоро около Огнището, т.е. всеки от четиримата наречници сменяше своята посока (север, юг, изток, запад) и изрече своята част в 4 посоки на света. По този начин и ритуално олицетворихме едни от същностните характеристики на алпа Кук Куян Дван,а именно демографията, географията, комуникацията, дипломацията и търговията (последното не го измервайте в пари и материални придобивки!

M. В.:Бях с вас!❤

Кр. М.: Много сме! И аз запалих тукашното огнище.

M. Д.: Бях с ВАС ❤ въпреки 39,5 С с як грип ❤

Ст. Ив.: Слава вам!

Р. Р.: И аз бях с вас .Слава на Тангра!

Й. С.: Слава!

Д. П.: Кога най-после ще се пише и българската година ,редом до официалната ?

Й. С.: Когато стане тoлкова значителна тържествена обредност, че да не може да бъде подмината. Тогава просто медиите, няма как да не я отразят, досещай се и ще влезе в дискусионността на учените (за да бъде отхвърлена, разбира се), но, ако е толкова значителна, държавата, няма как да я пренебрегне;)))

26 декември 2022 г. ·

Костадин Гугов - Зайко Кукурайко
https://www.youtube.com/watch?v=5_eoUinLblk

Кук Куян Джуанъш Таш Баш Дванш (Давшан) - Небесния Заек: алп на късмета, сполуката, изобилието, демографията (демографските промени), дипломацията, търговията, геологията (геоложката активност респективно слънчевата активност) , географията (географските промени), лукавството и хитростта (респективно мъдростта). Най-динамичният и същностно богат със своите характеристики и способности, български алп. Въпреки, че е Небесен, той е с изключително земно действие и динамика.

Г. Г.: На 24-ти селската дружинка имахме излет - лов на заек.
Двайсет човека и кучета обиколихме цялото землище и голямо нямане на заек.
Призивите ми към Кук Куян бяха чути и разбрани. Прибрах се с едър заек за Новата година.
Сега съм Му длъжен, според мен. Без благодарност - не е добре.
Не е въпроса за 3-4 кила мЯсо ( може и без него) , а за това, че искаш и ти се дава това, което искаш сега, веднага. И кой съм аз да искам от Кук Куян, но пък иначе ми се даде.
Слава на Тангра и на Кук Куян. Тази година е негова и с него ще сеем, жънем и вършеем. 😄
Й. С.: ;))) Само ти уби заек?;))) Е, ти участва в огненият обряд на Свещеното Огнище. Аз това искам да се осъзнае от повечето хора, че Българската нова година не е за мен. Българската нова година е за всички, които имат будността за нея и трябва да бъдат будно-динамични, а не всичко да се оставя на мен. Това е много погрешно. Не, че аз няма да го направя, но има ли смисъл? Всичко това, аз мога да го направя само с една мисъл-форма в медитативно съзерцание, ако опира само до мен, т.е. Свещеното Огнище се върна не заради един човек, топ е символ на Българската народност.

Г.Г.: Данчо, и още някой прибраха заек. Но на това нямане аз преди обяд имах слуката. А другите следобяд ходили и довели още кучета и претърсили в гората. Та чак тогава.
Но не бе въпроса в заека. Аз мога и катми с мед да ям или баница. Драго и мило ми стана, че почувствах Кук Куян ... без да мога да го изразя с думи.
Трябва интензивно общуване с нашите Алпи. С повод и без повод. Ние сме които трябва да възстановим Връзката. А нашите деца да я развият.

Й. С.: Те са крали по този начин от Куян и нищо добро не ги чака;)))

Ст. Ив.: Задължително трябва да направите някакъв жест на благодарност. Така висшата сила няма да те изостави, щом разбере, че съзнаваш случилото се. Поздрави.

25 декември 2022 г. ·

Болг се роди Коладе, тази вечер, Коладе!

2021
Болг се роди, Коладе, тази вечер, Коладе! В денят, в който получаваме, своето народностно име Българи, нека си спомним, че то не е дошло исторически, никак лесно, защото това е народностното име на тези древнобългарски племена, които никога не забравят Тангра! Затова днес, много наши сънародници и роднини носят различни племенни и народностни имена, но не могат да се самоназоват, като нас Българи! Да ни е честит този Ден и нека той никога не угасва и след Краят на Времената!

2018
Искам да се върна на смисъла на Рождественската Нощ.Затова казваме в нея: Болг се роди, Коладе! В тази Нощ на пертуберации и трансформации, Божественото Съзнание ражда отново и винаги Българинът. Затова 22 декември е символ на раждащата Утроба. По този начин, независимо историческият ход и съдбовност, Българинът си остава неунищожим. Българинът е и Млада и Стара Бога. Затова Левски го казва: Времето е в нас, но и ние сме във Времето...! Коледа е най-българският празник, нищо, юе сега го чества куцо и сакато.

2017
Даровете на Тангра, за да може в настъпващата година на Кучето (Етх), те да им послужат като сили и способности, в отстояването и защитата на себе си като личност, на отражението си като семейство и род, на Българската народност и Българската Държавност.
В тази Нощ, когато можем да провидим как Богът става Човек, когато Великият Бог, наречен Стара Бога, умря, за да възкръсне отново в образа на Българският Кан – Млада Бога, ние изричаме и Името Му: „Болг се роди Коледо, тази вечер, Коледо!” Няма човек без Име, няма Народ без Име, няма Държава, без Име.
Роден е Българският Кан, родена е и Небесната Вяра като Проповед на Истината, родена е Българската Държавност. Но точно, когато е родена, тя трябва да бъде опазена и защитена, защото е бебе в люлката си. Ако детето не бъде защитено в часовете след раждането му и в дните и годините на растежа му, то ще бъде погубено, а с него и Бъдещето.
Всичко на Коледа е древнобългарско. Това е Български Празник. Останалите народи и империи, просто подражават, според особеностите си. Християните са принудени да прилепят Рождество Христово към раждането на Млада Бога, и заради някои концептуални сходства, най-важната, от които е Боговъплъщението. Другата е написаното на кръста от Пилат Понтийски: "Исус Христос - юдейският цар", от което след това догматът, извлича и постулира "царското служение на Христос". Няма начин.
Най-близко до нашите обичаи свързани с този ден са скандинавците и германците.

2016
"Славите ли Млада Бога?" - "Славим, Славим..." - "Болг се роди Коледо, тази Вечер, Коледо"! Силата на този възглас свидетелства за Вечността на Българският дух, въплътен в Държава и Царство. Раждането на Млада Бога е асоциирано с раждането на нов Кан, защото освен космично-мистериално изражение, Рождеството има и своето земно измерение, което Българинът в древността е схващал като идея за обновление на Държавата си. Млада Бога, новороденият Кан Български, това е идеята за един нов път, в който Държавата получава нови сили, увеличава своя потенциал и възможности и получава ново развитие. Тогава Българинът (не както сега) е асоциирал себе си, своето лично и семейно щастие с Държавата си, защото тя е била материализираният дар на Тангра. Никъде тук, няма да чуете лични честитки от рода "Да сме живи, здрави, благополучие, щастие, пари". Нека осъзнаем в този час, колко сме далече от корените си и Българите, всъщност това ние ли сме?

