www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Цитат
"Незнайни са пътищата на съдбата. Ако Тангра е решил да ги съедини, мечът едва ли ще ги разедини"
--

Още цитати...

за България : Писмо до списание "Осем"
Публикувано от Йордан_13 на 15.09.15 (1573 прочита)

Списание 8

Уважаема редакция на "Списание 8",


С настоящото писмо ние, Йордан Стайков и Мартин Константинов – и двамата от град Пловдив, ви уведомяваме, че на 20 юни 2015 г. проведохме експедиция до връх Плочата при село Златосел и обследвахме мегалитите, които се намират там. На този ден, 20 юни 2015 г., в 3 часа и 17 минути следобяд (15 h 17 m ), регистрирахме визирания във списанието ви въпросен мегалит, наречен от вас “Божественият камък”. Той бе публикуван след това от Йордан Стайков в личния му профил във Фейсбук с публичен, обществен достъп ( "Плочата" ), където проф. Валерия Фол има профил и много приятели (които имат достъп до профила на Йордан Стайков), както и в сайта “Воини на Тангра”, където се публикува голям албум с всички регистрирани мегалити от връх Плочата и въпросния “Божествен камък” ( Албум - Плочата, 20.06.2015 )

На мнение сме, че преди нашата експедиция и публикации проф. Валерия Фол, въпреки своите изследвания в района, не е била запозната с този мегалит и че експедицията й до този връх е вследствие информацията от нашите публикации.
Този мегалит “Плочата” бе дар от Небето за всички българи, поради, което не е редно някой да се титулува като негов “откривател”. Затова и ние, Йордан Стайков и Мартин Константинов, не се обявихме за такива. Отчитайки това обстоятелство, смятаме за твърде некоректно към вашите днешни и бъдещи читатели проф. Валерия Фол да бъде титулувана като негов “откривател” и мегалитът да бъде преименуван като “Божественият камък”. Името му е “Плочата”. Неслучайно този връх е наречен така от местните хора.

Затова настояваме за корекции на написаното във вашия нов брой и коректно поднасяне на информацията към читателите ви относно мегалита “Плочата”. Това, че проф. Валерия Фол не е негов откривател, не намалява приноса й във въпросната научната област, нито я лишава от обществен престиж.

Вярваме, че редакцията на уважавано издание като "Списание 8" ще прояви професионализма и етиката, които широката му аудитория очаква от него, и ще публикува нашето писмо в пълнота в следващия брой на списанието, за да предпази читателите си от заблуждаваща и неточна информация.

С уважение:
Мартин Константинов
Йордан Стайков

Оценка: 9.00 (2 гласа) - Оцени -


Други новини
1.11.23 - СКАНДАЛНИЯТ ПРЕЗИДЕНТСКИ СЪВЕТНИК УЗУНОВ НА СПА-ХОТЕЛ С РУСКИЯ ПОСЛАНИК
6.10.23 - Тенгриянският шаман Габишев затворен в лудница
10.09.23 - Кан Угедей за преложението да приеме исляма
9.09.23 - Регистрациите в сайта
2.09.23 - Главсека на МВР уволнен заради теч на информация към убиеца на Трактора
26.02.23 - Сюрен - Сирница
12.04.22 - ЖП гара Крематорск , 08.04.2022
23.12.21 - Годината Бури Барс- година Трета
5.12.21 - Как шеф на Мосад направи коалицията в България
23.11.21 - Насилствена ваксинация

Вход
Потребителско име:

Парола:

Запомни името
Анонимно

Защитен вход
Забравена парола?

Регистрирайте се!

Подкрепeте ни!
ЦКБ АД-клон СЛИВЕН BIC: CECBBGSF; IBAN : BG56CECB979010C6607000 Георги Йорданов Георгиев. Валута:ЛЕВ
за повече информация...