23 декември 2022 г. ·

Ха-ха-ха;))) Годините Шегор и Бури Барс вдигнаха вибрациите на съвсем други нива чрез духовно-идейните фундаменти "Благодатта на Тангра храни Огъня, Златото на Яга - огънят пояжда" и "Златото на Яга- Око на Истината!";))) Това абсолютно логично доведе до невъзможността капитала да въпроизвежда Бъдеще, а обслужващият го персонал наречен "политическа класа" или "политически елит" да го осигурява на народонаселението под формата на висок стандарт и материални придобивки, които всъщност са социалните окови и юлар чрез, които обществата се контролират и управляват.
С една дума ОБРЪСНАХМЕ КАШЕЛ МОРДОХАЙ НАСУХО;))) Засега остана само илюзията, че настоящият политически елит може да осигури нещо като бъдеще, но тя е като мъглата в низините и котловинните полета;)))) Затова, накъде ще гледат Българите, не го решава той. Важното е, че на Българите бе дадено Окото на Истината, за да виждат сами без чужди очи, т.е. без да им насочват накъде да гледат, такива като Мирчев. Това, логически ще доведе до смяна - батална, брутална или нежна, без значение, на целият "политически елит", защото ще се види, че това не е "елит";))) Хора, чиято основна задача е да усвояват и преразпределят чужди пари, не са политически елит, те са просто чиновници, трябва да се прави разликата! , Неселението, не я правеше, защото Златото на Яга бе всичко за него. Но, когато имаш Окото на Истината, ти не просто виждаш незримото и се освобождаваш от илюзията, ти можеш и да твориш, защото знаеш как! Тогава няма конспирации! Конспирациите са хиджаба (було, покривало) на ума;))) и те придават значимост на разни фатмаци, експерти по национална сигурност и т.н. и т.н., да ви замайват по телевизиите;))) В Истината няма конспирации! Тя Е! Затова, в Годината на Небесният Заек се засяга въпроса за демографията, но не просто само като количество, забележете, най-вече като качество: "но хора - истинни творци, че инак царство е без дни";))) Усещате ли го, на практика в днешната ситуция? Усещате го! Когато илюзорните хора ви управляват, когато курвите на капитала ви управляват!
Забележете сега: "Нови Българи растат, на Тангра почит да дадат!" Не на Златото на Яга отдават те вече почит и конструират своят бит и социум, а на Небето в човека! Виждаме как е сменена цялата рамка, цялата парадигма на живота, вътрешно е сменена! Който не може да го направи, той си отива. Това е.
И останалите политически формации определят изминалата 2022 г. като неуспешна. "2022 г. не беше добра година за страната ни, тя беше изключително рискова и притеснителна за всички нас. Надявам се 2023 г. да бъде не просто доста по-успешна, но и да спрем с това разделение в обществото – нека всички да гледаме ясно и да разберем, че пътят на България е Еврозоната и Шенген, да спрем с разделението, и, разбира, се нека и през тази и през следващата година българските граждани да бъдат здрави, да гледат на запад, да гледат напред, и най – вече да мислят за благополучието на децата си", заяви за БГНЕС Ивайло Мирчев от "Демократична България".
2022 г. според депутатите бе турбулентна, неградивна и рискова
Те все още таят оптимизъм за 2023 година

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2022/12/23/202...FzOx2XU1W1qmF9k

Г.Г.: Много хубаво ми стана като го прочетох! Данчо, отново имаш снайперско попадение в целта на пределна дистанция от примерно 1500 метра !
Това като го прочетат слугите на Яга - или нищо няма да разберат, или ще им изгорят всичките бушони! Късо съединение в мозъка!
Това ОБРЪСНАХМЕ КАШЕЙ МОРДАХАЙ НА СУХО беше много добро!
Сега тази година остава да му го турим на КАШЕЙ-Яга също на сухо и здраво .... Заешката....до скъсване и напукване на устните. И чак да му избие нова брада от зор. 😁😁😁
И не бях забелязал, че Зайко Байко ни гледал от огъня. Те на едната снимка той Самия:

23 декември 2022 г. ·

https://www.youtube.com/watch?v=Q5C1MnUJVuQ
То и ний изпълнихме "Выйду ночью в поле с конем" https://www.youtube.com/watch?v=IMbNHhed-Lo на китарата в новогодишната нощ, но знаете ли, там заменихме в текста думата "Русия" с думата "България" и така я пяхме;))) "Я, в Русию влюбльон" стана "Я, в Болгарию влюбльон" ;))) Да са сящат;))) Че, ку са не сящят, ей, де я тоегата;)))

Сергей Вологдин
преди 8 години
Эту песню я слышал не раз когда был маленьким от стариков в застолье. Песня забайкальских казаков . Случайно услышал по 1 каналу был в шоке да ещё в исполнении Пелагеей так мощно. Слов нет одни эмоции....

Тъй дъновистите я перкат из нета и пишат "в изпълнение на татарка, рускиня, грузинец, украинка..." Гойя, малко е минала покрай украинките, по-скоро ми мирише на хазарка или еврейка;))) То и Тимошенко не е украинка, а еврейка. Нищо лично, но със сигурност е така;))) Но тук, първом си личи Дъновата тъпоселска, простокуха русофилска закваска. Дънов да слушате, бели уфчици ша станете, но не повеке от тва. Дънов е поредната еврейска маша за измиване на националността;))) Татари няма, има само българи. Руснаци няма, има само българи! Украинци нема има само българи! Грузинците, ку искат, а са напишат такива;))) Това първо. Второ, казашките песни са едни чисто български песни! Само чуйте ритмичността;))) мотива за черният гарван колко е български! (Среща се в родопската песен „Заспал юнак“) Когато се говори за Дух, трябва да се говори за Българите и никакви такива дънови духовности на славянски братства!;))))Шшшшшшшш, келеши, ви, какво си мислите, че ние трева пасем?;))) Скоро ще ми ядете дървото и лопатата кат дойте на Ситово, заедно с онаа католичката;))) Тя Духовността върви и със едно здраво сурвакане;)))

Г.Г.: Да сме живи и здрави всички и догодина да подготвим голям букет такива песни. Всякакви. Хубави. Зареждащи.
За преди Огъня и за след Огъня. А що не и по време на Огъня?
Да бъде дружина! 👍❤️

Й. С: Да бъде! Мислил съм го, но за струнните инструменти, зимните вечери са крайно неподходящи. Трябва да са духови - кавал, например. Инак за булгарията/тамбурата, която е един от най-шаманските наши струнни инструменти (неслучайно е наречена булгария) и китарата, зимата е крайно неподходяща... Само в топлата стая. Виж сега, аз с букета песни бех готов, но изпълних толкова, за колкото има нагласа, нищо, че бях уморен от домакинското шътане покрай посрещането. За такива неща, трябва обща нагласа. Когат я няма не свиря. Имало е случаи, да си нося китарата в колата и да не я вадя. Просто усещам нагласата. Най-подходящо за свирня със струнни инструменти около Огнището е лятното слънцестоене, вториятъ събор, когато пак паля Огнището!;)))
Хубавото е и след Огъня до сутринта да стоим, но сам знаеш, повечето хора са уморени от социума. По принцип, преди такива дни, човек не трябва да е на работа, за да е със свежо съзнание и физика и да има настроение за подобен род общение.

Г.Г.: Имам дървен дудук. Но пусто, като съм музикален инвалид.... Повече от три до пет последователни ноти не докарвам.
Може да се помисли някой който може да свири. Да се включи бръмбазък, тъпан или барабан.

Й. С.: Това ще е, когато се разширим;))) а и за това, трябват предварителни репетиции, не си мисли, че три музикални инструмента могат да свирят в синхрон от раз;))) Затова винаги се репетира предварително;))) Могат да се комбинират всякакви музикални инструменти, но се иска стиковане. То, реално и аз бех музикален инвалид до Годината Сомор;))) След нея, започнах да композирам, дори без да имам понятие от конструкта и теорията на музикалната композиция, хахахаха... Абе знам, че там има тоника-доминанта-субдоминанта, музикални интервали: секунда, терца, кварта, квинта, секста, септима, кво беше още там;))) Акорди и други глупости;))) Ма, не ти ли дой отвътре...не тъ ли подбута, само напразно знание е тва. Ама, как да го обясня, на тези с школовката?;))) Те искат да пеем школувано, ама аз не искам. Не, че не съм се опитвал да свиря на китара в гимназията и казармата под гълчавката на Камен Кулев, например, но това беха опити сиреч свирел съм нещо, ама ... колкото да ми чупат китарата в главата, де са казва;))) Сега съм доста по-освободен, не съм школуван, но съм свободен в съзнанието си да го правя и то така, както искам. Защото школовката например е да го правиш по точно установената музикална методика. Затва се завършва средно музикално, консерватория с определен инструмент или инструменти. С една дума, Георги, наште овчере по къра, навремето не са завършвали нищо от това и пак са свирили на кавалите си;))) Не се подценявай;))) Музиката за мене е медицина (магично вдъхновение). "Медицина", както казват северноамериканските индианци.

Г. Г.: Благодаря за куража . Но само мога да чакам да дойде музикалния ми слух. 😁 Засега го няма , на нула е. 😄

Й. С.: Вътрешен слух. Музиката, доколкото я разбирам;))) е вътрешен слух, да слушаш без уши;))) както го нарекохме. Затова мога да изсвиря всичко изкомпозирано без да го записвам с ноти. То и не мога де, хахахахаха. Тва солфежа си е чиста математика за мене, а аз определено не съм математик;)))

Г.Г.: Да, математиката е да се превърне в цифри, онова което би трябвало да се чувства. За някой е опростяване и свеждане до цифри, а за някой е усложняване и сухарство.
Наистина самоуките музиканти са БАЗАТА, ОСНОВАТА. И не им е трябвало ни ноти, ни солфежи. Слуша и свири от сърце и душа.
Някога свяко ми с още един в ТКЗСто са подържали вечер едни печки в едни обори. Това правили по цяла вечер. И понеже им било скучно и си търсили веселба. И като са ги проверявали дали не спат са ги намерили как единия свири на кавал, другия думка на една газена тенекия и играе ръченица.... Абе кога ти иде от вътре - не можеш го спря. 😁

Й. С.: И как са създадени нашите народни песни, днешният ни самобитен, прехвален на световно ниво, фолклор? Учили са ноти? :))) Яяяяяяяяя, дали?:)))


18 декември 2022 г. ·

18.12.2022 г., 3 дни до Годината Кук Куян Дванш! Броим: Tриии...;)))

ГОДИНА КУК КУЯН ДВАНШ 6791 / 2022-2023 Г.
СЛОВАТА НА СИЛАТА
Изречени на Свещеното Огнище
в 4-те посоки на света
Наричането, което ще изречем в новогодишната нощ за тези, с които няма да можем да бъдем заедно.

М.Д.: Нови българи растат – на Тангра почит да дадат!
Ще служат нему, по-добре от тез , що алпи казваме им днес! 💙💙💙🔱🌀⚡️🔥 Давшан, Давшан – щурако щур, хитрецо зван, какво направи ти?
Уж беди – а в българите сили нови – да виждат без очи, да чуват без уши

Й. С.: Някои биха написали: уж беди, а аз оставам под пари;))) Но, Таш Баш Куян ще ги излъже, хитър и не по-малко коварен алп е той от Яга Албасти;))), но... той е малко по-особен и по-широко скроен от персонажи като Шурале и Яга и той е онова, което в Яга не може да бъде променено или трансформирано, но чрез него може, затова речетатива суче и пресуква един особен вид дипломация и търговия;)))
Да, тук речетатива, разглежда вече Българите не просто като народ от хора, а народ от алпи и именно като алпска народност, Българите могат да получат вече онази енергетика, с която работят алпите. Акцента е върху нематериалното богатство. Това е един много особен момент, който не значи, че ще се сбъдне утре или вдругиден. Проблема е, че човек не гледа себе си като бъдеще, а просто само като моментно състояние в настоящето, откъдето е дошъл израза "да си оправим дереджето". Само, че тва "дередже", никога не се оправя, особено па, както го иска отделният човек. Защо? Защото той слага акцентите на оправията в миналото и настоящето! Никога не се сеща за бъдещето! Защото, в това бъдеще, той ще е умрял. Не, това е заблуда!;))) Голяма заблуда! В това бъдеще, той ще е от новите българи, които ще се раждат, отново;)))

M. Д.: Абсолютно точно е наречено ❤ браво Дани ! Ямба в стиха/речитатива е "небесната бримка" - синусоидата / правото напрежение. Енергийната нишка отправена с намерение, която вече е изплетена от облаци от Фрея, и която 3 -те богини на съдбата / Мойрите, изплитат на нишка във формата на плитка, както са изплетени проводниците за напрежение. Целият стих е онази форма/намерение, което се явява изолацията върху медната жица. Стиха е програмата, която ще внедри тази небесна насочена енергия в целия български народ.

M. В.: Ще бъдем духом. Благодаря ти❤️

Й. С.: Коментара ти за бримката, плитката подобно проводник за напрежение, не знам как ти дойде, дали от онази статия за физика, дето размишлява за живота като плитка, но нея точно изобразихме на свещеното огнище, плитката на Субан Барадж Трек, чрез която Шамбат ще хване като в ласо алп биката Самар и ще я победи в сватбеният двубой. По този начин гените на алпите по линията на Кубар Бури Барс и братът му близнак Леу Субан Субаш ще се влеят в генетиката на Българите. А Самар е опърничава девица, не ще да се мъжи, ама и за нея иди "Спасовден";))) Та, годината на Небесният Заек е годината, в която специалните жени ще направят своето семейство и създадат своето поколение. Разбира се, тогава са само гени, сега, обаче искаме тези гени да бъдат биологична основа на новите психично-духовни сили и способности;)))
М.Д.: Бримката, плитката, синусоидата/ правото напрежение/Небесната енергия, ми се върти като отделни елементи в съзнанието от месеци. От усета ми с отделните човешки енергии на работа 😉 знаеш къде 🙂 и като обща енергия за ИЗПРАВЯНЕ. Също и от... Вижте повече САМАР, че е опърничева, ама и мЪжове нЕма 😁нея Я нещАт, че ги прави диви мЪжовете, дето сА правят на водачи 😁 Но щом казваш, че в тази година ще създаде семейство ... А ДАНО !!! 😂😂 ТЯ има желание, желаещи няма 🤣😂

Й. С.: Много не я слуша главата, таа Самар, ма на... То за секи има "Сляпа неделя" и "Спасовден";)))

Ст. Ар.: Да бъде!

15 декември 2022 г. ·

15.12.2022 г., 6 дни до Годината Кук Куян Дванш! Броим: Шееест...

M. П. : А как ще отбележиш празника?

Й. С.: Просто. Ще запалим свещеното огнище, ще наречем (наричане) годината Дванш и след това ще му ударим една свободна програма, едене, пиене, пеене;))) квот доди. Ку има некой навлек, мой и да го поступаме;)))

К. М.: Пак през нощта 21 срещу 22 декември като миналата година, нали?

Й. С.: Да. Дори мисля, някъде 18-19-ти да публикувам наричането, който иска може да го ползва, който не иска, може да си направи свое;)))

К. М.: Благодаря, като стане 21 срещу 22-ри ще запаля тукашното огнище.

Й. С.: Аз дори смятам, тази година, ако сме достатъчно хора, да не го правя ритуала изцяло аз, а да включа още трима в наричането;))) Спокойно мога да разделя на 4 части и по този начин да отбележим същността на годината - дипломация, комуникация, демография;)))

12 декември 2022 г. ·

12.12.2022 г., 9 дни до Годината Кук Куян Дванш! Броим: Девеет... Курвииииииииииии, ежте гооооооо;))))

M. П.: Тоест? Просвети ме.

Й. С: На 21 срещу 22 декември 2022 г., настъпва четвъртата година по българският календар, годината на Небесният Заек (Кук Куян) или още Давшан/Дванш или още Джуанъш, която идва след тази на Мишката, Вола, Вълка/Барса (на която изтичат последните дни). С една дума, честваме си българската нова година;))) отделно от традиционната;)))

M. П.: То и по китайския, май, тази година ще е на заека. Може и да греша 🙂

Г.Г.: Китайския е копие от нашия.

Й. С.: Китайския е плагиатство. Те са нещо като манговците на Далечният Изток, затова и толкова им е пищен и украсен, календара. Но има разлики с българският дори в годината на Заека. За тях той е воден и се мени по елементите - огън, вода, дърво, метал и т.н., а нашият си е само и винаги Небесен;))) Кук - Небесен, Куян - Заек, Дванш (Давшан) - Заек.

Й. С./Г.Г.: Тука във фейса, некви гледам, че беха изтипосали неква пищна разработка на българският календар и го беха каращисали с китайският, т.е. направо са създали нов вид календар.;))) При нас, нещата са прости, както живота - ражда се, човек, еде, сере, йеве и си отива след време, нема нужда от гирлянди и помпозни циркове.

A-Р.Хр.: В западния хороскоп не беше ли телеца еквивалент на зайчето?Какво ли ни вещае заека....

Й. С.: Те, гледам, че са се опитали в един пищен календар да каращисат астрознаците с българските алпи, само че астрознака е месечна периодика, от 21 до 22, докато българските алпи са годишна периодика. Така че, в годината на Небесният Заек, могат да се паднат родени в различни години. Така че, Бури е във всяка зодия, Дванш е във всяка зодия, защото е година, не месечен период.

A-Р.Хр.: Я сум маймуняк!Интелигентно жувотно!

4 декември 2022 г. ·

;))) Куян Джуан Дванш иди;)))

Mysteriously bright flash is a black hole jet pointing straight toward Earth, astronomers say
https://phys.org/news/2022-11-mysteriously-...IHj7-WlhQBIWr04
https://phys.org/news/2022-11-mysteriously-...IHj7-WlhQBIWr04

4 декември 2022 г. ·
Евреин-кабалист със седмолъчната розета на гърдите си, а-хахахахахахахахахахахаха... ша са изпише един ден и тенгриянин;)))
Кук Куян Дванш - Заека е алп на сполуката и динамиката на случването, не просто на случването, а на неговата динамика. Той е и вибрацията, чрез който отделните вибрации на Абсолютното Тангра, преливат една в друга и променят своята честота на вибриране, поради, което Кук Куян взема, за да даде и дава, за да вземе;))) Тази непрекъсната изменчивост е част от динамиката на случването и се символизира именно със заешките подскоци и движения. Друг символен образ на такава динамичност е коня и неслучайно в Тенгриянството, двете животни са асоциативни - конят Тулпар е син на Кук Куян. В крайна сметка именно тази динамика на случването с нейните почти неуловими, внезапни движения носят въпросната "ретроградност", тъй като човек не може житейски да планира. Планирането на живота е опит на ума да създаде и подреди бъдещето или планирането е градежа на ума. Аз лично, никога не съм му бил привърженик и живота си, никога не съм планирал, поради, което той изглежда хаотичен (колко съм откровен за себе си). Планирането е съпроводено с поставянето на цели и захранването на страстта и желанията с вибрацията на амбицията. Последното пък ми е напълно чуждо;))) толкова съм неамбициозен, че чак съм за ожалване;))) Коя сетивност, обаче може да улови пътищата на динамиката на случването? Само интуитивното възрение, в което е Окото на Истината, носено от алпа Кубар Бури, но и често губено от него, благодарение на Кук Куян, т.е. на хитростта на ума в неговите съвършени спекулации;))) Затова е тази борба между заека и вълка, която много елегантно бе илюстрирана с анимационното филмче "Ну, погоди". Това въобще не се разбра от много от пишещите се за тенгрияни в интернет;))) Ха-ха-ха... Тази година, тези вибрации, ще бъдат доведени до съвършенство и изхабени енергетически , за да не могат повече да се ползват като щит от ума срещу интуицията.

" Винаги съветвам клиентите си да не започват нови проекти в ретроградни периоди, но уви, 2023 година прави тъкмо така: започва с ретроградни Меркурий и Марс и приключва отново с ретрограден Меркурий. Това не означава, че ни очаква „изгубена година“, обвита в ретрограден облак; напротив, може да се окаже завоалирана благословия. Нищо чудно нашите звездни водачи да ни помагат да смекчим ефектите от монументалните транзити на планетите посредством ретроградни периоди, в които можем да се прегрупираме и да сменим подхода. Понякога трябва да се изгубиш, за да намериш верния път, твърди астрологът на знаменитостите."

От всичко казано, дотук, алпа Кук Куян Дванш е и първият алп, който става български цар без да е избиран за такъв;))) за разлика например от алпа Иджик Алабуга, който е избран, според социалната система, която сам изгражда за Българите на Балканите, т.е. самият той е носител на идеята за Българското царство там, където има хора, подходящи за това. Така на Балканите се създава царство Мизия;))) (Миджан). В този ред на мисли, той е и алп на демографията и демографските промени, защото за царството, което създава, поради неумението добре да управлява (все пак, това е първият опит за такова нещо), българите бягат от държавата създадена за тях;))) Да ви е познато? Щото на мен, ми е много познато към днешна дата! Поради, което той насърчава демографските преселения в колаборация с алпите управляващи Кападокия, т.е. Мала Азия, например. Но, Кук Куян е и този, който сродява българите-човеци с алпите, осъществявайки, въпреки коварните си намерения, в които отново на първо място е сложил себе си;))), първият важен брак между дъщерята на Урус Бабай Кубар Барс Бури, Сакмар и един от българските царе и водачи! Така че, досещайте се, за нашата генетична линия;))) Кой е Божият народ на Земята? Евреите? А-ха, швепсове, бири и наденички;)))

И как ми дойде преди няколко дена? Ето така:

Но, ето виж, ето виж: могъщият Бури
Давшан с ташбаш коронова!
На Българското царство, първий цар,
Куян на трона управлява!
Куян, Куян, ах, палавник голям,
хем заек, хем Тулпар
небе с земя ти размени,
създаде нови висини,
под тях е новата земя,
на Българите - майчица добра!
Джуанъш, Джуанъш, дай богата ръж!
С хиляди зърна и йощ по толкова деца!
Роят се българи безчет, че без хора - царство без късмет!

Наричането има своите цели. Негов прицел са безконтролните демографски преселения, които Куян прави. Ние премодулираме тази му вибрация и я насочваме да работи за вътрешният ни демографски растеж, защото днешните преселения, не ни носят нищо позитивно, генетично и културно като народност. А геополитическите изменения са необходимостта за възстановяване на Българският Саракт. ЕС? Забравете! Колкото и да ви се иска, ЕС не е в сметките ни;)))

Промени
Каквото „горе“, това и „долу“. През 2023-та се очакват големи промени на небето, които ще се отразят и на земята. Господарят на трансформацията Плутон преминава във Водолей, след като от 2008-ма досега пребивава в Козирог, провокирайки Голямата рецесия. Тъй като управлява инвестициите и финансовите институции, той отново заплашва със сериозни финансови и икономически предизвикателства през 2023–2024. Господарят на кармата Сатурн, комуто дължим идеята за наследствените проклятия (не е учудващо, след като е изял собствените си деца), напуска Водолей, за да скочи в безбрежните води на Риби (потопи и засуха), както прави веднъж на всеки 30 години с всеки зодиакален знак. Великият благодетел Юпитер също сменя одеждите си: сваля рубиненочервената военна униформа на Овен, за да надене марковия костюм на Телец. Главата на Дракона, сочеща към онова, което трябва колективно да овладеем, се движи назад от Телец към Овен – точно обратното на транзита на Юпитер. Всички тези променящи се архетипи подсказват, че 2023-та е мост над бурни води: вълнения на хора и граници, ценности и идеи, тласкащи към промяна, в т.ч. геополитическите системи. Този своего рода Изход може да продължи до 2026–2027.


Освен всичко друго, Куян (Зайчето) е алп на дипломацията, т.е. алп, който ръководи и влияе на човешките междуличностни отношения и отношенията между народите. Обикновено, Куян от всичко, което прави, търси изгода за себе си, нещо, което междувпрочем е дълбоко втъкано в характера и психологията на днешният българин. Истински, съвършен куянец е той;)))
Затова, нашето Наричане, отново идва да премодулира и предефинира енергийните особености на този алп, изземвайки отрицателните му страни и трансформирайки ги в позитиви за Българите, които трябва да преминат над поредната личностна граница, която са превърнали в традиция и своя лична окова :

Давшан, Давшан - щурако щур, хитрецо зван,
какво направи ти?
Уж беди, а в българите сили нови - да виждат без очи, да чуват без уши!
Създаваш зло, а в българите е добро,
плетеш сплетни - за българите, висини!
Хитростта за теб, за нас е мъдростта и с нейните зари,
сред Българите, вечен мир се възцари!

Задръствания
Деликатни са и периодите на затъмненията (20 април – 5 май и 14 – 28 октомври). Лунациите са особено интензивни, защото обхващат Овен и Скорпион, управлявани от войнствения Марс. Можем да очакваме ускоряване или усилване на конфликта между силите, които искат война, и другите, които жадуват за благоденствие, възможно само по време на мир. Чувствителен период е също 23 август – 5 септември, когато ще станем свидетели на ретроградната комбина, включваща Меркурий, Венера, Хирон, Юпитер, Сатурн, Нептун, Плутон и Уран. Едновременното ретроградно движение на Венера (изкуство, финанси, взаимоотношения) и Меркурий (комуникации, бизнес) е сериозно предизвикателство. С две думи, през идната година се очакват астрологични задръствания.
Съдбоносно
Предстои година, изпълнена със съдбоносни събития, напомняща надбягване на небесните планети. Както вече споменахме, Сатурн шества във Водолей от март 2020 до март 2023, след което се премества в Риби. Две седмици след като Господарят на кармата напусне селенията на Водолея, Плутон поема от него щафетата, за да поправи в човеците това, което първият не е успял. (Да напомня, че Водолеят е знакът на човечеството, извънземните и изкуствения интелект; ще се върнем на темата отново по-късно.)
Същото се случва със Северния възел и Юпитер. От януари до средата на май Юпитер помага на Овен, след което преминава в Телец за една година. Два месеца по-късно Северният възел „се изнася“ от Телец, където е прекарал 18 месеца, за да остане година и половина в Овен. Така небесните актьори буквално си разменят знаците и сменят одеждите на двата архетипа, за да ни научат да обичаме себе си (Овен) и своите таланти, ценности и дарби (Телец).


Гал Сасон: Ретроградни планети сграбчват 2023-а
Задава се мост над бурни води, обяснява ситуацията гуруто но холивудските знаменитости
https://telegraph.bg/telegraphplus/novini/g...MW7HJ9pkGUzJ_L0

Д.А. Сивкова:
А ааа,човекът се пази с тоз знак! Значи знае.....

Й. С: Аз не нося никакви външни символни белези, нито татуировки! Достатъчно съм чалнат;))) за да се изпиша и външно като такъв!

Д.А. Сивкова: Той се пази от такива чалнати като теб, щото си опасен .....

Й. С.: Мен ме интересува само бъдещето на Българите, за останалите, въобще не ме е еня;))) Българите са, които са... Важното е, те да преминат този сложен времеви сегмент, който някога не им е бил проблем, но днес, поради загубата на интуитивната сетивност и предълъг живот в умствената спекулативност, те са паднали по-долу, дори от онези народи, които създадоха и учеха. Това издигане, няма да е лесно и ще е доста страдателно;))) То е символизирано с една сценка, в която Кук Куян отива да краде музикалният инструмент на Чулман, но има и други крадци там, става крамола, Чулман я чува и за беда, вижда Куян Дванш и го подгонва със своят изкусен бич, който се вие като змия и сам намира крадците. Кук Куян бега със сички сили, от подземният свят към земният, но не намира изход да излезе и а-ха, камшика на Чулман, да му съдере заешката кожица и тогава той моли за спасение Умай биче, Умай бийке му показва старият изход от подземното царство на Чулман и оттам Кук Куян излиза с гръм и трясък. Досещайте се, каква възможна геологична активност ни предстои - внезапна и изригването на вулканите може да продължи;)))


29 ноември 2022 г. ·

Ак Бури – Белия Вълк! Земетресенията ги причинява, често Куян Джуанъш Дванш – Зайчето! Той е и алп на геоложката активност и географските промени, освен на демографските;)))
Местните хора открай време разказват легендата за белия вълк, който е покровител на селото и ги предупреждава преди да започне земетресение. Носят се разкази и истории за дивия звяр, които са интересни за малки и големи. С помощта на приятели от село Гьоврен и на туристическото дружество „Зелена долина“ е изградена панорамна площадка на Вълчи камък.
Легендата за Вълчи камък
https://www.youtube.com/watch?v=okf3Y37D7ms***
КУК КУЯН ДВАНШ, УЛУГ АЙ АЛЕМ (ЯНУАРИ)
31 януари в 12:53 ч. ·
Зайчо си подскача;)))
Ядрото на Земята смени посоката си на въртене! Какво да очакваме?
https://sanovnik.bg/n-128206-Ядрото_на_Земя...pCSF7VxOT5CHHws

24 януари в 11:10 ч. ·
А сега малко от Куян Дванш при американските индианци. Всъщност тези разкази са едно много добро свидетелство, колко точни сме били в съставянето на тазгодишното Наричане за Годината Дванш. Изключително точни и прецизни. Самият аз се опасявах, че поетизирайки кораво речетатива, ша взема некъде да сгреша, но, не би;))) Силно и ясно се откроява слънчевия аспект на Дванш, при който имаме нормализация на силата на слънчевото греене. Това определено е свързано с 12-сет годишният цикъл на нашето Слънце и обяснява защо алп като Дванш е в календара.
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...album=529&pos=7
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...album=529&pos=8

24 януари в 11:23 ч. ·
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...stup&cat=&pos=0
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...stup&cat=&pos=1
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...stup&cat=&pos=4
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...album=529&pos=5
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...album=529&pos=6
Всъщност този разказ го показах на приятелите в навечерието на Годината Дванш, преди или след наричането, не помня. Бях го изровил ден, преди това, подреждайки из къщата, хахахахах... Отново забележителен, относно алпа Кук Куян Дванш, тук вече в ролята на Демиург, създател на човека с изцяло слънчева същност, световна жертва и самовъзкресяваща се природа, точно като християнския Иисус. Дванш тук е Такушканшкан - вселенската сила на динамиката, на движението или на български тюрки, посъкратено - Таушан;))) Отново сме били много точни и прецизни, защото тук Дванш е сътворител на човека, което напълно отразява същността му като алп на изобилието, сполуката и "демографският бум". Разбира се и тук, той си остава хитрец;)))
https://ulfrden.blogspot.com/2011/10/blog-p...fXcKAuaBTBzKAQI
Когато през 1967 г. Джени Предвождащият Облак от племето лакота разказвала легендата за Момчето Кръвен Съсирек (или Момчето Заек) на писателя Рихард Ердош, тя се обърнала към него с думите: “Нека отбележа, че ние – индианците – вярваме в Такушканшкан, мистериозната сила на движението. Нейният дух е във всичко, което се движи. Той одушевява нещата и ги прави живи. И така, заекът задвижил тази странна сила, без дори да знае за нея. Подритването насам-натам създало движение и духът на това движение – надявам се, че схващаш какво имам предвид – започнал да въздейства върху малката топка от кръв, оформяйки от нея неголямо черво. Заекът продължавал да рита съсирека, от който започнали да израстват мънички ръце, китки, пръсти. Дългоухият тласкал и бутал съсирека и – хоп! – той вече имал очи и туптящо сърце. По този начин с помощта на мистериозната сила на движението заекът създал човешко същество – едно малко момче. Нарекъл го Уе-Ота-Уичаша, Момчето с Много Кръв, но то е по-известно като Момчето Заек.”
* * * *
Превъплъщението играе фундаментална роля в традиционните представи на северноамериканските индианци. Може да се каже, че в различните си изяви то обслужва самото съществуване. Превъплъщението осигурява движение, без което животът не би бил възможен, а светът не би могъл да функционира. Индианците лакота наричат мистичната сила, която изпълва мирозданието и прави “нещата да се случват”, Такушканшкан – това название може да се преведе като Движещия Се или Този, Който Движи Всичко, или дори като Вечното Движение. Благодарение на Такушканшкан се поражда, движи се и се променя всичко съществуващо. Това е предадено особено ярко в историята за Момчето Кръвен Съсирек, част от която бе цитирана по-горе. Игривият заек намира в прерията голям кръвен съсирек (изначалната, още нереализирана субстанция на живота) и като го подхвърля, търкаля и рита като топка, задейства Силата на Движението. С намесата на Такушканшкан от съсирека постепенно се оформят крайници, тяло, глава, докато накрая той се превръща в човешко същество.

24 януари в 12:34 ч. ·
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...album=529&pos=9
Тук в общата представа Манабожо или Нанабожо, Белия Заек е брат-близнакна Бури - Вълка;))) невероятно, нали? Всъщност, това е една календарна представа продиктувана от тенгриянската основа на българския календар - след годината на Вълка/Снежния барс следва годината на Заека. Именно това е подчертано, най-вече с въпросното близначество. Инак, брат-близнак на Бури е Субан Субаш Верени Трек, т.е. следващата година. Мана/Нана е интересно, хахахаха... и тва Божко...;))) Иначе в Египет е Венко, Венета... И, те така

24 януари в 17:30 ч. ·
Пиктограма на Нанабожо/Кук Куян Давшан, животинската форма на Тот/Хермес/Меркурий, да вляза в разбираемата понятийност на днешното езотерично-окултно и научно установено мислене;))),а по наше днешному Зайко Кукурайко;)))
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...5843&fullsize=1

20 януари в 14:56 ч. ·
Споделено с: Публично
https://telegraph.bg/…/panika-zemetresenie-razliulia…
Куян подскача насам-натам;))) Или Чулман Орбай го гони или той се забавлява. тази година, могат да зачестят подобни явления;))) Все пак е алп на геологичната активност и географските промени. Нещата могат да бъдат много по-драстични;))) брутално драстични, много хора да остана без домове, да не казвам за останалото, защото геологичната активност породена от Куян е внезапна и брутална, тъй като е вследствие сложни и конфликтни геологични процеси. Тук е времето да отбележа, че, ако Умай Бийке под формата на водоплаваща птица, конструира земната суша, то Куян е от алпите, които формират нейната география, но формирането на тази география при него е според необходимостите на духовното развитие на човека, смяна на съзнанието, смяна на типа народност или човечество;))) Много опасен алп;))) В тази му функция, той винаги е в комбина с Умай Бийке и затова, например в античността, често срещаме иконографиите на Хермес и Атина, изобразени заедно, а в Египет, в самото изписване на Заешкия ном, имаме йероглифните форми на заека (Куян) и кобрата (Умай Бийке). Аз даже съм на мнение, че прозвището му "Кук" има точно съответствие в Египет и дори египетското значение на думата е по-точно - "внасящ светлина";))), а Огдоадата са неговите 8 сили и способности (пространственовремеви измерения), но е факт, че там, след като Умай Бийке е изградила първичната могила, първата суша сред древните води, Тот (Кук Куян Дванш) слага върху й едно яйце, от което се излюпват 8-сетте богове, първи е Ра (Слънцето). Това е, тъй да се каже, Хермополската концепция за сътворението, която всъщност е своего рода продължение на разказа за сътворението на земната суша, който срещаме в "Сказание за Чулман". И колко добре съм го нарекъл "под тях е новата земя, на Българите - Майчица добра";))) Куян храма на Тангра изгражда (новото съзнание) на връх висок и нов (промяна в географията) на планина висока, голяма, Куян тау...;))) Работи Давшане, не мисли за имане..." Не съм чел за Огдоадата и Заешки ном, предварително, вчера им фърлих един бърз поглед, за мен е несъмнено, че е така;)))

19 януари в 22:28 ч. ·
Като ми каза за Айрамбаз и ми го напъха в съзнанието, хахаххаха, та се сетих за тази чувашка жена. Ето това е чувашкия айрамбаз - родословното дърво. И тя казва (явно е християнка, понастоящем): "Нашите предци са били езичници. Когато се е раждало ново дете в семейството, те казвали: При нас, нова птица, долетя!"
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...stup&cat=&pos=0
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...stup&cat=&pos=1

Аз, наистина не акцентувах пряко на връзката Кук Куян Дванш и дървото Айрамбаз, но я отбелязах в контекста на демографията и наричането за различен тип българи от днешните;))) "Нови българи растат, на Тангра почит дадат". Всичко това носи акцентите на връзките, които създават специалните деца, онези, които ще бъдат отречени от обикновените и намразени, но които са в способностите си да преобръщат времето и да създават нови епохи, т.е. това е и едно ново родословие: "Джуанъш, Джуанъш, ти дай богата ръж - с хиляди зърна и йощ по толкова деца..." Затова гърците го наричат Хермес Психопомп, но не знаят, че той, както може да води душите в Хадес, може и да ги връща оттам за нов живот. "Психопомпата" му работи и в двете посоки. Аз забраних едната посока и отворих широко вратата за другата.
Всичко не може да бъде казано в едно наричане, но може да бъде вложено в подтекста му.
A тук е Зайко в Египет. Може би, полека-лека ша са раздърдора по темата, но не веднага https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Hare_nome…18 януари в 22:08 ч.

Й. С./Д. Р.: Айрамбаз го изобразих на Огнището е по-малко по особен начин, не го вкарах в централната сюжетна схема, може би трябваше, но го поставих във всеки един от четирите ъгъла, т.е. световни посоки. Така Основният пътен възел, магистралата между световете е отблокиран/а;)))
Й. С./Д. Р.: Като ми каза за Айрам баз и ми го напъха в съзнанието, хахаххаха, та се сетих за тази чувашка жена. Ето това е чувашкия айрамбаз - родословното дърво. И тя казва (явно е християнка, понастоящем): "Нашите предци са били езичници. Когато се е раждало ново дете в семейството, те казвали: При нас, нова птица, долетя!"
Д. Р./Й. С.: и за враговете и за предателите, и за "чувашкия айрамбаз" - цитат от твоя анализ :
"Уникалното в 74 ър е именно сватбата на Атай като принцип, като идея, която трябва да инициира наново държавният централизъм на Аскъп. А за да я бъде тя, трябва да намерят дървото Айрамбаз, чиито плодове служат, обаче за храна на българите от Исадун (българска суба в Урал). Това начинание, още в началото е обречено на провал, но помага конят Тулпар, който е син на алпът Кук Куян Давшан или Хермес. Той обещава да помогне на Ат за Айрамбаз, защото това е дървото на неговият баща. Интересна е тази връзка на свещеното дърво, което ще стане впоследствие сватбеното дърво (кумовото дръвце) и родовото дърво на българите и алпът Кук Куян Давшан (Хермес) и ние ще го наследим като обичай чак до наши дни."

13 януари ·
Д. Р. : 2023г. е Годината на Небесният Заек (Кук Куян Дванш) по Българския календар (не по китайския)...избрах снимката заради един приятел, който казва :
..."дара на Кук Куян – получен чрез едно особено конфликтиране на алпа със самият себе си: да чуват без уши, да виждат без очи! Сменя се сетивността, защото пътуването в цикъла на Времето изисква сетивност различна от тази, с която боравим , когато Времето за нас е просто една отсечка с начало и край."
🙂 ...а клипчето е интересно - с двата алпа - Бури и Кук Куян (сякаш демонстрират горния цитат):
https://www.youtube.com/watch?v=blPH57lzULE
Й. С.: Куян Бързоноги, Бързоноги-Хитроноги;))
2 януари
Избори в годината на водния заек
Следващите месеци вероятно ще донесат нормализация
https://www.segabg.com/category-observer/iz...FzOx2XU1W1qmF9k
Обикновено България и светът се разминават като бързи влакове, така че няма никакво значение какво мислят китайците или какви са прогнозите на "Хюриет". Нашата година със сигурност ще бъде различна от годината на всички останали народи по света.
=======================================================================
Цеков, не разсъждавай много по темата! ;))) Не живееш в Китай, за да ползваш календара им;))) Годината на Небесния Заек! При китайките, мой да е воден, но при нас е небесен! Зайчо при нас е цар! Цар ве, Цеков, кви са тия политически партии? Банди разбойници, искащи да налапат на всяка цена държавната хранилка и парите от Хеуеропсата! Цеков, ма гледам и ти си метнал едно очо на хеуйеропските кинти;))) Честно да ви каа, че ми сърбате със златни лъжички, рядкото щастие от дупарата, сичките!

КУК КУЯН ДВАНШ, КИЧИ АЙ ИКЕНДЕМ (ФЕВРУАРИ)
6 ФЕВРУАРИ ·
Г. Н.: Разни предсказатели говорят отдавна за голямо земетресение. В шопско.
Ако земетресението отцепи три баира заедно с пътя и ще останат само пътеките. Но те отдавна са обрасли с къпинак и са непроходими.
Й. С.: Годините на големите земетресения са в Кук Куян Дванш и в Сомор ги има, но не са толкова силни, докато тези в Дванш, могат да доведат и до географски промени, т.е. появата на нова суша, потъването на друга, изригването на вулкани и т.н., понеже Куян е в перманентен сблъсък с Чулман, но под закрилата на Умай. Нашата предсказателност е свързана с ритмиката на календара. Календара ни не е просто отчитане на Времето, той носи Силата на Тангра да се работи с Времето.
6 февруари 2023
Зайченцето бяло
цял ден си играло
в близката горичка
със една сърничка.
Вече се стъмнило,
слънцето се скрило.
Зайчето разбрало,
че е закъсняло.
Хукнало да бяга,
както му приляга,
но във тъмнината
сбъркало следата!
https://www.dnes.bg/top-novini/2023/02/06/j...9VlFkDeaHgRtlcs

И така Гал Сасон или аз, хахахахахахахаааа...
Това е най-голямото бедствие в страната от 1939 г. насам, каза Ердоган пред репортери и добави, че в резултат на това са се срутили 2818 сгради.
https://www.dnes.bg/notifikacii/2023/02/06/...xU4b4-kaApuMxKY
1939 - Кук Куян Дванш
1999 – КуК Куян Дванш
https://www.vesti.bg/sviat/17-hil.-zhertvi-...-tz9e-M_vMn45rw
2011 – Япония, Кук Куян Дванш
2023 - Кук Куян Дванш
https://www.dnes.bg/…/nov-trus-ot-7-7-po-rihter-v-turciia…
Зайко Кукурайко не спира - бега, бега и подскача, а Чулман своя бич размята да прогони крадльото-хитрец. Всичко туй се случва "под земята". Приказката е играна веч;))) Но, който верва, той ще види и спасен ще бъде в този миг, а слепият е кърт и ще копае все по-дълбоко и все по-надалеч;)))
Куян, Куян, ах палавник голям;)))
ту заек, ту Тулпар (хвъркат кон)
небе със земя ти размени, създаде нови висини, под тях е новата земя - на българите, майчица добра!

ПИСМА

Здравей,братане!
Първо да ти честитя новата година на Кук Куян Дванш. Нека е мирна, плодородна и обединяваща българите и българските общности по света към делото завещано от предците ни - Български Саракт-Империята на духа!
Знаеш ли, все по-малко ми се пише. Все по-малко ми се обажда по телефон. Предпочитам да се видя с хората, с които ми е приятно да общувам на живо. Живия контакт не може да бъде заменен. Миналата година не успях да пътувам, за тази ще се надявам да успея. Трудничко мина предната година, а пък и сега в прехода от едната в другата имах доста неразбории. Мисля, че тази ще е добра година в общ план. Тази година ми е лична година на мен. Аз съм роден 1975г. Много съм се ровил и чел за особеностите на личната ми година, но след като се запознах бегло с характеристиките на Кук Куян доста неща ми се сториха познати. Сякаш преоткривам себе си, има такива припокривания, че направо не мога да повярвам. Уникален е нашият календар! Заемките, които са правели китайците за техния си календар просто пасти да ядат.
Ние с щерката в новогодишната нощ импровизирано казахме словата за годината Кук Куян Дванш. Не беше на свещено огнище, но мина добре. На нея и беше много интересно. Даже мислеше, че небесното зайче ще дойде при нас на гости.
С напредването на календара ни, мисля че и нашите сили и възможности се засилват. Всяка година е уникална и води до някакви резултати в наша полза. Тази година очаквам доста неща да се случат както тук при нас, така и в международен план. Много хора изминалата година прогледнаха и видяха нещата в друга светлина. Много неща се разкриха. Много хора, организации и държави махнаха маските си и се видя истинското им лице. Видя се истинското лице на нашите политици и партии, видя се истинското лице на западните политици и техните държави. Видя се геополитическите амбиции на Турция, видя се истинската същност на САЩ, видя се амбицията на Путин, на Китай също. Макар, че Китай играят много хитро и мъдро с доста ходове напред и с мисъл за бъдещето. Видя се, че голяма част от света не иска, и не желае да живее както досега. Видя се и, че в България този държавен модел не става и трябва да се смени. Да, досегашните лебоядци ще се опитат да направят и задържат сегашното положение, но то е обречено. На хоризонта се задава като начало президентска република. А от президентска република до Саракта стъпката е много малка.
А се видя и кой спря Путин да не приключи толкова бързо с Украйна. Според мен Синедриона спря Путин на третата седмица от войната(СВО). Няма как танковете да са ти в предградията на Киев и след това да ги оттеглиш(или каквото беше измислено там, с елементи на изненада...хаха) и да предпочете да води продължителна война с неясен характер и жертви. Еми не напразна е приказката"Войната е еврейската жетва". Този израз описва всичко. Защо евреите да не направят пачка, и колкото по-дълго продължи толкова по-добре. Путин е евреин и тия покрай него са евреи или криптоевреи, Зеленски е евреин и тия покрай него също са евреи или криптоевреи, Както може да се обобщи евреите си правят пачката , а обикновенните момчета от двете страни на конфликта загиват. Или Русия , Украйна и България се управляват от евреи и криптоевреи, или иначе казано сме под еврейско робство. Ако пък съдим от историческа гледна точка, то Велика България с нейните федерати е под еврейско робство. Това е положението.
Поздрави!

Здравей, М.!
Да ни е честита, годината Куян Дванш! Голямата ни радост е, че вече съзнателно можем да я отбележим, докато през 2011 сме я пропуснали. А това се случва, защото цикличността на Времето изразено чрез календара ни става съзнание на мнозина. Календара ни е уникален с това, че това е самият Тангра, манифестиран в една 12-сет измерна Вселена, чрез която ние съзнателно-битийно Го усвояваме, ставаме част от него. Година след година усвояваме частица от Вечното, за да бъдем Вечност! Календара това е Пътят! Пътят към Него! Без страх от Времето и неговите стихийни разрушителни сили, защото неговата цикличност ни пояжда, да, но и ни връща! Връща ни! Но чрез календара, нашето пътуване във Времето става съзнателно и нашето Връщане става съзнателно търсено! Останалото човечество, реката на Времето го влачи и го удря бряг в бряг. Затова на планината Балкан, Тангра събира 12-сет алпи, събира своята абсолютност в 12-сет измерения. Нещо велико е. Свещеното Огнище е материализация на съзнателното ни пътуване във Времето и неговото обръщане. То е материализация на Духа, но с него или без него, важна е будността и съзнателността, каквато сте направили с дъщеря си, защото наричането може да бъде и с мисли, не само с думи. Мислите са думи, които не се чуват и не се виждат;))) И сега виж дара на Кук Куян – получен чрез едно особено конфликтиране на алпа със самият себе си: да чуват без уши, да виждат без очи! Сменя се сетивността, защото пътуването в цикъла на Времето изисква сетивност различна от тази, с която боравим , когато Времето за нас е просто една отсечка с начало и край. Кук Куян е комуникация – пътувай, общувай!;))) “Таш Баш- Небесният Огън на всички раздай!”
Много е важно, децата ни да присъстват! Така те пресъздават себе си, преживяват себе си духовно-културно, което ще доведе впоследствие и до тяхното цивилизационно преобразяване. Нашите деца присъстват вече 4 години неотменно на наричанията и това е онова, което те никога няма да получат в училище и на улицата – проповедта на бъдещето! Аратеб е една проповед на Бъдещето и свидетелстването му с новият ден – Млада Бога.
Много важен аспект на годината Бури бе всеизгарящото му Око, носещо Истина. Затова имаме и войната. Тя е огъня на това око, което изгаря всичко онова, което затваря пространствено времевите коридори (исторически и в настоящето) и блокира българина в едно нерадостно настояще, не му позволява да пътува и обръща Времето. Какво се видя от тази война? Това за евреите и задкулисният план на войната е наистинa едно от прозряното, но по-важното, кое е? По-важното е, че има ДРУГИ БЪЛГАРИИ! Това е Пробива в историята! Ние, досега бяхме сами и се чудехме, как да оцелеем и да запазим Дунавска България... забележи, ние бяхме доведени до отчаяние в това, а изведнъж – толкова много българи има по света, не имигранти, а българи живеещи в ДРУГИТЕ БЪЛГАРИИ. Това е Прелома! Не просто украинците, не просто руснаците... , а Българите! Българите! Така, надкрачихме самите себе си! Ще видиш каква важна роля ще изиграе това в Бъдещето! Да, ние мислим глобално;))) но, вече национално-глобално. Усещаш ли, диханието на Българският Саракт? Държавата на Духа? Който пречи на това си отива, държава, човек, няма значение.


Честити имен ден,Данчо!

Желая много здраве на теб и семейството ти, както и много вдъхновение и творчески успехи!

И да продължа днес с размислите, които имам с тази прословута война ли е операция ли е. Постоянно ни занимават с нея, и хората както винаги се раззделят на два лагера. Това в България е може би една от най-големите битки. И това мног пречи по мои виждания. Всичко най-верочно идва е непознаване на историята, от митовете и легендите свързани с нея, които са посяти в съзнанието на поколения българи. Но, най-страшното е че голяма част от историята ни е укрита и спусната удобната история за определени кръгове в световен мащаб. И българите какво учат по история, еми едва 20-25 процента от нея, като и тя даже е манипулирана с полуистини и полулъжи. И останалата част я няма никаква. Сега като излезаха летописите от Волжка България, какво правят нашите учени...бъркат си в носа и се правят че ги няма и всичко е точно. Е да ама те започват да излизат на повърхността и да ги удрят в лицето. Няма да е далеч времето когато ще избухнат като ядрен взрив и няма да могат да бъдат замитани под килима, и това време наближава.
И сега от тази гледна точка имах разговор с един човек, който поддържа лагера на украинците по всякакъв начин. И аз като му казах, че върхушките на двете страни са евреи и крипто евреи, а се избиват на бойното поле в по-голямата си част българчета от двете страни...и той млъкна и ме гледа като пръднал у рейс. След кратко мълчание достигна до извода, че не съм нормален и не съм добре с главата :). Аз тогава го попитах дали знае за древните ни летописи от Волжка България, и той потвърди че е чувал. Но , изрично подчерта , че това са фалшификати. Тогава аз го питам добре де, като руснаците толкова много лъжат, те ги обявиха за фалшификат и това означава, че лъжат. Пак последва мълчание с онази физиономия на пръднал в рейс, и след известно осмисляне само каза, че и нашите учени са ги обявили за фалшификат и потвърди моята диагноза за психодиспансер стана и си тръгна. Та такива ми ти работи по нашите ширини.
Сега малко да нахвърлям размисъл върху войната(СВО), че е сега топ новина вече десетина месеца. Да почнем от 2014 година когато направиха цветна революцийка в Украйна. Какво направи Путин, еми нищо. Стигна се до едни споразумения, които с годините не се спазваха от Украйна. И миналата година искаше или не искаше трябваше да предприеме нещо. И аз се питам какво чака толкова години и не предприе офанзива по-рано , като би трябвало от службите да има всякаква информация какви се вършат в съседните земи. Ако е имал информация и не е предприел нищо е негова грешка според мен, а ако не е имал пълната информация значи от службите ти за сигурност нищо не става. Другия ми въпрос ,който си зададох е че при положение знаеш какви измамници и лицемери са европейските и американски лидери, защо им се връзваш на приказките за спазването на някакви споразумения, които постоянно се нарушаваха. Така и не можах да си обясня защо чака толкова, вероятно си има обяснение с правенето на пачки, недостатъчно подготвена армия или де да знам.
Какво бих направил аз ако бях на негово място и действах от съзнанието на българин. Първо като знам, че имат договорка след разпада на съветите за неразширяване на НАТО, а те не го спазват, бих започнал по най-бързия начин да заздравявам позициите на армията си, икономиката и план-идея за националистично настроено общество. Всички прозападни елементи ще махна от армията, службите и всякаква друга администрация . Като това ще се извършва по-възможно най-тихия и отклоняващ вниманието начин. Бих поддържал през това време перфектни отношения с западните и американски лидери, за да има максимално заблуждаващ ефект. Същевременно ще направя и пусна диверсионни групи за така наречените цветни революции в САЩ, Англия, Франция и Германия. Докато аз се подготвят в тези държави ще направя максимално нестабилна и революционна обстановка. Ще подсигуря тила си, за да имам доверени и стабилни съседи за да не си и помислят да ме ударят в гръб когато почна офанзивата.
Ще се направят план А и Б, както и за неблагоприятно развитие на ситуацията план В за атака на запада и връщането на безопастна територия като буфер. Този буфер ще е за максимална сигурност на държавата ни. След като всичко е готово ще се избере подходящ момент за атака. Това ще е толкова светкавичен и ненадеен удар, че всички да бъдат максимално изненадани и да нямат време за реакция. Първо се взима Украйна, след това се атакуват полските шлюхти. След това се напредва по най-бързия начин към балканите. Мисля, че много бързо някои щяха да си спомнят, че са българи. България, Румъния и страните от бивша Югославия, Чехия,Словакия както и Унгария щяха да се присъединят като българи или федерати без бой. И от тук нататък може би бих продължил с атака на френско германските позиции за да си реша окончателно проблема. Като щях да подсиля войските си с воини от Балканите. След като размажа френско гермаските гадняри, до такава степен,че те по никакъв начин вече да не могат да се съвземат и да са някакъв фактор занапред, ще предложа мир. Мир основан по български правила.Франция и Германия ще ги обезлича както те направиха с Дунавска България. Те ни върнаха в първи клас, а аз ще ги върна в детските ясли.
При началото на офанзивата, въпреки неприятностите които съм им създал държави като САЩ, Англия, Германия или Франция ако искат да се включат да пречат, ще бъдат посъветвани да не се пречкат. В противен случай, ще има ядрена зима. Преди известно време Путин правилно им го каза“Защо ни е свят без Русия“. Е аз ще го преработя на „Защо ни е свят без България? Ние сме първите, и ние ще сме последните на тази планета!“.

Поздрави!

Благодаря, М.!
Всичко, каквото можем позитивно да извлечем от един толкова противоречив алп като Кук Куян, ще се постараем да го направим. Той не е от добрите и лесните алпи, по-скоро е от пакостливите алпи;))). Междувпрочем от 12-сетте алпи отзовали се на Тангра и дошли на Събора на планината Балкан, няма нито един лесен;))) И основното тази година ще са способностите да трансформираме нещата, т.е. ако имаме негатив от него да получим позитив. Това поне можем да го направим при Куян, защото при пряк сблъсък с Яга, не можем, но чрез Куян можем да въздействаме върху естеството на Яга и да го променяме. В предните години имахме въздействия върху основанието на неговата земна власт – златото, тази година имаме възможността за първото въздействие върху неговото естество сиреч прекия удар, прякото взаимодействие, защото Куян свързва Горния и Долния свят. Това отваря големи възможности за самите нас, да преобретяваме световете, които имат отрицателно въздействие върху нашият свят, живот и бит. Много е важно да не изпускаме тази възможност, защото така ще помогнем на Субан, Защитника на Българския Саракт ефективно да изгради онази енергетика, онази имунна система, която ще ни даде сила и дълголетие. Виждам, че нашите хора, трудно схващат какво е Кук Куян, по им приляга Субан, но трябва да разберем, че Куян въпреки егоизма си и лошите намерения ни дава възможност да отидем там, където не бихме могли да отидем, никога след това и да направим онова, което няма да можем да направим в никоя друга година. Така е и с войната помежду българите;))) Само вибрационните възможности и сили на Кук Куян могат да я спрат. Разбира се, ще трябва да отчетем, че това ще стане с определени спекулативни намерения, затова ние търсим трансформация на тази енергетика така, че да ни позволи един дълготраен мир. Останалите неща са ясни: теза+антитеза=синтеза. Едните играят теза, другите, антитеза, за да се получи необходимия резултат. Ние, обаче, искаме този резултат за нас;))), не за тях, искаме тази историческа конфликтност да изчерпа всичката си енергетика и по този начин българската общност под Дунав и в Евразия да се освободи от отрицанието на историческото време и бреме. Инак няма как да изградим „империята на Духа“. В този ред на мисли, контрола върху Куян е важен, ние трябва да го насочим да пожелае да открадне това от нас, което ни пречи и да ни даде това, от което имаме нужда в настоящият исторически момент. Това е нещо като вещност да обяздиш кон, защото един от важните метаморфози на Куян е коня Тулпар. Трудно е да хванеш заек с ръце, ако той не пожелае това, но е напълно възможно с ръце да обяздиш кон. Можем да кажем, че Куян като Тулпар е темелния камък в основата на тенгриянският динамизъм, чрез който коня става едно от нашите свещени животни.
Колкото до епосните източници и историите на волжките българи... Трябва да сме няасно, че за руснака те винаги ще бъдат фалшификати. Те за истински няма да ги признаят, след като не са успели да ги унищожат напълно. Претърпели фиаско тук, на тях не им остава друго, освен да им лепнат етикета, че са фалшиви. Логично е, помисли. Ако са истински, Руската федерация няма основания да съществува, най-малкото ще трябва да се преименува на Болгария. Хазарската върхушка от дома на Натан не иска това, а българската научна общност е просто едно продължение на руската. Каквато песен запее руската, такава запява и българската. Още по-големия проблем е, че тези истории и епоси са предадени през исляма, ако бяха предадени през християнството, където са гърците и евреите, нямаше да е проблем, но те са предадени през исляма, където са арабите;))) Тогава за една християнска държава е голям проблем да им признае автентичност. Аз много добре разбирам, защо в България те не са особено популярни;))) именно заради християнството, не толкова, заради ненаучността на твърденията, както смятат някои наши учени и изследователи, признавайки елинското за научно! В крайна сметка, човек лесно може да отсее, къде има преиграване с исляма и къде е тенгриянството в тях. Но, еднотрадиционно и догматично християнско съзнание, лесно мoжe
да бъде шокирано. Те са геополитически неудобни в този момент, заради ‚Нацизма“ в тях. За хазарската върхушка „българското е нацизъм и фашизъм“. Те са напълно откровени: „От опита с България вече е ясно, че трябва да се „унищожи” нацисткото образувание, наречено Украйна. Думата унищожавам тук е сложена в кавички, за да подчертая, че на унищожение подлежи именно държавността на русофобското географско недоразумение. „https://www.politik.su/archives/72146?fbclid=IwAR3Aj0RF5SfilM_8O8pGGP7ffsOEiSDLYOPMG6Yf3HqIarqCmH4uG1yiliw
Нещата тук са ясни: национализма за тях е нацизъм, фашизъм и единственото му лечение е русизма;))) което се схваща нещо като унифициращ и универсилизиращ фактор в Евразия подобно американизма на Запад. Пиша го, за да си наясно колко е важна тази война за Българите. Ние не можем да допуснем да съществува русизъм отричащ българското. Имаме си вече един такъв, уж братски съсед Сърбия и ни е предостатъчен. Още повече, че идват сигнали, че в завзетите от Украйна територии се забранява изучаването на български език, само на руски, при все, че всички там го знаят. Това е нацизъм, но руски нацизъм! И така: едните били нацисти, защото отричат руското, а когато руснаците отричат българското, не е нацизъм?;))) Нека да видят сега, колко е лошо да се гради държавност върху отрицанието на самия себе си! Защото как сърбите си създадоха държава? Като се отрекоха от Българското! Как се създаде Киевска Рус? С отхвърляне на Българското! Сега исторически отхвърлиха тях! Боли! Много боли! Но, свещена е тази болка! Свещена!

 
Материалът е оценен на 0.00 (0 гласа)
Оцени материала
Назад към раздела | Съдържание